reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

cześć:)
czytam was, ale jakos nie ma kiedy napisać.

Lilka tez zaczęła ssać piąstki i ślinić się i puszczać bańki ze śliny :) Konrad tez tam miał a zęby wyszły w 9 miesiacu. Najgorsze jest to ślinienie, trzeba mieć dużo bluzek na przebranie no i sliniaków.

Natka. - u nas tez byłą kupa bardzo rzadko tak co 5 dni, teraz jem kilka jabłek dziennie i coś się ruszyło, bo kupki już prawie codziennie po jednej a nawet dwie. nie wiem od czego to zalezy tak naprawde. Widocznie masz bardzo dobrze wchłanialny pokarm ( karmisz cyckiem? )

Lilka mi wyrosła z dnia na dzień z wszystkich body, i pajacków. musze całą komode ubrań spakować i wyjąć te większe co już mam poprane i spakowane w kartonie.

Odnośnie wózka to Lila czasami płacze w gondoli jak śpi na pleckach, wystarczy ja na boczek ułożyć i spi dalej ładnie. W Foteliku sa. też śpi chętnie w aucie zaraz jak się ruszy to się uspokaja.

Nas czeka na Wszystkich Świętych podróż 450km w jedną stronę- jadę na grób mojego taty i zobaczę się z mamą, babcią i bracmi. nie byłam tam od 10 miesięcy. najgorsze jest w taka pogodę wyciąganie dziecka z auta,czy ja ktoś otwiera auto na postojch, bo łatwo przewiać. Wiadomo, że nie będzie jechała całą podróż w kombinezonie i czapce. Czapkę trzeba miec pod ręką i jakiś kocyk. i duuużo miejsca z tyłu,żeby swobodnie karmić i przewijac bez wychodzenia z auta.. jak ja to zrobię jak z tyłu siedzi jeszcze młodszy syn. Ja chcę minivana !!!! zwykłe kombi już nie wystarcza.

reklama
andzia ja chrzczę teraz 7 listopada. Małą ubieram normalnie w rajstopki, body, sukienke i na to sweterek. Na wierzch mam białe futerko lub kombinezon biały śpiworkowy, ubiorę w zależności od pogody danego dnia co uznam za lepsze.

Mirianna masz racje, jak z tylu podrozuje jeszcze drugie dziecko to juz w ogole na nic nie ma miejsca. My jak jezdzimy to jedno z nas siedzi z dziewczynkami z tylu, ale scisniety, ale zeby miec gdzie przewinac? zapomnij. My sie zatrzymywalismy i w sklepie przewijalismy ...

witam sie
Polianna moj też nie był szczepiony jeszcze bo też jesteśmy w trakcie zmiany lekarza i przychodni. Także ciesze sie, ze nie jestem jedyna :p

młody ślicznie spał po raz kolejny zrobił kupę po same plecy :p kolejne śpiochy do prania tak mam codziennie :p wczoraj zrobił 4 kupy i wszystkie 4 po plecki :p

Luizko trzymam kciuki abyście szybko dostali mieszkanko :tak: u mnie beda oddawac 2 bloki na przełomie marzec kwiecień ,jeden kończa stawiać i jest koło mojej mamy:tak:wiec licze na to ze szybko pójdzie :tak:na odpowiedz czekałam 7 dni :szok: a ludzie czekaja po 2 lata wiec może z tym terz sie uwina w styczniu sie dowiem :tak:
Bogusia ja mam bartatine jedo ta najlżejsza waży ok 11 12 kg może ciutke mniej ale ja też radziłabym ci poczekać i przejsc na spacerówke 4 miesieczny syn mojej koleżanki jeździ w spacerówce już:szok:
Andzia sa fajne kombinezoniki cieplejsze na chrzciny ;-)
Polianna witaj :tak:i powodzenia na studiach :tak:

ok, znalazłam coś takiego na chrzest dla Gabiego
be8ed821431e7f2f.jpg9840b44cafcf1897.jpg

w tym pierwszym na pewno nie zmarźnie, ale trzeba jeszcze wykombinować jakąś koszulkę/sweterek pod kurteczkę, bo w zestawie jest tylko czapa, spodenki i kurteczka:/
w drugim zestawie boję się, że może być za zimo, chociaż kurteczka jest ocieplona pikówką i polarkiem ale za to strój jest kompletny i wyjątkowo uroczy. poza tym spodenki, czapę czy kamizeleczkę bede mogla wykorzystac spokojnie pózniej nawet w zestawieniu z innymi ciuszkami, a nie tylko na raz.
w razie czego i tak bierzemy gruby kocyk.

help. doradzajcie

Mamuśki próbowalam Sarze dawać juz 5 roznych smoczkow (rozne firmy i ksztalty) i nadal NIC!!! a chcialam dac, bo troche zaczela ssac kciuk, tzn. wtedy gdy jest glodna lub niespokojna. na szczescie z tych sytuacji da sie wybrnac bez smoka, bo inaczje nie wiem co to by bylo. probuje juz od ponad tygodnia, myslicie ze dalsze proby maja sens (dodam ze strasznie sie przy tym denerwuje i krzyczy :( albo jak juz possie to minute i jak wypluje to znow nie chce :/). podobnie jest niestety z butelka. tez kupilam inna - TT, taka ze na serio smoczek przypomina bardzo piers i nadal nic.. dobrze ze nie wychodze na dluzej niz 3 godziny, bo nie wiem co to by bylo :p najgorsze ze 19. listopada mamy wyjazd na zajecia praktyczne i nie bedzie mnie jakies 5 godzin.. eh, najwyzej Ją nakarmią łyżeczką z ktorej je o wiele chetniej niz z butli.
za tydzien mamy drugie szczepienie a ja juz mam stresa.. ten placz jest po prostu straszny :/ dobrze ze chociaz zadnych komplikacji nie bylo i mam nadzieje teraz tez nie bedzie.

milego dzionka :-)

Andzia ja bym brala zestaw nr 2 jako żem praktyczna ;) no i jest boski :D pod kocykiem na pewno nie zmarznie

Pajkaa - jakie używasz pieluszki? huggisy mają z tyłu gumkę, i nie wycierka na plecki. Z pampersów wyciekało nam na plecki ( jak się juz kupka pojawiła wogóle).
Ja za to odwrotnie z huggisów wszystko mi wyciekało a z pampersów jestem bardzo zadowolona :tak:

ok, znalazłam coś takiego na chrzest dla Gabiego
Zobacz załącznik 294895Zobacz załącznik 294896

w tym pierwszym na pewno nie zmarźnie, ale trzeba jeszcze wykombinować jakąś koszulkę/sweterek pod kurteczkę, bo w zestawie jest tylko czapa, spodenki i kurteczka:/
w drugim zestawie boję się, że może być za zimo, chociaż kurteczka jest ocieplona pikówką i polarkiem ale za to strój jest kompletny i wyjątkowo uroczy. poza tym spodenki, czapę czy kamizeleczkę bede mogla wykorzystac spokojnie pózniej nawet w zestawieniu z innymi ciuszkami, a nie tylko na raz.
w razie czego i tak bierzemy gruby kocyk.

help. doradzajcie
Mnie sie podoba ten drugi :tak:do kościoła pojedziecie pewnie autem a w kościele grzeją wiec raczej nie powinien zmarznąć ;-)

hej dziewczyny :-)

jest po prostu masakrycznie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no: dzisiaj wycinaja balkony na pierwszym pietrze, nie wyobrazacie sobie tego halasu. ucieklam na spacer, ale ile mozna chodzic. teraz maja przerwe, wiec chwila wytchnienia. a zeby bylo fajnie, wycinaja tez klatki schodowe :-) o , tak sobie fajnie mamy. nie wiem co mam robic. ogolnie to moglabym pojechac do taty - mieszka 200 km od nas, ale.... no wlasnie.

andziu - super prezencik :-) kurcze jak ja lubie takie rodzinne imprezki :-D my chrzcimy latem, wiec moze maly juz na wlasnych nozkach bedzie :-)
Lea - witaj kochana :-) jak tam po U3?? my 10 listopada mamy U4.
ja tez smigam z wozkiem i z psiakiem :-) czasami jest ciezko, szczegolnie jak sie wroci, nie wiadomo co najpierw robic. czy samemu sie rozebrac, czy psa umyc, czy malego??
Mirianno - ja tez bede siedziala z tylu, ale samam z malym, chyba ze pies sie nam wpakuje :-). najgorsze jest wlasnie to przewijanie, rozbieranie, ubieranie, ale damy rade.:-) my wlasnie mamy wieksze autko - Sharana, i tak dokupilismy jeszcze bagaznik na dach, bo nie chcialybyscie widziec jak wyglada auto jak do Pl jedziemy :-D nie do uwiezenia hehe

reklama
Do góry