reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

andzia1987 - my też 4 razy jedziemy na bioderka, 2 już byliśmy, a 3 mamy na 9.02, a 4 około roku dopiero.
Pajkaa - oooo właśnie o tym tantum verde też słyszałam od kolegi z pracy, mówi, że działa cuda
Natka - dzięki za linka do żelu to zakupię, tylko już mnie martwi dawka, której nie można przekroczyć, czyli ile to jest grrr

Dziewczyny miłego dnia, muszę lecieć już :)

reklama
a ja znowu mam zaleglosci :( kurcze ja juz chyba nigdy nie bede na biezaco, gdzie te czasy..... ach.
ja dalej chorowita, katar mnie po prostu zabil..... modle sie tylko, aby Olivek nie byl chory. chodze w maseczce, Mazus mial wczoraj wolne i zajmowal sie malym, ja przynajmniej sie troche wylezalam.
nasze sloneczko skonczylo wczoraj pol roczku :) caly dzien "chodzil" odswietnie ubrany hehe. jakos udalo sie nie oslinic :)
wczoraj tez mylismy po raz pierwszy zabki :) baaardzo sie podobalo. wstawie kilka zdjec, bo juz dawno sie nie pokazywalismy

Lea - tu wszystko jest inne :( wiele rzeczy podoba mi sie bardziej, ale sa tez takie ktore mniej. ogolnie jestem baaaardzo szczesliwa, ze tu rodzilam i tu bylam w ciazy (jak slysze opowiesci dziewczyn to...)

Cześć Dziewczyny,
miniona noc była okropna, Marcin praktycznie cały czas wisiał przy cycku:szok:nie wiem co się działo ale ja jestem niewyspana:-(no cóż...1.02 mam wizytę u gina, mam nadzieję, że będzie wsio ok. Choć niepokoją mnie te moje bolesności;-)
riba najlepszego z okazji pół roczku Małego:-)a dla Ciebie zdrówka, dobrze że wczoraj Mąż Ci pomagał:tak:
andzia my na bioderka byliśmy 2 razy a teraz dopiero jak Marcin będzie dobrze chodził. Powodzenia na szczepieniu.
Pajkaa gratki za pierwszego ząbka
Miłego dnia!
edit: Dziewczyny, podajecie swoim pociechom Cebinmulit? Ja podaję tylko witD, doktorka nic mi nie mówiła o dodatkowych wit hmmmm

Kolejna prośba o głosowanie na Marcinka...oczywiście z podziękowaniami
Marcin | Galeria dzieci | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

Ostatnia edycja:
Riba - zdrówka to raz, dwa chodź w tej maseczce, ja nie chodziłam, nie pomyślałam w ogóle i zaraziłam Adę, a chore dziecko, jeszcze z katarkiem to masakra, ani odciągnąć, bo już jest silna, więc napina się, rusza głową, macha rączkami - warto się w maseczce przemęczyć :tak:

Agulek - kurczę mi jeszcze nie minęło 24h od ostatniego głosowania :-p Co do witamin, ja nie podaję, robię tak, że sama łykam większe ilości, a Ada ma to w mleczku. Mam Cebion w apteczce, ale jeszcze nie podawałam. Mi moja lekarka powiedziała (bardzo starsza pani, lekarz z powołania) żebym sobie zakupiła wit. C 100mg i łykała co 3 godz, bo wtedy w organizmie jest ciągle, bo później jest wypłukiwana z moczem. I tak też robię.

Dziewczyny, pytałam o Cebionmuli, a nie o sam Cebion (wit C):-) ja wit C dawałam, jak Marcin miał początki katarku ale o multiwitaminach nic mi dr nie mówiła. Pewna znajoma daje, dtatego pytam. Ja mam wizytę u dr dopiero 17 lutego, więc jeszcze kawałek czasu ale jak będę to się zapytam:tak:

agulek - my dajemy tylko wit D. nigdy niczego innego nie dawalismy. zaglosowalam na Marcinka :)
Liljanna - oj z tym odciaganiem katarku to mega przeboje sa. u nas niestety, ale trzeba uzyc sily :( mimo ze malutki krzyczy...

HEJKA!!!!

Czasu brak!:baffled:dzieki kochane, jestem, ale wiecie jak to jest...odpisze szybko, bo mam mało czasu:baffled:

Lilijanno ja kupiłam Dentinox i Bobodent, smaruje naprzemiennie.:-)
agulek zagłosowałam,... co do tych żłobków to ja podchodze sceptycznie tyyle dzieci sie wychowało i dobrze, szukaja dziury w całym, aby nie powstawały nowe żłobki, wszytko to jest jedna wielka polityka dla mnie grrrr:crazy::angry:......co do fikania nasz tez na plecach jest chwilke i myk na brzuszek:-)i czołganie trenuje:-D...ja podaje tylko wit. D3, a po co inne skoro jest zdrowy, hmmm nam nie kazali:tak:
Misssi super, ze bioderka zdrowe:tak:.....4 h na spacerze oj poszalałas mamuska:szok::-D
andzia mój jest rehabilitowany metodą Bobath i własnie na wałku fika z panią, od razu idą bąki:szok::szok:ze hej:-Da mozesz fotke tego urządzenia wstawic???
madzia u nas tez dzis nocka kiepska, ale podobniez miedzy 5 a 6 m-cem jest skok rozwojowy, który własnie wykazuje czeste budzienie sie dzieci w nocy:szok:wiec u mojego to by pasowało, bo on nie płacze wcale, ale musze piciu dac, albo gada jak dzis o 3.00:szok::baffled:
Duralex mam nadzieje,ze opiekunka sie sprawdzi, a maluch na pewno sie do niej przyzwyczai:tak:....co do tych żłobków to paranoja powiedzieli, ze matka powinna siedziec z dzieckiem w domu, pytam za co:szok::angry:??? chyba pod kosciołem:crazy:!!!
Natka współczuje @ ja tez juz miałam 2 x lało sie ze:szok:ale bezbolesnie na szczęscie:tak:

U nas ok, maluch chodzi z bratem na spacery wiec mam super, no ale laba mi sie kończy:-(, bo i ferie sie kończa.
Jemy codziennie zupke z mieskiem i deserki lub swieze jabłuszko, dzis podam swieza gruszke miekka pierwszy raz, a jutro swiezego banana!
Aha we wtorek mamy ostatnią rehabilit. jupiiii:-):-)

Kurcze maluch juz sie obudził musze spadac:baffled:obiadek mu grzac i manny dogotowac do tego:-)

Miłego dnia;-);-)

HEEJJ :) :)

Podczytuje was codzinnie teraz ale jak chce cos napisac to mala nagle wola:p I trzeba sie bawic:)
Zazdroszcze Bombusiu i wam wszystkim ze juz tak ladnie jedza wasze dzieciaczki moja tylko CYC!! i kaszka malinowa i bananowa na dobranoc. Wybredzioch maly!

Dzis mialam super przespana nocke :) Mala raz tylko obudzila sie na cycka:)
Aha jeszcze bym zapomnialam zapytac.

1. Czy juz wasze malenstwa same siadaja? Bo moja sie ciagnie ciagle i pozwalam jej na chwilke usiasc. Ma krzeselko do jedzenia i takie tam ale jeszcze boje sie jakos.

2. Czy juz wasze maluszki powiedzialy "mama"?:D Bo moja z kilka razy tak wyraznie hehe:D az sie sama zdziwilam wiadomo pewnie "niechcacy" jej wyszlo:)

3. Czy nic sie nie stanie jak narazie nie bedzie jadla tych deserkow zupek? Jesli nie chce? Bo nie chce jej wciskac.

Pozdrawiam was kochane - Gorzka_Słodka_Czekolada

Ostatnia edycja:
reklama
Witam,
Ogólnie dziękuję za wsparcie i że znosicie to moje smędzenie.. ale pewnie jestem jedna z pierwszych, która wraca do pracy..

Duralex oj wiem, że jest Ci ciężko. Ja za jakiś czas będę przeżywała to samo. A o żłobkach, to fajnie się mówi ale nie każdego stać na nianię echhh takie życie.
Madziu to miałaś nieciekawą nockę:-(ale dobrze, że dziś już ok:-) my dziś na spacerze byliśmy 2,5 h:-Dtak jakoś nam fajnie się chodziło:rofl2:
Marcin już nie poleży na plecach..jak tylko Go położę, to zaraz fik i już jest na brzuszku i się cieszy:-Dno i mój M się cieszy bo Marcin mówi "tia ta":-DM co jakiś czas Mu trajkocze "tata" ;-)

Wiem, że nie ja jedyna jestem w takiej sytuacji. :( Tłumaczę sobie, że i tak jest o tyle dobrze, że nie muszę go nigdzie wozić i że cały czas będzie w znanym przez siebie miejscu.. ale tłumaczyć to sobie można :(... serducho to mi tak wali od środy, że ciekawa jak mi wyjdzie EKG u lekarza medycyny pracy.. może się okaże, że nie jestem zdolna do pracy :)

duralex - eh trudno powiedzieć jak mały będzie to znosił. akurat nasze brzdące wchodzą w taką głupią fazę - nie ma mamy = zło, lęk separacyjny i tym podobne schizy ;/ ale czasem na pewno będzie lepiej, najgorsze będą te pierwsze dni. przyzwyczai się. lepsze to niż gromadka maluszków w żłobku i kilka pań które ledwo ogarniają. ciesz się, że babeczkę masz spoko i w dodatku zaufaną osobę ;)

Wiem, że najgorsze będą pierwsze dni :(.. zastanawiam się tylko, dlaczego przy Niki tak nie schizowałam... może dlatego, że zostawała z moją mamą w każdym razie wykończę się chyba psychicznie.

mamy pierwszego ząbka przebija się nam dolna prawa jedyneczka :D

Hej laseczki
Poczytałam was ale padam na twarz więc wybaczcie że nie odpiszę.
Byliśmy dziś w Ikei i cały czas walczymy ze sprzątaniem, układaniem rzeczy w tym drugim pokoju, przekładamy, pakujemy, wyrzucamy niepotrzebne i cały czas coś jeszcze... boszzzzee skąd tyle tego mamy???:szok::rofl2::laugh2: ach to zakorzenione zbieractwo:sorry: i wieczne "bo może się przyda":-p No to teraz mam...;-)

duralex - nie martw się, dacie radę a mały się oswoi, tym bardziej że piszesz że to sprawdzona osoba
A jednak tak na szybko coś skrobnęłam.
Buziaki kochane i zmykam do łóżka bo mnie po dzisiejszym dniu wszystko boli.

Dzięki za wsparcie :) Mnie w najbliższym czasie czeka wykańczanie mieszkania i przeprowadzka bbrrrr, właśnie czekam na podpisanie aktu notarialnego.. a Ty będziesz już ten bałagan miała za sobą :)

Duralex może Kubuś miał akurat gorszy dzień i dlatego się popłakał, nasz Jaś też różnie reaguje jak ktoś obcy weźmie go na ręce czasem się cieszy a za chwilę się krzywiJ Myślę, że skoro to osoba sprawdzona to mały się do niej przyzwyczai. Wszystkiego najlepszego dla Jakuba z okazji pół roczkuJ
Dziś Jaś już był wesoły, wieczorkiem zaczął marudzić i wydaję nam się, że to wszystko przez ząbki, ta gorączka, płacz i marudzenie. Przed snem posmarowałam mu dziąsła żelem, są lekko spuchnięte, ale nic tam nie widaćJ jeśli Jasiowi wyrosną zęby wtedy kiedy mi to czeka nas jeszcze kilka marudnych miesięcyJ. Ale dziś śpi dużo spokojniej niż wczorajJ dzięki temu mama może popracowaćJ

Madzia i tej wersji się trzymam, że był nie wyspany.. i dlatego ten ryk.. ale myśli dalej chodzą po głowie..ehh... życie matki. A Kuba dziękuje za życzenia :)

a ja znowu mam zaleglosci :( kurcze ja juz chyba nigdy nie bede na biezaco, gdzie te czasy..... ach.
ja dalej chorowita, katar mnie po prostu zabil..... modle sie tylko, aby Olivek nie byl chory. chodze w maseczce, Mazus mial wczoraj wolne i zajmowal sie malym, ja przynajmniej sie troche wylezalam.
nasze sloneczko skonczylo wczoraj pol roczku :) caly dzien "chodzil" odswietnie ubrany hehe. jakos udalo sie nie oslinic :)
wczoraj tez mylismy po raz pierwszy zabki :) baaardzo sie podobalo. wstawie kilka zdjec, bo juz dawno sie nie pokazywalismy

Lea - tu wszystko jest inne :( wiele rzeczy podoba mi sie bardziej, ale sa tez takie ktore mniej. ogolnie jestem baaaardzo szczesliwa, ze tu rodzilam i tu bylam w ciazy (jak slysze opowiesci dziewczyn to...)

Riba zdrowia życzę. Kuba też wczoraj skończył pół roku :)

Cześć Dziewczyny,
miniona noc była okropna, Marcin praktycznie cały czas wisiał przy cycku:szok:nie wiem co się działo ale ja jestem niewyspana:-(no cóż...1.02 mam wizytę u gina, mam nadzieję, że będzie wsio ok. Choć niepokoją mnie te moje bolesności;-)
riba najlepszego z okazji pół roczku Małego:-)a dla Ciebie zdrówka, dobrze że wczoraj Mąż Ci pomagał:tak:
andzia my na bioderka byliśmy 2 razy a teraz dopiero jak Marcin będzie dobrze chodził. Powodzenia na szczepieniu.
Pajkaa gratki za pierwszego ząbka
Miłego dnia!
edit: Dziewczyny, podajecie swoim pociechom Cebinmulit? Ja podaję tylko witD, doktorka nic mi nie mówiła o dodatkowych wit hmmmm

Kolejna prośba o głosowanie na Marcinka...oczywiście z podziękowaniami
Marcin | Galeria dzieci | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

Agulek ja podaję tylko wit. d3, żadnych multiwitamin.

HEJKA!!!!

Czasu brak!:baffled:dzieki kochane, jestem, ale wiecie jak to jest...odpisze szybko, bo mam mało czasu:baffled:

Lilijanno ja kupiłam Dentinox i Bobodent, smaruje naprzemiennie.:-)
agulek zagłosowałam,... co do tych żłobków to ja podchodze sceptycznie tyyle dzieci sie wychowało i dobrze, szukaja dziury w całym, aby nie powstawały nowe żłobki, wszytko to jest jedna wielka polityka dla mnie grrrr:crazy::angry:......co do fikania nasz tez na plecach jest chwilke i myk na brzuszek:-)i czołganie trenuje:-D...ja podaje tylko wit. D3, a po co inne skoro jest zdrowy, hmmm nam nie kazali:tak:
Misssi super, ze bioderka zdrowe:tak:.....4 h na spacerze oj poszalałas mamuska:szok::-D
andzia mój jest rehabilitowany metodą Bobath i własnie na wałku fika z panią, od razu idą bąki:szok::szok:ze hej:-Da mozesz fotke tego urządzenia wstawic???
madzia u nas tez dzis nocka kiepska, ale podobniez miedzy 5 a 6 m-cem jest skok rozwojowy, który własnie wykazuje czeste budzienie sie dzieci w nocy:szok:wiec u mojego to by pasowało, bo on nie płacze wcale, ale musze piciu dac, albo gada jak dzis o 3.00:szok::baffled:
Duralex mam nadzieje,ze opiekunka sie sprawdzi, a maluch na pewno sie do niej przyzwyczai:tak:....co do tych żłobków to paranoja powiedzieli, ze matka powinna siedziec z dzieckiem w domu, pytam za co:szok::angry:??? chyba pod kosciołem:crazy:!!!
Natka współczuje @ ja tez juz miałam 2 x lało sie ze:szok:ale bezbolesnie na szczęscie:tak:

U nas ok, maluch chodzi z bratem na spacery wiec mam super, no ale laba mi sie kończy:-(, bo i ferie sie kończa.
Jemy codziennie zupke z mieskiem i deserki lub swieze jabłuszko, dzis podam swieza gruszke miekka pierwszy raz, a jutro swiezego banana!
Aha we wtorek mamy ostatnią rehabilit. jupiiii:-):-)

Kurcze maluch juz sie obudził musze spadac:baffled:obiadek mu grzac i manny dogotowac do tego:-)

Miłego dnia;-);-)

Bombusia ja też mam taką nadzieję. Najłatwiej to się mówi, tylko ciekawe z czego się utrzymać.. nasze kochane prorodzinne państwo.. granda

Do góry