luizka4don moj dok tez powiedzial, ze te wymiary ok, tyle, ze raczej sie mala nie urodzi przed terminem, wiadomo jedne dzieci sie rodza mniejsze inne wieksze... ale i tak sie troche martwie czy wszystko oki:/
kasia181 a ty co??? sok z gumi jagód dziś wypiłaś
)??? , ze tyle energii masz... masz racje - mozesz byc z siebie dumna
ja tyle to chyba przez ostatni tydzien zrobilam;p
martitka26 oj oj oj no to się ruszyło, kochana coś mi się wydaje, że nie będziesz czekać 2 tyg do porodu... tylko niebawem przeczytam, ze twoj maluszek juz na tym swiecie
) w razie czego - 3maj sie kochana i nie daj bolom, nawet tym krzyzowym!!!
... a stopek .. nie zazdroszcze
mam nadzieje, ze szybko przejdzie; a te sprzed puchniecia miodzio
Bombusia lekarz nie podał mi dokładnej wagi, powiedział, że koło 2kg, on sobie coś tam mierzy np. kość udową 63mm, główka 84mm - a ja sobie dodatkowo sprawdzam czy wymiary sa ok na tej stronce
Prawidłowe miary USG w trakcie ciazy : Ciąża, poród, połóg - pogaduchy
no i niby sa przy dolenej granicy w stosunku do wieku ciazy:/
Bombusiu,
Ciamajdko ja też czytam opowieści z porodówek czerwcówek i lipcówe,,, ale powiem szczerze, ze bardzo mnie nie straszą, ...czytam, bo warto - warto wiedziec co nas moze spotkac, ale nie ma co sie nastawiac, bo kazdy porod jest inny - tak jak niedawno pisalam kuzynka meza rodzila pierwsze dziecko bardzo krociutko i w ogole nie miala pierwszego etpau skurczy,... tylko parte... wiec
))
wiem wiem.. nadzieja matką głupich
Ciamajdko za wizytę zawsze płace tyle samo czyli 80zl, nie jest to tragedia... no ale teraz jak mam juz chodzic co 2 tyg... to niezle poleci kaska...., no ale rozumiem tez lekarza, ze chce sprawdzac czy cos sie nie zaczyna
niuunia oj nie płacz kobietko, nie masz wcale za dużo ciuszkow, moja mama twierdzi, ze ja tez mam za duzo, a sama jak cos fajnego widzi to kupuje... tak to juz jest
)) a przy takich malych dzieciakach to tez czesto trzeba zmieniac ciuszki, bo czesto im sie ulewa, slinia sie.. itp głowa do góry
ja też z mezem przez ostatnie 3 wieczory ogladam House'a - dzis chyba skonczymy 6 sezon
) potem bede nadrabiac desperatki
)
panienka... nie stresuj się i idź na tę wizytę, najważniejsze, aby cię lekarka zobaczyla i nie wierz do konca opiniom internetowym... roznie z tym bywa
Alaa powodzenia na jturzejszych wizytach
) mam nadzije, ze jednak bedzie pn
Milusia mam do ciebie pytanko, jaki krem do twarzy na noc, na dzien i pod oczy mi polecasz
) wiesz wiem za bardzo ogolnie - mam cere chyba mieszana z paroma przebarwieniami po pozno mlodzienczym tradziku
(czasem teraz tez mi cos wyskoczy), czesto mam alergie od kremow i ostatnio uzywalam nivea visage i jest ogolnie ok - ale chcialabym dobrych kremow a nie wiem jaki poziom reprezentuje nivea? a czy pod oczy dobry jest krem z firmy flos lek ze swietlikiem i chabrem bo gdzies slyszalam ze tak....????? myslalam o kremach Iwostin, Vichy???