reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Domagi - a skąd jesteś? Bo organizujemy teraz szkolenia dla lekarzy i pilęgniarek na temat: odleżyn, stopy cukrzycowej i stomii. Jak byś była zainteresowana udziałem, to myślę, że darmowe miejsce się znajdzie. Na naszej stronce są wszystkie informacje, a także materiały szkoleniowe, prezentacje i filmiki z poprzednich spotkań Meducare | edukacja i promocja zdrowia

reklama
cwietka- bardzo Ci dziekuję, ale jestem z Rybnika, do Wrocławia to ponad 200km, wiec raczej nie dam rady, choć takie darmowe kursy to super sprawa!
We Wrocławiu byłam raz w życiun na podróży poślubnej! pięęęęęęęknie jest!

Domagi - w maju robimy szkolenie w Katowicach ;-) a to chyba bliżej Rybnika ;-) Jakbyś chciała do Wrocławia wpaść, to najbliższe tutaj będzie dopieropo wakacjach. A w lutym jest jeszcze w Krakowie. Jeśli jakieś Cię zainteresuje - to zapraszam. No i może jakieś materiały ze strony Ci się na studiach przydadzą. Nie wiem w czym się specjalizujesz, ale może znajdziesz tam coś ciekawego :-)

Kasia_B ja obecnie nie mogę tak zrobić choć jak miałam inne ubezpieczenie to miałam fullopcję. Mój mąż teraz mi zaleca, żebym jednak dopłaciła i wtedy będę mogła wykonywać wszystkie badania. Muszę tylko przysiąść i podliczyć na ile mi się to opłaci ;)

Dziewczyny z Medicoveru zamierzacie rodzić w ich szpitalu?

Madziula brałam duphaston zanim zaszłam w ciążę. Biorę go od 1,5roku (miałam niedobór progesteronu i brak miesiączki) i w końcu lekarka zaleciła bym weszła z nim w ciążę. Teraz miałam delikatne plamienia i myślę, że dlatego cały czas go biorę. Na czas ciąży zmieniłam lekarkę (tamta była endokrynologiem) i obecnie ta druga też zaleciła mi dalej duphaston, nawet zwiększyła dawkę z 1 do 3. Powiedziala mi, ze ostatnie badania dowodzą, że aby był jakiś porządny skutek to trzeba przyjmować nawet 4tabl/dobę! Choć ja brałam 1,5 roku 1x1 i też mi się wyrównało ;)

Skoro tak mnie tu nastraszyłyście, że 3xdziennie rowna się co 8h, to chyba zacznę sobie przesuwać ten duphaston.

Madziorrek dziewczyny coś tu piszą, że twardy brzuch to nie za dobrze, ale ja od chwili wczorajszego pobolewania mam twardszy i nie zamierzam panikować :-)

Czy Samaola się odzywała? Któraś coś wie? Jeju, może jeszcze się okaże, że to był fałszywy alarm?

Damagi, no to z tym 3x dziennie masz rację - ja nie jestem lekarzem ani pielęgniarką, więc na pewno masz racje mówiąc o przerwach ośmiogodzinnych.

Mam nadzieję, że nikogo nie wprowadziłam w błąd.

Rzeczywiście, teraz zwróciłam uwagę, że mamy ten sam tydzień i dzień;-)

cwietka- w katowicach własnie robię teraz magistra więc myslę, ze byłoby super! a co do prezentacji już sobie ściągnęłam, niedługo muszę napisać pracę o stomii więc przydadzą sie nawet nie wiesz jak bardzo :):)

To się cieszę, że pomogłam :-)
Spotkania w Katowicach są dwa - rano od 9 na temat odleżyn, a potem, po południu drugie na temat stomii właśnie. Jeśli masz ochotę na taki maraton, to zapraszam na oba.
Ale jeśli zależy Ci na stomii szybko, to najbliższe spotkanie blisko Ciebie jest w Krakowie o godzinie 15. Marcin Tusiński bedzie mówił o chirurgicznych powikłaniach stomii, a Lidia Krzyżanowska o problemach pielęgnacyjnych pacjetnów ze stomią.

Margo - ja sie zastanawiam ... Stasia urodziłam tam właśnie i wiele rzeczy było na plus, trochę na minus, ale te plusy były genialne :-) Przede wszystkim opieka po porodzie. Cena oczywiście odstrasza, chociaż teraz poszła mocno w dół.
Ja sobie to jeszcze tak racjonalizuję, że nie jesteśmy z P. małżeństwem i pewnie nie zostaniemy, a jeśli to mały ślub cywilny więc to co byśmy wydali na ślub i wszystko z tym zwiazane możemy przeznaczyć w taki sposób :-)

reklama
hej kochane...

dzisiaj był sądny dzień.. otóż jak Wam pisałam,od paru dni mnie brzuch dziwnie bolał, a dziś w pracy pojawiło się niewielkie plamienie
unhappy.gif
byłam przerażona, trzęsłam się dosłownie, szefowa mnie zwolniła do domu. Zadzwoniłam do ginki i koniecznie kazała przyjść. Miałam jak najgorsze wizje, myślałam, ze to koniec.. na szczęście w usg wszystko ok, Maleństwo nawet się ruszało!!!! ma 37mm, tętno 170u/min
biggrin.gif
przyczyną plamienia najprawdopodobniej było nisko usadowione łożysko, dostałam l4 z zaleceniem leżenia. kolejna wizyta 22.01. Nigdy więcej nie chcę przeżywać takiego stresu, jak dziś, kiedy myślałam, że powtarza się scenariusz z lipca..

Do góry