reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

duralex - eh trudno powiedzieć jak mały będzie to znosił. akurat nasze brzdące wchodzą w taką głupią fazę - nie ma mamy = zło, lęk separacyjny i tym podobne schizy ;/ ale czasem na pewno będzie lepiej, najgorsze będą te pierwsze dni. przyzwyczai się. lepsze to niż gromadka maluszków w żłobku i kilka pań które ledwo ogarniają. ciesz się, że babeczkę masz spoko i w dodatku zaufaną osobę ;)

reklama
pajka no to gratulacje oby poszło dalej bezboleśnie !
lijanna no Lidl ma fajne rzeczy ja często kupuje w NImeczech jak jestem u mamy , jakoś tam mają jeszze lepsze :-) w zeszłym tyg polowałam na piżamke dla siebie taka wrzosowa pod kolor mojej ściany w sypialni ;-) ale rzucili same duże rozmiary :( ,
a ja dzisiaj ledwo żyje dostałam takiego okresu że normalnie myślałam że to jakiś krwotok w nocy wstawałam kilka razy i musiałm się przebierać , rano nie nadążałam z wymianą pieluszek :) , ale teraz jest już troszke lepiej , miałam mieć dzisiaj gości na szczęście ich wczoraj przełożyłam na jutro ;
a ja stosowałam taki żel u Gabryśka na ząbki
DENTINOX - Gel N 10g | Jama ustna, zęby | Ból dziąseł, krwawienia | i-Apteka.pl

agulek zagłosowane :)
powodzenia !!!
zmykam spać dobranoc

Hej laseczki
Poczytałam was ale padam na twarz więc wybaczcie że nie odpiszę.
Byliśmy dziś w Ikei i cały czas walczymy ze sprzątaniem, układaniem rzeczy w tym drugim pokoju, przekładamy, pakujemy, wyrzucamy niepotrzebne i cały czas coś jeszcze... boszzzzee skąd tyle tego mamy???:szok::rofl2::laugh2: ach to zakorzenione zbieractwo:sorry: i wieczne "bo może się przyda":-p No to teraz mam...;-)
agulek - zagłosowałam
pajka - gratki :-) my ciągle czekamy ale młody ślini się niemiłosiernie, już ostatnio myślałam że to dużo ale teraz to istny potop:-D
Natka - współczuję okresu, ja ciągle czekam na 1:zawstydzona/y:;-)
Lilijanna - fajnie Ci Ada pokazała kolejny ząbek:-D, nam też pani w aptece poleciła ten dentinox
andzia - fajny ten baby roller, może też się skusimy bo mąż jak mu przeczytałam co twój bąbel na nim robi stwierdził "to czemu tego jeszcze nie mamy?":-D
madzia - współczuję nocki, oby to nie była jakaś infekcja
duralex - nie martw się, dacie radę a mały się oswoi, tym bardziej że piszesz że to sprawdzona osoba
A jednak tak na szybko coś skrobnęłam.
Buziaki kochane i zmykam do łóżka bo mnie po dzisiejszym dniu wszystko boli.

agulek dorze że dajesz teraz linka na glosowanie przy swoich postach, to odrazu można zagłosowac. No to kupka konkretna poszła, ten temat też mnie fascynuje, normalnie jak dobra kupa pójdzie to aż się gęba cieszy, tylko mamusie wiedzą jakie to szczęście :-D
A mój Czarli jak zaczyna biadolic, to żali się "leoo leoo leoo" to brzmi tak jakby wolał na ratunek tatusia (ma imię Leo):-D:-D
andzia kontrola w poradni preluksacyjnej byla już bodajże 3 z kolei. Pierszą mieliśmy po niecałym miesiącu, potem po 2 i teraz po następnych dwóch. 4 kontrola będzie dopiero w czerwcu, czyli za 5 mcy. Usg robił za każdym razem, bioderka już się ukształtowały i teraz nawet leżenie na boczku nie zaszkodzi. Moja koleżanka musi ubierac dzieciaczka w specjalną uprząż bo przez to że za radą połóżnych kladła swoją małą od samego początku na boczku to zniekształcila jej bioderka, masakra.
Dzięki za pomysł z zabawką, jutro może się wybiorę i zakupię. To jest cóś takiego?-http://allegro.pl/walec-dmuchany-baby-roller-kolorowy-infant-pb-i1425036467.html

Madzia może Jasiowi ząbki idą, mój tez ostatnio wariuje przed snem i myslę że to przez ząbki bo jak mu porżadnie wymasuje to sie uspokaja. No ale nie gorączkuje.

duralex andzia ma rację co do niani, popieram

pajka gratulację dla Sebcia!! to teraz mamunia sukienkę wybierasz??:-)

a ja chyba dzisiaj przegięłam ze spacerem zapuscilam się bardzo daleko i potem ledwo wróciłam, ale mały na szczęście spał i chyba nie zmarzł, za to ja poliki miałam w domu jak buraki:zawstydzona/y:ponad 4 godziny marszu na mrozie zrobily swoje.
Poza tym Czarli opluł zupką białą ścianę w kuchni i teraz są na niej cudne pomarańczowe plamy. No i dupa bo mieszkamy chwilowo u teściowej. No nic "mamusia" jutro bedzie więc musze czyścic bo jak zobaczy to wciągnie mnie nosem :szok:

a Bombusię gdzie wcięło?
dobranoc mamuśki

Ostatnia edycja:
Duralex może Kubuś miał akurat gorszy dzień i dlatego się popłakał, nasz Jaś też różnie reaguje jak ktoś obcy weźmie go na ręce czasem się cieszy a za chwilę się krzywiJ Myślę, że skoro to osoba sprawdzona to mały się do niej przyzwyczai. Wszystkiego najlepszego dla Jakuba z okazji pół roczkuJ
Agulek to widzę, że spacerek udany, my dziś z godzinkę połaziliśmyJ ale więcej się nie dało bo mały jak się obudził to już było po spacerze. W weekend przywieziemy spacerówkę, bo jest u moich rodziców, może Jaś będzie w niej chętniej jeździł bo w gondoli to ładnie leży tylko jak śpiJ
Lilijanno też podobają mi się te rajstopki, my blisko Lidla nie mamy ale poproszę moją mamę, żeby zobaczyła jak na żywo wyglądają i żeby Jasiowi kupiłaJ Fajnie że wypad całodniowy się udałJ no i jaką masz zdolną córęJ Gratulację z okazji ząbkówJ
Pajkaa gratulację z okazji pierwszego ząbkaJ
Natka współczuję okresu, ja 2 tygodnie temu dostałam pierwszy po porodzie, ale jakoś tragicznie nie byłoJ
Pati skąd ja to znamJ ja przy pakowaniu rzeczy ze starego mieszkania sporo powyrzucałam, czasem nie sprawdzałam co dokładnie wyrzucamJ bo stwierdziłam że jak coś leżało w szafce przez kilka lat i do tego nie sięgnęłam to teraz też nie będzie mi potrzebneJ a przy rozpakowywaniu wyrzuciłam drugie tyleJ a i tak jeszcze za dużo gratów zostałoJ, ale te co są to już mają swoje miejsceJ teraz jeszcze tylko muszę rozrysować stół do kuchni, bo chcę żeby pod spodem były też półki, może jutro w końcu sobie pomierzę wszystko i zrobi się jakiś projektJ
Misssi nasz Jaś też spał od małego na boczku, potem sam zaczął się przekręcać na plecki, no ale bioderka ma w porządkuJ Nasz Jaś też od kilku dni gada prawie przez cały dzieńJ dziś go nawet nagraliśmy jak trajkotałJ A ze ścianą w kuchni to nieźleJ widocznie Czarusiowi nie podobał się babciny wystrój i dorzucił swoje pięć groszyJ. Faktycznie Bombusi dziś nie było.

Dziś Jaś już był wesoły, wieczorkiem zaczął marudzić i wydaję nam się, że to wszystko przez ząbki, ta gorączka, płacz i marudzenie. Przed snem posmarowałam mu dziąsła żelem, są lekko spuchnięte, ale nic tam nie widaćJ jeśli Jasiowi wyrosną zęby wtedy kiedy mi to czeka nas jeszcze kilka marudnych miesięcyJ. Ale dziś śpi dużo spokojniej niż wczorajJ dzięki temu mama może popracowaćJ

pajka no to gratulacje oby poszło dalej bezboleśnie !
lijanna no Lidl ma fajne rzeczy ja często kupuje w NImeczech jak jestem u mamy , jakoś tam mają jeszze lepsze :-) w zeszłym tyg polowałam na piżamke dla siebie taka wrzosowa pod kolor mojej ściany w sypialni ;-) ale rzucili same duże rozmiary :( ,
a ja dzisiaj ledwo żyje dostałam takiego okresu że normalnie myślałam że to jakiś krwotok w nocy wstawałam kilka razy i musiałm się przebierać , rano nie nadążałam z wymianą pieluszek :) , ale teraz jest już troszke lepiej , miałam mieć dzisiaj gości na szczęście ich wczoraj przełożyłam na jutro ;
a ja stosowałam taki żel u Gabryśka na ząbki
DENTINOX - Gel N 10g | Jama ustna, zęby | Ból dziąseł, krwawienia | i-Apteka.pl

agulek zagłosowane :)
powodzenia !!!
zmykam spać dobranoc

tez stosujemy ten żel jest super:) słyszałam jeszcze opinie, ze na ząbkowanie dobry jest tamtum verde w aerozolu...

agulek dorze że dajesz teraz linka na glosowanie przy swoich postach, to odrazu można zagłosowac. No to kupka konkretna poszła, ten temat też mnie fascynuje, normalnie jak dobra kupa pójdzie to aż się gęba cieszy, tylko mamusie wiedzą jakie to szczęście :-D
A mój Czarli jak zaczyna biadolic, to żali się "leoo leoo leoo" to brzmi tak jakby wolał na ratunek tatusia (ma imię Leo):-D:-D
andzia kontrola w poradni preluksacyjnej byla już bodajże 3 z kolei. Pierszą mieliśmy po niecałym miesiącu, potem po 2 i teraz po następnych dwóch. 4 kontrola będzie dopiero w czerwcu, czyli za 5 mcy. Usg robił za każdym razem, bioderka już się ukształtowały i teraz nawet leżenie na boczku nie zaszkodzi. Moja koleżanka musi ubierac dzieciaczka w specjalną uprząż bo przez to że za radą połóżnych kladła swoją małą od samego początku na boczku to zniekształcila jej bioderka, masakra.
Dzięki za pomysł z zabawką, jutro może się wybiorę i zakupię. To jest cóś takiego?-http://allegro.pl/walec-dmuchany-baby-roller-kolorowy-infant-pb-i1425036467.html

Madzia może Jasiowi ząbki idą, mój tez ostatnio wariuje przed snem i myslę że to przez ząbki bo jak mu porżadnie wymasuje to sie uspokaja. No ale nie gorączkuje.

duralex andzia ma rację co do niani, popieram

pajka gratulację dla Sebcia!! to teraz mamunia sukienkę wybierasz??:-)

a ja chyba dzisiaj przegięłam ze spacerem zapuscilam się bardzo daleko i potem ledwo wróciłam, ale mały na szczęście spał i chyba nie zmarzł, za to ja poliki miałam w domu jak buraki:zawstydzona/y:ponad 4 godziny marszu na mrozie zrobily swoje.
Poza tym Czarli opluł zupką białą ścianę w kuchni i teraz są na niej cudne pomarańczowe plamy. No i dupa bo mieszkamy chwilowo u teściowej. No nic "mamusia" jutro bedzie więc musze czyścic bo jak zobaczy to wciągnie mnie nosem :szok:

a Bombusię gdzie wcięło?
dobranoc mamuśki

tak tak, ale moj mężus sie wykręca:p

reklama
hmm. z tymi bioderkami to mam wrażenie, że co poradnia to inaczej badają. któraś z was wcześniej pisała, że kontrola w 3 msc i potem zanim dziecko zacznie chodzić, ktoś inny, że tylko raz, missi aż 4. dziwność. ważne, żeby dobrze przebadali i bioderka były zdrowe. a nasz bąbel nawet lubił to usg :p ostatnio babka nie mogła go utrzymać ;p jak leżał na lewym boczku i widział monitor to ok, totalnie zaciekawiony. jak leżał plecami do monitora to wił się jak mały węgorz. cfaniak odwracał się i też chciał widzieć :p

a ja właśnie czekam na kuzynkę. wpadnie po ciuszki na chrzest. też ma małego synia, niby wcześniak z 35 tygodnia a już 8 kg waży! i to tylko na cycu!

dzisiaj mamy szczepienie ;/ podobno dzieciaczki ciężko reagują na tą 3 dawkę :/

pajkaa - gratuluję ząbka

missi - dokładnie o taki wałek chodzi ;)

Natka - własnie ten żelik co podrzuciłaś to bardzo dobry jest. kuzynka też polecała. żadne bobodenty i inne wynalazki, tylko ten ;)

no to ja zmykam coś zjeść. dzisiaj kolejny dzień pisania zlecenia i dziobania do egzaminu :/

Do góry