reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Cześć dziewczyny !
Witam po weekendzie :) Mąż od jutra na ojcowskim także aż się boję ;P zaburzy nam cały rytm dnia.. :-D

Patrycial, gratuluje zęboli !!

Ja też się muszę pochwalić, bo wczoraj już chciałam pisać, że Kuba to chyba jedyne bezzębne dziecko na tym forum, a tu niespodzianka ! przed godzinką podawałam małemu fenistil na łyżeczce i z głupoty postukałam łyżeczką i piękny dźwięk !! przyjrzałam się i już widać malusią białą kropeczkę :-)

Taka j., super, że Kubuś lepiej pospał ! Mój niby wczoraj przespał całą noc ale spał u teściowej więc nie wiem czy wierzyć bo dla nich Kubuś to jest idealny i w ogóle wszystko najlepiej robi więc trochę powątpiewam ;P A jak u Ciebie zdrówko bo coś ostatnio pisałaś, że się dziwnie czułaś ??

My, tak to jest przy remoncie ale i tak zazdroszczę bo za chwilkę będziecie w waszym nowym domu !! :)

Madziasek, super, że Miki już tak śmiga ! mój dalej pełza i się buja do przodu i tyłu ale kroku jeszcze nie zrobił.. czasem tylko jak chce nogami ruszyć to pada na buzię bo nie wie jak to jeszcze połączyć :-p

O dziwo, ząb wychodzi, a płaczu nie ma .. oby tak zostało :) aa i mamy też postępy w siedzeniu ale oczywiście nie w tym samodzielnym.. Niedawno jak go sama sadzałam to od razu klap na ziemię, a dzisiaj siedział ładnie chyba z minutkę, a później machał rączkami jak mały kurczak żeby równowagę utrzymać :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Witam wieczorkiem :-DNie mialam czasu by napisac cos rano bomaly pospal ze mna do 7.30 i od razu zalapal glodomora. Oczywiscie spal ze mna w lozku, wzielam go w nocy gdy obudzil sie z placzem! My dasz rade z tym rozpakowywaniem, pomalutku, powolutku tylko najgorsze te sprzatanie, mnie chyba by cos strzelilo....Taka j czy Kuba ma poobijane i czerwone kolana wieczorem po raczkowaniu?Ewuncia to nie kladziesz malego na podlodze? A co z przekrecaniem na boki, pelzaniem?milego wieczoru dziewczyny

Hejka, wpadlam na chwile z komorki, bo lapka nie mam, maz wyjechal na szkolenie na tydzien i wzial kompa..
Z tego co doczytalam, to taka j gratki raczkowania :) moja tez juz powoli raczkuje, nie jest to szybkie rasowe raczkowanie, ale coraz lepiej jej to idzie :)
A co do spania, to zwykle 2 drzemki od 30minut do godziny, rzadziej dluzej
... czasem trzecia drzemke walnie ok 17, ale nie zawsze... spi na noc od ok 20 do 7. A przerwy w dzien miedzy spaniem ok 3 godzin sa, po poludniu dluzsze np dzis wstala o 14 i nie spala do 20 i byla fajna nie styrana, taki maly cyborg ;)

Ostatnia edycja:
Basia gratulacje ząbka!! Widzisz jak pięknie wyszedł i to bez płaczu, oby tak zostało! Pięknie! Ja się czuję już lepiej, dziękuję. Moi też zawsze twierdzą, że mały jest bardzo grzeczny, śpi w nocy (skąd oni to wszyscy wiedzą??) i takie tam, myślę, że jak byli młodsi z dziećmi to tacy zachwyceni nie byli kolkami, ząbkami, nieprzespanymi nockami itd. a teraz twierdzą, że to jest nic specjalnego.

Madziasek ma takie podczerwienione lekko kolanka ale szybko schodzi a takich malutkich siniaczków to też zauważyłam ze 2 czy 3, teraz to już chyba tak będzie bo dzieci bardziej mobilne się robią.

Basia ja nie robiłam usg główki ale jestem ciekawa dlaczego pytasz.

Grinula gratulacje raczkowania!! Wiadomo, że na początku idzie jak idzie ale najważniejsze, że raczkuje, to będzie moment jak będzie posuwać aż cieżko będzie Ci dogonić :)

All-me mój się obraca z plecków i z brzuszka, pełzał a teraz raczkuje, wstaje na kolanka i na nóżki, teraz puszcza się jedną rączką i próbuje się jedną utrzymać, posadzony siedzi albo siada ze stania, z leżenia to tak półdupkiem tylko usiądzie, w łóżeczku i przy stole stojąc przesuwa się tak o 2 malutkie kroczki. To tyle chyba.

Taka j. gratuluję raczkowania, a Basi ząbka !
U nas już na szczęście przebiły się całkiem..Uffffff bo myślałam, że padnę. Teraz czekam na kolejne ...
Zuzia nie raczkuje i chyba szybko to nie nastąpi, o ile w ogole nastąpi :) Także Ewuncia nie jesteście sami :) Ale jakoś nie mam parcia i stresu. Jest kawał baby i jej ciężko. Na brzuchu też zero. Rączki i rączki. Siedzi ładnie, przekręca się, staje jak się ją trzyma, ogólnie jest ruchliwa.
I... gada jak najęta. Ciągle papla i papla. I pyrczy, pluje, warczy. Nie nadążam ze śliniakami. Robi papa, daje piątkę, bije brawo, pokazuje, że Zuzia tu rządzi i kręci głową jak pytamy czy będzie grzeczna.
Basia czemu pytasz z tym usg? Mi się przypomina, że przy wypisie ze szpitala chyba nam robili ale muszę dokładnie sprawdzić.
Taka j, to tylko patrzeć jak Kuba zacznie dreptac :) Grinula u Was chyba też już blisko:)
My2013 ja już bym chciała być na Twoim miejscu... :)

Witajcie
takaj gratki dla Kubusia za raczkowanie
Basia gratki ząbka i tak bez objawowo zazdroszcze;-)
Moja Lena obraca sie na brzuch i w drugą strone jak ją posadze sama siedzi dość stabilnie ale sama nie usiądzie. przygotowuje sie do raczkowania bo staje na kolanach irękach i ma chec zrobić krok tylko nie umie zsynchronizować ruchu rąk i nóg i upada na twarz umie kosi kosi baruś barus i to chyba wszystko
USG głowy nie miała
Pozdrawiam wszistkich

Witajcie,

Basia gratulacje pierwszego ząbka.
Taka j a jak u Ciebie kolejna nocka? synek dał pospać? mam nadzieję że już będzie tylko lepiej i w końcu będziesz się wysypiać :-) gratulacje dla Kubusia spryciula juz raczkuje super
Nasz w tym kierunku podnosi dupke, ale od paru dni znowu jest leniuszek, dużo lezy na kocu praktycznie cały czas ale się nie śpieszy , do siedzenia tym bardziej, turla się i chyba narazie to mu starcza ;-) Za to wyszedł na 4 ząb nawet nie wiem kiedy,dwójka na dole, więc jak mu dokuczała jedynka to jeszcze do tego doszła dwójka, i widze kolejną bulwę więc pewnie kwiestia czasu i będziemy mieć piątego zęba .

Patrycja również gratki ząbka, rozbawił mnie Twój wpis kto tu rządzu i już taka mała spryciula i kręci głową, pewnie musi to komicznie wyglądać hehe

Wczoraj byliśmy z małym na pizzy w knajpie :-D mały był przeszczęsliwy tyle nowych ludzi miał co obserwować haha
A ja rozerwałam się w sobotę,dobrze mi to zrobiło bo chodziłam cała jakaś nerwowa wszystko mnie irytowało,Tymcio ładnie spał obudził się o 3 w nocy a jak wróciłam o 2 więc idealnie wiedziłał że mamy nie ma i trzeba spać:-)

Nasz też nie miał usg głowki przynajmniej nic nam w szpitalu nie mówili i nie wyczytałąm nic w wypisie..
Piekna pogoda się zapowiada więc dzisiaj biorę książeczke i do parku.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej !

U nas piękna pogoda ! Wyrzuciłam męża i Kubę na spacer, a ja właśnie skończyłam myć okna uff.. szkoda, że teraz muszę się zabrać za prasowanie firan.. a strasznie tego nie lubię :-(

Pytałam o te usg, bo znajoma ma córkę z listopada. W sobotę do mnie dzwoniła i pytała jak często chodzimy na usg główki bo ona co miesiąc :szok: a ja w szoku bo właśnie też ani razu nie byliśmy ! później okazało się, że muszą chodzić tak często bo mała ma powiększoną jedną komorę czy półkulę.. sorki, zapomniałam ale ogólnie coś w główce.. i jak do jakiegoś czasu się to nie zmniejszy to będzie musiała mieć operację..Pytałam czy były jakieś objawy itd to niby nic.. rutynowo wyszło.. i teraz ja jako przewrażliwiona matka zastanawiam się, czy też tego nie wykonać.. :confused:

Do góry