reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Pajeczko śliczny zakup:)
Bombusiu ja znam ludzi, którzy za chrzestnych wzięli osoby wyznania świadków Jehowy i kościół się zgodził

reklama
Dziękuję dziewczyny za trzymanie kciuków za moje zdrowie...

spałam do 13.00:szok::szok: a czuję się nadal fatalnie, głowa boli jak cholera, nos zatkany, kicham jak szalona...:no: Nie daję rady - jestem wykończona - Może Olek to czuje i dlatego jest spokojniejszy? :happy: Chyba muszę wstać i zrobić sobie rosół, może on pomoże...

kiniusia witaj słońce, dobrze, że już w domku jesteś:-) Jak się czujesz psychicznie i fizycznie? Koniecznie musisz nam tu napisać jak się Tobą zajmowali, czy jak Pajka trafiłaś na profesjonalny personel...
Szkoda, że musisz prowadzić tryb leżąco siedzący bo na weselu odpadną tańce:-(
cayra1984 ja mam wizytę dopiero 29 bo mój gienek zrobił sobie wakacje;-)
a prać to trzeba wszystko...pieluszki i pościel również...na pewno były w czasie produkcji wymacane przez wiele rąk hehehe:-)
Gratuluję udanych zakupów, przede wszystkim oczywiście wózeczka:tak: Na który się ostatecznie zdecydowaliście? :-)

Malagonia
otóż Twoja koleżanka nie ma niestety racji. Wczoraj na szkole rodzenia zapytaliśmy ile NFZ płaci szpitalowi za poród... wyobraźcie sobie że za poród naturalny płaci 1500zł:szok: a za cesarskie cięcie 1000zł!!!!!!!!!!!!!!! Oczywiście rozpoczęłą się dyskusja, w końcu to cesarka powinna być "droższa" Położna przyznała, że rzeczywiście to głupie ale tak właśnie jest...Więc zaufaj lekarzowi, na pewno chce dla Was dobrze:-)

Bombusia kochana przykro mi z powodu tych problemów...ale może uda się jej zrobić wcześniej to bierzmowanie;-) Głowa do góry...Swoją drogą kochane, mam pytanie - w jakim czasie po urodzeniu dziecka robi się chrzest? Jak to zrobiły doświadczone mamusie a jak planują te przyszłe...bo ja nie mam zielonego pojęcia:happy:

Alaa no to cudownie, cieszę się, że fasolka wyszła:-D:-D
Tu masz link do apteki
portal o zdrowiu i apteka online

a to list rzeczy do szpitala:
dokumenty: karat ciąży, dowód osobisty, karta ubezpieczenia zdrowotnego, wynik laboratoryjny gr krwi, aktualny wyniki układu krzepnięcia i morfologii, adres poradni, do której zostanie zgłoszone dziecko
rzeczy osobiste: podkłady jednorazowe na łóżko 5 szt, szlafrok, koszula 2szt, pantofle, przybory toaletowe, podkłady poporodowe, przybory toaletowe, zestaw odzieży dla osoby towarzyszącej
dla dziecka: chusteczki nawilżane, pampersy, rożek, 3 komplety ubrań - jka nie będziesz mieć ubiorą w szpitalne..
Jest to lista mojego szpitala, w każdym może być inaczej, trochę ta lista może się różnić - w nie których wiem, że wymagają wziąć kosmetyki dla dziecka - u mnie nie...Więc to lista taka orientacyjna...

Niuunia tabletkie, jeszcze nic a nic nie pomogły - trochę udrożnia nos ten otrivin:baffled::baffled: aaa gardło mniej boli, ale i tak umieram...

Black_Opal
dzięki za cenną radę - tak też zrobię. Czekolada i czekanie na ruchy:-D Przynajmniej bezkarnie będę mogła tyle zjeść heheh

Bombusiu,mieszkalismy w innym miejscu i trafiliśmy na genialnego księdza. Przywitał nas w dresowych spodniach,złotym łańcuchu na szyji i wyglądał jak ochroniarz ;) Solarium itd ;) A potem okazało się,że to ksiądz. Powiedział tylko na koniec "Ale weźcie ten ślub kościelny,dobrze?" Swoją drogą..okazało się później,że zajmuje się egzorcyzmami i ma dośc nowoczesne spojrzenie na sprawy kościelne.

Ale teraz będziemy w tradycyjnej, starej parafii, gdzie są już konserwatywni księża... Nie jestem jakoś wybitnie katolicka, ale chcę by mała była ochrzczona i mogła później świadomie decydować o swojej religii...

Niunia - uff,cieszę się ;) Proste,tanie a jakie pyszne.heh.

Kiedy dzwonicie do połoznych środowiskowych??? [/B]U sąsiadki (37tc) położna przychodzi w piątek, tą samą będę ja miała. Zastanawiam się czy od razu jej nie zaczepić. Podobno spisuje wszystkie dane itd... może warto już sobie "zabukować"? W końcu to tylko mieszkanie obok a będzie miała "z głowy". Co sądzicie?

a kiedy się dzwoni i po co?:baffled::sorry2:Głupia w tym temacie jestem...chyba mój szpital zgłasza do przychodni, że urodził się dziecko i wtedy ona niespodziewanie przychodzi... kurczę nie wiem jak to jest, ona w ogóle musi przyjść??

Pajkaa gratuluje udanych zakupów:-D:-D

poszlam na wizyte na spontana, bo i tak mialam isc w tym tygodniu, a odwolali mi dzis warsztaty na uczelni. +1kg w ciagu niecalego miesiaca no i pani polozna sie nieco zdziwila, jak powiedzialam, ze coraz czesciej mam skurcze i zobaczyla ze mam nisko brzuch. pytala, czy taki jest od poczatku, wygladala, jakby sie bala ze zaraz bedzie musiala odebrac poród :D. tętno Małej ok, zobaczymy ją za tydzien, juz sie zapisalam na 18.15 :tak:

poz atym pytam lekarza, czy wyniki ok i czy nie musze nic brac, a on "jak to, rozumiem ze caly czas bierze pani witaminy" :szok: ja na to "yyy..tak, tak.." bo glupio mi bylo powiedziec, ze przeciez nic pan nie mowil wczesniej, wiec myslalam ze nie musze... od razu polecialam do apteki i kupilam feminatal n. troche sie przerazilam, no ale teraz juz nic nie poradze.. czy ktoras z Was tez nie brala witamin?

Polianno,a przy pierwszej córci nie było problemu z chrztem??? Czy dopiero będzie chrzczona???
Bogusia007 Twój brat będzie mógł być chrzestnym, nie szkodzi, że jest po rozwodzie, pójdzie do kancelarii parafii i poprosi o kartkę, ze moze być chrzestnym (oni przecież nie sprawdzają w USC czy ktos rozwodnik) także nie powinno być problemów, wiem, bo znam osoby po rozwodzie co chrzczą.
Pajka wózek miooodziooo, jeśli ten kolor to dla mnie bomba:)

no to mnie z lekka ucieszylas a jesli chodzi o czas kiedy chrzest itd to chcialabym po miesiacy im szybciej tym lepiej zobaczymy jak ksiadz zaraguje bo my niemamy slubu wiec zalezy na jakiego sie trafi a jak ie u mnie to bedziemy szukac dalejaby mala miala chrzest

ja poscieli do wózka nie kupuje kocyk śpiworek wystarczy

co do położnej..ja dzwoniłam do swojej ze szpitala w dniu wyjscia że jestem po porodzie..a ona mi powiedziala kiedy przyjdzie

co do chrztu moja córcia urodziła sie 31 a że u nas chrzty sa w ost sobote miesiaca chrzcilismy ja 26 nastepnego

ale jak widzę głónie chrzczą ok 3 miesiaca

a co odmawiania chrztu niewinnemu dziecku bo rodzice ślubu nie maja jest dla mnie chore nie chrzescijańskie w ogole..aż sie trzęsę..co ma dziecko do tego?
Ważne że rodzice chcą ochrzcic.

ja poscieli do wózka nie kupuje kocyk śpiworek wystarczy

co do położnej..ja dzwoniłam do swojej ze szpitala w dniu wyjscia że jestem po porodzie..a ona mi powiedziala kiedy przyjdzie

co do chrztu moja córcia urodziła sie 31 a że u nas chrzty sa w ost sobote miesiaca chrzcilismy ja 26 nastepnego

ale jak widzę głónie chrzczą ok 3 miesiaca

a co odmawiania chrztu niewinnemu dziecku bo rodzice ślubu nie maja jest dla mnie chore nie chrzescijańskie w ogole..aż sie trzęsę..co ma dziecko do tego?
Ważne że rodzice chcą ochrzcic.

jestem tego samego zdania co do chrztu

reklama
uff jestem :hmm: wymeczylam sie stracsznie ale zrobilam wszystko co mialam strasznie mozolnie mi to juz idzie :no: teraz chwilka relaksu:-D z BB i za chwilke musze przygotowac sosik do salatki na obniadek zeby ladnie przeszedl ( moja ulubiona slateczka z mozzareli, pomoídorkow, makaroniku i swieztukiej bazylii z pysznym sosem czosnkowo-cebulowym oj beda dzis podkolderniki-jadowite:-D:-D:-D)

Kiniusia witaj i odpoczywaj ile wlezie!!!!

Ehtele oj kochana kuruj sie bidulko!!! a rosolek jak najbardziej:tak:

Pajko no niezla bryczka!!!!!!

Milusiu ty kobitko sie tylko nieprzepracuj za bardzo!!!!

Martuska ja nie biore juz od dluuuuzeszego czasu witamin , bo w pewnym momencie bylam "przewitaminizowana" i straszne mdlosci przez to. Witaminy tylko naturalne w warzywkach i owocach i moja gin mowi ze to ok. Teraz tylko pije magnez i od niedawna musze zelazo bo mi spada. :sorry2:

Bombusia, Polianna no to jest normalne ze kosciol robi zawsze jakies problemy:angry: ale na pewno jest wyjscie z tej sytuacji. Ja mam inny problem z chrzcinami bo nie mamy wogole chrzestnych oboje z M jestesmy jedynakami:-( , znajomych to :no: e...e... i mamy strasznie malutkie rodziny w dodatku w Polsce no az plakac mi sie chce jak o tym pomysle:no:

Do góry