reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

a mój mały artysta dziś rano jak sie obudził, to wszedł pod łóżeczko, żeby wyciągnąć jakis samochodzik, ale już nie mógł wyjść :D a jakie było moje zdziwienie jak weszłam do pokoju i nigdzie go nie widziałam ;p
:-D a to musiał być widok;-)
Dzień dobry :-)
Rozpoczęłam dziś dzień o 6rano, tak wcześnie wstaje mój mały, choć do przedszkola dopiero na 8 także jestem śpiąca jak codzień zresztą hehe
Na śniadanie miałam mega mieszankę. Drożdzówka z dżemem i bułki z gzika :-D a co grunt by smakowalo. :-)
a co to takiego??:eek:

reklama
ojj współczuję wam tego rannego wstawania, ja na szczęście mam zwolnienie to śpię bez budzika.

ktr zamierzam dzisiaj leżec i wstać zrobić tylko obiad i tyleeee

A w ogóle to wpadłam tak z rana, żebyście mnie ubiczowały. Znowu mi czarne myśli po głowie chodzą, człowiek to się potrafi nakręcić. W poprzedniej ciąży sniło mi się niemowlę, tylko było takie jakieś wyrośnięte w wózku i kilka dni później na wizycie okazało się, że serce nie bije.. a dzisiaj znowu śniło mi się dzieciątko - też chłopczyk, ale był normalnych rozmiarów, nosiłam go na rękach.. ehh wybijcie mi te głupoty z głowy, bo aż się boję kolejnej wizyty, a ta za tydzień..

Cześć!
To ja się witam wyspana :-) Nie mam porannych zajęć aż do wtorku, a mój Małżonek postanowił dzisiaj zrobić dzień dobroci dla ciężarówy i po cichutku wyszykował małą do przedszkola i po cichutku ją zawiózł. Obudził mnie dopiero o 8.30 na śniadanko :-)

Maciejka - też mnie te bułki z gzika zaintrygowały :-D Czyżbyś z Poznania była?

Ktr - dobry artysta :-D A nie przestraszył się tam pod łóżkiem?

Loleczka gzika to inaczej dip serowy. Zapomniałam ze każde województwo ma swoje zwroty hehe

Izka wyluzuj :-) pozytywne myślenie to połowa sukcesu :*

Cwietka dokładnie tak. Okolice Poznania. Widzę ze znasz tamtejsza gwarę :-)

Czesc dziewczyny

Zaczely mi sie chyba nasilac "poranne mdlosci", wczoraj obudzilam sie kolo 1 w nocy, bo mi sie pic chcialo, napilam sie kilka lykow soku i pedem do lazienki, zwrocilam chyba caly karton i reszte kolacji...

Ewcik
ja mam tez umowę na czas okreslony i u mnie w pracy już wiedzą i nie mogą mnie zwolnic. Mogą zwolnic tylko w poszczególnych wypadkach. Tu masz link do jakiegos artykułu Ochrona przed zwolnieniem kobiet w ciąży - Ciąża i prawo - Praca kobiet - Wieszjak.pl

Ostatnia edycja:
Izka- mi się ostatnio śniło, ze miałam dwóch synów, co najlepsze jednego murzyna :p położyłam ich spać i wyszłam, a jak weszłam z powrotem to cali byli w ...pająkach! ale ja nie wierzę w sny :p

A co do tego, że każda z nas ma różne objawy, to powiem wam, że moja mama cały czas mi powtarza, że jak była z moją siostry w ciąży, to zapominała o niej i nic nie czuła w ogóle, zadnych mdłości, nic! a dziecko 4500g sie urodziło, za to ze mną jak była to non stop wymioty i w ogóle nogi opuchnięte, brzuch ogromny, a ja 4200g wiec też super!
nie ma na to reguły, tak myślę....

Ja też mam to szczęście, że siedzę w domu i nie musze pracować, jedynie jeżdżę na zjazdy uczelniane bo zaocznie studiuję, teraz właśnie czeka mnie weekend w akademiku :/
jak jestem w domu, to mam mega mdłości, ale bez wymiotów (zdarzyło sie moze z 4 razy do tej pory) natomiast jak tylko gdzieś wyjdę to odrazu tak naciaga, ze masakra.....
w sobotę mam egzamin, mam nadzieję, ze obędzie się rewolucji :D

a co do plamienia, to mój gin. stwierdził, ze świeża krew ma mnie zawsze niepokoić, a brązowa najczęściej jest przemęczenia i jeśli jest jednorazowa to nie muszę panikować, na szczęscie u mnie na razie obyło się bez....

Maciejka - o gziku już słyszałam :-) Ale tylko to z Waszej gwary znam. Tylko myślałam, że to bułka z sera zrobiona :-D

Ktr - i jak sie udało spryciarza wydostać?

reklama
Dziewczęta!
Dzień dobry :-) Ja właśnie się dobudzam :-)

Nie chciałam wprowadzać nerwówki pisząc o tych mdłościach, ale ostatnio jak poszłam do lekarza i mówię, że mam okropne mdłości i wymioty to pani mi na to odpowiedziała tak entuzjastycznie" 'To cudownie!!!!!!!! Im będzie się gorzej Pani czuła tym lepiej dla dziecka!!!!!!!!' A że już się czuję prawie dobrze to też staram się nie brać tych słów do serca. Poza tym moja siostra nie miała żaaaaaaaadnych objawów a urodziła zdrowe, śliczne dzieciątko. Gdy czytam internet to widzę, że różnie bywa i chyba nie zależy to od ilości wymiotów ;)

Mnie pobolewa od wczoraj prawa strona brzucha, tak jak by mi coś tam puchło. No i nie mogę spać w mojej ulubionej pozycji-na brzuchu- bo ból piersi potrafi postawić mnie w nocy na równe nogi :-D

Do góry