reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

witajcie

RIBA nie lepiej żeby wam na nowo blok wybudowali , chyba mniej hałasu by było i przeróbek hehe :))

marinnaK karmie cyckiem , pije kompoty jabłkowe może i jabłka zaczne wcinać , choć nawet śliwki wcinam i go to nie rusza :/

andzia1987 daj linka do tych kombinezonów narobiłaś mi smaka :) może się skusze , choć wydatków teraz mam przy budowie i na wykończeniu mnóstwo
będe dwa Gabrysie w takim samym zestawie na chrzcinach :)
weroneczka u mnie wczoraj był taki dzień , jutro będzie lepiej !!
kasia2506 ja też już Gabrysiowi smoka nie będe próbowała podawać teraz to nie ma sensu, w wieku 3 mcy powinno się dziecko odzwyczajać od niego

Mama Aneta wszytsko to co pisała Bombusia ja tylko zamieniałabym Fride na KATAREK uważam że lepiej ściąga niż my same Fridą , życze zdrówka !

Bogusia07TY też planujesz przeprowadzkę jeszcze na pażdziernik , podobno wg zabobonów nie powinno się w listopadzie przeprowadzać :))) a nam wypadnei chyba pierwsza noc z 31/1 na nowym :)))

dzisiaj przyjechały posiłki tzn moja mama ,ekipa na budowie jutro kończy więc wpadam tam z silną ekipą sprzątającą i za tydzień przeprowadzka :)jeszcze dużo pracy przed nami ale na miejscu łatwiej nam będzie to robić , łazienki są kuchnia też,, schody zabezpieczone jutro zakupy w Ikeii mebelki dla małej do pokoiku nasze łóżko ma przyjechać w sb (może wreszcie zaczneimy spać razem z M) :)

jutro mamy szczepienie oj będzie płacz :(

pozdrawiam wszytskie
pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny ! ale dawno mnie nie bylo mam nadzieje ze nie zapomnieliscie o mnie:p Bo ja o was nie:) tylko czasu brak zeby cos nabazgrać.

Jeśli chodzi o smoczki to kupiłam jeszcze w ciazy jednego silikonowego Nuka i mała przy nim zasypia:)

Ogólnie dzis bylismy na usg bioderek i wszystko wporzadku.. 3min w gabinecie i 60zł poszło. no ale coz dla malej wszystko :)

a mam pytanko czy wypada dać puder do pupy johnosna dla 10miesiecznego dzidzi? bo sama nie wiem?
Buziaki nadrobie was innym razem bo teraz znowu mam sporo roboty!:(

dziewczyny powiedzcie mi ile wasze maluchy mocza pieluch na dobę- bo moj lulas to 10 na pewno i sie zastanawiam czy to nie za duzo- cholerny wrqazliwiec na tym punkcie jest i ciagle chce miec zmienianego.

fiufiu skąd wiesz że chce mieć zmienianego ?
a ile to też zależy jak bardzo tam ma mokro wg ciebie może mieć już przesikane a wg innej mamy jeszcze w zupełności dobry ,
zależy od pieluch pampers wg mnie wchłania dość dobrze
ja w sumie tego nie liczyłam ale ok 5-8 korzystam z pampersa (3)

GSC CZY wypada chcesz się pozbyć swojego którego nie używasz :), hm wiesz co zależy komu chcesz to dać , ale jak nie chcesz żeby cie ktoś obgadał to może lepiej nie dawaj , w sumie zwolenników pudrów dzisiaj chyba nie ma zbyt wielu , kilkanaście lat temu pewnie byłby to super prezent :)

Ostatnia edycja:
Och... zasnął. Mam nadzieje że chociaż z godzinkę pośpi żebym obiad zrobiła i pranie. Jeśli chodzi o karmienie to pisałam na laktacyjnym, mamy jeszcze trochę sensacji z gazami ale walczymy. Najgorsze jest to ze mały potrafi się zbudzić tylko żeby beknąć a potem już trudno zasnąć. Ehhhhhhh
Dzisiaj i jutro rządzę sama w domu bo M pracuje. MAm nadzieję ze nie zwariuję. Poza tym już mam stresa bo teściowa w sobotę z Austrii przyjeżdża i już mam jej dość. Wczoraj zadzwoniła i kazała mężowi się w pracy tak pozamieniać żebyśmy w sobotę przyjechali do nich. Kurna no wszystko ok może i byśmy przyjechali, ale gdyby normalnie zaprosili a nie rozkazującym tonem: "Pozamieniaj się w pracy bo w sobotę do nas przyjeżdżacie" Ku$%$%^$% a kto się mnie pytał o zdanie czy ja mam ochotę? Wrrrrrr Już się boję co będzie na Wszystkich Świętych, pewnie będą nam kazali jeździć z nimi po wszystkich cmentarzach z małym żeby się wnukiem pochwalić. Normalnie na rzygi mnie zbiera. A i już "nie mogę się doczekać" reakcji teściowej i jej dobrych rad jak się dowie że karmię swoim mlekiem z butelki.
Musze jakieś psychotropy sobie kupić żeby przeżyć te 2 tygodnie.

polianno jak Ty to wszystko ogarniasz? Podglądam Twojego bloga bo tez lubię czytać, ale w chwili obecnej czasu kompletnie mi brak. Masz jakiś sekret jak wychowywać dwoje dzieci, studiować i jeszcze czytać? Bo mi pomysłów brak.

Natka dzięki, ściągam ile się da i daję w butelce. Ogólnie pokarm jest tylko coś małemu brzuszek świruje, ma gazy i chyba mam za dużo mleka 1 fazy. Zresztą już sama nie wiem.

mama Aneta podzielam rady Bombusi najlepiej woda morska, frida jak jest co wyciągać i euphorbium, nic nie zaszkodzi a może tylko pomóc.

Marianno dawno Cię nie było. Och z tą podróżą to będziesz miała cięzki orzech do zgryzienia, ale na pewno dasz radę. Liczymy na ciekawą relację z tak dalekiej podróży.

Pajeczko spoko nie przejmuj sie, u nas też wiecznie plecy osrane, nieważne jakie pieuchy i tak przeciek na kręgosłupie musi być. Ja już się przyzwyczaiłam, tylko mam małe problemy z dopraniem, muszę vanisha używać. A Ty czym dopierasz?

martuśka jeśli mała tak się opiera smoczkowi to może jej daruj, widocznie nie potrzebuje. ja tam sobie nie wyobrażam życia z moim dzieckiem bez smoka, choć to też nie jest łatwe bo albo pluje na kilometr albo się straszliwie wydziera jak mu wypadnie, trudno dogodzić, także byc może u Ciebie jest lepiej. A do butelki spróbuj powoli przyzwyczajać, na pewno z czasem załapie o co chodzi.

riba na serio bardzo Ci współczuję tego remontu, ale musisz jakoś przetrwać. Trzymam kciukasy za Twoje zdrowie psychiczne :-D:-D:-D:-):-):-)

andzia oba stroje fajne. Polecam ten z muchą, u nas zrobiła furorę.

lea witaj w klubie mam nadaktywnych dzieci, ja dopiero od rana się uwolniłam i to nie wiem na jak długo.
a te spacery to masakra z komedia w jednym jak dla mnie jak wychodze z klatki to dycham jak lokomotywa i jestem cala mokra to samo jak wracam no i u mnie dochodzi problem ze jak wracam ze spaceru to mlody krzyczy wiec jak wchodze do domu to wszystko moje lata kurtka buty oprocz psa oczywiscie
Twój opis spaceru idealnie pasuje do naszego, tylko że u nas czasem i pies lata, bo w tym rozgardiaszu go nie zauważam a on się pląta. Poza tym mi mega wstyd przed sąsiadami, wychodzę z wrzeszczącym dzieckiem i wracam z wrzeszczącym dzieckiem. Powoli przestaję lubić spacery.

urszulka202 fajnacie to ubranko. My też mieliśmy garniturek, mały wyglądał czadowo i wszyscy się zachwycali, więc u was pewnie też będą wzdychać bo ubranko ekstra.

fiufiu ja tam nie liczę, zmieniam po kazdym jedzeniu no i wrazie potrzeby tzn jak między posiłkami zrobi kupe, to około 7-8 razy wychodzi, więc myślę że 10 to też ok.

GSC a co tam się przejmujesz, gorzej jakbyś sam puder dała. Już po sprawie =)

Ciekawe gdzie nasze milusia i monika, mam nadzieję że wszystko u nich ok, bo coś dawno pisały.

Chwila relaksu się skończyła czas do roboty, zresztą mały już prawie nie śpi więc wiele nie zrobię. Cium

Ostatnia edycja:
A ja pobiegłam pędem na ryneczek po zakupy, bo Adi wszedł ze szkoły, zjadł obiad i zaraz sie miał szykowac na hiszpański, wiec ja mu bęc Alanka na pół h i w deszcz biegłam po zakupy dla siebie, bo prawie wszystko mi sie skończyło na moją dietę, wróciłam zziajana jak mops. Wchodzę i co widzę mój duzy syn siedzi przed kompem prawą ręką klika, a na lewej trzyma maluszka na kolanie i cos tam do niego nawija heh, najwazniejsze, ze maluch nie ryczał, tylko rozglądał sie po pokoju z zaciekawieniem.

I jutro mamy znów rehabilit. bo w czwartek pani rehabil. ma jakies zebranie no i wcisnęła mnie grzecznosciowo na jutro na 13.00, ale juz autobusem musze jechać, M nie bedzie ciągle sie urywał z roboty buuuu:((((....mam nadzieje,ze nie bedzie padało. ALan po rehabilit. zawsze spi jak aniołek dzis spał 3 h:))

Fiuu
u mnie srednio idzie około 5 szt. pampków, no chyba,ze wali kooopy, ale przeważnie robi 1 dziennie
Lea, weroniczka współczuje tych wyjsc z dzieciakami i psami jeszcze, no ale zwierzę tez sie musi wybiegać, później bedziecie biegać za maluchami heh........mój tez płaczek jak wychodzimy na dwór, bo nienawidzi czapki ubierac wiec sie zawsze wydrze, ale zaraz na dworzu mu mija.
natka no to zyczę udanej przeprowadzi i wspólnych nocek z M.....u nas jest przesąd, ze nie można sie w maju przeprowadzać ha ha
Czekoladka skoro dałaś taką paczuszkę z gryzaczkiem i ciuszkiem i do tego puder to ja mysle, że ładny prezent:)
weroniczka no to koniecznie zaopatrz sie w leki uspokajające zanim powitasz teściową:))) a na długo przyjeżdża, zdąży Cię wykończyć??? heh

Bombusia moja mała właśnie tak samo reaguję na dyda jak Alanek i zastanawiam się nad otwarciem hurtowni dydkowej :-D

kasia2506
ja sądzę, że przy ząbkowaniu maluszek jeszcze może wziąć smoka ale okaże się. Z butlą też jest wesoło, bo ciągnie smoka ale za szybko jej leci - ale smoczek mamy dostosowany do wieku

MiriannaK lovi są chyba najkrótsze

weroneczka ja zamiast vanisha używam szarego mydła na niespodzianki :p

Poza tym śliczne ciuszki na chrzty kupujecie. My chyba na koniec listopada ochrzcimy ale tradycją jest to, że chrzestna maluszka ubiera

GSC A TERAZ JAK JUŻ dałaś to co sie ,martwisz dziewczyno

BOMBUSIA Adi pewnie objaśniał bratu strtegie gry hehe , widać że chłopaki złapały kontakt , fajnie źe jest z kim zostawićmalucha , za niedługo będzie coraz łatwiej i nie będziesz już musiała w tkim tempie robic zakupów
Mówisz że przeprowadzkom w maju mówicie NIE no popatrz a myślałam że co kraj to obyczaj :)

a ja dzisiaj byłam na zajęciach otwartych dla rodziców w przedszkolu mojej córki , popłakałam się jak bóbr ze wzruszenia , fajne tak móc popatrzec jak dziecko sobie radzi w przedszkolu czego się tam uczy i wogóle tak fajnie jak te wszystkie dzieciaczki z takim przejęciem i zaangażowaniem śpiewają i uczestniczą w tych zajęciach ,na pamiątke kamerowałam jej postępy , bardzo lubie oglądać też takie spotkania z ub roku , wtedy widać jak to moje dziecie rośnie , także warto kamerować to tak na sam koniec, polecam

Ostatnia edycja:
reklama
witajcie

RIBA nie lepiej żeby wam na nowo blok wybudowali , chyba mniej hałasu by było i przeróbek hehe :))

marinnaK karmie cyckiem , pije kompoty jabłkowe może i jabłka zaczne wcinać , choć nawet śliwki wcinam i go to nie rusza :/

andzia1987 daj linka do tych kombinezonów narobiłaś mi smaka :) może się skusze , choć wydatków teraz mam przy budowie i na wykończeniu mnóstwo
będe dwa Gabrysie w takim samym zestawie na chrzcinach :)
weroneczka u mnie wczoraj był taki dzień , jutro będzie lepiej !!
kasia2506 ja też już Gabrysiowi smoka nie będe próbowała podawać teraz to nie ma sensu, w wieku 3 mcy powinno się dziecko odzwyczajać od niego

Mama Aneta wszytsko to co pisała Bombusia ja tylko zamieniałabym Fride na KATAREK uważam że lepiej ściąga niż my same Fridą , życze zdrówka !

Bogusia07TY też planujesz przeprowadzkę jeszcze na pażdziernik , podobno wg zabobonów nie powinno się w listopadzie przeprowadzać :))) a nam wypadnei chyba pierwsza noc z 31/1 na nowym :)))

dzisiaj przyjechały posiłki tzn moja mama ,ekipa na budowie jutro kończy więc wpadam tam z silną ekipą sprzątającą i za tydzień przeprowadzka :)jeszcze dużo pracy przed nami ale na miejscu łatwiej nam będzie to robić , łazienki są kuchnia też,, schody zabezpieczone jutro zakupy w Ikeii mebelki dla małej do pokoiku nasze łóżko ma przyjechać w sb (może wreszcie zaczneimy spać razem z M) :)

jutro mamy szczepienie oj będzie płacz :(

pozdrawiam wszytskie
pozdrawiam

tak przeprowadzamy sie ale powiem ci ze niewierze w te zabobony ... my z wszstkim wprowadzeni bedziemy 1 list. moja corcia wrocila z babcia ze spacerku spala 4h na spacerku suuuper a teraz mi rozrabia hee

Do góry