reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

wow bombusia jesteś supermenką... TYLE zrobiłaś - ja kompletnie nie mam energii... cały czas ćmi mnie brzuch małpowo.. Franczesko się uspokoił - wreszcie! w przyszłym tygodniu wizyta więc wypytam lekarza o co kaman z tym bólem... w sumie jeszcze zdecydowanie za wcześnie...

patrzyłam do kalendarza z 2007 (bo ja mam zawsze w torbie kalendarz na dany rok i to moja skarbnica wiedzy wszelakiej: smutków, radości, rysunków zapisków itp...) i z notatek z ciąży z Olkiem wynika że w 34tc mierzyłam sobie ciśnienie bo czułam się konkretnie słabo - także w sumie sytuacja się powtarza :p

niuunia ja nie umiem zdecydować - oba kolory piękne...
edit: oj przepraszam - koralowa ty wybierasz torebusię :D

reklama
bombusiu z kislem to pomysl mojej mamy i teraz juz nikt nie chce pic bez!!!!! wiec normalnie kompot gotuje- jak juz jest prawie gotowy to rozrabiam w zimnej nieprzegotowanej wodzie troche kisielu- zalezy jaki garnek i wlewam do kompotu caly czas mieszajac az zacznie sie gotowac- czyli chwilke. i juz. kompot jest bardziej gesty a z lodowki jest po prostu pyszny. moj maz innego nie pije juz.aha a smak to tzreba dopasowac- ja zazwyczaj daje cytrynowy bo do wszytskiego pasuje.

niunia u mnie czeresnie po 9.50 i po 7 zl. ale za to truskawki podrozaly bardzo.

natka to super wiesci- a dzidzia juz duza:))))))))

Ostatnia edycja:
Natka-mniejmy nadzieje ze zrobi sie chłodniej;) No to maluch juz ładnie waży. Moj niby przy porodzie ma wiecej niz 3100 nie wazyc ale sie zobaczy:) To odpoczywaj soebie:)

natka. super że masz jeszcze tydzień ciąży... faktycznie w te duszne dni to średni komfort goić się po porodzie... trzymam kciuki za chłodki w przyszłym tygodniu ;)

marulka oj tam mała pomyłka :p

kassia181 kurcze to musisz mi wysłać z kg czereśni póki mogę jeść :p

Natka no to maleństwo już takim maleństwem nie jest. Super, że wszystko oki i niech siedzi jeszcze w brzuszku, bo wiadomo każdy dzień się liczy :-)

oki uciekam poleżeć. Zajrzę później :-)

marulka oj tam mała pomyłka :p

kassia181 kurcze to musisz mi wysłać z kg czereśni póki mogę jeść :p

Natka no to maleństwo już takim maleństwem nie jest. Super, że wszystko oki i niech siedzi jeszcze w brzuszku, bo wiadomo każdy dzień się liczy :-)

oki uciekam poleżeć. Zajrzę później :-)

ja tez jem puki moge. i bobem sie obkjadam bo po porodzie niewskazane i fasolka- jedzmy dziewczyny poki mozemy:))))))))))))

Bombusia no kawałek jeszcze jest. Zaszalałaś dziś i sprzątanie i zakupy - oj kobitko uciekaj leżeć. a czereśnie po ile?u nas po 15 zł ;/
Niuunia u mnie dziś czereśnie po 8 zł piękne były , także o dziwo staniały, a wiśnie szklanki, które mój adi uwielbia po 6 zeta:)

Natka jejku Ty juz wszystko wiesz co do cc, to teraz jak Ty przeżyesz ten tydzeń bez nerwów??/? ale bedzie dobrze, lekarze wiedzą co robią, a ma sie ciutkę ochłodzić od poniedziałku.

Kassia no to ja zrobie na weekend taki kompot, bo mam duuuzo owoców pomrożonych noi do tego tym kisielem zaprawie, bo nakupiłam kiedyś w biedronie kisieli i nikt nie je!!!!! dzięki

U mnie czeresnie 12 zl ale az takie dobre nie sa . Wczoraj kupiłam poł arbuza 4.5 kg i sie teraz zajadam heh i latam jeszcze czesciej do wc przez to ale smaczny jest i chlodzacy taki zimniutki z lodowki mniamm;p

kobiety walcie do mnie na wieś - tu czereśnie dają po 7 zeta (nie wiem jak dziś akurat) ale już były mega tanie i mega dobre - słodziutkie, mięsiste bez żadnego "nadzienia" ;)

ja mam olbrzymią ochotę ale po czereśniach jeszcze mi się bardziej napięty i bolesny brzuch staje - wzdęcie czy jaka cholera? nie wiem jak Wy ale ja czuję się jak balonik.. z Olkiem tez pamiętam że te ostatnie tygodnie to ledwo siedziałam bo pękałam w szwach z uczucia "pełności"... co posiedze i wstanę to mam wrażenie że brzuch spadnie mi na podłogę - dopiero jak rozchodzę to mogę się w pionie utrzymać ale czasem nawala mi lewe biodro... normalnie stara babuleńka ze mnie :D

reklama
Ja nadaję od teściów-ochłodziłam się w baseniku, zjadłam zupę, zdrzemnęłam na chwilę z Basią, która dalej śpi i odpoczywam w chłodnym domu:tak:
Bombusia-i co Twój M na codzienne igraszki? Oczy mu się świecą?;-):-D
Ehtele-jak nie chceszs myć okien jeszcze raz u siebie to zapraszam do mnie;-)
Pajkaa-to ja też razem z Tobą czekam do 40 tygodnia i rodzimy razem (mamy prawie ten sam termin):rofl2:
Pati-1,5 godziny autem to nie tak długo-ja bym pojechała:tak:
Ola-11,6 to dobra hemoglobina dla kobiety w ciąży:tak:
Niuunia-ja takich bóli nie mam-ale moja szyjka najprawdopodobniej znowu będzie niskora do współpracy i nie będzie się skracać:sorry2:
Marulka-ja też ostatnio powiedziałam do mojego M, że ja w piątek biore wolne i mnie nie ma, bo we Wrocławiu ma być 37 stopni:no:
Koralowa-to wina naszego roztargnienia ciążowego;-) Ja też bym wzięła szarą:happy2:
Bogusia-pamiętam jak ja czekałam w poprzedniej ciąży na poród-oszaleć można:dry:
Natka-czyli jeszcze jesteś z nami-super:tak:

Do góry