reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

cześć dziewczyny:)

ja tak na szbko sie odniosę do tematów:
- ja dostałam, próbki, Hipp, BoboVita, i ostatnio Bebilon. mój biedny listonosz sie na nosi w takie zaspy.
- basen -zazdroszę , światna sprawa, u nas jest dla dzieci ale starszych
- moja Lila nie chce pić z butelki, przynajmnije ode mnie- bo jak ją biore to ona mysli że będzie cyc i jest żałosny płacz. Od meza kiedyś zjadła jak mnie nie było. To był Enfamil, chciałam żeby piła Bebiko, bo jest tanie i dostępne ogólnie. Ale , jak pisałam na wątku o karmieniu, mała jakos była rozdrazniona, i ie wiem czy na raz nie za dużo nowości, bo tez zupkę z manna dostała.
Wczoraj zjadłu juz chetnie moja zupkę z manna i jabłuszko ugotowałam i zmiksowałam i też zjadła schłodzone. z MM z butli na razie się wstrzymuję, widać mam małą cycolinkę:) Acha kaszkę na MM je ale bez szału.
- to jej rozdrażnienie to raczej spowodowane ząbkowaniem, ale jeszcze nic nie dzwoni pod łyżeczką.
-dzisiaj do nas znajomi z dziećmi przyjda na sylwestra, zaraz zabieram się za jakieś gotowanie.
- w przyszłym tyg, mamy szczepienie to dowiem się ile mała wazy, na naszej wadze w ubranku wazyła 7800g.
- dostałam pierwszą @ po porodzie - akurat na Sylwka :/ leje się za mnie potwornie i nie mam na nic siły. Dodatkowo mma blokadę szyi, bo żle spałam, albo mnie przewiało.. sama nie wiem.

Z okazji nadchodzącego Nowego Roku zyczę Wam:
Przyjemności w dotyku, słodkości w przełyku. Szelestu w kieszeni, i słońca promieni. Oraz by rok cały, po prostu był wspaniały.

reklama
hej mamusie :) własnie wrociłam z mam nadzieje ostatniej jazdy [L]. o 11:00 egzamin. trzymac kciukasy prosze! ;)

a my dalej chustujemy. wczoraj odkurzyłam mieszkanie, zrobiłam pranie i przygotowałam kolacje :p wszystko z małym w chuscie :D jest rewelacyjnie. wlasnie spi przykljony do mojego brzucha a ja mam wolne rece :) pisze sobie i wcinam danio :p zauwazyłam ze od kiedy go chustujemy szybciej zasypia. polecam!

odezwe sie jeszcz jak wroce z egzaminu ;) a potem przygotowania do przywitania nowego roku :) siedzimy z bablem w domu ale bardzo sie ciesze ;) maz robi karpatke a ja tortille :) szampan juz sie chłodzi. poza tym mam millerka na wieczór i cytrynke tez :)

Weroniczko Moja koleżanka chodzi na zwykły basen i Marysi nic się nie działo chodzą od 4 mies a teraz ma już 9, więc myślę, że spokojnie możesz iść. Gdyby nie rehabilitację też bym poszła na zwykły basen bo na zwykłym płacisz tylko za siebie za normalne wejście czyli od 7 do 10zł za godz, a na tym dla dzieci płaci się 30zł za godz więc różnica straszna...
Nie myśl nawet, że jesteś złą mamą bo to nieprawda!!! Nie chciałaś zrobić mu krzywdy i nie zrobiłaś, jesteśmy tylko ludźmi popełniamy błędy to normalne... W końcu nie jesteśmy ideałami,ani doświadczonymi mamusiami:-) Jesteś cudowną mamą i robisz wszystko by Twoje dziecko było szczęśliwe :-)

Co do woskowiny w uszach - to właśnie wczoraj w kąpieli jak myłam małemu uszka to wyciągnęłam palcem ogromny kawał "miodu" bylam w takim szoku, że aż zawołałam męża. Gdyby to zostało w środku to mały by na pewno nic nie slyszał :-) podobno lepiej nie czyścic patyczkami bo tylko wpycha się wosk do środka i zatyka kanał, a pozatym to im więcej się tam grzebie tym więcej ucho produkuje wydzieliny. Są też specjalne preparaty do czyszczenia, widziałam dzisiaj w rossmanie.
Muszę zacytować, bo to przecież prawda stara jak świat! A jak czyścicie sobie uszy same, patyczkami? A jak czyści uszy laryngolog jak się zatkają? Strzykawka, ciepła woda i płukanko. Tak samo należy stosować w domu, patyczkami to można makijaż poprawić przy oczach jak się coś rozmaże :-p
A teraz widziałam na zdjęciach w galerii te urządzenia do wanienki - leżaczki i głowa wysoko nad wodą, fajne, tyle, że wtedy właśnie woda nie dostaje się do uszu i nie ma jak czyścić woskowiny, która wykrusza się samoczynnie po wyschnięciu. My mamy tylko taką gąbkę na dno do kąpieli i Ada praktycznie przez całą kąpiel ma uszy pod wodą, nad wodą ma tylko jak leży na brzuszku, choć nawet wtedy nie zawsze, bo Ona nurkuje nam w wanience :-p

Bombusia - dzięki, a co do szaleństwa to mamuśka chyba sobie odbiłaś ostatnie m-ce, no od ostatniej balangi też z jakąś koleżanką o ile dobrze pamiętam, ;-) no i oby kolejne ząbki szybciutko się wybiły i marudera się wyłączyła :tak:
Bogusia - super, że na basenie tyle atrakcji i zazdroszczę braku czepka, ja muszę pływać z czepkiem, ale biorąc pod uwagę jak linieję to jest to wytłumaczenie :-p
Pati 1982 - no Sylwester to nie impreza jak każda inna, od razu za wstęp płacisz znacznie więcej, a potem to już fakt jak każda inna ;-)
Ehtela - no nic, siadanie/wstawanie to domena A. bierze Adę na kolana i gimnastykują się, rączka do góry, druga, dwie, ech taka niemowlęca gimnastyka przed snem by zmęczyć, tyle, że często zmęczenia nie widać, a Ona chciałaby więcej, :sorry2: głowę i nogi sama zaczęła podnosić, no bo to ciekawskie i się rozgląda, a brzuszek ja z Nią ćwiczyłam, najpierw króciutko, bo jakoś tak nie przepadała, choć na brzuchu np. spała mi od urodzenia dosłownie, bo już w szpitalu, codziennie zwiększałam dawkę, teraz już jest mniej niecierpliwa. Wszystkie zabawy są robione jak nie jest zmęczona, świeżo wyspana, najedzona (no z brzuszkiem czekam, aż się przetrawi). Grunt to małymi kroczkami, ale przyzwyczajać :tak:
weroneczka - spędziła w leżaczku, bo nie wyobrażam sobie by przy 4h wizycie byla 4h na rękach, bo rąk jest dużo i chętnych, a po świętach tych rąk nie ma i jestem sama, a ja nie wyobrażam sobie potem Jej nosić i na nowo odzwyczajać, więc nie pozwalam, leżaczek to Jej królestwo i tyle, na rękach była może z godzinę, no wiadomo troszkę pozwolić muszę ;-) I złą matką nie jesteś, zła matka jest tylko wtedy gdy robi coś specjalnie, a Ty przecież nie chciałaś by się męczył :tak:
MiriannaK – no to miała kiedy ta @ przyjść, no przynajmniej nigdy jej nie zapomnisz, bo z datą się wstrzeliła jak nic :-p

Andzia – a widzisz jak czas szybko minął i tak jak mówiłyśmy wtedy wejdziesz w nowy rok z prawkiem, trzymam kciuki :tak:

Weroneczko, Bogusia – a to my idziemy na taki zwykły/niezwykły, płacimy 52 zł :eek:, ale jak zapłacimy do 10.01 z góry za luty to wychodzi 42 zł i tak też będę robić, bo plus jest taki, że ten nie jest chlorowany, woda ciepła, no ale rehabilitacyjnym też nie jest i są grupy na 10 dzieciaczków i jest instruktor i opieka medyczna w razie wu, tfu tfu oby nie była potrzebna nikomu

Ostatnia edycja:
hejka sylwestrowo!!
marianna ja już miesiąc nie karmię i okresu ani widu ani słychu, więc generalnie Ci zazdroszczę bo chciałabym mieć już to za sobą.

andzia trzymam kciukasy mocno!!!

bogusiu dzięki ;)

lilijanna podziwiam Cię że stanowczo nie kazałaś małej nosić, ja odpuściłam nie chciałam się kłócić w święta. Trudno, jakoś te 3 przeżyliśmy.

Szałowych imprez na dziś życzę!

Ostatnia edycja:
nosz q@#$! plac idealnie, poonad pół godziny jazdy. stoje na skrzyzowaniu z pierwszenstwem do skretu wprawo, ustepuje, wolne,a po lewej stronie za skrzyzowaniem była brama w ktorej widze stoi auto, ale bez kierunku na prawo wiec myslałam ze skreci w druga. patrze zemam wolne, zdazylam sie wychylic a on w prawo...egzaminatorka po heblach... ten buc wcale nie mial kierunku...no ale moja wina bo mial pierwszenstwo a ja mu wyjechałam:/ UWALONE :/ :(

UUU no to szkoda :(
Ja ide od kwietnia na prawko zobaczymy jak mi pojdzie.

My dzis ostatni masaz w tym roku mielismy heheh;pMam nadzieje ze ten nadchodzacy bedzie lepszy :)
Byla u mnie przyjaciolka bo zjechala z angli na kilka dni poplotkowalysmy przyniosla malemu prezent no i tak czas mija zaraz jade do sklepu na jakies zakupy:?)

Hejka!

Bogusiu super fotorelacje nam pokazałas i ciesze sie, ze Wiki polubiła basen i nurkuje:szok: no koniec swiata:-D
pati no to nasze dzieci sa identyczne teraz nasz tez co troche marudzi a mate edukac.to ma głęboko w D, max 5 min. i kwęka:wściekła/y::wściekła/y:.......mój od początku pił cyca i moje mleko z butli tez czasem dostawał także nie mam problemu z przejsciem na butle, podaje 2 x dziennie Hippa i pasuje:-)
Missi no to dobrze, ze zauwazyłas ten korek z wosku, bo by mogło malucha nieźle przytkac:eek:
weroniczko ale niczego sobie nie zarzucaj kochana, jeszcze nie raz popełnimy błędy, bo na nich sie uczymy i jestesmy tylko ludzmi:sorry: wiec głowa do góry juz wiecej synka nie zapchasz;-);-)
MiriannaK ja tez dostałam pierwszą @ i mozna sie pochlastac :wściekła/y:dobrze, ze nie ide na bal, bo bym sie z lećka wkur...a:wściekła/y:
andziu łoj przykro mi, z powodu prawka:-(, ale pamiętaj z nowym rokiem, nowym krokiem wiec do 3 x sztuka teraz juz musisz zdac:-);-):tak:

My z M dzis nocka w 3 , starszego własnie M zawózł do mojej siostrzenicy, wiec my sami, posiedzimy do 1.00 i luli luli,:sorry: jutro mamuska nas zaprosiła na obiad, a na niedziele tescie wiec znów bedziemy podróżowac, ale nie miałam serca im odmówić:sorry2:od poniedz. M wraca do pracy, Adrian do szkoły wiec sama bede sie męczyc z moim maruderem;-):cool:!
Alan w nocy ciągle spi na bokach, sam sie tak układa, chyba juz mu sie znudziło spanie na plecach, natomiast kiedys b. lubił spac na brzuszku, a teraz wcale nie spi, zaraz zaczyna ręce gryźć i sie wybudza:no::eek:!
M dzis wyszedł z maluchem na spacerek i tak nagle zaczął sypac snieg, ze swiata nie było widac, wiec po 10 min. wrócił, bo wyglądał jak bałwan:szok::-D rozebrałam malucha , ululałam i spi juz 2 h, ale najlepsze jest to, ze jak wrócił to za 5 nim. momentalnie przestało sypac no i jak tu sie nie wkur...:wściekła/y::wściekła/y: :szok:

Pozdrawiam Was dziewczynki:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry