reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

IzaV: generalnie nie wiem co Ci powiedzieć i nie powiem, że "jutro będzie lepiej", bo nie chcę drażnić lwa. Jednak uważam, że najlepszym doradcą będzie czas. Wiem, że czekanie jest trudne, sama najlepiej rozwiązałabym wszystkie problemy od razu, najlepiej w nerwach. Ale tak czy owak jakoś się to kurcze poukłada-albo w prawo albo w lewo-albo wóz albo przewóz.

Maciejkaa i NabAwe
: ja też bym nie wytrzymała nie znając płci!!! Nie wiem jak nasze matki i babki to wytrzymały :D

Ponieważ to moja pierwsza ciąża, ostatnio się zastanawiałam jak to jest, że nosisz pod sercem dzidziola a tak naprawdę nie wiesz jak on wygląda :D chodzi mi tu już bardziej o jakiś 30sty tydzień ;)

reklama
Moja koleżanka urodziła dwoje dzieci nie znając uprzednio płci i powiem Wam szczerze ze to dla mnie samej zwłaszcza pod koniec jej ciąż było to mega ekscytujące więc nie wyobrażam sobie co ona musiała czuć. Tą ciekawość co urodzi i potem to słuchanie położnej jak wyroczni - chłopiec czy dziewczynka :-D
Ja nie chce tym razem znać płci bo po pierwsze jestem ciekawa jak to jest mieć taką niespodziankę po drugie tak dla odmiany skoro przy pierwszej ciąży wiedziałam a po trzecie najważniejsze - przy pierwszej ciąży gin pomyliła się kilka razy mówiąc mi ze będzie córka. Nastawiłam się itp a 2tyg przed porodem okazało się ze będzie chłopiec. Także byłam w szoku i dlatego nigdy więcej !

hello :-)miłego dzionka Wam życzę.. dziś mam wizytę u endokrynologa,ciekawa jestem, czy mi zwiększ dawkę leków

maciejka z jednej strony też mnie kusi, żeby nie poznawać płci i mieć niespodziankę przy porodzie.. z drugiej strony ciekawość jest ogromna. Ale znam dziewczynę, która ma mieć bliźniaki, rodzi na dniach i też nie chcieli znać płci

Witam z rana :-)

Ja nie wyobrażam sobie nie poznać płci, zbyt ciekawska jestem :-D Poza tym mam masę ciuszków chłopięcych (i to głównie takich typowo chłopięcych) więc jeśli będzie chłopak to nie muszę kupować prawie nic, jeśli dziewczynka to praktycznie wszystko :-)
Choć przecież zdarzają się przypadki, gdzie dziecko tak się ułoży, że nie da rady dojrzeć albo tak, jak Maciejka pisze - że lekarz się pomyli.

Margo
- można się dowiedzieć mniej więcej jak dzidziol wygląda, na usg 3D pięknie widać. Mam super zdjęcie buźki młodego z trzydziestego któregoś tygodnia. Jak znajdę to Wam pokażę :-)

O i znalazłam. To był jakoś 33/34 tydzień chyba i moim zdaniem pięknego bobasa widać :-)
Zobacz załącznik 530547

Ewcik - powodzenie u endo. Też masz problemy z tarczycą?

Ostatnia edycja:
domi - mdłości mijają przeważnie dopiero przy pierwszych odczuwalnych ruchach dziecka :) więc jeszcze trochę :) inni mówia, że po 12tc, więc zobaczymy.

maciejkaa - mało jem, ale jak mam "dobrą" chwilę to jem, co tylko mogę;-) i tym sposobem waga wróciła do tej, jaka miałam zanim test pokazał 2 kreseczki :) już odrobiłam już straty :)

quincy - witamy

Ruda - czyżbys miała problem z długościa bluzek - tzn. masz długa talie? bo Ty chyba chudzinka jestes...czy po prostu lubisz/chcesz dłuzsze bluzki?

co do dziewczyn, które trzyma przeziebienie - to ja chyba piłam też Stodal w pierwszej ciązy, tylko to był 2 trymestr, wiec nie wiem jak jest w pierwszym.

cwietka - ciesz sie ze mdłosci Cie omijaja :) oj ciesz sie kochana!!

maciejka - ja bym nie wytrzymała nie znając płci, a moja teściowa to chyba sama by ze mna do lekarza poszła zeby tylko płeć poznać. a co do dziewczynek, to właśnie zdarza sie tak, ze mówia dziewczynka a rodzi sie chłopiec. W druga stronie się to nie zdarza.

Ostatnia edycja:
Ach...a ja już nie mogę się doczekać okresu kiedy wybiorę się na pierwsze zakuoy dla maluszka :-)
Myślę, że 20 tydz. będzie odpowiedni na kupienie pierwszej rzeczy :-):-):-)

Mnie na razie nie ciągnie do ciuszków i zakupów, ale założę się, że jeśli się okaże, że będzie dziewczynka to wtedy ogarnie mnie szał :-D Od 3 lat kupuję chłopięce ubrania i cały czas spoglądam w stronę dziewczęcych, które są takie śliczne :-D

Witam w miarę wyspana :-)

Ktr - nawet nie wiesz, jak się cieszę, że mnie mdłości omijaja dalekim łukiem :-D W pierwszej ciąży zaliczyłam z tydzień mulenia bez wymiotów i miałam dość.
A Tobie życzę w takim razie tej wersji, że mdłości przechodzą po I trymestrze. Albo szybko pierwszych ruchów :-)

Domi - zgadzam się. Buźkę widać świetnie. Ja też mam takie zdjęcie gdzieś z 7 miesiąca.
A z ciuszkami, to ja się chyba zapłaczę, jak będę musiała się na chłopca przestawić. Dla Córencji to legginsy i tuniczka i ładnie to to wygląda i wygodnie jest. A chłopiec co? Dresy to tak średnio ładnie, dżinsy to znów niewygodnie.

Cześć Laseczki :)

Dzisiaj kolejna noc nie przespana!!!Kaszel tak mi doskwiera, że mam dość. Ja strasznie chcę znać płeć dziecka i w zasadzie jest mi to obojętne czy będzie chłopiec czy dziewczynka najważniejsze, żeby był zdrowe. :-) Mój mąż chciałaby żeby to był chłopiec.
Domi87, super zdjęcie aż się wzruszyłam.

reklama
Dzień dobry!
witam się po weekendzie:-)

Niby nadrobiłam, ale juz nieiwele pamiętam:baffled:

Domi super zdjęcie! Ja poprzednio nie robilam 3d, ale teraz bym chciała:tak:

Co do zabobonów, to ja jestem zdecydowanie na NIE! Toż to nie ciemnogród;-) jak ktoś chce to jak najbardziej niech kupuje! sama przyjeność:-) ja poczekam, aż poznam płeć:tak: Na chłopca to ja praktycznie wszystko mam... zakupy będą jak się okaże że w brzuszku dziewczynka mieszka:-)

Ja już sobie ciążową spódniczkę kupiłam na allegro i dzisiaj ją z poczty odbiorę, a w lumpie kupiłam sobie czarną koszulę i różowa sukienkę - taką już na gorące lato:-) ja już zdecydowanie widzę i czuję różnice w spodniach i bluzkach (niektóre rozjeżdżają się w piersiach:cool2:) Musze powyciągać pozostałe ciązowe cichy a pochować aktualne:cool:

Tak w ogółe to jestem nie do zycia przez to poranne wstawanie.... niby czuję się dobrze i mogę spokojnie do pracy chodzić...ale coraz mniej chce mi się wstawać;-)

Do góry