reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witam wszystkich po dość długiej przerwie. Byliśmy długi czas u teściów a tam z netem kiepsko, nie miałam jak poczytać i nie mam jka nadrobić, troszku poczytałam i widzę że dużo się pozmieniało od świąt u was :) przepraszam że nie odniosnę się do postów,ale od teraz postaram się być na bieżąco.
U nas też zaszło trochę zmian,razem z M szukamy mieszkanka, mały zamiast jednego mlecznego posiłku wcina już zupkę z marchewki,ziemniaka i zółtka, ładnie też je starte jabłko,od jakiegoś czasu podnosi się do siadania i czasami też chce się tak bawić na siedząco, polubił też leżenie na macie, ostatnio byliśmy na szczepieniu to tydzień marudzenia był i nie jedzenia jak zjadł jedna butelkę na dzień to było dobrze, ale naszczęście mamy to już za sobą, mały waży 7140 i ma 65 wzrostu, jest dokładnie pośrodku siatek centylowych, trochę mało gaworzy no i ząbkami u nas narazie ciasza. Co do pieluszek to ja używam papmpers sleep & play i jestem z nich bardzo zadowolona.

reklama
siostra nie przyjedzie , ale jestem zła , nie posłałam Oliwi do przedszkola czekała na nich od rana , mnie tez to bardzo pokrzyżowało plany, a siostra miała dość błachy powód więc tymbardziej mnie to wkurzyło ;
na dodatek babcia od naszej opiekunki jest w szpitalu i ta mi napisała że narazie przychodzic nie będzie nie może , ciekawe co ja mam w tej sytuacji zrobić , pal licho to że mieliśmy ochote wyskoczyć z M do kina przez weekednd troche się rozerwać ale od pon będe jej potrzebować , no nic mam nadzieje że sytuacja szybko się zmieni narazie się nie zamartwiam

weroneczka a jeszcze propo pieluch PAMPERS 5 jest od 11 kg a Gabyś ma już prawie 10kg więc sama widzisz

AGULEK i ja mam podobnie też mieszkam na wsi i nie mam zbyt wielu koncepcji na spacery i przez to nie przepadam za nimi w chwili obecnej tymbardziej że drogi wkoło mnie rozwalone bo jesienia robili kanalizacje więc błoto błoto i jeszcze raz błoto, jak Oliwka była mała mieszkaliśmy w mieście a tam miałam pole do popisu i parki , których jest mnóstwo i targi i inne skwery strasznie tęsknie za takimi spacerami

Hejka!!!!:happy:

koralowa sorki po 43,95 sa te pampki i to są niebieskie 70 szt., super są nic nie przemakają no git:-)
Lobelia oj głosny smiech naszych dzieci to miód na nasze serca, bo jak mi kaprysi to mam dosc, wstawiłam filmik jak mój skarb sie chichra:-)
weroniczko ryba jest po 5 m-cu Bobovity podałam słoiczek warzywka z rybka pyyycha, królika tez juz jedlismy i indyka:-p
Pajko dzieki to jak zakupie te pieluchy i wypróbuje:tak:
Lea no to niezłą nocke mieliscie współczuje:baffled::sorry:
riba super, ze Oli zdrowiutki:-)
agulek mnie tez łapią chandry itp. wiec wiem jaks ie czujesz, jeszcze te pogody masakra:wściekła/y::wściekła/y: buziam
Lilijanno no u nas idzie 5 i 6 ząb juz na dniach wyjdą, bo je widze tylko jeszcze sie nie przebiły, a mogłyby bo koszmar:angry::baffled:w domu.....zdrówka Wam zycze.....co do siadania to Alan nie chce leżec wcale, musze walczyc, bo on by tylko siedział, a jak mu sie teraz w nosidełku spodobało :szok:zero dziecka tata ma wesoło:-D ale wstawac nie wstaje, ale mam gorzej, bo on sie czołga i na macie jest 5 min. :sorry:a na kanapie to mała chwilka i znalazł sie na scianie:szok::szok:
agusia26 witaj:-)
natka oj to Was siostra "w karola"z robiła no:angry: to ile wazy Twój maluch??? goni mojego Alanka i Olivierka riby??? mój 9850g:baffled::rofl2:

A ja za równy miesiąc o tej porze to bede w pracy przy biurku siedziała:-:)-(iiiii piła kawke:-p:sorry:ojjj ciężko mi:crazy:
Alan dzis dosc spokojny, albo ja juz sie przyzwyczaiłam do jego marudzenia:baffled::eek: sniegu napadło:angry: koszmar:wściekła/y::wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Hejka!!!!:happy:

koralowa sorki po 43,95 sa te pampki i to są niebieskie 70 szt., super są nic nie przemakają no git:-)
Lobelia oj głosny smiech naszych dzieci to miód na nasze serca, bo jak mi kaprysi to mam dosc, wstawiłam filmik jak mój skarb sie chichra:-)
weroniczko ryba jest po 5 m-cu Bobovity podałam słoiczek warzywka z rybka pyyycha, królika tez juz jedlismy i indyka:-p
Pajko dzieki to jak zakupie te pieluchy i wypróbuje:tak:
Lea no to niezłą nocke mieliscie współczuje:baffled::sorry:
riba super, ze Oli zdrowiutki:-)
agulek mnie tez łapią chandry itp. wiec wiem jaks ie czujesz, jeszcze te pogody masakra:wściekła/y::wściekła/y: buziam
Lilijanno no u nas idzie 5 i 6 ząb juz na dniach wyjdą, bo je widze tylko jeszcze sie nie przebiły, a mogłyby bo koszmar:angry::baffled:w domu.....zdrówka Wam zycze.....co do siadania to Alan nie chce leżec wcale, musze walczyc, bo on by tylko siedział, a jak mu sie teraz w nosidełku spodobało :szok:zero dziecka tata ma wesoło:-D ale wstawac nie wstaje, ale mam gorzej, bo on sie czołga i na macie jest 5 min. :sorry:a na kanapie to mała chwilka i znalazł sie na scianie:szok::szok:
agusia26 witaj:-)
natka oj to Was siostra "w karola"z robiła no:angry: to ile wazy Twój maluch??? goni mojego Alanka i Olivierka riby??? mój 9850g:baffled::rofl2:

A ja za równy miesiąc o tej porze to bede w pracy przy biurku siedziała:-:)-(iiiii piła kawke:-p:sorry:ojjj ciężko mi:crazy:
Alan dzis dosc spokojny, albo ja juz sie przyzwyczaiłam do jego marudzenia:baffled::eek: sniegu napadło:angry: koszmar:wściekła/y::wściekła/y:

Bombusiu tam masz mozliwosc kupienia 2 szt za 2 zl i wypróbować ;0 jak tak zrobilam bo wiedzialam, ze jak dadzą rade na noc to bedzie ok ;0

ja czytam i tak szybciutko tylko odpiszę odnosnie pieluszek. my z jednorazówek mamy Dada ze stonki - biedronki ;) spoko są, ładnie trzymają, nie przeciekają. a poza tym wielorazówy :p właśnie czekamy na nowe pieluszki ze wzorkiem w krowę i żyrafkę ;)

bombusiu dolkładnie to napisze ile waży po szcepieniu 02/02 natomiast mnie na wadze wychodzi ok 9200 , a my dzisiaj mamy 6 miesięcy :-) i właśnie włożyłam do piekarnika ciasto na tą okazje , oczywiście szarlotka sypana z kasza manna ;-)

Ostatnia edycja:
Witajcie Dziewczyny
Natka wszystkiego najlepszego dla Gabrysia z okazji 6 miesięcy:) u mnie w piekarniku właśnie też piecze się szarlotka wg Twojego przepisu:) zaraz będą ją wyciągąć wygląda smakowicie:)
Lilijanno u nas też ostatnio najfajniejszą zabawką jest opakowanie po chusteczkach:), wczoraj nawet Jaś sobie wziął do rączki takie opakowanie z chusteczkami i zaczął nim machać:) U nas mały też głównie leży, bo w nocy śpi 12 godzin z jedną przerwą na jedzenie. W dzień ma 3 drzemki po 30 min, a jak jest aktywny to też leży na pleckach, albo na brzuszku, albo leży w leżaczku no i tak z 1,5-2 godziny jest na rączkach albo siedzi sobie na kolankach:)
Dziś tak ogólnie napiszę, też mam jakiś gorszy dzień, chyba przez pogodę. My używamy pieluszek w rozmiarze 4, choć nasz maluch waży niecałe 6,5kg ale 3 jakieś małe były:). Ze spacerami też u nas kiepsko, bo w sumie można spacerować tylko po osiedlu, jak przejde wszystkie możliwe chodniki to mija jakieś 45min, więc potem powtarzamy runde:) no czasem w innej kolejności mijam bloki dla urozmaicenia. A dziś, rano z Jasiem zrobiliśmy obiad, potem zakupy i spacerek:), potem zabraliśmy się za robienie ciasta i jakoś dzień minął. Teraz jeszcze trochę musze popracować, a jutro jedziemy do moich rodziców i babci, więc sobie troche odpocznę. Życzę Wam miłego weekendu bo już chyba dziś nic więcej nie dam rady napisać:)

Hej

Ja tez ciagle zagladam ale coraz mniej czasu, przepraszam ze nie odpisze na wszystkie posty ale mam dosłownie chwilke zeby cos napisac. Jezeli chodzi o pieluszki my ciagle eksperymentujemy, ale najlepsze dla nas sa HAPPY- nigdy nie przeciekły i nie podrazniaja pupci Antosia(a po pampersach ma zaczerwieniona pupcie). Obecnie tez mamy Pampersy zołte ale 3 i sa juz za male i tez kilka razy przeciekaly(byc moze wlasnie ze sa za male).

My zmienilismy ostatnio troszke rytm dnia i Antek kładzie sie spac ok.21 i my rowniez. Rano pobudka o 6 na amciu i potem spimy do 9:30 i znowu amciu. W ciagu dnia drzemka na dworku od. 12-14, i druga drzemka ok 16, ale tylko 30-60 min. , poza tym cały czas ida zeby i Mały strasznie marudny nie chce sam polezec, cały czas wymaga zainteresowania. Jemy juz deserki, obiadki i pijemy soczki, ogólnie z brzuszkiem ok, oby tak dalej:-), w pon. wizyta u dzieci zdrowych a w piatek szczepionka 3(my tez nie szczepilismy rota)

Dla Gabrysia zdrówka z okazji 6 miesiecy:-), jak ten czas szybko leci..

A ja od poniedzialku na silownie wieczorami sie wybieram - musze inaczej nigdy nie schudne, a caly czas duzo do zrzucenia:-(.

Pogoda beznadziejna mnie tez denerwuje, mam juz dosc tej zimy:-(, oby do wiosny..

Hej Dziewczyny,
Marcin dziś pierwszy raz przekręcił się z pleców na brzuszek, od rana ćwiczył i denerwował się jak Mu nie wychodziło;-)ale w końcu się udało i już fikał się kilka razy:-D
Natka najlepszego dla Gabrysia z okazji pół roczku:-)Marcin jeszcze nie skończył 5 ale to już lada dzień:tak:
Gosiu spokojnie dasz radę z tymi kg:-)
Mały siedzi mi na kolanach ale już się znudził, więc kończę:-)

reklama
hejka :-)

nam sie szykuje weekend r rodzinka (tata przyjezdza), wiec wczoraj i dzisiaj troche sprzatalismy, gotowalismy, upieklam pyszne ciacho :-D:-D. jutro pewnie pojedziemy do jakiegos centrum, chcemy rowniez poogladac siedzonka, pwoli trzeba kupwoac nastepne, bo Olivkowi glowka juz zaczyna wystawac :sorry:
my juz ponad miesiac uzywamy 4 Pamperasa

agulek - mam nadzieje, ze deprecha minie;-) gratulacje dla Marcinka:-D:-D za obrocik
Lilijanna - my jeszcze nie probujemy sie podnosic - jestesmy leniwi ;-) wiekszosc czasu lezymy (w nocy, w wozku na spacerze, na macie) troche siedzimy w bujaczku lub lezaczku no i troche na brzuszku.

agusia - gratuluje postepow u maluszka i powodzenia w szukaniu mieszkania :-)
Natka - oj nieciekawie z ta niania wyszlo :no::wściekła/y: miejmy nadzieje, ze jednak jakos sie to rozwiaze :tak: wszystkiego najlpeszego z okazji pol roczku!!!!!!!!!!!!! my konczymy w srode :-):-):-)
Bombusiu - oj widze, ze powrot do pracy spedza Ci sen z powiek :wściekła/y: ale zobacvzysz minie miesiac i wszystko sie jakos pouklada, najgorsze wiadomo beda poczatki, ale dasz rade kochana :-):-):-) trzymam kciuki - w koncu prace rozpoczynasz w dniu moich urodzin :-D:-D:-D
Madziu - i u Ciebie gorszy dzien? :-(aby odwiedzinki u rodziny poprawily Ci humor :-):-)

Do góry