reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

witam sie późną nocą :p
moi panowie śpią a ja wpadłam na chwileczkę
dzisiaj próbowalismy nektaru z banana i o dziwo Sebus wyciagal rączki i sam trzymał sobie butelkę i ssał smoka :) kurde musze to nagrac następnym razem ;) zjadł 80 g zupki, 60 g musu jabłkowo-brzoskwiniowego no i wypił 40 ml nektaru :) ciekawe ile w nocy pośpi :)

reklama
Riba_1-super ze mamuska jest:)

cosya- uu bidulek moj maly mial tak po dyni nie podeszlo mu i wogole zauwazylam ze jak juz je sloiczki(obiadki) to tylko bobovity jakos najbardziej mu smakuja.

lea28- moj maly tez chopsa chopsa by tylko robil normalnie sprezynki w nogach jeszcze nie obciazam nozek mocno ale sile to ma ogromna szczegolnie jak lezy na przewijaku to mam brzych i cycki okopane;p

Pajkaa- super moj maly tylko herbatke brzoskwiniowa i wode i to łyzeczka bo przez butelke dostaje szalu heh
A u nas jakos leci mamy czasowo internet bezprzewodowy zeby chociaz troche poklikac;p Dzis badanie urodynamiczne wyszlo ok co prawda na granicy normy ale jak na dziecko ktore urodzilo sie z takim zchorzeniem to dr mowila ze naprawde rzadkosc miec takie szczescie:) Dzis pierwszy raz pojechalismy w sportowce bo jechalam od tesciowej bo tu od nas zero dojazdu :)

witajcie
nocka całkiem niezła,choć przyznam że miałam pietra w bo wieczorem jeszcze natrafiłam na artukuł o 7miesięcznym Oskarku który zmarł, miał biegunke dość silną a nie udzielono mu właściwej pomocy , może słyszałyście i tak się nakręciłam że nie mogłam zasnąć ale młody na szczescie wypił dwie swoje porcje mleczka , zobaczymy co dzisiaj będzie , mam nadzieje ze juz lepiej,
ale zadzwoniła przed chwilą opiekunka że ma jelitówke wrrr :wściekła/y:

także dziewczyny uważajcie bo widze że jelitówka ostro teraz panuje ,

andzia no pilnuje go żeby pił choć w ciągu dnia niewiele chce pić niestety

riba to ja pytałam o mleczko , dzięki za odp
daj tylko znać prosze jak bedziesz miec wyniki z alergi !!!
, miłego buszowania i plotkowania z mamą masz chyba podobną sytuacje do mnie , moja też wpada na kilka dni na stałe mieszka w Niemczech więc wiem jak to jest :)

luizka fajnie że badanie wysżło ok
madzia gratuluje ukończenia projketu

zmykam do małego

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny,
powiem Wam, że ab roller, to fajna sprawa:-)przyszedł wczoraj, mój M go wypróbował i ja oczywiście też:tak:dziś rano już ćwiczyłam na nim konkretnie, więcej niż zwykle, bo jest lżej :tak:z tego co wiem, to w Biedronce od 21 będzie bardzo podobny, jakby któraś chciała się skusić;-)
Kupki Marcina jeszcze nie są takie jak powinny ale są w miarę, choć często stęka i nic nie zrobi:-(jutro szczepienie, więc popytam dr co i jak. Wczoraj nie chciał jeść ziemniaczków ze szpinakiem, zjadł tylko owocka (jabłko z morelą) i oczywiście cycał. No cóż, widocznie nie miał ochoty albo Mu nie smakuje. Ostatnio coś gorzej je słoiczki, muszę śpiewać i takie tam;-)
Pogoda podobna do wczorajszej, choć wydaje mi się, że bardziej wieje. Jak będzie taka temp jak wczoraj, to spacerek będzie. Wczoraj byliśmy godzinę, bo mi już było zimno.
Jeśli chodzi o obcinanie włosów u maluchów, to słyszałam o tym przesądzie ale ja w to nie wierzę ;-) Wczoraj ciachnęłam Marcinowi grzyweczkę, która wchodziła Mu w oczka :-)
Natka oby Mały szybko wyzdrowiał. Nie czyta się tego typu artykułów, bo później człowiekowi w głowie się kotłuje;-)
Lea teściowa jeszcze jest? Mam nadzieję, że nie kichała na dziecko:eek:powinna być świadoma, że tak nie można.
Riba fajnie, że masz Mamuśkę u siebie, miłego plotkowanie i baraszkowania po sklepach;-)
Bombusiu kiedy wracasz do pracy? To już chyba lada dzień, a może już wróciłaś?
Nadal proszę o głosiki, dziękuję:-)
Madziu jak tam projekcik? A przewroty już pewnie opanowane:tak:
Miłego dnia kobietki i buziaki dla maluszków!

Proszę o głosiki, dziękuję!
Marcin | Galeria dzieci | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

Ostatnia edycja:
Ufff maly o 8 rano przysnal ale tak sie we mnie wtulil ze dopiero teraz udalo mi sie wydostac z lozka nie budzac go ;p mam przynajmniej troche czasu na sprzatanie chodz dzis robie sobie leniwy dzien obiadu nie robie bo Mka i tak nie ma(służba) wiec dla samej siebie mi sie nie chce gotowac zrobie pranie i tylko tyle dzis;p;p Zobaczymy czy troszeczke cieplej bedzie to na spacerek pojdziemy ewentualnie;p;p

Natka- nie czytaj takich artykułow ja taki blad robilam cos mi w morfologi nie pasowalo i zaczelam czytac w necie i oczywiscie wszystko wychodzilo ze to jakies nowotworowe moze byc itd a co sie okazalo dzieci maja inne normy.....nie ma co sie martwic :)

Witam:-)
andzia1987 widze,ze u Was tez dziaselka daja popalic u nas to samo slini sie na potege wklada do buzi wszystko co ma w zasiegu reki a jak juz nic nie ma to cala piastke sobie nawet potrafi włożyć a zabkow jakos dalej nie widac i coz nam pozostalo czekac i wypatrywac:-)
luizka fajnie taki leniwy dzien tez robie sobie taki od czasu do czasu:-)a spacerek my napewno zaliczymy bo idziemy na kawke do cioci;-)
Milosz dzis nawet ladnie pospal bo spal od 24 do 6 popil cycusia i pospal do 9,teraz sie obudzil po polgodzinnej drzemce :tak: i zaczyna marudzic niestety,musze leciec dotrzymac mu towarzystwa tak wiec milego dnia zycze :-)

witam

Riba_1-super ze mamuska jest:)

cosya- uu bidulek moj maly mial tak po dyni nie podeszlo mu i wogole zauwazylam ze jak juz je sloiczki(obiadki) to tylko bobovity jakos najbardziej mu smakuja.

lea28- moj maly tez chopsa chopsa by tylko robil normalnie sprezynki w nogach jeszcze nie obciazam nozek mocno ale sile to ma ogromna szczegolnie jak lezy na przewijaku to mam brzych i cycki okopane;p

Pajkaa- super moj maly tylko herbatke brzoskwiniowa i wode i to łyzeczka bo przez butelke dostaje szalu heh
A u nas jakos leci mamy czasowo internet bezprzewodowy zeby chociaz troche poklikac;p Dzis badanie urodynamiczne wyszlo ok co prawda na granicy normy ale jak na dziecko ktore urodzilo sie z takim zchorzeniem to dr mowila ze naprawde rzadkosc miec takie szczescie:) Dzis pierwszy raz pojechalismy w sportowce bo jechalam od tesciowej bo tu od nas zero dojazdu :)

ja zmieniłam i butlę i smoczki i pije bez problemu a wczesniej musiałam tak jak Ty lyzeczką :) spróbuj zmiany :)

dzisiaj szaleństwo! Gabu zjadł po 4 dniach marudzenia na papki jabłuszko z kleikiem. niby lepiej z dziąsełkami ale dale nic nie widać :/

a smarujesz dziąsełka czymś?? podobno masowanie dziąselek pomaga przynajmniej u nas pomagalo jak Sebul po nocach nie spał

ja na moment przywitać Farrah.... przyjmijmy ją dziewczyny ciepło, bo to osoba która była z nami fuuulll czasu... nie moge napisac kto to, z jej powodów osobistych, jednak znamy ja i przyzwyczajajmy sie od poczatku...

witaj FARRAH

reklama
Pajkaa- ja mam 3 rozne butle i smoki najlepiej podchodzi mu nuk ale to naprawde musi byc swieto zeby wypil..troche sie meczylam ok 2 tyg i dawalam mu na noc ale niczem zassal bylo 30 min placzu i zrezegnowalam i znowu cycamy:(

Do góry