reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
Bombusiu - wycinaja balkony, bo beda je powiekszac. wiec zabija nam deskami drzwi balkonowe, aby sie komus nie pomylilo i bedzie fajnie:-)
Niuunia - no to napewno sie moooocno cieszyc, ze juz u siebie jestes :-)co do drogi to nas w grudniu 800 km czeka:szok: mam nadzieje, ze damy rade. maly uwielbia autem jezdzic i od razu spi hehe
weroneczko - wspolczuje sesnsacji z dzidziula:-( moj uwielbia gndole. zreszta my od urodzenia w domu w gondoli lezymy. jezdze wozkiem po calym mieszkaniu. w lozeczku wlasciwie tylko w nocy i czasami w dzien.

polianno - witaj kochana :-):-)

riba_1 moja też lubi jeździć autem i mam nadzieje, że jej się to nie odmieni. My z wczorajszymi objazdami to chyba około 600 km zrobiliśmy - męczące ale daliśmy radę. Wam napewno też się uda.

Co do gondoli i nosidełka to u mnie jest to samo :p

Witam się wieczorową porą :)

Polianno - witaj mamuśka. ostatnio właśnie się zastanawiałam gdzie się podziałaś ;) i jak tam przyszła pani prawnik ? zajęcia na uczelni w miarę ok czy nie bardzo?

weroniczka - mój maluch lubi gondolę i nosidełko. Na spacerze zasypia po chwili jazdy. To samo w nosidełku, a najlepiej jak jest wpięte w stelaż i robi za wózek ;) Wczoraj bylismy na zakupach w markecie. rozglądał się na wszystkie strony.

Bombusiu - gratulacje z okazji tych zrzuconych kg :)

No a my mamy jutro niespodziewankę dla moich rodziców :) stuknie im 25 lat razem :) W sobotę będzie rodzinna imprezka w domu, ale już na jutro mamy prezencior :) zrobiliśmy zrzutę z moimi braćmi i kupiliśmy taki fajny komplet sztućców na 12 os. w drewnianej skrzynce. Przyda się już na sobotę ;)

Mam pytanko do mam które dopiero będą chrzciły albo mają doświadczenia z chrztów zimą. W co ubrać maluszka ? Rozglądam się za jakimiś ciuszkami. Chrzest mamy w Boże Narodzenie, więc bedze już konkretnie zimno. Niby w kościele jest ogrzewanie ale i tak z temperaturą szału nie ma.

Witajcie kochane jak tak na chwilke:sorry2:
tak tylko napisze moj terrorysta tez nie lubi gondoli ja moge smialo napisac nie cierpi:no::wściekła/y: ale ja uparta jestem i pracuje na to aby ja polubil u nas do poki bylo w miare cieplo to nosilam go w nosiedlku na brzuchu i bylo super bo ja mam jeszcze jednego "synka" kudlatego i na spacery wychodze jeszcze dodatkowo z nie malym psem mlody usypial w nosidle natychmiast:tak: ja rece wolne takze psiaka swobodnie moglam na smyczce no ale ze zrobilo sie juz zimnawo to musielismy przeprosic gondole do tej pory mlody wytrzymywal 30 minut ( spal) a jak sie obudzil no to ryk wiec biegiem do domu doslownie biegiem z psem obok takze jak ktos mnie widzial to mial niezly ubaw :szok: no ale moje dziecie wiadomo co raz bardziej jest zainteresowane tym co widzi wiec teraz jak idziemy na spacer to
- standardowo o godzinie o ktorej zazwyczaj mlody sobie drzmie
- z aresnalem zabawek, grzechotek itp. co by mu pomachac przed oczkami
no i dzisiaj synus zaskoczyl mamusie i jak poszlismy na spacerek w gondoli rzecz jasna to 30 mniut bylo wpatrywanie sie w mamusie , nastepnie w krzaczki, listki, drzewka a pozniej 30 minut drzemki wiec jak na mojego terroryste to cud
jest nadzieja no bo jak spacerki w zimnice a jesli sie nie uda no to po 3 miesiacu wyciagamy spacerowke
za to w aucie poprostu uwielbia :tak:

witam sie

BOGUSIA, Luizka fajnie że dzieciaki tak fajnie śpią żeby sie wyrównało to jak mój na początku ładnie spał a wasze szalały to u mnie teraz młody szaleje i niewyspana chodze , dodatkowo jakieś peroblemy brzuszkowe nam sie zaczeły to chyba przez te zaparcia Gabryś robi mega kupe raz na tydzień , w śr będe rozmawiać przy okazji kolejnych szczepień o tym z lekarzem ,
riba no współczuje wam tego remontu

weroneczka spróbuj jeszcze z tymi lekami homeopatycznymi pisałam ich nazwe na wątku o karmieniu u mnie chyba działają jest poprawa
nie wiem tylko czemu laktatorem nie ściągam a ręcznie leci że hej

andzia my też chrzcimy w święta , ale ja małemu ubiore majzwyklejsze ubranko tzn coś ładnego , i odpowiedniego co do pory roku a już pod kurteczką w domku koszula , krawat i eleganckie spodnie :)

lea no to miłe jak nas tak dziecko zaskoczy my tu sie spodziewamy czegoś inngo a tu niespodzianka , jeszcze nie raz tak będzie

i u nas Gabryś bardzo się ślini, paluszki w buzi ,
ale to ząbków wcale nie musi oznaczać Oliwka miała tak samo a zęby się zaczeły pojawiać po 6stym mies i zawsze przy tym miała katarek
pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Ja na chwile powiedzieć Cześć:tak:Mąż zawiusł Kubusia do przedszkola a ja dopiero wstałam i popijam kawke ale mi dobrze:tak:
A wlaśnie moja mała ma jakiś katarek :-(może macie jakis sposób na razie podałam jej cebion do mleczka ,wpadne puźniej i poczytam was troszke :tak:

reklama
Hello!!!!!!!

Ja na chwilke, bo zaraz na rehabilit. jedziemy, tatus nas zawiezie, bo urwie sie na godz. z pracy jupiiiii!!!!!!!
Maluch z dnia na dzień coraz wiecej gada i uwielbia jak sie bawimy grzechotkami

MamaAneta woda morska płukaj nosek i oczyszczaj fridą, działa rewelacyjnie, mozesz tez wpuszczac krople homeopat. EUPHORBIUM oraz pokropic posciel olejkiem eukaliptusowym na lepszy oddech.
andzia gratulacje dla rodziców, swietny prezent

Do góry