reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

dla minie stanowczo ta drapieżna czerwień hehhehe:p

Normalnie cały dzień, lenistwo takie, że hej, teraz też muszę załatwić bardzo nieprzyjemną sprawę (ciamajdko łączę się w bólu...ta też dotyczy mojego ojca)
Cały dzień mi dziś nie dobrze, ból brzuch mocno miesiączkowy....ehhh

Mam pytanie czy piłeczka - taka duża gimnastyczna - a właściwie skakanie na niej może coś dzieciaczkowi pomóc?????
chyba fiuufiuu ma taką....

Bogusiu czuję dokładnie tak samo....:(:(

reklama
zdecydowanie szara ładniejsza no i tak jak dziewczyny mowia bardziej uniwersalna:)
Niunia-no mi tez sie nie chciało ale musiałam bo jutro wizyta u pani dr;p

Hej dziewczynki - probowalam czytac ale z braku czasu nadrobie i poodpisuje pozniej (nie skrobcie jak katarynki:-))
Wlasnie wyjelam z piekarnika Fale Dunaju...trzymajcie kciuki bo tesciowa ma urodziny....wogole caly ranek spedzilam w kuchni, zeby ja najpierw do porzadku doprowadzic.....
O 15 ide robic stopki:-Ddobrze bo juz na nie patrzec nie moge - nie mowiac o paznokciach:szok:
Wczoraj caly wieczor bylam jakas niewyrazna, najpierw akcje z cisnieniem a potem mnie jakies slaboty braly...bak apetytu i wogole.Cos sie ma na rzeczy bo oczy mi sie swieca jak psu jajca....W zeszlym roku mialam okropna infekcje ukladu moczowego, ktora wogole bezobjawowo przebiegala....az doszla do nerek:szok:wtedy goraczka 40 st. i drgawy jak w padaczce...
Na szczescie jutro wizyta.
Trzymajcie sie kochane - wpadne pozniej jak da rade
Buzka :*

Ehtele Ja mam taką piłeczkę :-) Kupiłam Ją dla siebie przed porodem daje dużą ulgę na obolałe biodra, a później dziecko można na Niej kołysać- wykonywać ćwiczenia rehabilitacyjne i ruchowe :-)
A jeszcze później jako zabawka :-D

Kassia jak to kisiel do kompotu???? hmmm nie robiłam tak nigdy, zawsze tylko z owoców to jak robisz???
marulko ja sobie też nie przypominam taaaakich kopniaków od Adiego w 1 ciązy, absolutnie mnie tak nie bombardował he he, czyzby nam piłkarze rośli?
Niuunia no Ty juz zaraz będziesz w bezpiecznym terminie do porodu z tego co widzę na suwaczku, jeszcze troszkę
koralowa, ale masz farta, ze ten samochód nadal stał!!!!!....torbę bym wzięła szarą:)choc ta czerwnień też jest zajeb....
andzia ja tez sie smaruje Ziajką na rozstępy i nie mam nowych, ale niestety mam po Adim, ale sa jasne, mój maluszek też dziś kopie, nieee nie kopie wypina chyba stopy co mnie boooli
Bogusia86 he he to Ty juz wszystko zrobiłas teraz tylko czekac na poród, bo prace domowe twojej malutkiej nie interesik:)
Ciamajdko i ehtele powodzenia w mieście, nie roztopcie sie
luizka dobrze, że wyniki ok
navijka jakaś Ty dobra synowa, ciasto dla mamuski he he

Melduje uprzejmie, ze już po remoncie, "pany" mi ładnie zabudowali parapety i kaloryfer z funkcją zdjęcia siatki na zimę na kaloryfer no jestem mega zadowolona.:-) Potem posprzątaliśmy z Adim całe mieszkanko tzn. on odkurzył, ja zarządziłam mopem i kurze, :happy2:następnie poszliśmy na ryneczek i kupilśmy śiwezych owoców, maliny, arbuz, borówki, czeresnie, nektarynki, będe sie obżerać:)))) :rofl2:a na końcu poszliśmy na pyszne lody z automatu włoskie, zjadłam jednego i było mi mało :szok::szok:he he.
Na obiadek mam dziś ziemnaiczki, jajka sadzone , kalafior i mizeria mmmniamm:)
Teraz wzięłam prysznic, leżę i sie chłodze przed wiatrakiem, bom z lećka zdechła:baffled::baffled::crazy:

hehe, to widze, ze zdania podzielone w zasadzie. ;)

Ehtele, pilka jest dobra, bo usmieza bol podczas porodu i przyspiesza schodzenie glowki dziecka do kanalu rodnego. Rozluznia tez miesnie krocza. ;)

navijka-Ja tez przed zajsciem w ciaz miałam infekcje ostra pod koniec wrzesnia 4 dni goraczka 40 nawet do 41 stopni drgawki co zjadlam a nawet wypilam to z powrotem i wkoncu pojechalam do szpitala w ktorym siedzialam w IP 4 h na lekarza potem zbadało mnie jeszcze z 6 dali antybiotyk i puscili a jak potem moja dr zobaczyla te wyniki co mi zrobili to za glowe sie zlapala ze mnie nie zostawili a nawet kroplowki nie dali chodz od 4 dni nic nie pilam i nie jadlam wiec bylam odwodniona ...masakra;/ teraz w ciazy tez mialam dosyc czesto cos z ukladem ale to u mnie juz tak bedzie czesto niestety
Bombusia- Ale pyszny obiadek mmm moj ulubiony:) Ja jutro to chyba kotleciki sojowe z ryzem i suroweczka zrobie bo mnie naszła ochotka;p

Ostatnia edycja:
Bombusia no kawałek jeszcze jest. Zaszalałaś dziś i sprzątanie i zakupy - oj kobitko uciekaj leżeć. a czereśnie po ile?u nas po 15 zł ;/

Kurcze, dalej mam metlik w glowie z ta torebka. Z jednej strony szara ladna, uniwersalna, ale mam juz kuferek z krokodulej skory w kolorze brazowym, wiec tez uniwersalna. Z drugiej zas strony czerwona juz mialam. Zdurnialam normlanie. :p

WLasnie przyszla paczka z... zegarem sciennym. Kurcze, a myslaalam, ze pizamy przyjda jako pierwsze. :p

Goootuje sie...

Bombusia, no fakt, mialam szczescie, ze stal. No ale jak to sie mowi - glupi ma zawsze szczescie. ;)

reklama
wróciłam , kurcze jakoś tak się ciesze że dostałam jeszcze tydzień :) , jak patrzyłam w szpitalu na te bidulki po porodzie i jeszcze w taki upał to chciałam uciekać no i udało się , może za tydzien będzie troche chłodniej , maluch ma 3200, termin wg usg wychodzi 37,6 więc mamy jeszcze czas,niech maluszek jeszcze posiedzi lepiej w brzuchu , szyjka 3,5 cm , mocno trzyma , skurcze słabiutkie , no ale za tydzień we wt już napewno im się nie wywine ;-) wt szpital a środa cc /21/07/20/, już chyba LEW będzie :)
dzięki że trzymałyście kciukasy i za życzonka powodzenia ,to miłe z waszej strony jak dla takiej nędznej forumowiczki jak ja ,:-)
ide się przespać , bo nocka była ciężka

Do góry