reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

witam sie w ten sloneczny dzien!!!!!!!!!!!!
ja juz od rana na nogach. najpierw w laboratorium oddac mocz a potm sniadanko dla mojego M.- jajecznica. teraz ciasto w piekarniku- robie biszkopt z truskawkami i galaretka- moze mi wyjdzie.

aga_natalia trzymam kciuki- bedzie dobrze zobaczysz:))))

reklama
Hej dziewczyny,
wróciłam już do domku, ale już do porodu muszę prowadzić tryb siedząco-leżący w domku.
Wszystko Wam opowiem wieczorkiem, bo niedawno weszłam i muszę doprowadzić się do porządku :tak:
Dziękuję Wam dziewczynki za miłe słowa :tak:

W końcu mam chwilę,żeby się odezwać. :-)
Nadrobiłam wszystko rano,a teraz cosik napiszę (oczywiście nie odniosę się do wszystkich, bo chyba książka by z tego wyszła:-D:-D:-D).
W końcu rozstawili rusztowania i zaczynają ocieplanie mojego bloku. Już myślałam,że nigdy nie przyjdą a sierpień już blisko i nie chciałabym żeby mi za oknem walili jak się synuś urodzi. Mam nadzieję,że się wyrobią do porodu:dry:
Wczoraj wziełam sie za przebieranie ciuszków po córci. Matko,ale tego jest:szok::szok::szok:. Troje dzieci by w to ubrał:-D:-D. Teraz mam zamiar to powoli prać i prasować,bo się nie wyrobię jak jeszcze trochę to odciągnę:rofl2:
Rozalko- współczuję bliskiego spotkania z psem. Dobrze,że Was nie pogryzł. Trzeba było na Straż Miejską zadzwonić. :tak::tak:
Aga_Natalia- trzymam kciuki za Was dziewczynki ;-)
Ehtele- ja do szpitala kupuję 2 małe paczki 2-5kg, a do domu mega pakę 3-6kg:happy2:
Kuruj się kochana;-)
Malagonia- Polianna dobrze napisała.Musisz iść do dobrego okulisty i niech wystawi zaświadczenie na temat porodu.:tak:
Kiniusia- super,że już jesteś. Oszczędzaj się kochana:tak::-)
Pozdrawiam Was cieplutko i życzę miłego dzionka.

Kiniusiu - to czekamy na relację! Dobrze, że już jesteście!!
AgaNatalia - zaciskam kciuki za całą waszą trójeczkę!! Dorze, że was zdiagnozowali i wiedzą co jest! Wierzę, że będzie dobrze!!! Daj znać jak coś więcej się dowiesz!!

Ostatnia edycja:
Dzień dobry wszystkim przyszłym Mamusiom ! :-)

U mnie pogoda dziś znowu pięęęęękna, ciepełko, słoneczko... :-)

Aga_Natalia - trzymaj się, kobietko, oby wszystko było dobrze...

Ehtele, nie martw się Olkiem, ja też mam wrażenie, że Szymon rusza się inaczej, mniej kopie teraz, ale za to dużo się "kręci", pływa jakby, aż brzuch mi faluje. Po prostu maluszki mają już teraz coraz mniej miejsca, więc i ruchy ograniczone :-) kiedy masz wizytę u gina? Bo ja mam 24 czerwca. Może znowu nam się uda w ten sam dzień, jak ostatnio :-)

Co do choroby, to dużo leż, wypoczywaj, pij mleczko z miodem i czosnkiem, ja jak byłam ostatnio przeziębiona, to właśnie tak robiłam. Nieraz wrzucałam i trzy ząbki czosnku naraz do kubka.... niedobre, ale to naturalny antybiotyk... DUŻO ZDRÓWKA CI ŻYCZĘ.

Jeżeli chodzi o te pieluszki NEWBORN, to ja mam zakupione 2 paczki po 42 sztuki. Na pierwsze dni wystarczy, a potem się dokupi w razie czego :-)

Milusia83, podziwiam Cię, ze jeszcze pracujesz... oj, uważaj na siebie, kochana...i nie przepracowuj się.. zwłaszcza, że pogoda taka a nie inna...

Polianna, ja też muszę się wziąć za pranie ubranek dla synka... Bo czas leci... A powiedzcie mi dziewczyny, czy nowe ubranka i pieluszki tetrowe (mam parę) tez trzeba przeprać??

Pati1982, współczuję skurczy łydek... ja miałam jak narazie - na szczęście - tylko 1 raz skurcz, zobaczymy, jak będzie później...

Ola, Lea, uważajcie na siebie, nie przepracowujcie się...

Kiniusia, dobrze, ze juz jesteś!!! :-)

A ja się muszę Wam pochwalić, że wczoraj byliśmy na "małych" zakupkach :-D Kupiliśmy:
- ceratkę do łóżeczka,
- 2 smoczki uspakajające,
- gąbkę do wanienki,
- termoopakowanie na butelkę,
- smoczki do butelek,
- pieluszki flanelowe z wzorkami,
- pieluszki tetrowe z wzorkami :-)

Niewiele mi już zostało do kupienia, więc się cieszę. A wieczorem zamówiliśmy WÓZEK!!!!!! Powinien dotrzeć jutro :-D

Dzień zapowiada mi się znowu samotnie (mąż w pracy do 22.00) :-( Ale mam co robić - prasowanko, porządeczek w szafkach w kuchni, przeglądnięcie rzeczy dla Szymusia :-D Więc czas zleci :-)

Miłego dnia!! :-)

kiniusiu super ze juz jestes- teraz odpoczywaj i pilnuj sie kochana:)))))))))))

milusiu to niedaleko do mnie bedziesz miala- zapraszam:)))))))))))))

ethele kuruj sie- lozko i sen to najlepesze lekarstwo.

cayra gratulacje udanych zakupow- duzo nakupowalas:))))))))) a nowe ubranka i pieluszki tetrowe i flanelowe trzeba przeprac:)

a ja jutro mam wizyte i USG- juz nie moge sie doczekac:))))))))))))))))))))))))

Ostatnia edycja:
Kiniuś dobrze że już wróciłaś:) wszystko będzie dobrze tylko oszczędzaj się kochana...
Cayruś dzięki nie będę dla siebie aż taka zła i będę się oszczędzać, a co do zakupków to strasznie zazdroszczę, ale muszę się jeszcze wstrzymać bo niestety fundusze mi na razie nie pozwalają na to wszystko, na pierwszym miejscu jest zestaw mebli do łazienki, potem firanki, a potem oświetlenie.... a potem moje słoneczko:) niech siedzi jeszcze w brzuszku i spokojnie czeka na swoją kolej:)

Ostatnia edycja:
reklama
No własnie z tymi oczami, to ja sobie doskonale zdaję sprawę. Może moja wada nei jest az tak olbrzymia - powyżej -5 - ale raz urodziłam i nic się mi nie stało jakoś, ja twarda jestem, pomimo kilku ulomności;) poza tym chcę - o ile się nie wystraszy - żeby małzon byl w pobliżu. Niekoniecznie musi widzieć wszystko ze szczegółami, ale nie chcę znowu przechodzić tego sama. Koleżanka mówi, że dlatego nalega na CC, bo więcej pieniędzy za to dostają:/, ale wolę wierzyć, że lekarz chce dobrze:). Jak pójdę do oczologa, to się wszystko wyjaśni.

Do góry