reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Witam,
Poczytałam Was trochę i widzę, że jesteśmy na etapie tych samych problemów.. Ja chyba wracam z Was najwcześniej do pracy, bo już 14 lutego. Jak wcześniej pisałam, w związku z chorobą mojego taty, moje plany legły w gruzach, bo mama nie może zająć się Kubą.. i przede mną również stoi wizja niani.. i przez to mam jakiegoś strasznego doła... Dzisiaj mam spotkanie z kandydatką.. qurde mam stresa jak przed egzaminem..
Poza tym z lekka chorujemy i mamy problemy kupowe.. ale jak widzę, nie tylko mnie to dotyka...
Sorry, że tak egoistycznie..
Życzę zdrowia i wyjścia z wszelakich dołów..

reklama
Duralex wiem co czujesz, też mnie to czeka. Zobaczysz, wszystko będzie dobrze, znajdziesz świetną nianię, która zajmie się Twoim maluszkiem prawie tak dobrze jak Ty, prawie, bo nikt inny nie będzie równie dobry co Ty:-) Trzymaj się kochana i daj znać, na co zwracać uwagę przesłu****ąc kandydatki :-)

HEJKA:-)

pati no to nieźle jak masz szpital, a chłop jak chory to juz lichutko, ale epwnie trzeba go wykurowac co by sie jeszcze na cos przydał:-D:-p;-)...a ja jeszcze spiewam "szczotka , pasta, kubek , ciepła woda tak sie zaczyna nasza przygoda...." super:-)szybkiego remontu:-)
koralowa super te piosenki tiki-taka kurcze ale mi sie sentyment załączył:zawstydzona/y:
madziu to ja na odwrót, w ciązy chodziłam spac o 22.00 iiiii spałam do 9,10 :-p, banan działa zatykająco wiec jak maluch ma twardszą kupke to trzeba odstawic na 2,3 dni:tak:polecam banana przy biegunce!...dowiedz sie w kadrach o to zaswiadczenie, u nas wymagają!.....miłej edukacji:)
Lobelia ciesz sie,ze sliwki i hebratka unormowały kupki u dziecka no super wiesci:-)
Lea mówisz, ze charakterek sie odezwał w synku, hmmm no cóz pewnie ten typ tak ma jak i u naszego:-D
missi tak ja mam miec od gienka, bo on mi wystawiał L-4 w ciązy no takie u nas wymogi:szok::sorry:
Lilijanna jak po szaleństwach z siostrą???
agulek podaj sliwki i herbatke ułatwiającą trawienie z Hippa naprawde pomaga:tak:zagłosowane:-)

Co u nas hmm:
poszłam dzis do ginekol.zrobiła mi cytologie i wystawiła zaswiadczenie, zem zdolna do pracy teraz z tym ide do mojego lekarza zakładowego i koniec:-) Adi dzis poszedł na spacer z Alankiem, no bo ja chorawa to nie bardzo, ponadto siedział z nim sam 1,5 h jak poszłam do lekarza i na wieksze zakupy, kochany dzieciak:sorry::-)....Alan pospał 2,5 h :szok::szok: cudownie teraz zjadł zupke, piree warzywne z kurczaczkiem 3/4 słoiczka sie udało wcisnąc:-D:-p

Pozdrawiam Was i uciekam , bo maruder wzywa:eek:

Ostatnia edycja:
Hejka wam:) Malo pisze bo jakos nie mam czasu wchodzic na neta:(
Ja mam problem taki ze mala nie chce jesc deserkow ani zupek! Tylko kaszki i soczki jej wchodza.
:(
Nie wiem co na to poradzic? I czy mam sie martwic jak jeszcze ie pojawiaja sie zabki? Skonczy za dwa dni pol roku!..

Pomozcie - Gorzka_Slodka_Czekolada

Hejka wam:) Malo pisze bo jakos nie mam czasu wchodzic na neta:(
Ja mam problem taki ze mala nie chce jesc deserkow ani zupek! Tylko kaszki i soczki jej wchodza.
:(
Nie wiem co na to poradzic? I czy mam sie martwic jak jeszcze ie pojawiaja sie zabki? Skonczy za dwa dni pol roku!..

Pomozcie - Gorzka_Slodka_Czekolada

moze nie jest jeszcze gotowa?? ja bym chyba nie wpychala bo moze byc odwrotny skutek:)

ja wszystko gotuję ;) nie chce pworwadzać sloiczków :) zobaczymy jak damy radę:)

Hejka,
u Marcinka dziś były 3 bobki ale czekamy na prawdziwą kupkę ;-) śliwki podane, ja piłam rumianek, zaparzę sobie jeszcze koperek i mam nadzieję, że się coś ruszy. M kupił dziś Marcinkowi pierwsze samochodziki he he już się nie mógł doczekać kiedy będzie mógł zrobić taki zakup...znalazł takie od 6 miesiąca :-D kupił też trochę słoiczków (owoce, brokuła i ziemniaczki ze szpinakiem) oraz kaszkę na kolację. Zastanawiam się, czy wprowadzać Małemu kaszkę:hmm:w sumie to w zaleceniach są od 7 miesiąca jak karmi się piersią ale tak sobie myślę, że może Mały dłużej pośpi jak zje kaszę...
G_S_C nie wciskaj na siłę...mówią, że dziecko jak nie chce czegoś jeść po podaniu ok 10 razy tzn że nie lubi. Może po prostu próbuj co jakiś czas coś dawać, a może coś sama ugotuj. Ja podaję słoiczki i Marcinowi smakują, co prawda nie daję jeszcze mięska itd ale to co je, to Mu smakuje. O ząbki się nie martw, u nas też cisza ;-) Mój siostrzeniec pierwszego miał w wieku 8 m-cy. Każde dziecko ma w swoim czasie ;-)
Bombusiu dobrze, że jesteś zdolna do pracy;-) a Adi to prawdziwy skarb. Dzięki za głosowanie:-)
Dla tych co dziś nie głosowały:-)
Marcin | Galeria dzieci | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

Ostatnia edycja:
GSC ząb moze wyjsc nawet dopiero na roczek dziecka takze luzik, nie stresuj sie.:no:
Co do nowych pokarmów to jest taka zasada, ze nowy produkt czasami trzeba podac nawet 10 x aby dziecko zaznajomiło sie ze smakiem:tak:, takze zrób 2 dni przerwy i ponownie próbuj....powodzenia!:-)
agulek z tą kaszką to jest róznie, jednym dzieciaczki rzeczywiscie spią dłuzej, a inne mamy mówią,ze dziecko gorzej spi , bo jest pobudzone po tej kaszce:eek:, musisz sie przekonac na swoim maluchu, bo to róznie niestety bywa.....ja nie podaje na razie żadnych kaszek, no bo mój to Pudzian:-D:szok:

kolejny dzień bez piersi za nami oj mnie to zdecydowanie nie służy wciągam mnóstwo słodyczy , za chwilę waga znowu ruszy ale do przodu i z 48 kg wróce do wagi z końca ciąży
mam wrażenie że uczulenie schodzi także przynajmniej tyle dobrego , ale obserwujemy dalej ...

lOBELIA NO fajnie że u was z kupkami lepiej , i że herbatka na traiwnie pomogła bo nam nie pomagało jedynie ta brzoskwiniowa działa , i kupki są ale znouw jakoś rzadziej , ale są i robi sam to najważniejsze
Bombusia no to sprawy papierkowe związane z praca już załatwione więc teraz tylko odliczać dni , rany a ja musze się wreszcie wybrac do gina , ale teraz znowu nie moge dostałam dzisiaj @ :(

gsc absolutnie zębami się nie martw ,Oliwka miała pierwszego gdy skończyła 8 mcy !!!
agulek po kaszkach niekoniecznie będzie lepiej spać , choć możesz sprawdzić , ja jedynie bym się zastanowiła nad nimi jeśli są jakieś problemy z kupkami żeby nie było jeszcze gorzej

duralex powodzenia na castingu niań
cosya a jak u ciebe kiedy przesłuchania ? skąd bierzecie kandydatki , korzystacie z jakiś agencji ?
ja swoje znalazłam z portalu niania.pl i się udało a z agencji to była porażka , na przekór losu, ale trzymam kciuki żeby wam się udało dobrze trafić !!!
miłego wieczorku , ja dzisiaj idę spać z kurami ;-)

Ostatnia edycja:
hej mamusie

ostatnio nie miałam czasu pisać, ale podczytuję co u was słychać

co do kupkowych rewelacji to nas również dopadł zastój :/ od 2 tyg. Gabulec dostaje po pół słoiczka dziennie, najpierw była marchewa, potem jabco, ostatnio nawet ziemniaczki ze szpinakiem i zupka jarzynkowa, wszystko po woli, zeby nie było rewelacji brzuciowych ze codziennie inne danie. 2 dni temu wrócilismy do marchewki z jabłuszkiem bobovitovej i wczoraj kupki nic, tylko takie pierdki na pieluszce, dzisiaj tez cały dzien nic...a jak już się wykupkał to cud ze pielucha w strzępy nie poszła...po prostu wszędzie, na pitolu, pod jajkami no i trochę smrodkowo...bleeeeeeee! kupowy hardkor :p to tyle z wiadomosci fekalnych :p

Martuśka - ja również sesyjna, łączę się w bólu. mam jeszcze do napisania jedną pracę semestralną, 2 zaliczenia i 2 egzaminy, w tym diagnozę psychologiczną z taką siekierą :/ masakra

co do niań, również uważam, że wiek nie ma nic do rzeczy ;) ważny jest charakter. a swoją drogą co myslicie o facecie-niani ??

duralex - no to się wam pokomplikowało :/ na pewno kogoś znajdziecie ;)

GSC, spoko, u nas niby jest ślinienie, dziąsełka nabrzmiałe a zęba ni ma! ;)

a tak poza tym u nas nerwówka :/ kierownik mojego męża ma zamiar wyjechac z kraju, za niedługo pewnie złozy wymówienie, więc szykuje się awans na dziale. mój małżon ma sporą szansę, oby się udało. raz, że czułby się mega wyróżniony a dwa, no cóż co tu dużo mówić, dużo większe pieniążki, które rozwiązały by wiele spraw...3majcie kciuki!

odposze potem jeszcze, baby alarm!

reklama
witam,
widze ze sporo z was boryka sie z kupkowymi problemami,ja moge polecic sok z marchwi jablka i banana po 5 miesiacu bobofrut podany na praktycznie pusty zoladeczek,niech minie te 3 godzinki od jedzenia.To dziala na moja corke,odkrylam to przypadkiem,podobnie dziala utarte jablko,ale niestety na prawie pusty zoladeczek.

Do góry