reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Milusia- CIesze sie , ze wypad sie udal i fajnie , ze juz jestes:-D

Natka- Duze te twoje ,,malenstwo'' moj Victor w 33 TC wazyl niecale 2 kg;-)
Mam nadzieje, ze uda Ci sie jednak dotrwac do 37TC, odpoczywaj ile sie da a co do imienia to sa pary, ktore czekaja z nadaniem go do momentu az zobacza maluszka:-D

Riba- Jak zwykle nie doczytalam czegos:zawstydzona/y:,ale widze , ze kciiukasy sie przydadza;-)

Bogusia007
- No to teraz trzeba odpoczywac na maxa:tak:

reklama
Dzień dobry Kobietki!

Moja najlepsza Przyjaciółka urodziła dziś nad ranem córeczkę:-) Termin miała na 12 lipca więc tym większa niespodzianka. Poród był expresowy, po południu pojadę do szpitala to wszystkiego się dowiem. Jestem ciocią !!:-)

Ciamajdka gratuluję spostrzegawczości i cieszę się, ze mamy takiego czujnego Moderatora, który o nas dba:-)
Bogusia 86 mam nadzieję, ze dolegliwości przeszły. dziewczyno Ty tak nie szalej z tymi pracami.
Sierpień 8 to chyba nie plotki z tym karmi, że pobudza laktację. Nam ostatnio w szkole rodzenia poożna mówiła własnie, ze jak sie ma mało mleka tto trzeba sobie karmi wypić:tak:
Milusia fajnie, że wyjazd udany i że jestes z nami spowrotem!
Natka to dobrze, że imiona już wybrane, w końcu to ważna decyzja.
Bogusia 007 dbaj o siebie Kochana, żeby Agatka mogła pomieszkać jeszcze kilka tygodni w brzuszku!
Riba kciuki zaciśnięte. Nie wiem o jaką sprawę dokładnie chodzi ale powodzenia.

idę wywieszę pranie. mam nadzieję, że nie bedzie padac!

marulka - pycha racuchy:-) jak najszybciej wstawiaj zdjecie i przepis:tak::tak::tak:
a moja sprawa dotyczy mojego pracodawcy, ktory nie chce mi placic pensji od stycznia, bo jestem na zwolnieniu a nie w pracy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
bogusia007 - ojejka, :szok:uwazaj na siebie kochana:tak::tak::tak: lez i oszczedzaj sie. kurcze coraz wiecej z nas musi zwolnic i lezec, uwazac na siebie. chyba zaczyna sie juz powolutku ciezki czas dla nas :szok::szok::szok:
kassia181 - WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJLEPSZEGO Z OKAZJI ROCZNICY :-):-):-):-):-)

Bogusia07 Mam nadzieję, że teraz już będzie wszystko dobrze i niech się Agatka tak nie spieszy, musi zostać u mamy min do 36 tyg, a najlepiej do 38 więc jeszcze troszkę :-)
Powiedz jej, że w lipcu ma być ładniejsza pogoda więc niech się wstrzyma ;-)

Ja już co nie co posprzątałam, a teraz idę się wykapać, bo zaraz przyjdzie moja psiapsióła na kawkę :-)

Witam
Bogusiu no to miałąs stres ..dobrze ze wsio dobrze:-) a krwawienie skad było?

Bombusiu sceptycznie podeszłąm do Twojego przepisu..bo znałam go ale bez budyniu i jakos kijowo mi wychodzilo...ale zrobilam je wczoraj z nektarynkami..i przyznaje REWELACJA puszyste pyszne...Bombusiu dziękuję:-)

Ehtel jaki garnek w końcu kupiłaś na ta pare?

zaczynam myslec i jakos czuc ostatnio że córcia szybciej się zdecyduje..nie wiem dlaczego. Pierwsza w 39 tygodniu skonczonym nie myślała o tym ani troche...glowa nie zeszla jeszcze nisziutko szyja zamknieta wysoko byla...a tu czuje glowke juz nisko i jest nisko..jakos takos....
moze tez sie spkauje;-)tylko jak będzie chciala szybciej wysjc nie będę mogła rodzić w swoim szpitalu

do konca niewiadomo skad sie wzielo tymbardziej niemialam zadnych boli ale stwierdzil ze glowka jest dosc nisko i to moze byc to zobaczymy co powie w srode bo mam wizyte, a dzis od rana ciagle wymiotuje niewiem co sie ze mna dzieje,

kassia181- wszytkiego naj naj wam zycze wielkie gratulacje :)))))))))))))

Ostatnia edycja:
Witam was kochane!!!!

Dzien widac ze bedzie chyba sloneczny taka mam nadzieje weekend minal w miare oki tylko wczoraj przed 20.00 wyladowalam w szpitalu bo zaczelam krwawic tak sie przestraszylam ze od razu pojechalismy to sprawdzic z tego wszytkiego zapomnialam dowod ale mnie przyjeli zrobili mi ktg no i zbadal mnie lekarz fajnie sie zlozylo bo akurat mnial dyzur moj ginekolog prowadzacy :-D okazalo sie ze Agatka nadal zostanie agadka wazy 1995g jest zadowolona no i przoduje glowka dosc nisko musze teraz brac 3 razy dziennie nospe i odchudzajacy tryb zycia ... powiedzial ze jest oki nic sie zlego nie dzieje ale mam sie osszczedzac :-D wczoraj mnie usmwiadomilo ze pora najwyzsza sie pakowac bo mala moze lada chwila wyjsc to krwawienie potraktowalam jako alarm ze to juz nie dlugo

postaram sie was nadrobic a tak to zycze wam milego dnia
Dobrze, że to tylko alarm. Agatka już duuuża jest. I masz rację- lepiej się spakować, bo to nic nie koszuje,a może się przydać.

KASIU+ wszystkiego naj!!!!

Bogusia to miałaś niedzielę, cieszę się, ze wsio dobrze się skończyło, ale uważaj na siebie.
Milusia ja się dzisiaj zastanawiam czy mój Sebuś ćwiczy karate w brzuchu masakra wszystko mnie boli:szok:
Madziujka ja mam takie przeczucie od dłuższego czasu, ze Sebuś wyjdzie wcześniej nie wiem dlaczego taka intuicja. Tak samo było jak czulam, ze będzie syn i nie dałam sobie wmówić, ze będzie córka:-D
Kasia181

dziewczyny pytanie mam :p jakie kupiłyście ręczniczki dla małego z jakiego skladu?? bo ja kupiłam 100% bawełna, ale mi się to wydaje jakieś sztywne :eek:

no i zjadłam dzisiaj juz arbuza i truskawy :p

martika a wyobraź sobie że my tez tak mieliśmy z Oliwką,
dla dziewczynki ostatnim razem miałam przygotowane dwa imionka Natalia i Oliwia , ale jak ją zobaczyliśmy to obydwoje z mężem bez słów uznaliśmy, że to musi być OLIWKA , NATALIA zupełnie do niej nie pasowało i dalej nie pasuje he he

pajka ja mam jedynie takie ręczniki kapielowe , bardzo fajnie się sprawdzają

http://www.allegro.pl/item1011527338_1011527338.html#gallery

milusia u mnie w brzuchu tez dyskoteka 20/24 h czyżby to chłopaki tak tylko kopały ? ;-)

racuchy jakie racuchy dawać przepis prosze , chętnie zrobie i zjem !!!!

ok zmykam na targ po witaminki: morele , nektarynki , truskawki , musze się jeszcze najeść póki można

Ostatnia edycja:
Pajkaa Ja też mam ręczniki z 100% bawełny, ale na szkole rodzenia mówiły, że takie mają być, ewentualnie może być tył z mikrofibry i nie maja być takie mięciutkie jak kocyk, bo taki miękki nie wchłonie wody :-)

reklama
pajkaa ja mam tez 100% bawelny.

a ja uciekam do sklepu po truskawki- bede piekla bombusiowe ciasto dla meza i po kilka innych skladnikow.

Ostatnia edycja:
Do góry