reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witam dziewczynki, ja właśnie pożegnałam rodzinkę i siadłam was trochę poczytać;)

Cieszę się, że upały minęły bo wczorajszy dzień od rana do 17tej przeleżałam, na nic nie miałam chęci i sił.
W nocy jeszcze dopadł mnie taki ból brzucha, dziwny bo tylko po lewej stronie brzucha, promieniował na pachwinę i z każdym ruchem się wzmacniał.
Tragedia, trwało to dobre 15 minut z trudem usiadłam zaczęłam głęboko oddychać i ból przeszedł.
Bałam się, że zaraz usłyszę odgłos pękającego balona wewnątrz brzucha (tak miałam w pierwszej ciąży) i wody mi odejdą.

Zastanawia mnie tylko to, że większość bólów brzucha jakie mnie nachodzą pojawiają się w nocy lub nad ranem.
Wterdy gdyby się wydawało,że organizm odpoczywa i jest rozluźniony.
I jeszcze się Wam pożalę, że puchną mi nogi lecz prawa bardziej i prawa ręka mi drętwieje z lewą stroną samej siebie nie nam problemu;)
To tyle jeśli chodzi o moje żale.

Pozdrawiam Was serdecznie:-)

reklama
Ehtele - dołączam się do prośby o wrzucenie na odpowiedni wątek przepisu na ciasto:tak:, tak się nie robi - żeby takie zdjęcia pokazywać aż wszyscy ślinotoku dostają:-D
Cayra - objawy które opisujesz wskazują na alergię, może warto podejść do lekarza bo dość długo cię męczy, nie masz czegoś nowego w domu co mogłoby powodować objawy alergii? no chyba że masz uczulenie na coś co aktualnie pyli - wtedy to już nic nie poradzisz. Pij wapno, weź profilaktycznie rutinoscorbin i idź do lekarza, podobno są leki które w późniejszym etapie ciąży można przyjmować - mówił mi kiedyś lekarz i położna ze szkoły rodzenia ale teraz nie pamiętam. I życzę żeby szybko przeszło:tak:
Jeśli chodzi o stanik do karmienia to też nie wiem jak z rozmiarem... położna ze szkoły rodzenia radzi żeby wziąć taki z miseczką o 2 nr większą:szok: ale nie wiem czy to nie przesada... z 2 str mają tam jeszcze wejść wkładki laktacyjne, no i dobrze by było żeby ten biust miał się w staniku dobrze i wygodnie a nie pouciskany ze wszystkich stron. Nie chcę też kupić a potem co chwilę kupować inny - szkoda kaski...Doświadczone Mamuśki poradźcie co robić???:sorry2:

kiniusia gratulacje wizyty- duzy ten twoj synek:))))))) super.

ola leniem sie nie przejmuj- mi sie ostatnio tez nic nie chce.

ciamajdko dobrze ze sie pogodziliscie:))))))))))) moze bedzie mily wieczor???????

różyczka ty dbaj o siebie. jak nie przechodzi to moze lepiej ze bedziesz w szpitalu- tam masz stala i fachowa opieke. z zakupami towcale duzo ci nie zostalo- dasz rade:)

pajkaa biustonosz ten najbardziej mi sie podoba
BIUSTONOSZ **ROXY** do karmienia 80 B NOWOŚĆ!!! (1074464220) - Aukcje internetowe Allegro
a koszulka ta
###Nowość TOP do KARMIENIA-ALLES Mama DREAM 80 B (1065684164) - Aukcje internetowe Allegro

fiufiuu gratulacje oddania pracy- super ze mam juz to za soba:))))))))) teraz odpocznij i wracaj do nas.

zrobilam sobie 2 godzinna dzremke i teraz czuje sie znakomicie!!!!!!!!!oczywiscie obudzilam sie glodna i musialam zjesc 2 buleczki i jestem happy:)))))))
a z tym rozmiarem biustonosza to tez sie zastanawiam- ja mysle ze chyba trzeba wziasc 1 rozmiar wiekszy niz ten ktory teraz nosimy ale nie wiem.

Fiufiu to gratulowac oddania i pracy i bedziemy trzymac mooocno kciuki 22 lub 23 :tak:

Riba mam pytanie jaki zamierzasz kupic proszek do ciuszkow dla bejbika bo ja kompletnie nie mam pojecia jaki tutaj mozna zakupic ( myslalm ze poprostu nie bede cudowala i od poczatku w tym co swoje ciuchy piore Ariel) ale cus mi ostatnio mignelo ze Persil sensitiv czy jakos tak on sie zwie:confused: to chyba jakis taki delikatny on jest.:eek:

Kurcze wy jesteswcie niesamowite nawet staniki do karmienia kupujecie. Ja nawet o tym nie pomyslalm raz ze najpierw to ja musze pokarm miec ( bo jak nie bede miala czym karmic to po co mi taki stanik :eek:), dwa kompletnie niewiem jaki rozmiar skoro teraz mam juz miske D:szok: . No to teraz mam dylemat kupowac nie kupowac no a jesli tak to jaki rozmiar bo niby na poczatku to cycki jak giganty???????????? to moze ja jakies takie male namioty jednoosobowe sobie zakupie:no:

ehtele ciasto wymiata super smakowite
ciamajdka dzieki słonko za slowa otuchy, a z tymi naszymi chlopami to chyba juz tak jest mój cos sobie wczoraj ubzdural ze jestem na niego zla i ze hormony mi buzuja, ale ja nie wiem o co chodzi naprawde, zastanawiam sie moze nie kontroluje i nie pamietam jakis reakcji.
pajeczka moje cycuszki tez malutkie damy jakos rade z tymi cyckonoszami. ja nawet sobie nie wyobrazam jak bede karmic hehe.
kiniusia gratuluje udanej wizyty
kasia2506 dzieki :) ja to wszytko wiem ale czasem takie mysli no i nawet gorsze niestety.
Bombusia moj to chyba uparciuszek dobrze mu tak posladkowo bo czuje ze wedruje nozki prostuje ale nie chce sie obrocic i mam dwie golki jedna z prawej pupka i nozki i druga z lewej głowka.

Kurcze zastanawiams sie czy to normalne bo czuje jakies takie hmm dziwne jakby skurcze jakna okres. Bywaja takie skurcze? przejmowac sie nimi i panikowac?

lea a dlaczego mialabys nie miec pokarmu? ja kupilam proszek yelp ten razem juz z plynem do kolorow i białego.

Ostatnia edycja:
Kolumena no roznie bywa ( czyt. okropna pesymistka) z tym pokarmem:blink: jak bedzie pokarm i bede wiedziala jak te cycuchy beda wygladaly to chyba dopiero wtedy zakupie taki stanik no poprostu nie chce niepotrzebnie wydac pieniazkow ktorych za duzo niema. :sorry2:

ja ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć, że stanik o rozmiar większy od mojego standardowego C na nic mi się nie zdał - jedyne co robił to uciskał mi nabrzmiałe cycuchy podczas nawału, a bez stanika chodzenie nie miało racji bytu bo mleko ciekło niemal ciurkiem... lepiej jest mieć luz w staniku niż ucisk, bo każdy ucisk może spowodować zastój pokarmu i w konsekwencji nawet stan zapalny... teraz radzę kupić jeden stanik o rozmiar większy i poczekać na unormowanie laktacji - w większości i tak kupujemy wysyłkowo więc z dzieckiem nie będzie to taki kłopot uzupełnić zasoby stanikowe kiedy mleczarnia zdecyduje się już jaki program produkcji wybrać ;)

reklama
ja dostałam od przyjaciólki dwa biustonosze do karmienia biały i czarny z H&M bardzo fajne i wiem że nie były drogie ,niestety nie wiem tylko czy napewno były kupowane w Pl , ale jak się tylko dowiem dam znać

Do góry