reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Taka j. Szkoda mi Was i też nie wiem, co Ci poradzić
U nas katarek ładnie sciagał gluty i normalnie oddychala. Odkurzacz odpalalam 4 razy dziennie. Do tego krople do nosa i deflegmin chyba. Mam nadzieje, ze jutro już bedzie Wam lepiej...

U mnie święta jeszcze daleko...

reklama
Ja juz sama nie wiem co robic, jedni sie dziwia ze ja malemu nic nie daje jeszcze do picia i jedzenia innego a inni mowia zeby zaczekac i sama nie wiem, wczoraj dalam mu troche herbatki z kopru i jest taki sam efekt jak po wodzie czyli jest kupki troche, bede mu dawac teraz codziennie troche pic i zobacze czy czesciej bedzie kupka. Od wczoraj mam metlik w glowie totalny.

Taka j. I co tam u was?

Ewelinka co do mleka i kleiku to nie wiem, ale diete powinnas juz rozszerzac pomalutku. A koper wloski dziala rozluzniajaco.

Ewelinka "Serwis konsumencki napisał, że:
"Kleik ryżowy i kaszki ryżowe owocowe BoboVita można przygotować na mleku
mamy. Warto wiedzieć, że tak przygotowane produkty stają się rzadsze."

Na noc położyłam mokry ręcznik na kaloryfer i skropliłam takim olejkiem z egiptu co mi rodzice przywieźli, takie tam nic zdrowotnego ale nic innego nie miałam, dodatkowo polałam chusteczkę i położyłam koło łóżeczka i troche wysmarowałam mu poduszkę czosnkiem, nasivin mu psiknęłam i oddychał noskiem w nocy, gorzej rano jak wstał to pół godziny potem miał już katar.

Kurcze nie wiem z tym dodawaniem do mleka matki bo sama karmię butlą od początku także też nie pomogę :(

Mój starszak lepiej ale chyba go za fraki przeciągnę, on NIC nie chce jeść, przez 1,5 godziny jadł płatki na mleku, dałam mu tego może ze szklankę w sumie mleka do miski i zjadł moooże połowę, przez 90 minut! Tłumaczę mu, proszę go, grożę mu, nic nie działa, nie będzie nic jadł i koniec. Mam to gdzieś, zainkasuję mu prezenty ze świąt i tyle je zobaczy co przy odbiorze. Nie mam już sił.

Hej dziewczyny !
Ale naprodukowałyście..

Taka j., współczuję choroby ! Biedny Kubuś się męczy.. no i wy razem z nim.. u nas już katar był dwa razy, ale o dziwo pomagała frida i mucofluid :) ale powiem Ci, że dwa razy ten katar z tydzień musiał potrwać.. potem dopiero była poprawa.. Ja na noc zakręcałam kaloryfery, włączałam nawilżacz no i kładłam Kubusia wyżej.

Grinula, ja już okna tydzień temu ogarnęłam :) wczoraj wysprzątałam pokój Kubusia i łazienkę.. dzisiaj planuje kolejne pomieszczenie :) do soboty muszę się wyrobić i ubrać choinkę :)

Jagoda, super, że Milenka tak wcina ! u nas marchewka smakowała, a brokułami pluł :-D

W ogóle wczoraj Kubuś obudził się z wysypką i zastanawiam się od czego.. marchewkę raczej wykluczam, bo podawałam ją od soboty do poniedziałku to chyba za późno żeby dopiero w środę plamy wyszły.. Dałam we wtorek i wczoraj brokuły i kleik ryżowy, a no i sok jabłkowy z wodą..
Hm.. tak się też zastanawiam.. lekarka dała nam próbki kremu barierowego z emolium i wysmarowałam go nim we wtorek przed spaniem, a w środę rano był wysypany.. może to ten krem ? :baffled:

reklama
Do góry