reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Agulek80 - wrzuce Ci menu na PW wieczorkiem, też robiłam szybko i sprawnie, ale z tygodniowym wyprzedzeniem i mroziłam, mam dużą zamrażarkę w piwnicy :) Na raz nei dałabym rady, bo jesteśmy sami.
Andzia - powodzenia w przebudowie, a złote rączki w domu to połowa sukcesu

I tak mnie dzisiaj bierze na wspominki :)

Ostatnia edycja:
reklama
agulek - super sprawa my tez zabieramy sie za kupno fotelika rowerowego . Jaki masz moze cos polecisz?? A zabki myjemy Ziaja mały uwiebia myć ząbki po kąpieli sam o tym przypomina pokazujac na pólke z pasta i szczoteczka:) Nawet juz sam bierze w reke i próbuje po swojemu myc:)
GSC- widzisz tak sie niedawno martwilas ze mała nie chciala raczkowac itd a teraz juz zaczyna sama chodzic:) Super ze u was wszystko ok:) pozdrawiam:)

DLA WSZYSTKICH JUBILATÓW I JUBILATEK WSZYSTKIEGO NAJ NAJ ROŚNIJCIE ZDROWO:)I BUZIAKI OD NAS!!

luizka my mamy taki fotelik NOWY FOTELIK BIKEY DO RAMY cze+ GRATIS kask (1726453488) - Aukcje internetowe Allegro jestem z niego zadowolona, więc mogę polecić. Dziś kupiłam pastę do zębów - nenedent dla Marcina ciekawe jaka będzie Jego reakcja?! Mały też chce sam myć ząbki :-)
roseann o rocznicę nie pytaj ;-) M do wieczora murował komin, a poza tym lekko się posprzeczaliśmy ot i wieczór zleciał ;-) skoro u Was rocznica przełożona, to życzę miłego świętowania :-)
Lilijanna my też jestesmy sami, a poza tym nie mam zamrażarki :-( mam tylko niewielki zamrażarnik....ale jakoś będzie. Dzięki za menu, czekam z niecierpliwością :-)
Przejażdżka była udana i równie długa, jak wczoraj. Wstąpiliśmy również na plac zabaw, na krótko ale Marcinowi się podobało, więc będziemy jeździć częściej.
Dziewczyny mam prośbę, jeśli możecie głosujcie codziennie (w miarę możliwości) będę wdzięczna :-)
Nivea
chodzi o plac zabaw w naszej gminie, jesteśmy daaaleko ale może dzięki Wam nadgonimy ;-)

Ale dzis miałam ubaw z Piotrka spodobal mu sie jezdzik starszego kolegi z placu i w pewnym momencie odkrył ze mozna z tyłu sie trzymac i chodzic no i dreptal 30 min a ja za nim latalam zeby w razie co asekurowac(kregosłup wysiadl hehe) a pzy tym Pitek krzyczal gadal tak glosno ze mi uszy pekały i az caly opluty hehe
agulek - dzieki za linka chyba w przyszlym tyg zamowie:)

agulek, odnośnie menu, to u nas też było na szybkiego, upiekłam udka z kurczaka z papryką cebulą i marchewką, do tego były zapiekane bagietki z masłem czosnkowym i sałatka jarzynowa. I to było jedno główne danie ciepłe, poza tym zrobiłam różnego rodzaju koreczki i mini kanapeczki z ciemnego chleba + feta, szynka parmeńska, oliwki, mini pomidorki i listek bazylii, ułożyłam je na dużych talerzach i skropiłam vinegretem. Poza tym oczywiście torty (w naszym przypadku dwa- dla taty i córci), szarlotka, owoce, słodycze. Było 14 osób, a jedzenia i tak trochę zostało.

Nosz kurcze nie dosyc ze po dlugiej nieobecnoci siedze od godziny i pisze dlugasnego posta w ktorym bylo duzo pytan do was mamuski .... i co i mi go oczywiscie wcielo:angry::angry::angry::angry::angry:!

nie no zaraz mnie cos wzmie jak ne ta na litere k..... to cos innego .......

NO ale chociaz buziakow mase moge przeslac dla naszych pierwszych roczniakow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wszystkiego naj naj !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
to ja juz sobie pojde i wroce jak ochloneeeeeee!
pa kochane pozdrawiam!!!!!

Lea - nie poddawaj się ;) ja mam taki myk, że jak mam natchnienie na długiego posta to pisze w wordzie a potem wklejam tu ;)

u nas roczek to będzie masakra do pgzyrotowania...28 osób! ale mamy wielgachną altanę w ogrodzie i zrobimy grilla. Ja podobnie jak Neftis mam podwójną imprezę bo małżon zaledwie tydzień po Gabrysiu ma urodziny. Stwierdziłam, że nie ma co przekombiowywać. zrobię tort, moja mama krówkę i sarlotkę, kupimy karkówę, kiełbaski, zrobię szaszłyki z piersi kurczaka. do tego kilka sałatek i będzie git. tyle, że u nas jeszcze dojdzie alkohol. Gdybym robiła tylko roczek to raczej byśmy nie stawiali żadnych %, ale że to impreza łączona to wypada czymś gości uraczyć. myślę tylko nad jakimiś atrakcjami dla dzieciaków, bo będzie w sumie 5 maluchów w wieku 1-6 lat.

reklama
Bardzo dziękujemy za życzenia i sami składamy dzisiejszym roczniakom, mamuśki Mama Aneta, kassia181, Kasikz, nimua i Iwcik28 ucałujcie swoje pociechy :)

Agulek80
- ech pisze tu, bo wczoraj nie udało mi się, a może ktoś jeszcze skorzysta ;-) u nas było poniższe wszystko po 8 sztuk, ilość osób 15. Impreza u nas była od 14-20, więc zaczynaliśmy obiadem na gorąco:
- szaszłyki - mięsko, cebulka, kolorowa papryka
- krokiety - zrobione wcześniej i zamrożone
- rolady - zrobione wcześniej i zamrożone
- pieczeń - karkówka, zioła, pieprz, sól - piekło się 2,5h przed imprezą
- kurczaki udka i pałki - piekło się razem z pieczenią w piekarniku, cała taka ta płaska blacha duża, tego akurat było chyba z 30 sztuk
- piersi z kurczaka zmielone z zieloną pietruszką i małe kuleczki porobione - dzień wcześniej i czekały w lodówce - 20 sztuk
- piersi z kurczaka zrobione na KFC - 15 minut w piekarniku przed imprezą - sztuk 20
- ziemniaki młode malutkie, wszyscy byli nimi zachwyceni, posypane koperkiem
- 2 woreczki ryżu
- 3 rodzaje surówek - kupione gotowe w sklepie, nie miałam czasu się babrać
- bigos jeden normalny drugi czerwony (z koncentratem pomidorowym) - zrobione wcześniej i zamrożone

Słodkie:
- tort
- placek owocowy - agrest + czereśnia
- placek owocowy - agrest + porzeczka
- sernik

Kolacja:
- wjechało to co zostało z kolacji bez ziemniaków i ryżu, a z chlebem
- śledzie w oleju, które nawet tydzień wcześniej można zrobić
- platery z gotowanym schabowym - 10 porcji - zostało w lodówce bo zapomnieliśmy o nich :-p

Koniec ;-) % mieliśmy, ale zdecydowaliśmy, że nie wykładamy i zostały w lodówce :tak:

Andzia - my też chcieliśmy w ogrodzie, ale pogoda nam nie sprzyjała, a byłoby wtedy super :confused2:

Ostatnia edycja:
Do góry