reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Odnośnie ząbkowania:
pediatra powiedział, że pierwszym sygnałem są :ssanie piąstek i mocne ślinienie
drugi sygnał: lekka gorączka (tak ok 37-37,5) bo podobno "prawdziwa" gorączka u dziecka to ok 38 dopiero, do tego pocenie się główki i plecków, i przede wszystkim NITECZKI CZERWONYCH ŻYŁEK NA DZIĄSEŁKACH (taka siateczka). u nas te niteczki sa na dolnych dziąsełkach przy jedynkach dolnych.

reklama
Hej kobietki, ale tu cisza
Mama Aneta gratuluję przydziału na listę, oby teraz poszło szybko!

Luizko ooo i wam zycze szybko mieszkania...

Ciamajdko no to nieźle z tymi ząbkami, oby ją bardzo nie bolało!! jak tam u was? lepiej? dobrze, ze sterydy nie przeszkadzaja..

pati oby to opuszczanie karmienia nocnego było już na stałe!!! w końcu dzieciaczki już starsze i w tym kierunku powinny iść!:)

u nas wczoraj była pani dr bo mała ma katarek i delikatny kaszelek i się martwiłam, ale Pani dr stwierdzila, ze wszystko jest ok i nie ma potrzeby leczyc, mam tylko dawac witaminke c w kropelkach,
wczoraj wykapalam sie z mala w duzej wannie i bardzo sie jej podobalo:) czkeam az ciut podrosnie i lecimy na basenik:))

milej niedzieli

Witam....

Unas pogoda do bani tak wiec siedzimy w domku... tym bardziej ze mala przeziebiona i na lekach... noc przespana tak wiec super...

MAM PYTANIE :

mam coraz bardziej dosyc swojego wozka bo jest strasznie ciezki 18 kg a jak mam schodzic ze schodow czy tunele to masakra i na dodatek cos buda mi sie psuje momentami dostaje szalu doradcie mi jakis lekki wozek jesli ktoras juz wytestowala z gory dziekuje.

Odnośnie ząbkowania:
drugi sygnał: lekka gorączka (tak ok 37-37,5) bo podobno "prawdziwa" gorączka u dziecka to ok 38 dopiero, do tego pocenie się główki i plecków, i przede wszystkim NITECZKI CZERWONYCH ŻYŁEK NA DZIĄSEŁKACH (taka siateczka). u nas te niteczki sa na dolnych dziąsełkach przy jedynkach dolnych.

Ciamajdko no to tylko czekać az się pojawią ząbki :) czasami dzieci rodza się juz z ząbkami :) moj smyk tez sie slini i wkłada piąstki do buzi, ale na razie cierpliwie czekamy :p

Witam....

Unas pogoda do bani tak wiec siedzimy w domku... tym bardziej ze mala przeziebiona i na lekach... noc przespana tak wiec super...

MAM PYTANIE :

mam coraz bardziej dosyc swojego wozka bo jest strasznie ciezki 18 kg a jak mam schodzic ze schodow czy tunele to masakra i na dodatek cos buda mi sie psuje momentami dostaje szalu doradcie mi jakis lekki wozek jesli ktoras juz wytestowala z gory dziekuje.

niestety nie pomogę, mój waży 15 kg

Ciamajdko - fajnie, ze czasami wpadasz :tak:
wow - juz zabki, niezle. nasz tez robi zielone kupki, ale to normalne po modyfikowanym mleczku, wiec sie nie przejmujemy. jestem tylko zaskoczona tym co powiedzial Ci lekarz na temat temperatury. temp do 37,5 to normalna temp, a od 38 to stan podgorczkowy. nasz ma zawsze powyzej 37.
super, ze z T sie uklada. zagladaj czesciej :-)
andziu - kurcze te pampersy w Polsce naprawde sa chyba inne. nam nigdy jeszcze nic nie przecieklo, a tez zdarza sie ze w nocy ma 6 h tego samego. fajna akcja z osiusianiem mamusi :-) ja juz tez dostalam kilka razy i to ni tylko siuskami hehe
pati - zycze Ci, aby synus spal jak najdluzej w nocy :-)
Bombusiu - my dopiero 62 nosimy, a u Ciebie juz 74 :szok::szok: niezle. duzy chop bedzie :-)
Olu_ - basen to swietny pomysl. my juz jestesmy zapisani na kurs w styczniu. ale wiem, ze 3 miesieczne bobasy juz moga chodzic. my czekamy do pol roczku.
bogusiu007 - u nas rowniez 15 kg :-(

a nam niedziela mija spokojnie. maly wlasnie strzela 4 drzemke. bylismy na dluuuugim spacerku, po ktorym wozek, pies i buty - do totalnego mycia :-)

Witam....

MAM PYTANIE :

Ja bym Ci radziła jeszcze troszkę poczekac,szkoda kasy na nowy wozek,chyba,ze jakas uzywka ci sie trafi i kupic na wiosne jakąś spacerówę rozkładana na płasko.Sama zamierzam tak zrobić,z racji tego ,że skradli nam nasz Chicco,to jeżdzę teraz ciężkim na dużych kolach,a zakupie na pewno Chicco spacerówe rozkładana typu Multiway. lub Enjoy.

Odnośnie ząbkowania:

normanie szok!!!!!!!!!!!!!! ZĄBKI???!!!! a poza tym tęskno za Tobą!!!

Kurczę mój Olek wkłada ciągle piąstki do buzi - ślini się jak cholera....Czyżby to już?
Jak u Was dziewczyny?

mój Olek też szybko zaczął sie ślinić, wkładać piąstki, w 3 m-cu życia pojawiły się dwie kuleczki w miejscu dolnych jedynek... pierwsze zęby pojawiły się jak miał 8 m-cy i poszło lawiną, szły jeden po drugim. Najgorzej jak ida pierwsze, wówczas dziecko przechodzi to najciężej, później gdy idą kolejne tylko może być marudne lub rozdrażnione (lub sobie coś tam tłumaczymy zębami). choć jak wiadomo - różnie bywa i reguły na 100% nie ma ;);)

podczytuję Was, ale czasem czasu, a czasem zdrowia na pisaninę brak - o tym jutro bo dziś goni mnie czas ;) całuje wszystkie mamuśki :*

Nareszcie koniec weekendu i tej szkoly maly wykapany lezy w lozeczku.
Moj maly to piastki tez ssie tak ze slychac go doslownie a sliny jest niebraz tyle ze zastanawiam sie nad sliniaczkiem heh zobaczymy kiedy bedzie 1 zabek :)
Ogolnie u nas ok odliczanie do 2 listopada ehhh narazie staram sie nie myslec...

reklama
Dziewczyny,to ,że nasze maluchy sie slinia to normalka,ślinianki zaczynaja pracować i niekoniecznie to efekt zabkowania.a piastki do buzi,no cóż,maluchy poznaja w ten sposób swiat,wszystko niedługo będzie ladowac w buzi.Jeżeli nic na dziasełkach sie nie dzieje,to bym nie zwalała tego na zęby.Kumpeli córa zaczeła sie slinic w wieku 2 miesięcy,a zeby wyszły jak miała rok dopiero.Dzięci alergiczne czesciej sie slinia,to tak na marginesie.
Moja mała dawno juz chodzi w sliniaku i robi babelki ze sliny.Ale pewnie na zęby jeszcze poczekamy parę m iesięcy.

Do góry