reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

reklama
Hej dziewczyny
Parę dni mnie nie było ale na bieżąco was czytałam tylko pisać nie było kiedy.
Mały od paru dni daje bardziej popalić, męża praktycznie nie ma w domu bo z pracy do pracy jeździ więc walczymy z młodym we dwójkę i padam na twarz. Dobrze że dziś przyjaciółka wpadła i została do wieczora, pomagała przy małym cały dzień i jakoś mi raźniej. No ale byle do weekendu, mam nadzieję że mąż żadnej roboty nie ma bo muszę w końcu troszkę odpocząć. Do tego oczywiści przypałętało mi się znowu przeziębienie, ech...:baffled: wszystko na raz. No... wyżaliłam się ale kto jak kto wy zrozumiecie. Wczoraj po ciężkim wieczorze pękłam i troszkę popłakałam, dziś na szczęście lepiej.:sorry:
Farrah - witaj:tak: po poście Ciamajdki pewnie wszystkie sierpniówki łamią sobie głowę kto się kryje pod tym nickiem:-D
Natka - zdrówka dla Gabrysia, reportaż widziałam był w faktach, masakra, tego lekarza który ich odesłał do domu to &*$#&*:angry:, i jak tu komuś ufać???
koralowa - współczuję akcji z allegro, mógł ten koleś chociaż umyć ten wózek!! przecież nawet jak się sprzedaje używany sprzęt to stara się go doprowadzić do jak najlepszego stanu a tu Ci pisze gość że stan idealny i syf przysyła, szok:angry:
agulek - zazdroszczę samozaparcia z ćwiczeniami, ja się jakoś zabrać nie mogę, a męża masz niezłego:-D haha żebyś w piórka nie obrosła:-D:rofl2: Jasne że możesz widzieć efekty ćwiczeń nawet jak waga nie spada. Trzymam kciuki żebyś osiągnęła upragniony efekt.
riba - miłego spędzania czasu z mamusią, moja też daleko więc wiem co czujesz
luizka - fajnie ze już prawie wszystko urządzone
andzia - ooo słoiczek dzisiaj wszedł , nice;-) Co do BLW to ciekawe ale mój mąż jak mu to pokazałam był przerażony pomysłem więc pewnie troszkę poczekamy ;-)
Bombusiu i Luizko - spóźnione ale szczere życzenia urodzinowe:-) sto lat sto lat
Nie odniosę się do wszystkich bo przez te parę dni dużo się uzbierało.
Spokojnej nocki laseczki, zaraz zmykam do łóżka póki dzieciątko śpi. Myślę że możemy mieć skok rozwojowy, ech... a miałam takiego aniołeczka w domu przez jakiś czas. :sorry: Chyba się rozbestwiłam:-p
Lea - młody lubi słoiczek banan+jabłko, albo banan+brzoskwinia, samego nie dawałam, tylko troszkę popróbował od męża kiedyś, bardzo mu smakował więc myślę że będę raz na jakiś czas dawała

Ostatnia edycja:
Lea banany i wnogrona, to jedne z najbardziej kalorycznych owoców, dlatego nie należy ich za dużo wcinać. Ogólnie lepiej więcej jeść warzyw, są mniej kaloryczne. Ja jem dużo jabłek, a banana jak już to 1 dziennie:tak:

powiem Ci, ze to zależy ja jem tylko banany :) i nie tyje wręz przeciwnie w ciągu 5 miesięcy 20 kg w dół :) a babanki uwielbiam i zielone winogrono :)

moja pociecha dzisiaj konczy 6 miesiecy kiedy to zleciało???

hej
a ja ostatnio miałam mniej czasu aby do Was zaglądać :-( ale własnie próbuję nadrobić zaległości :-)
Starsza latorość trochę choruje i mam go w domu zamiast w przedszkolu i do tego urobione ręce po pachy :-(

My ząbków jeszcze nie mamy, ale nie dają się szczególnie we znaki
jeść zaczełyśmy zupki ale lepiej wchodza gotowane w domu niż słoiczki i zauważyłam że nie lubi rzeczy słodkich ( pluje jabłkiem i jabłkiem z marchweką i innymi deserkami, ) szału nie robi bo tak ok 1/2 do 3/4 słoiczka zjada ale mam nadzieję że się wyrobi

Lea - Hej hej :-) na szczescie moj maly nie przepada za bananami ja tez nie jestem typem sportowca,ale postanowilam ze do wakacji zrzuce nad programowe kg :-p
Pati-Hej;-)na privie moge powiedziec jaki byl moj poprzedni nik , dobrze ze przyjaciolka pomogla przy malym, ja tez nie raz prosze aby przyjechala do mnie kolezanka badz kuzynka i pomogla mi przy moim urwisie, zycze zdrówka i glowa do góry ;-)!
Pajka- wszytskiego dobrego dla Sebusia, moj za 10 dni konczy 7 miesiecy i tez zastanawiam sie kiedy to zleciało :szok:, a i zdradz mi przepis jak stracic 20 kg w 5 miesiecy :-p
Fusik- zdrówka dla Starszaka, moj jakos nie przepada za moimi zupkami, woli te kupne, ale staram mu sie na przemian podowac, chociaz ostatnio lenistwo jest u mnie gora i podaje tylko kupne...
agulek- ach ci faceci :-p

Witam

U nas nocka spokojna,chociaz maly dal wczoraj wieczorem czadu, chyba kolejne ząbki nam wychodza bo stracil apetyt, i taka maruda zrobila sie z niego ze szok,biedne te nasze dzieciaczki mecza sie :-(, poza tym przeraza mnie temperatura wczoraj wieczorem bylo u mnie -18 :szok:, ale teraz jeste juz -7, wiec moze spacerek zaliczymy, bo wczoraj sobie odpuscialam, mialam jakis kiepski humor:-(,zlapalam jakis katar i pol nocy meczylam sie,oby teraz malego nie zarazic chociaz tez troche smarka i kaszla ale na wtorkowym badaniu pani doktor mowila ze jest zdrowiutki,powiedzcie mi czy moge pryskac malemu do noska nasivin soft oczywiscie taki dla dzieci skoro ma lekki katar?(pani doktor kiedys nam to przepisala)

My nocka ok o godz 1 w nocy wzielo mi sie na pieczenie i robilam kopiec kreta;p obudzil mnie mlody bo zaczal ciagnac mnie za nos i ucho hehe teraz czekamy az przyjdzie facet od rolet :)U nas -7 jak narazie mam nadzieje ze troche pojdzie w gore bo trzeba na spacer smignac:)

Lea - Hej hej :-) na szczescie moj maly nie przepada za bananami ja tez nie jestem typem sportowca,ale postanowilam ze do wakacji zrzuce nad programowe kg :-p
Pati-Hej;-)na privie moge powiedziec jaki byl moj poprzedni nik , dobrze ze przyjaciolka pomogla przy malym, ja tez nie raz prosze aby przyjechala do mnie kolezanka badz kuzynka i pomogla mi przy moim urwisie, zycze zdrówka i glowa do góry ;-)!
Pajka- wszytskiego dobrego dla Sebusia, moj za 10 dni konczy 7 miesiecy i tez zastanawiam sie kiedy to zleciało :szok:, a i zdradz mi przepis jak stracic 20 kg w 5 miesiecy :-p
Fusik- zdrówka dla Starszaka, moj jakos nie przepada za moimi zupkami, woli te kupne, ale staram mu sie na przemian podowac, chociaz ostatnio lenistwo jest u mnie gora i podaje tylko kupne...
agulek- ach ci faceci :-p

Witam

U nas nocka spokojna,chociaz maly dal wczoraj wieczorem czadu, chyba kolejne ząbki nam wychodza bo stracil apetyt, i taka maruda zrobila sie z niego ze szok,biedne te nasze dzieciaczki mecza sie :-(, poza tym przeraza mnie temperatura wczoraj wieczorem bylo u mnie -18 :szok:, ale teraz jeste juz -7, wiec moze spacerek zaliczymy, bo wczoraj sobie odpuscialam, mialam jakis kiepski humor:-(,zlapalam jakis katar i pol nocy meczylam sie,oby teraz malego nie zarazic chociaz tez troche smarka i kaszla ale na wtorkowym badaniu pani doktor mowila ze jest zdrowiutki,powiedzcie mi czy moge pryskac malemu do noska nasivin soft oczywiscie taki dla dzieci skoro ma lekki katar?(pani doktor kiedys nam to przepisala)

powiem Ci, ze sama nie wiem jak to zleciało :sorry: po porodzie spadłam jakies 3 kg i bylam załamana a teraz waże 57 kg i jestem załamana bo wchodzę w rozmiar 34 a nawet 32 :zawstydzona/y: co mniej mi sie podoba :zawstydzona/y:

Pajkaa- Załamana ? ja mam ciągle 10 na plusie i cyscki jak dwa namioty ( 80 I) maże by mieć rozmiar 34 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jak chcesz to mogę Ci troszeczkę oddać tłuszczyku :-)

reklama
hej, zaraz was poczytam wstecz,ale póki mała mi pozwala to napisze co u nas

Lilka w zasadzie cycka tylko w nocy/ nad ranem raz, i w dzień max 2 razy a czasami wcale. Juz nauczyłą się pić nie tylko z butelki Nuka ale tez z TT i chyba lepiej jej idzie bo Nuk sie jakoś zasysał za mocno bardzi miękki jest sylikon. Teraz marudzi od 2 dni przy jedzeni i wogóle to musi mnie widziec i najlepiej to na rękach, chyba zęby i lęk separacyjny hehe. Udało mi sie po 3 tyg zwalczyć odparzenie na pipuni, smaruję Lanoliną, mogłam od razu linomagiem a nie tym kremem z Hippa , po Nivea było fajnie ale Hipp jest za rzadki i tak nie chroni. I dwa dni z rzędu w nocy małej przeciekła pieluszka Haggis, chyba jednak 4 za duże, może 3 z pampersa będa odpowiedniejsze...

stwierdzam, ze bardzo szybko "idzie" nam mleko MM i kaszki, słoiczki.. strasznie dużo kasy to kosztuje :( pomomo, że gotuję zupki sama i daję tez tarte jabłko i czasami miksuję z bananem. To zawsze trzeb amieć coś na wszelki wypadek, zwłaszcza, że jak wychodze z domu to musze miec co dac do jedzenia. Cycek w dzień jak pisałam juz nie odpowiada mojej damie, bo nudno tak patrzyć tylko mamie w oczy a przy butki to sie można trozglądac.

ja sie odchudzam po mału , ie jem chleba, makaronów, ryżów i słodyczy. ratuję się przepismai Dukana, ale jem czasami owoce i warzywa częściej. moge polecić te przepisy, bo sa smaczne i można sie najeść i nic skomplikowanego. Niestety tez dość drogie to kupowanie ciągle serków wiejskich, chudych serów i wędlin ( ja kupuję wędzoną pierść z kurczaka lub indyka) jajek, mleka odtłuszczonego, skrobii kukurydzianej i otrębów i słodzików. w dodatku wszelkie sałaty lodowe, kalafiory, brokuły sa teraz bardzo drogie.
wogóle to wszystko podrożało.. ja nigdy nie byłam sknerą i nie liczyłam każdej złotówki, ale chyba zacznę.

Do góry