reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

witam sie

Black no to fajny pomysl ja teraz mysle jak oduczyc sebka usypiania i nie mam pomysłu...

Agulku Sebek mega gryzie tak, ze czasami do krwi...

reklama
agulek , marii gratulacje dla Dzieciaczków!
Madzia zdrówka dla Jasia!
luizka fajne ma Piotruś łóżeczko, a który model?
U nas Maja zasypia w swoim łóżeczku, ale jak Ją wyciągam na ostatniego cyca o 22 to już nie odkładam tylko zostawiam na naszym starym małżeńskim łożu, które jest u Mai w pokoju. Po remoncie we wrześniu likwidujemy łóżeczko i zostaje duże łóżko, bo wieczorem zawsze w trójkę się na nim bawimy, a jak coś to Maja umie z niego schodzic:)
co do gryzienia ,to ostatnio Maja tak wyraża złośc( albo szczypaniem). Jak coś Jej zabiorę albo zabronię, to szczerzy zęby i do ataku:) Na szczęście jestem szybsza:)
Dziękujemy za życzonka:* Zabawa była przednia a tort Babci jadalny:) Miłego wieczoru!

Widzę, że gryzonie z naszych dzieciaczków ;-)
Oj widzę, że z tym spaniem, to różnie....Marcin na noc zasypia przy cycu. W dzień w wózku. Nie umie zasypiać sam, a ja jakoś nie mam zacięcia żeby Go tego uczyć...
Chyba dziś nici z próby spania w łóżeczku. Mały jakiś dziwny...śpi już 3 raz, nie chciałam żeby spał ale płakał, dałam cyca i śpi. M jeszcze nie ma i nie wiem czy wróci na kąpanie (zawsze razem kąpiemy Marcina). Zresztą na razie Mały śpi, więc nie wiadomo kiedy się obudzi.
Ja mam wyrzuty sumienia za to, że zjadłam pół paczki chipsów:zawstydzona/y:zaraz zabieram się za ćwiczenia.
Próbowałam poradzonego mi tu masażu brzucha pumeksem....:szok:nie chodzi o sam masaż ale dostałam krostek i nie mam zamiaru tego powtarzać:no:pozostanę przy szorstkiej gąbce :tak:
luizka fajne Piotruś ma łóżeczko. U nas na razie nie ma miejsca, no i w przyszłym roku będziemy urządzać Marcinowi pokój w nowym doku:-)oby...
W poniedziałek przyjedzie ekipa wykonać pokrycie dachu i wtedy już będzie ok :-)

roseann - spóźnione ale szczere zyczenia urodzinkowe przesylamy :-) duzo zdrowka i usmiechu dla Majusi :-)
widzialam zdjecia swietna imprezka i superrrr pomysl :-)

hej mamuśki

gryzienie ? gabulski właśnie zaczął, dziabie mnie w ramie albo podgryza bluzkę gdy trzymam go na rękach :/ ale to raczej od zębów, bo widzę, że wkłada do dzioba nawet koszulkę. samrujemy dentinoxem i czekamy.

ale zauważyłam za to złość :) kolejna emocja w wachlarzu mojego malucha. jak coś mu nie pasi to potrafi nawet rzucić zabawkę, stuka nóżkami i rączkami w podłogę, krzyczy i robi sfochane miny :p dośc burzliwie się zaczęło ale za jakiś czas pewnie się unormuje, trzeba przetrzymać.

co do chodzenia to postępów brak. czasami jak trzymam go pod paszkami albo za ręce i czuje ze ma równowagę to stoi sam chwilę, ale jak tylko zaczai ze nie ma podparcia to od razu ugina nogi i siada. i to jest własnie dziwne, ze nie leci jak kłoda, tylko kuca. chyba nie jest na chodzenie gotowy. musimy sprawić mu taki pchacz, bo potrafi złapać się krzesła do karmienia i idzie razem z nim. a przy meblach to zasuwa jak szalony.

i wiecie co? skubaniec mówi do mnie po imieniu! już któryś raz dzisiaj była taka akcja, że np czyms tam sie bawi, spojrzy i woła mnie "ania". nasłuchał się od babci i małżona :p zero szacunku do matki :p

co do spania to u nas nadal jest cyc wiec budzi się kilka razy w nocy, ale przerobilismy łóżeczko na co-sleeper (odkręciliśmy jeden bok i przysunelismy do naszego łóżka) wiec mam go na wyciagniecie reki. tylko wyciagam cyca, ciumknie kilka razy i dalej kima. szczerze mowiac to robie to tak w półśnie, więc jestem wyspana.

Ostatnia edycja:
andzia ha ha ha dobre z tym mówieniem po imieniu:)))
Mi też sytuacja z cycaniem na śpiąco odpowiadała, ale Majka od pół roczku miała już 4 zęby, a teraz 12 więc walczę, żeby w nocy nie jadła:/

roseann - dziabie cie podczas cycania ? mój na szczescie nie...kilka razy się mu zdarzyło, i to jeszcze z usmiechem na twarzy :p ale ma respekt do cycka.

a i zapomniałam wam powiedzieć o trybie przytulaka. Gabulec nauczył sie od Teletubisiów "tulimi". Klei się do wszystkich, i do tego wytyka dzioba do buziaków. Najczęściej do...dziewczynek. Byliśmy u teściów i co rusz robił tulimy 5 letniej kuzynce i wytykał dzioba na buzi.

mam prośbę o poradę. za tydzien w czwartek jedziemy nad morze :) macie jakieś doswiadczenia co warto zabrac z takich mniej standardowych rzeczy ?? co się najbardziej przydaje podczas takiego wyjazdu ?

Andzia ja jade w sobote teraz 800 km 12 h jazdy... masakra nie widze tego...
ja biorę:

leki przeciwgorączkowe, Bactrim, spray na komary-kleszcze-osy, olejek do opalania 50, skoki, pampki,butle,deserki,plastry, woda utleniona,jak mi sie przypomni to dam Ci znac...

reklama
andzia na szczęście nie dziabie:) Raz dziabnęła tak ,że 3 miesiące się babrała ranka, ale teraz ok. Po prostu dbamy o ząbki:) 12 szt. to już jest o co:)
Pajkaa dzięki:) Nam, też się niedługo szykuje wyjazd, to się przydadzą informacje.
Miłego dnia! U nas nareszcie słońce:))))

Do góry