reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Pajkaa - jakie używasz pieluszki? huggisy mają z tyłu gumkę, i nie wycierka na plecki. Z pampersów wyciekało nam na plecki ( jak się juz kupka pojawiła wogóle).

ja wlasnie te pampki uzywam tylko u mnie jest inna sprawa. Mldy jak robi kupki podnosi wysoko nózki i jak ma kupke to jak podnosi nozki to mu sie wylewa na plecki. takze to nie wina pampków :(

reklama
a i zapomniałam jeszcze o jednym. Gabi dostał prezent od prababci. Jeszcze zanim się urodził babunia siedziała i dziergała komplecik;) kolorek taki jasny ecru. Myślę, że babci było by miło, gdyby prawnusio miał to na sobie w dniu chrztu...tylko trzeba by było pokombinować z jakimiś dodatkami

DSCN0267.jpg

andzia mnie sie te 2 komplety podobają heh wiec nie pomogę, a to od prababci koniecznie uzyj, bedzie jej b. miło:tak:
Martuśka, Niuunia mój również nie chce smoczka za nic w swiecie:-(, również gryzie i ciućka piąstki i kciuka ssie, codziennie uczę go ssania smoczka, wszystkie kształty mam w domu niczym w markecie:baffled:, żaden nie pasuje, albo jest odruch wymiotny:szok:, ale gryzie go chwilkę dziąsłami:shocked2:, albo zassie na 30 sek. i jak nim splunie to na srodek pokoju:wściekła/y:........masakra jakaś:confused:.........Adrian lubił smoczki wszelakie:-)

Martuśka-u nas to samo ze smoczkiem-od urodzenia nie chce go wziąć do buzi:dry: Przestałam już walczyć... Przeczytałam gdzieś, że jeśli dziecko nie weźmie smoka do 2 miesiąca życia to nie powinno się go już podawać i tak zrobię:tak: Problem mam za to z butelką, bo z niej nie chce pić i jestem uwiązana (kiedyś nie było z tym problemu):sorry2:

moja miała do tej pory NUK-a ale często odruch wymiotny przy nim. DObrze trzyma smoka tylko jka lezy na boczku i na go przycisniętego pieluszką tetrową. mało kiedy trzyma sama smoka, tak,żeby nim nie pluć w dal. No i kupiłam przedwczoraj Lovi .. różnica taka, że nie ma odruchu wymiotnego, ale sama go tez nie trzyma...

witam na chwile bo mlody aktywny to ja jedna reka macham mu ulubionymi ostatnio grzechotkami a druga pisze:sorry2:

Andzia mnie sie podoba kpl z muszka slodziuchny!:tak:

Riba a no U3 wsio ok rozwijamy sie prawidlowo :tak: a teraz 11 listopada U4 i szczepienie takze mamy zblizone terminy wizyt ja tez zapytam teraz o to zageszczanie mleka lekarza. a te spacery to masakra z komedia w jednym jak dla mnie :baffled: jak wychodze z klatki to dycham jak lokomotywa i jestem cala mokra to samo jak wracam no i u mnie dochodzi problem ze jak wracam ze spaceru to mlody krzyczy wiec jak wchodze do domu to wszystko moje lata kurtka buty oprocz psa oczywiscie:sorry2: zeby jak najszybciej mlodym sie zajac :baffled:

kurcze a ja mamuski wam zazdroszcze :zawstydzona/y::sorry2: ze maluchy nie chca smoczkow ja nie chcialam dawac smoka mlodemu ale nie bylo wyjscia i ja daje mu smoczki aventu i jest ok mialam tez smoki od nuka ale za bardzo mlody ssal i mial odcisnieta buziulke od nuka. dodam ze daje mlodemu smoka tylko wtedy jesli naprawde nie idzie inaczej uspokoic.

a i my tez zaczynamy chyba zabkowac slinimy sie, piastki w buzi i zylki czerwone na dolnych dziaselkach i widac juz takie biale cus jakby zabki ja juz sie boje co to bedzie :sorry2:

witam się i żegnam. po raz trzeci zasiadam z kawą do kompa zeby cos napisać i po raz trzeci kawa ostygła a ja nawet nie zdążyłam was poczytać. kosmos

reklama
Mój urwisek ma swojego ulubionego smoczka silikonowego z nuk-a i innego nie chce, oczywiście pielucha musi byc podparty.
Uwielbia jeździć w gondoli na spacerku i nosidełko w samochodzie też ok, także pod tym względem jest super.
My chrzcimy 14 listopada i takie ubranko kupiłam na allegro:w zestawie jest jeszcze czapeczka, buciki, ale chyba nie ma rękawiczek.
ubranko do chrztu.jpgubranko do chrztu1.jpg
Bylismy dziś u lekarza bo troche pokasłuje i bardzo często kicha ale nie ma zapchanego noska, mamy obserwowac i mierzyć temperaturę.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry