reklama
Dziękuję dziewczyny za trzymanie kciuków za moje zdrowie...
spałam do 13.00 a czuję się nadal fatalnie, głowa boli jak cholera, nos zatkany, kicham jak szalona... Nie daję rady - jestem wykończona - Może Olek to czuje i dlatego jest spokojniejszy? Chyba muszę wstać i zrobić sobie rosół, może on pomoże...
kiniusia witaj słońce, dobrze, że już w domku jesteś:-) Jak się czujesz psychicznie i fizycznie? Koniecznie musisz nam tu napisać jak się Tobą zajmowali, czy jak Pajka trafiłaś na profesjonalny personel...
Szkoda, że musisz prowadzić tryb leżąco siedzący bo na weselu odpadną tańce:-(
cayra1984 ja mam wizytę dopiero 29 bo mój gienek zrobił sobie wakacje;-)
a prać to trzeba wszystko...pieluszki i pościel również...na pewno były w czasie produkcji wymacane przez wiele rąk hehehe:-)
Gratuluję udanych zakupów, przede wszystkim oczywiście wózeczka Na który się ostatecznie zdecydowaliście? :-)
Malagonia otóż Twoja koleżanka nie ma niestety racji. Wczoraj na szkole rodzenia zapytaliśmy ile NFZ płaci szpitalowi za poród... wyobraźcie sobie że za poród naturalny płaci 1500zł a za cesarskie cięcie 1000zł!!!!!!!!!!!!!!! Oczywiście rozpoczęłą się dyskusja, w końcu to cesarka powinna być "droższa" Położna przyznała, że rzeczywiście to głupie ale tak właśnie jest...Więc zaufaj lekarzowi, na pewno chce dla Was dobrze:-)
Bombusia kochana przykro mi z powodu tych problemów...ale może uda się jej zrobić wcześniej to bierzmowanie;-) Głowa do góry...Swoją drogą kochane, mam pytanie - w jakim czasie po urodzeniu dziecka robi się chrzest? Jak to zrobiły doświadczone mamusie a jak planują te przyszłe...bo ja nie mam zielonego pojęcia
Alaa no to cudownie, cieszę się, że fasolka wyszła
Tu masz link do apteki
portal o zdrowiu i apteka online
a to list rzeczy do szpitala:
dokumenty: karat ciąży, dowód osobisty, karta ubezpieczenia zdrowotnego, wynik laboratoryjny gr krwi, aktualny wyniki układu krzepnięcia i morfologii, adres poradni, do której zostanie zgłoszone dziecko
rzeczy osobiste: podkłady jednorazowe na łóżko 5 szt, szlafrok, koszula 2szt, pantofle, przybory toaletowe, podkłady poporodowe, przybory toaletowe, zestaw odzieży dla osoby towarzyszącej
dla dziecka: chusteczki nawilżane, pampersy, rożek, 3 komplety ubrań - jka nie będziesz mieć ubiorą w szpitalne..
Jest to lista mojego szpitala, w każdym może być inaczej, trochę ta lista może się różnić - w nie których wiem, że wymagają wziąć kosmetyki dla dziecka - u mnie nie...Więc to lista taka orientacyjna...
Niuunia tabletkie, jeszcze nic a nic nie pomogły - trochę udrożnia nos ten otrivin aaa gardło mniej boli, ale i tak umieram...
Black_Opal dzięki za cenną radę - tak też zrobię. Czekolada i czekanie na ruchy Przynajmniej bezkarnie będę mogła tyle zjeść heheh
spałam do 13.00 a czuję się nadal fatalnie, głowa boli jak cholera, nos zatkany, kicham jak szalona... Nie daję rady - jestem wykończona - Może Olek to czuje i dlatego jest spokojniejszy? Chyba muszę wstać i zrobić sobie rosół, może on pomoże...
kiniusia witaj słońce, dobrze, że już w domku jesteś:-) Jak się czujesz psychicznie i fizycznie? Koniecznie musisz nam tu napisać jak się Tobą zajmowali, czy jak Pajka trafiłaś na profesjonalny personel...
Szkoda, że musisz prowadzić tryb leżąco siedzący bo na weselu odpadną tańce:-(
cayra1984 ja mam wizytę dopiero 29 bo mój gienek zrobił sobie wakacje;-)
a prać to trzeba wszystko...pieluszki i pościel również...na pewno były w czasie produkcji wymacane przez wiele rąk hehehe:-)
Gratuluję udanych zakupów, przede wszystkim oczywiście wózeczka Na który się ostatecznie zdecydowaliście? :-)
Malagonia otóż Twoja koleżanka nie ma niestety racji. Wczoraj na szkole rodzenia zapytaliśmy ile NFZ płaci szpitalowi za poród... wyobraźcie sobie że za poród naturalny płaci 1500zł a za cesarskie cięcie 1000zł!!!!!!!!!!!!!!! Oczywiście rozpoczęłą się dyskusja, w końcu to cesarka powinna być "droższa" Położna przyznała, że rzeczywiście to głupie ale tak właśnie jest...Więc zaufaj lekarzowi, na pewno chce dla Was dobrze:-)
Bombusia kochana przykro mi z powodu tych problemów...ale może uda się jej zrobić wcześniej to bierzmowanie;-) Głowa do góry...Swoją drogą kochane, mam pytanie - w jakim czasie po urodzeniu dziecka robi się chrzest? Jak to zrobiły doświadczone mamusie a jak planują te przyszłe...bo ja nie mam zielonego pojęcia
Alaa no to cudownie, cieszę się, że fasolka wyszła
Tu masz link do apteki
portal o zdrowiu i apteka online
a to list rzeczy do szpitala:
dokumenty: karat ciąży, dowód osobisty, karta ubezpieczenia zdrowotnego, wynik laboratoryjny gr krwi, aktualny wyniki układu krzepnięcia i morfologii, adres poradni, do której zostanie zgłoszone dziecko
rzeczy osobiste: podkłady jednorazowe na łóżko 5 szt, szlafrok, koszula 2szt, pantofle, przybory toaletowe, podkłady poporodowe, przybory toaletowe, zestaw odzieży dla osoby towarzyszącej
dla dziecka: chusteczki nawilżane, pampersy, rożek, 3 komplety ubrań - jka nie będziesz mieć ubiorą w szpitalne..
Jest to lista mojego szpitala, w każdym może być inaczej, trochę ta lista może się różnić - w nie których wiem, że wymagają wziąć kosmetyki dla dziecka - u mnie nie...Więc to lista taka orientacyjna...
Niuunia tabletkie, jeszcze nic a nic nie pomogły - trochę udrożnia nos ten otrivin aaa gardło mniej boli, ale i tak umieram...
Black_Opal dzięki za cenną radę - tak też zrobię. Czekolada i czekanie na ruchy Przynajmniej bezkarnie będę mogła tyle zjeść heheh
polianna
Fanka BB :)
Bombusiu,mieszkalismy w innym miejscu i trafiliśmy na genialnego księdza. Przywitał nas w dresowych spodniach,złotym łańcuchu na szyji i wyglądał jak ochroniarz Solarium itd A potem okazało się,że to ksiądz. Powiedział tylko na koniec "Ale weźcie ten ślub kościelny,dobrze?" Swoją drogą..okazało się później,że zajmuje się egzorcyzmami i ma dośc nowoczesne spojrzenie na sprawy kościelne.
Ale teraz będziemy w tradycyjnej, starej parafii, gdzie są już konserwatywni księża... Nie jestem jakoś wybitnie katolicka, ale chcę by mała była ochrzczona i mogła później świadomie decydować o swojej religii...
Niunia - uff,cieszę się Proste,tanie a jakie pyszne.heh.
Ale teraz będziemy w tradycyjnej, starej parafii, gdzie są już konserwatywni księża... Nie jestem jakoś wybitnie katolicka, ale chcę by mała była ochrzczona i mogła później świadomie decydować o swojej religii...
Niunia - uff,cieszę się Proste,tanie a jakie pyszne.heh.
Kiedy dzwonicie do połoznych środowiskowych??? [/B]U sąsiadki (37tc) położna przychodzi w piątek, tą samą będę ja miała. Zastanawiam się czy od razu jej nie zaczepić. Podobno spisuje wszystkie dane itd... może warto już sobie "zabukować"? W końcu to tylko mieszkanie obok a będzie miała "z głowy". Co sądzicie?
a kiedy się dzwoni i po co?Głupia w tym temacie jestem...chyba mój szpital zgłasza do przychodni, że urodził się dziecko i wtedy ona niespodziewanie przychodzi... kurczę nie wiem jak to jest, ona w ogóle musi przyjść??
Pajkaa gratuluje udanych zakupów
martuśka85
http://psychozytywnie.pl
poszlam na wizyte na spontana, bo i tak mialam isc w tym tygodniu, a odwolali mi dzis warsztaty na uczelni. +1kg w ciagu niecalego miesiaca no i pani polozna sie nieco zdziwila, jak powiedzialam, ze coraz czesciej mam skurcze i zobaczyla ze mam nisko brzuch. pytala, czy taki jest od poczatku, wygladala, jakby sie bala ze zaraz bedzie musiala odebrac poród . tętno Małej ok, zobaczymy ją za tydzien, juz sie zapisalam na 18.15
poz atym pytam lekarza, czy wyniki ok i czy nie musze nic brac, a on "jak to, rozumiem ze caly czas bierze pani witaminy" ja na to "yyy..tak, tak.." bo glupio mi bylo powiedziec, ze przeciez nic pan nie mowil wczesniej, wiec myslalam ze nie musze... od razu polecialam do apteki i kupilam feminatal n. troche sie przerazilam, no ale teraz juz nic nie poradze.. czy ktoras z Was tez nie brala witamin?
poz atym pytam lekarza, czy wyniki ok i czy nie musze nic brac, a on "jak to, rozumiem ze caly czas bierze pani witaminy" ja na to "yyy..tak, tak.." bo glupio mi bylo powiedziec, ze przeciez nic pan nie mowil wczesniej, wiec myslalam ze nie musze... od razu polecialam do apteki i kupilam feminatal n. troche sie przerazilam, no ale teraz juz nic nie poradze.. czy ktoras z Was tez nie brala witamin?
cayra1984
Ehtele, zamówiliśmy taki http://www.allegro.pl/item1067147870_wozek_atlantic_baby_design_espiro_kol_2010_grat.html (kolor OCEAN -turkusowy) :-) Bardzo mi się podoba :-) Ale w dalszym ciągu zastanawiam się nad tą pościelą do wózka... bo wydaje mi sie ze wystarczy kocyc, zeby przykryć dziecko, ale co mu położyć pod spód?? :-(
Ostatnia edycja:
bogusia007
tak bardzo Cię kochamy
Polianno,a przy pierwszej córci nie było problemu z chrztem??? Czy dopiero będzie chrzczona???
Bogusia007 Twój brat będzie mógł być chrzestnym, nie szkodzi, że jest po rozwodzie, pójdzie do kancelarii parafii i poprosi o kartkę, ze moze być chrzestnym (oni przecież nie sprawdzają w USC czy ktos rozwodnik) także nie powinno być problemów, wiem, bo znam osoby po rozwodzie co chrzczą.
Pajka wózek miooodziooo, jeśli ten kolor to dla mnie bomba
no to mnie z lekka ucieszylas a jesli chodzi o czas kiedy chrzest itd to chcialabym po miesiacy im szybciej tym lepiej zobaczymy jak ksiadz zaraguje bo my niemamy slubu wiec zalezy na jakiego sie trafi a jak ie u mnie to bedziemy szukac dalejaby mala miala chrzest
Madziuja
Ludki Cudki :o)
ja poscieli do wózka nie kupuje kocyk śpiworek wystarczy
co do położnej..ja dzwoniłam do swojej ze szpitala w dniu wyjscia że jestem po porodzie..a ona mi powiedziala kiedy przyjdzie
co do chrztu moja córcia urodziła sie 31 a że u nas chrzty sa w ost sobote miesiaca chrzcilismy ja 26 nastepnego
ale jak widzę głónie chrzczą ok 3 miesiaca
a co odmawiania chrztu niewinnemu dziecku bo rodzice ślubu nie maja jest dla mnie chore nie chrzescijańskie w ogole..aż sie trzęsę..co ma dziecko do tego?
Ważne że rodzice chcą ochrzcic.
co do położnej..ja dzwoniłam do swojej ze szpitala w dniu wyjscia że jestem po porodzie..a ona mi powiedziala kiedy przyjdzie
co do chrztu moja córcia urodziła sie 31 a że u nas chrzty sa w ost sobote miesiaca chrzcilismy ja 26 nastepnego
a co odmawiania chrztu niewinnemu dziecku bo rodzice ślubu nie maja jest dla mnie chore nie chrzescijańskie w ogole..aż sie trzęsę..co ma dziecko do tego?
bogusia007
tak bardzo Cię kochamy
ja poscieli do wózka nie kupuje kocyk śpiworek wystarczy
jestem tego samego zdania co do chrztu
reklama
Lea28
uff jestem wymeczylam sie stracsznie ale zrobilam wszystko co mialam strasznie mozolnie mi to juz idzie teraz chwilka relaksu z BB i za chwilke musze przygotowac sosik do salatki na obniadek zeby ladnie przeszedl ( moja ulubiona slateczka z mozzareli, pomoídorkow, makaroniku i swieztukiej bazylii z pysznym sosem czosnkowo-cebulowym oj beda dzis podkolderniki-jadowite)
Kiniusia witaj i odpoczywaj ile wlezie!!!!
Ehtele oj kochana kuruj sie bidulko!!! a rosolek jak najbardziej
Pajko no niezla bryczka!!!!!!
Milusiu ty kobitko sie tylko nieprzepracuj za bardzo!!!!
Martuska ja nie biore juz od dluuuuzeszego czasu witamin , bo w pewnym momencie bylam "przewitaminizowana" i straszne mdlosci przez to. Witaminy tylko naturalne w warzywkach i owocach i moja gin mowi ze to ok. Teraz tylko pije magnez i od niedawna musze zelazo bo mi spada.
Bombusia, Polianna no to jest normalne ze kosciol robi zawsze jakies problemy ale na pewno jest wyjscie z tej sytuacji. Ja mam inny problem z chrzcinami bo nie mamy wogole chrzestnych oboje z M jestesmy jedynakami:-( , znajomych to e...e... i mamy strasznie malutkie rodziny w dodatku w Polsce no az plakac mi sie chce jak o tym pomysle
Kiniusia witaj i odpoczywaj ile wlezie!!!!
Ehtele oj kochana kuruj sie bidulko!!! a rosolek jak najbardziej
Pajko no niezla bryczka!!!!!!
Milusiu ty kobitko sie tylko nieprzepracuj za bardzo!!!!
Martuska ja nie biore juz od dluuuuzeszego czasu witamin , bo w pewnym momencie bylam "przewitaminizowana" i straszne mdlosci przez to. Witaminy tylko naturalne w warzywkach i owocach i moja gin mowi ze to ok. Teraz tylko pije magnez i od niedawna musze zelazo bo mi spada.
Bombusia, Polianna no to jest normalne ze kosciol robi zawsze jakies problemy ale na pewno jest wyjscie z tej sytuacji. Ja mam inny problem z chrzcinami bo nie mamy wogole chrzestnych oboje z M jestesmy jedynakami:-( , znajomych to e...e... i mamy strasznie malutkie rodziny w dodatku w Polsce no az plakac mi sie chce jak o tym pomysle