reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Uwierzcie lub nie bo czesc z was mysli sobie ze koloryzuje ale napisze.
Piotrus robi tak samo od pewnego czasu zauwazyłam to dopiero jakies 2-3 tyg temu jak go mam na kolanach to raczkami łapie za cycka i slini go przez bluzke albo jak leze to probuje sie dostac do cycusia jak jest glodny tez na poczatku myslalam ze to tylko jakies zbiegi okolicznosci ale powtarza sie to b.czesto. Nasze dzieci sa coraz madrzejsze i zapamietuja tak jak i twarze to wlansie czynnosci ktore sa powtarzane . Wiedz wiedza gdzie jest mniamnium:)

A u nas ok maly dobrze przetrwal szczepienie i okres po . Za to od kilku dni nie daje pospac mi w nocy ciagle cycccc dzis probuje dawac mu butle juz o 22 wypil 100ml po 10 min płaczu ale jakos musi sie przyzwyczaic bo ja naprawde nie mam sily nie raz no i pokarmu mam juz bardzo malo i dlatego wisi coraz dluzej na piersi . A po za tym od srody zaczynamy malowanie pokoi no i pod koniec tygodnia pojedziemy po meble i sprzety .Mysle ze juz w lutym bedziemy tam mieszkac:)

reklama
Koralowa też dziś wypełniłam tą ankietę i miałam wstawić link na forum:). Ja po Gdańsku jeżdzę komunikacją miejską, bo mamy jedno auto i nim głównie jeździ mój mąż:) a jak mieszkałam w centrum Gdańska to dużo chodziłam na piechotę i jeździłam rowerkiem:)
Cosya hehe Mikołaj pokazał swój charakterek:) a co do przeziębienia to mi oprócz miodu i cytryny pomaga jeszcze czosnek i sok z malin:)
Luizka też Ci wierzę:) Jaś jak leżymy sobie razem rano w łóżku to jak jest głodny też rączką chwyta za moją koszulę nocną:) i gratulację z okazji mieszkanka, my odebraliśmy klucze do naszego M pod koniec lutego w zeszlym roku i pod koniec marca już się wprowadziliśmy. Tylko u nas trzeba bylo praktycznie wszystko zrobić, bo nic w środku nie było. Udało nam się wynająć taką fajną ekpię, która w 3 tyg zrobiła nam wszystko łącznie z powieszeniem karniszy i lamp:)
A my jednak dziś nigdzie nie pojechaliśmy:(, mąż pojechał rano do lekarza i dostał jakieś proszki i cały dzień leżał, jak jutro nie będzie lepiej to od poniedziałku idzie na zwolnienie i będą potrzebne zastrzyki. Moi rodzice do nas na chwilkę przyjechali i zabrali prezent dla mojej babci,a Jasiu mógł dać prezenty dziadkom, może w przyszły weekend uda się wyrwać z domku:). Wczoraj udało mi się nagrać śmiech Jasia i pokazałam filmik dziś rodzicom i jak Jaś usłyszał swój głos to zaczął się śmiać sam z siebie:) no i wszystkich tym rozbawił:)

Ostatnia edycja:
Koralowa – Adriannie już też się zdarzyło ostatnio 3 razy jak siedziała mi na kolanach, że rączką na cyca, dziób w stronę piersi i sama się dostawiała, przeszkadzała tylko bluzka, tak są sprytniejsze i tak jak zapamiętują np. procedurę kąpieli co i jak po kolei tak i w życiu zaczynają to ogarniać :tak:

Cosya – ja w ten sposób musiałam zrezygnować z basenu, bo było na 12 i nijak nie mam jak Ady przestawić, bo Ona około 11 idzie na pierwszą drzemkę, a musimy liczyć godzinny dojazd, gdzie w samochodzie ogląda świat, a zasypia jak wjeżdżam do Poznania, a niestety 15 minut snu Jej nie urządza, 30 minut już tak. A jest tyle chętnych, że aż zapisy są :dry:
Luizka4don – w łóżku w pozycji leżącej Ada potrafi do cyca dostawić się sama już dawno, o ile głód nie jest tak silny, że po trzech podrygach przystawiania się, poddaje się i zaczyna ryczeć, za to pilnuje cyca przy jedzeniu i trzyma rękę pod cycem dosłownie i jak Jej wypada to go sobie sama wkłada i to już robi dobrze ponad 2 m-ce :tak:

Miałam być w poniedziałek, ale .. nałóg :-p

U nasz dzień marudera, więc niehalo.

Natka ale 4 sa do 18 =) ja w sumie nie parze na wagę, raczej na obwód.No nie powiesz mi że Twój Gabryś ma w pasie tyle co 2letnie dziecko bo za Chiny nie uwierze. Może ciasno zapinasz i przez to psują, ale myślę że troszkę luźniej zapięte to 4 spokojnie by jeszcze służyły. No ale jak Ci pasi to ok, to dla Was ma być najlepiej, tylko takie moje zdanie, bo w sumie po co przepłacać.

Bombusiu śnieg? O wow. No to miłego dzionka jutro!

Pajeczka ale ta zabawa reklamówką to mam nadzieję nadzorowana przez Ciebie, przewrażliwiona jestem wiem, ale błagam nie dawaj tego już Sebulowi.

agulek gratki z okazji pierwszego przekręcenia :-D

ribuś udanego weekendu.

Miłego weekendu dla wszystkich!

Weroneczko oczywiscie, ze przy mnie:) w ogóle go nie zostawiam samego nawet na macie bo jak go kiedys na chwilke zostawiłam to tak sie przeturlał, ze sobie pałąk w gardelko wbijał ... i by mi sie dziecko udusilo dlatego zawsze jestem przy nic:)

weroneczka oczywiście że Gabryś nie ma w tali tyle co 2latka , ale u nas 4 były już za małe na nóżkach miał odciśnięte ślady z pieluchy a wcale mocno ich nie zapinam , na tyyle żeby nam nic nie przeciekało

magdzia, magda wu ciesze się że ciacho smakowało , oj nam też smakuje ja pieke je praktycznie codziennie :)

cosya szkoda że kurs chustoszenia się nie udał , no tak to już jest z tymi dzieciakami :), przykro mi w sprawie pracy , ale czasami takie zmiany są na lepsze więc może nie ma co się z góry zamartwiać

luizka no to rzeczywsiśćie działacie ostro z przeprowadzką , powodzenia !!!

a my dzisiaj jedziemy z kolędą do prababć których nie udało nam się odwiedzić w pt , mam nadzieję że dzisiaj mały będzie spokojniejszy bo wczoraj u mojej teściowej darł się jak oszalały nie chciał do nikogo iść na ręce , zreszta tydzień temu podczas urodzin było to samo , po czym teściowa skwitowała mnie że za mało z nim wychodze do ludzi i może jest w tym troche prawdy ale ja nie bardzo mam gdzie wychodzić , zresztą sama mogłaby częściej wpadać do nas mieszka 3 km od nas , a potem jej pzykro że mały nie chce iść do niej na ręce

miłego dnia !!!

HEJKA!!!!!!!!

Ja tylko na chwilkę:)
Chciałam zameldowac, ze mamy 6 zębów:szok::szok::rofl2:, no wczoraj rano wyszły 2 wiec teraz mamy 4 na górze i 2 na dole, jak tak dalej pójdzie za miesiąc mały będzie mięsko obgryzał z kości hi hi:-D:-D zarcik:)
Ja znajde chwilke to popisze z Wami:happy:

Miłęgo dnia.........u nas sniegu , ze ho ho:baffled:.zima :crazy:

Andzia- Mieszkanie super teraz bedzie trzeba wyposazyc:p no i pomalowac pokoje:) ja to uwielbiam urzadzac wszystko od podstaw doslownie w swoim zywiole jestem:)

Bombusiu- jejku 6 zebow naprawde idzie jak burza Piotrus jak narazie meczy sie ale jeszcze szczerbolek:p

reklama
HEJKA!!!!!!!!

Ja tylko na chwilkę:)
Chciałam zameldowac, ze mamy 6 zębów:szok::szok::rofl2:, no wczoraj rano wyszły 2 wiec teraz mamy 4 na górze i 2 na dole, jak tak dalej pójdzie za miesiąc mały będzie mięsko obgryzał z kości hi hi:-D:-D zarcik:)
Ja znajde chwilke to popisze z Wami:happy:

Miłęgo dnia.........u nas sniegu , ze ho ho:baffled:.zima :crazy:

Bombusiu no to gratuluje 6 zabków :)

no a my zakupilismy spacerówkę i jest rewelacja wytestowana w śniegu ;) duże kola mimo, ze podwojne wcale nie ma z nimi problemów ;) jak dla mnie bomba i Seus lubi w niej spac:)

Do góry