reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Margo25-dziękuje i witam równiesz.
Ja na samym poczatku mialam problem z mięskim smażonym , choc bardzo mnie to dziwiło bo od zawsze byłam miesorzernym potworkiem , a tu taki cios. Ale teraz juz wszytsko minęło i jem do woli tylko musze jesc malymi porcjami bo po duzych poracja nie za dobrze sie czuje...
Jedyne co bym chcaiła zeby sie zakonczylo to czeste korzystanie z wc - czyli mam tak zwany czesto mocz...

reklama
Ewirut bardzo się cieszę, że się w końcu udalo i życzę, aby ciąża przebiegała bezproblemowo ;)

ktr baaaaardzo mocno trzymam kciuki!! wiem jaki jest stres przed każdą wizytą. mnie od kilku dni boli brzuch, wizytę mam za tydzień i też już panikuję czy serducho będzie biło. tak nam już niestety zostanie..

Margo wydaje mi się, że jak najbardziej możesz przesypiać mdłości, teżtak miałam. ok 7 jak się budzilam to mnie strasznie ssało/mdliło.. ale jak zasnęłam i się obudziłam później już było ok

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi! :-)
Chyba zamówię dziś pizze. A co! Już po 15! Narobiłyście mi smaka jak pisałyście wcześniej o Macu i jakimś tam fast food'zie. Ale to będzie pizza z wybranymi składnikami :-D na pewno ser i ananasy ;)

Ewirut co do sikania to ja teraz nie mam tych dolegliwości, ale zanim się dowiedziałam, ze jestem w ciąży to byłam przekonana, że mam zapalenie pęcherza, bo latałam do łazienki niewyobrażalnie często :-D nawet opchałam się ziołowymi lekami na zapalenie ;) a się okazało, że to ciąża :-D

Heh, Margo, właśnie zamawiam na obiad obrzydliwie kaloryczną, ociekającą serem, niezdrową pizzę :-D Będzie pyyyyyyyyyyycha!

Ja na moczopęd zażywam urosept, ale i tak latam jak z piórem do kibelka;)

Ewirut, u mnie marnie. Ogólnie przy naszej częstotliwości to naprawdę cud, że zaszliśmy w ciążę (nie próbowaliśmy, samo się przytrafiło). Ja bym chciała, ale mąż niechętny coś:baffled: I to nie od wczoraj, nie od dziś:baffled:

Ewirut sex? a co to w ogóle jest? :-p

u nas niestety od ujrzenia II kreseczek nic nie było :( jesteśmy po jednej stracie, więc lekarz mówil, żeby narazie się wstrzymać, a poza tym jakoś oboje się boimy narazie, przynajmniej ja, a wydaje mi się, że mąż też, choć nawet o tym nie rozmawiamy..

U nas tez czestotliwosc spadla... ale ja juz dluzej chyba nie dam rady:-p lekarz mi powiedzial w pon ze delikatnie mozna, a nawet trzeba tylko zeby nie przesadzac;p

Izka87.
Gdzies uciekł ten poded i podniecenie chęć dozan i wogóle teraz to dla mnie mogłoby nie isteniec. Nie wiem czy to , aby naturalne, ale z tego co czytałam to pisza , że to zmienia sie w czwartym miesiącu nie wiem zobaczymy. Od lekarza nie dosatalam żadnych przeciwskazan co do współżycia. Sama sie troszke obawiam po ostatim bo pojawiły sie plamki krwi po wspołzyciu:( czy to cos zlego?

Ewirut ginkiem nie jestem, więc z tą krwią nie pomogę niestety.. zapytaj na następnej wizycie najlepiej :)
wszystko kwestia hormonów, jedne mają chcice non stop inne kobiety tego w ogole nie potrzebują. ja na początku byłam tak podniecona ciążą i pełna obaw, że tez nie myślałam o współżyciu.. ale ostatnio miałam ogroooomną chcice, no ale coż z tego :-p

zresztą na jednym w,ątku, gdzie są dziewczyny po stratach każda narzeka na brak współżycia :) a Tobie się to jeszcze odmieni, zobaczysz.

reklama
ewirut - u nas też tak jak u Izki, nic z tego od 2 kreseczek :( jestem na duphastonie, mam krwiaka i do końca I trymestru musimy dać sobie spokój. Chyba że jutro będa lepsze wieści od lekarza ... oby!

Do góry