reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Cześć dziewczyny,

My super ze leków nie bierzesz :-D no i gratki przeprowadzki.

Basiu ospa choroba zakaźna jest i są jakieś powikłania o niej gdy jest nie wyleczona. U nas 190 zł kosztuje ehhhh

Byłam wczoraj na wizycie połówkowej i widziałam pośladki i wargi sromowe wiec dziewczynka na 100%, w moczu mam już czysto i przybrałam 3kg, od początku 4 kg. Wszystko szczelne i pozamykane. Mała fika w brzuszku i szybko przybiera na wadze.

Miłego.dnia

reklama
Madzisek gratulacje dziewczynki, już połowa, jak to szybko leci :szok:

Z tą ospą to tak, jak jest niewyleczona itd. to są powikłania ale to nawet po grypie tak jest a wiadomo, że każda z nas wyleczy dziecko do końca z takiej choroby, ja jak wcześniej się nie zarazi tym to zaszczepię chyba, też coś ok. 200 kosztuje ale ze względu na żłobek mam za darmo ale jakby nie chodził do żłobka to bym nie szczepiła, teraz mam tylko okazję po prostu a tak to bym nie szczepiła.

Kuba już się czuje lepiej, wysypka mu lekko schodzi, jak zejdzie do wieczora to puszczę jutro do żłobka na 3h. U nas pieknie i słonecznie a co Wy porabiacie?

madziasek gratuacje dziewczynki, tez bym chciala dziewczynke miec teraz

u nas dalej katarek, nie wiem czy tez gardlo go troche nie boli, ma lekka chrypke i katarek gestrzy, nie daje sciagac sobie, nawet na sile jest ciezko a zle mu sie oddycha, zapuscilam nasivin i spi, jak jutro sie nie polepszy to idziemy do lekarza

Hej dziewczyny!
madziasek gratuluje z całego serca i trochę zazdroszczę. Cieszę się, że wszystko pięknie u Ciebie i malutkiej, jakieś typy na imię?
ewelinka zdrowia , a smarowałaś maścią depulol? Łatwiej by się oddychało.
taka j szybkiego powrotu do zdrowia dla Kubusia, a jak starszak w drugiej klasie już jest, jak to zleciały, niedawno pisałaś, że zaczyna szkołe...
Grinullla fajnie, że prace się posuwają. Ja wsześniej mieszkałam w bloku, 57 metrów, bez balkonu, na 4 piętrze. Teraz jest bosko, wiadomo do dobrego się człowiek szybko przyzwyczaja. Zawsze można wyjść na powietrze, zjeść sobie obiadek na tarasie. Kajtuś całymi dniami na dworze, nawet teraz bo jest tak fajnie ciepło. Odkąd tu mieszkamy mam wrażenie, że dni są dłuższe. A ze sprzątaniem, hmmm no jest więcej, teraz mamy 220 metrów i nieszczęsne ciemne podłogi( o których już Ci kiedyś pisałam), no i następnie schodowe też mam ciemne- wszystko widać, każdy okruszek, ale nie przeszkadza mi to już tak bardzo, sprzątam częściej i tyle. Jutro ma przyjechać lampa do Kajtkowego pokoju, a 23 września łóżko do sypialni, pomału kończę urządzanie, jakieś pierdoły zostały, do Bożego Narodzenia się uwinę. Ale najwspanialszy dla mnie jest ogród, nigdy nie podejrzewałam siebie o to, że tak mnie trzepnie na tym punkcie, mogłabym godzinami coś dłubać...
a jeszcze chciałam o tej ospie, ja szczepie Kaya , ja też byłam szczepiona. U mnie w rodzinie kilka miesięcy temu było tak: dwie siostry, jedna lat 4 , druga lat 2 , starsza szczepiona, młodsza nie, obie zachorowały, starsza miała kilka krostek i wcale jej ta ospa nie przeszkadzała, a młodsza- masakra, przez pierwsze kilka nocy nie mogła spać, drapała się i była cała obsypana, no i wysoka gorączka. Dlatego ja zaszczepie i na meningokoki też, boje się zapalenia opon mózgowych i sepsy. Ale to tylko moje gadanie, każdy robi jak chce.
A u nas też piękna pogoda, słoneczko i cieplutko, dziś wkopałam cebule kwiatowe.
A powiem Wam że mój synek kochany śpi ostatnio do 9.30!!!, ale raz w nocy musi popić mleczka. Śpi tak długo odkąd pije mleko bebilon 3 , nie wiem czy to ma jakiś związek czy to tylko zbieg okoliczności, nie ważne, mi pasuje.
pozdrawiam i dobrej nocy!!!

My starszak w szkole już w 2 klasie, póki co jest ok, zobaczymy jak będzie bo się rozleniwił po wakacjach.

Ja na tą ospę też zaszczepię a na meningokoki dopiero za 29 dni mam iść szczepić i jestem zła bardzo na samą siebie, że się dałam namówić lekarce, żeby zaszczepić najpierw na mmr bo przecież on w żłobku jest to mu szczepienie na meningokoki jest potrzebne bardziej a ta mi wcisła, że lepiej na mmr teraz a ja głupia dałam się namówić :wściekła/y: Teraz siedzę i sikam ze strachu, żeby było dobrze, na pneumokoki ma szczepienie, jeszcze za 3 miesiące dawka przypominająca ale już jest bezpieczny podobno natomiast tamto drugie mnie męczy. Zresztą są różne typy tej choroby i w polsce jest szczepionka tylko na jeden typ, na drugi ma wejść w przyszłym roku dopiero więc nawet szczepione dziecko nie jest w pełni chronione.

Hej dziewczyny !

Śliczna pogoda a ja w domu mam tyle sprzątania, prasowania, gotowania ehh.. Kuba jeszcze na nodze mi wisi i strasznie ciężko się ogarnąć ;P

Taka j., do pracy wracam 13 października a Ty ?

Ja na meningokoki i pneumokoki zaszczepię chyba dopiero przed przedszkolem bo teraz Kuba zostaje z babcią a odpukać w ciągu roku trafiła mu się tylko trzydniówka i 2 razy miał katar więc nie ma źle :) na ospę raczej szczepić nie będę, no i mmr też nie chce.

Madziasek, ale zazdroszczę córeczki !! Gratulacje ! Super, że tak dobrze się rozwija i Ty się świetnie czujesz :)

Oj dziewczyny zazdroszczę Wam mieszkania w domach.. ja mam 54m2 i już nie mam gdzie zabawek Kubusia chować.. jeszcze trochę i wszystkie rowerki itd muszę do piwnicy wynieść bo za niedługo nie będę mogła się obrócić ehh

Witajcie dziewczyny

Tak się zbieram aby Wam odpisać , ale zawsze coś a wieczorem padam jak kłoda. W sobote byliśmy na weselichu znajomej, nasze pierwsze wyjscie z mężem bez młodego, oj dalismy czadu było super, teściowa zajeła się młodym wszystko super , rano też go zabrała bo widziałą że rodzice sa troche nie w formie ;-) Dzisiaj idziemy na szczepienie. Mąż jest za ospą więc szczepimy,cały czas Tymek jest na liście rezerwowej w żłobku ale już dużo awansował z pozycji 210 na 94 więc mam nadzieję że kiedyś się dostanie więć wole mieć szczepienia. Tymcio juz coraz więcej sam sobie drepta i jest taki już kumaty. Nauczył się schodzić i wchodzić na łóżko co mnie to martwi bo nie mogę go samego zostawić.

Basia też wracam 13 października do pracy ale na tydzień później idę na zabieg i na l4 2 tyg.

Madziasek gratulacje!!! też mi się marzy w drugiej ciąży dziewczynka ;-) właśnie jakie typy na imię pochwal się ;-) płacę za żylaka 3,5 tyś...... nawet nie chce o tym myśleć bo mam nerwy no ale cóź.

Zdrówka dziewczyny dla Waszych maluszków, Ewelinka mój też nie chciał aby mu ściągać katar , ale z czasem się przyzwyczaił,niestety to nic przyjemnego ;-/

My2013 super że wyjazd udany, widzę po fotkach że kwitniesz , uśmiech na twarzy jest to najważniejsze!!! moja koleżanka ma straszne problemy jest zdołowana i zastanawia się nad lekarzem bo sama nie daje rady, namawiam ją do tego bardzo!!!

Co do mieszkania też ledwo ogarniam zabawki w 46 m, z budową u nas to dopiero początek, mamy 220 m bez garażu i też się zastanawiam kiedy będę miała czas na sprzątanie, ale tak jak taka j kiedyś pisałaś najwyżej nie zawsze będzie błyszczeć ;-) są przyjemniejsze rzeczy hehe

miłego dnia u nas słoneczko wychodzi

Venicee czekamy na Ciebie

aaaa właśnie oglądałyście wczoraj siatkę co za emocje!!!!!! trzymamy kciuki za kolejny mecz

reklama
Do góry