reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

reklama
Ciamajdko- Dziekuje Kochana Ci zaa mile przywitanie :-) :*

Witam

od 2 dni odzwyczajam malego od jedzenia w nocy i o dziwo dobrze nam idzie,nawet moge powiedziec ze maly lepiej spi, jak zaczyna piszczec to daje mu popic herbatke albo daje smoczka i dalej spi ;-)
Wczoraj mielismy ostatnie szczepinie, nastepne dopiero po roczku, bylo jedo ukucie chwilka krzyku mamusia przytulila i bylo po wszytskim, doktor sie smiala ze mam nadzwyczaj aktywne dziecko we trzy nie dajemy rady go trzymac do badania i co to bedzie jak nauczy sie chodzic;-).Moj pulpecik wazy rowniutko 9kg(3 tyg wczesniej wazyl 8,8), straszny z niego wiercipieta, wczoraj jak probowal pelzac, wstal na kolana podparl sie na raczkach tak podsunąl kolanka do rączek i upadl na buzke, strasznie sie wystraszylam bo nigy nie slyszalam u niego takiego placzu...podnioslam go z podlogi, a z noska poleciala leciutko krew, ale odrobinka na szczescie nic sie nie stalo, skonczylo sie tylko na sinaiku na czole
u nas takze slinotok,ale synus nie da zajrzec sobie do buzki odrazu zaciska dziasla jak probouje zobaczyc czy jest jakis nowy nabytek :-p
a tak w ogole to spoznione ale szczere zyczenia urodzinowe Bobmbusi i Luizce
:-)
Luizka- ja take robie sobie leniwy dzien , a jak tam mieszka sie na swoim ;-)? moj maly tez juz sam siedzi bez podtrzymania i sprzezynuje ;-)
riba-fajnie ze mamusia jest z Wami milego spedzonego razem czasu
agulek-wlasnie tez zastanawialam sie nad tym rollerem, a skoro niedlugo bedzie w biedronce, ktora mam praktycznie pod blokiem nie pozostaje mi nic innego jak zaopatrzyc sie w sprzet :-D chociaz z moim slomianym zapalem widze jak bede z niego korzystac, a musze bo przez tabsy przybylo mi + 7 kg :wściekła/y: oczywiscie zaglosowane
natka- moj maly jak wychodzily mu zabki to przez 2-3 dni mial biegunke i wymiotowal, ale moja mama uspokoila mnie i powiedziala ze u mnie bylo tak samo jak zaczynalam ząbkowacc, nalezy wtedy jak najwiecej poic dziecko jak nie chce jesc

yh i popisalam moja piskla wlasnie sie budzi...
milego dnia mamusie ;-)

Ostatnia edycja:
nadal czekam na info od sprzedawcy. ale za posrednictwem allegro sprawe moge roztrzygnac dopiero jutro, bo tak jest w regulaminie all. Co prawda wozek nie jest zniszczony. Kola nie sa porysowane, co swiadczy, ze wozek nie byl eksploatowany, lekko bieznik starty, ale nawet jesli stal na ekspozycji to mialy prawo sie lekko zetrzec. Tylko ten totalny syf w wozku mnie wkorzyl, bo to ma byc niby stan nowy, poekspozyycyjny, IDEALNY. No i braki! Do tego dzis sie dowiedzialam, ze jeden ze sprzedawcow z allego zawiesil konto, czym mnie allegro nie poinformowalo, a u niego zrobilam zakup. Okazalo sie, ze osoba oszukala setki osob. Mnie na szczescie tylko na niecale 6 zl, ale zawsze. Inni mieli wiekszego pecha, bo okradl ich na setki zl. W zasadzie okradal dzieci, bo wystawial np. szelki do chodzenia albo wozki uzywane.

Do tego maly spadl na wadze. :/

Farrah witaj!!! :-) 7 kg hmmm nieco Ci przybyło, więc roller jak nic się przyda ;-) a zapał się znajdzie :-) ciężko jest zacząć ale później jakoś leci ;-) ja ćwiczę przed śniadaniem, choć czasami mi się nie chce...np dziś miałam zrobić to jakiś czas po śniadaniu ale po chwili namysłu ćwiczyłam przed :-) grunt to systematyczność :-)
Wczoraj powiedziałam mojemu M, że chyba mi schudły nogi...na co On, że widzi..ja Mu na to, że czasami mógłby mi coś powiedzieć np że schudłam...a On, że wszystko widzi ale nie chce mi mówić, bo obrosnę w piórka i przestanę ćwiczyć. Taki cwaniak z Niego he he
No cóż, ja wiem jedno, że lepiej się czuję jak ćwiczę, choć na razie waga stoi, ale wygląd chyba się zmienia:eek:tak mi się wydaje;-)
Spacerek dziś był ok godz ale wiało strasznie i zmarzłam. Marcin właśnie się obudził, więc zmiatam.
Miłego Dziewuszki!

Pajkaa- ja mam 3 rozne butle i smoki najlepiej podchodzi mu nuk ale to naprawde musi byc swieto zeby wypil..troche sie meczylam ok 2 tyg i dawalam mu na noc ale niczem zassal bylo 30 min placzu i zrezegnowalam i znowu cycamy:(

no ja najpierw przeszłam na łyżeczkę i wrócilismy do butli :)

Pajkaa - masujemy i smarujemy Dentinoxem, podobno najlepszy na ząbkowanie.

no u nas pomógł i zimne gryzaczki :)

nadal czekam na info od sprzedawcy. ale za posrednictwem allegro sprawe moge roztrzygnac dopiero jutro, bo tak jest w regulaminie all. Co prawda wozek nie jest zniszczony. Kola nie sa porysowane, co swiadczy, ze wozek nie byl eksploatowany, lekko bieznik starty, ale nawet jesli stal na ekspozycji to mialy prawo sie lekko zetrzec. Tylko ten totalny syf w wozku mnie wkorzyl, bo to ma byc niby stan nowy, poekspozyycyjny, IDEALNY. No i braki! Do tego dzis sie dowiedzialam, ze jeden ze sprzedawcow z allego zawiesil konto, czym mnie allegro nie poinformowalo, a u niego zrobilam zakup. Okazalo sie, ze osoba oszukala setki osob. Mnie na szczescie tylko na niecale 6 zl, ale zawsze. Inni mieli wiekszego pecha, bo okradl ich na setki zl. W zasadzie okradal dzieci, bo wystawial np. szelki do chodzenia albo wozki uzywane.

Do tego maly spadl na wadze. :/

masakra z tym allegro:(

Witam na chwilke poki mlodzies spi:sorry:

Farrah witaj staro nowa sierpniowko;-) !!!

Ciamajdko kurcze brakuje tutaj Ciebie:-(

Kurcze wy tu o cwiczeniach mi wstyd sie przyznac ale jestm takim leniem ze nic mi sie nie chce cwiczyc a w ciazy to wiecznie gadulilam ze jak urodze to sie wezme za siebie i co i dooopa:crazy:
Dziewczyny slaszalyscie cus moze o tym ze banany i winogrona to sa owoce ktore zawieraja jakes masakryczne ilosci cukru :baffled:
no to sie napisalam no az mnie reka boli!!!!
ide bo lew ryczy

Lea banany i wnogrona, to jedne z najbardziej kalorycznych owoców, dlatego nie należy ich za dużo wcinać. Ogólnie lepiej więcej jeść warzyw, są mniej kaloryczne. Ja jem dużo jabłek, a banana jak już to 1 dziennie:tak:

reklama
No Piterek zasnal . ale ma lekka temp 37.5 podalam czopka na noc moze zeby bo ogolnie kataru ani kaszlu nie ma......mniejmy nadzieje noc bedzie spokojna:) a teraz trzeba sie wziasc za sprzatanie bo jutro rano przychodza rolety zakladac.:-)

Do góry