reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

damagi dzięki, właśnie też myślę, że ten brązowawy śluz to jednorazowy wybryk, bo się trochę osprzatałam wczoraj. Dzisiaj jak narazie nawet brzuch mniej boli niż wczoraj, więc to była chyba wina tej pracy, tak sobie przynajmniej wmawiam :-p

reklama
I ja sie witam. Padam na twarz bo wczoraj dopiero przed 19 mi się udało z roboty wydostać, dzisiaj sama nie wiem jak będzie, ale postaram się postwić ...

Samaola - bardzo współczuję ...

Ewcik - zwolnić nie mogą Cie praktycznie w ogóle, mogą Ci nie przedłużyć umowy, ale tylko pod warunkiem, że kończy się przed ukończeniem 12tc (liczonego zwykle od OM). Jak Ci się umowa kończy po 12tc załatw sobie zaświadczenie od lekarza i od razu zanies bo nie możesz niczego nosić.

Co do objawów - ja w pierwszej ciąży miałam cień mdłości przez 1 dzień może. Wszystko było super i ciąża rozwijała się prawidłowo. Teraz też tak bym wolała niż męczyć się mdłościami i zawrotami głowy, ale po tym jak się okazało, że ciązy może nie być i następnego dnia pojawiły się mdłości byłam przeszczęśliwa :-) Po dzisiejszym USG chętnie je oddam.

Ktr - niezły ten Twój maluch.

Cwietka - zazdroszczę wyspania się. staś mnie dzisiaj postawił na nogi o 5:15 i od tamtej pory do 6:30 wychodziłam z siebie, żeby zatrzymać go w łóżku bo chciałam jeszcze choćby troche poleżeć. O spaniu nie było mowy ...

samaola przykro mi kochana...

Ja dzisiaj rozpoczęłam dzień od rzyganka, od razu jak się przebudziłam musiałam pobiec do wc. Najlepsze, że nie miałam czym wymiotować i tylko trochę żółci zwymiotowałam. Masakra jakaś. Teraz już lepiej trochę :-) Pocieszam się, że te mdłości i wymioty to dobry znak, że wszystko jest jednak ok. Wciąż żyję w niepewności, ale nie chciałam iść wcześniej na usg. Do wizyty zostało mi 12 dni i jestem przekonana, że zobaczę bobo :-)

To ja w pierwszej ciąży mdłości miałam przez tydzie. takie lekkie, tylko rano, bez wymiotów. Idasza urodziła się zdrowa, ciąża bez komplikacji. Teraz nie mam w ogóle i się cieszę, jak wariat, bo jestem zwolenniczką ciąż bezobjawowych :-p

Stanęłam rano na wadze - już 1 kg na +. Buuuu!

Nie wierzę w to ze im większe objawy w ciąży tym dziecko zdrowsze. Bzdura. Ja w poprzedniej ciąży miałam tylko delikatne mdłości i urodziłam zdrowego chłopca a w tej sa jeszcze bardziej delikatne. Prawie wcale ich nie ma. Moja mama urodziła pięcioro zdrowych dzieci i w żadnej ciąży zero mdłości, do 3 miesiąca nie wiedziała ze jest w ciąży. Kobiety nie ma reguły. Wszystko zależy jak wysoki jest poziom hormonu HCG. I jak organizm sobie z nim radzi. To przez niego mamy mdłości :-)

Hej!!

samaola - strasznie mi przykro, ale nadzieję trzeba mieć do końca!!!!

byłam wczoraj u ginki, najpierw mnie wystraszyła, bo przy badaniu coś o tyłozgięciu mi mówiła, że leżeć muszę:szok: przestraszyła mnie, ale jak mnie wzięła na usg to już mnie uspokoiła i powiedziała, że mam pełny pęcherz i stąd jej się inaczej bada:eek:

generalnie wszystko jest ok, następna wizyta 29.01, mam zrobić komplet badań to mi następnym razem kartę ciąży założy

L4 dostałam, więc siedzę z Kamilem w domu :-D a jeszcze z zaleceń pani doktor, to mam jak najczęściej odpoczywać i leżeć na brzuchu! ?

spróbuję poczytać co u Was, Kamil na razie się ładnie bawi :-D

Izka87-też mi się wydaje że z roku na rok coraz gorzej z tymi plamieniami, jak byłam na kwietniówkach 2011 to żadna nie poroniła, a kłopoty z ciążą miały może 3 lub 4 z nas... a teraz koszmar na majówkach 2012 poroniło kilka dziewczyn, tu też dużo ciąż z problemami...ehhh obyśmy tylko dotrwały w tym składzie do sierpnia..

Maciejkaa- ja też nie wierzę, chociaż ginka mi ostatnio powiedziała że takie mdłości i wymioty to wynik wysokiego poziomu progesteronu...a to raczej dobrze, chociaż niekoniecznie dla osób które często przytulają muszlę klozetową...

mnie dziś leciutko pobolewał brzuch- podejrzewam że dlatego że dziś dostałabym @.
Koszmary też mnie męczą, dziś śniło mi się że miałam mnóstwo gości i miałam im podać śniadanie, między czasie poszłam do łazienki i jak wstałam sedes był pełen krwi, nagle w drzwiach stanęła moja nieżyjąca już babcia...ale ja jakby nigdy nic poszłam do T i powiedziałam że jak już im podam to śniadanie to musimy do szpitala jechać..obudziłam się zlana potem:-( wydaje mi się że tak reaguje mój organizm na stres- oby to niedługo minęło bo chciałabym się jeszcze wyspać zanim dopadnie mnie bezsenność III trymestru:-D

modlicha- jak na brzuchu?? po co??

reklama
hehe, dokładnie ja też sie boje spać na brzuchu, ale chetnie do tego powrócę, jesli niczemu to nie zagraża bo to moja ulubiona pozycja do snu :)

Do góry