R
RiSiA
Gość
kurde to moze jak go wypłucze jeszcze w płynie to bedzie milszy
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Odpoczywaj kochana na pewno wsio jest okWitam Was kochane :-) Mi ciągle dokucza ból jajnika z prawej strony :-( tak samo jak w szpitalu, ale wypuścili i powiedzieli,że ok. Brzuszka nie mam twardego, więc bardzo się nie stresuję, ale martwie się i tak. Choć może to macica się rozściąga, bo wiadomo teraz maleństwo przybiera sporo na wadze no i nie ma miejsca na przekręcanie się już za bardzo. Poza tym już mi poobijała żebra z prawej str Mała wiercipięta.
Życzę Wam miłej niedzieli idę dalej leżakować. Buziaki :*
kciuki zacisnieteWitam w deszczową niedzielę(u nas w Kielcach pada)
Małgonia wizytę mam we wtorek ale nie wiem, o kyórej godzinie, dowiem się jutro.
Pewnie między 17-19.
Po wizycie zdam Wam oczywiście raporcik.
Miłej niedzieli
dobrze ze juz jestes z nami dbaj o siebieHejka Kobietki!
Wróciłam do Was :-) Wypuścili mnie dzisiaj ok.10.30. Ale jutro muszę tam jeszcze jechać po wypis i zwolnienie bo jak wiadomo w niedzielę nikt tego nie robi. Już w miarę ok, ale jestem na fenoterolu i staveranie i tak do końca ciąży, tzn do jakiegoś 36 tyg a póxniej odsatwaim bo na 2 tyg przed porodem trzeba. Z cukrem ok, ale dietę mam trzymać i kontrola cukru codziennie po 4 razy.
Nadrobię Was później, ale raczej wszystkiego od środy nie dam rady więc chociaż po trochu poczytam. Ale nie obiecuję że szybko odpiszę, bo mam teraz na maxa wypoczywać, mało chodzić itp. Ale jutro jedziemy kupić łóżeczko (mieliśmy mieć "stare" łóżeczko ale stwierdziliśmy że to zostawimy u moich rodziców a nowe kupimy do domu:-)), a w środę wózek... już tak na wszelki wypadek gdybym czasami się szybciej "wysypała". Ale teraz czekam tylko na 34 tydzień bo mi powiedzieli że wtedy to już będzie na pewno bezpiecznie urodzić. No ale oczywiście najlepiej dotrwać do 38 tyg
A w ogóle to wiecie że głosowałam w szpitalu Ordynator powiedział że jak nie zagłosujemy to nas nie wypuści więc poszłyśmy grzecznie i dotrzymał słowa :-)
OK, to tyle. Buziaki i papa
wiem co to znaczy przechodziłam 2 miesiace temu ,nie przepracowuj sie ,a kiedy przeprowadzka .;-)I padłam... jak wieloryb na mieliźnie
Przeprowadzka doprowadza mnie do stanu depresyjnego, tym bardziej, że nie jestem w stanie sama wiele zrobić ;/ zmęczona zalegam już w łóżku i się nie ruszam do jutra.
Kasiu gratuluję szafy i od razu współczuję prasowania ;-)
Królestwo za zimną colę! z lodem i cytrynką
też słyszałam wiec cos w tym musi byc mnie nie bardzo wchodzi zaraz w toalecie londuje:-(Dzień Dobry dziewczynki
Ja ogólnie odniosę się do "karmienia".Chciałabym powiedzieć przyszłym mamusiom, żeby się nie matrwiły tym, że jeszcze nie mają pokarmu-siary.
Ja w pierwszej ciąży do samego porodu nie mogłam nic wycisnąć.
Tuż po porodzie z wielkim trudem położna wycisnęła kropelkę.
A dwa dni później mleka było aż nadto.
W drugiej/trzeciej dobie następuje tzw. nawał pokarmu, więc spokojnie.
Ja miałam na początku inny problem, mam "małe" sutki nadodatek się "chowają" i mojemu brzdącowi było na początku trudno złapać pierś-był za słaby więc na początku posiłkowałam się tzw. "kapturkami" a po 3 tygodniach mały był na tyle silny że potrafił złapać sutka wraz z otoczką i nie było już problemu
P.S. Jeśli chodzi o karmi to ja słyszałm,że pobudza produkcje mleka (takie plotki )
w każdym bądź razie małż przywoził mi je do szpitala
Pozdrawiam
Miłego dnia
Dobrze ze wyjazd sie udałWitajcie kochane po dosyć długiej przerwie zaraz zabieram się do nadrabiania co u was mam nadzieje że do wieczora dam radę hihihi
Zanim zacznę was nadrabiać napiszę co u mnie
Wypad nad morze się udał, 8 godzinek jechało się świetnie, miałam mnóstwo miejsca, wyprostowane nóżki, podziwiałam widoki, ale po 8 h złapał mnie kryzys i nawet widok zachodzącego słońca nad morzem nie cieszył mnie. W Gdyni wszystko pozałatwialiśmy i pojechaliśmy odpocząć do JAstarni - w te trzy dni nie było ani jednej churki na niebie. Teraz jestem u rodzinki w Warszawie, Darek wrócił do domu, odpoczywam, wcinam itp.
Ehtele dziękuję kochanie za troskę i smska
No dobrze zobaczę co u was cmokaski
Dobrze ze wszystko ok odpoczywajWitam was kochane!!!!
Dzien widac ze bedzie chyba sloneczny taka mam nadzieje weekend minal w miare oki tylko wczoraj przed 20.00 wyladowalam w szpitalu bo zaczelam krwawic tak sie przestraszylam ze od razu pojechalismy to sprawdzic z tego wszytkiego zapomnialam dowod ale mnie przyjeli zrobili mi ktg no i zbadal mnie lekarz fajnie sie zlozylo bo akurat mnial dyzur moj ginekolog prowadzacy okazalo sie ze Agatka nadal zostanie agadka wazy 1995g jest zadowolona no i przoduje glowka dosc nisko musze teraz brac 3 razy dziennie nospe i odchudzajacy tryb zycia ... powiedzial ze jest oki nic sie zlego nie dzieje ale mam sie osszczedzac wczoraj mnie usmwiadomilo ze pora najwyzsza sie pakowac bo mala moze lada chwila wyjsc to krwawienie potraktowalam jako alarm ze to juz nie dlugo
postaram sie was nadrobic a tak to zycze wam milego dnia
Wszystkiego dobregomilusia dobrze ze sie w koncu odezwalas. i dobrze ze w koncu odpoczywasz))))))))))) fajnie ze wyjazd sie udal.
riba trzmam kciuki zeby wszytsko poszlo dobrze))))))) jestem pewna ze pojdzie ale to tak na wszelki wypadek
bogusia007 w takim razie lezec lezec i lezec.!!!!!!
i ja sie witam!!!!!!!!!
pospalam dzis troche- jak zwykle ale wypadalo w koncu wstac i cos zrobic w domu a przedewszytskim zjesc sniadanie bo jestem glodna jak wilk.
dzis mamy 2 rocznice slubu hehehehehe- ciekawe czy kwaitki dostane. chociarz rano moj mpamietal bo zegnajac sie ze mna powiedzial ze dzis piekny dzien i ze tyle znim wytrzymalam hehehehe)))
Ja jeszcze nie kupiłam wiec nie pomoge ;-)terz chce arbuza !!!!!!!Bogusia to miałaś niedzielę, cieszę się, ze wsio dobrze się skończyło, ale uważaj na siebie.
Milusia ja się dzisiaj zastanawiam czy mój Sebuś ćwiczy karate w brzuchu masakra wszystko mnie boli
Madziujka ja mam takie przeczucie od dłuższego czasu, ze Sebuś wyjdzie wcześniej nie wiem dlaczego taka intuicja. Tak samo było jak czulam, ze będzie syn i nie dałam sobie wmówić, ze będzie córka
Kasia181
dziewczyny pytanie mam jakie kupiłyście ręczniczki dla małego z jakiego skladu?? bo ja kupiłam 100% bawełna, ale mi się to wydaje jakieś sztywne
no i zjadłam dzisiaj juz arbuza i truskawy