reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

W nocy przewiezli mnie do szpitala w Dublinie.Mam gestoze i w razie koniecznosci ciecia tamten szpital nie pomoglby moim dzieciom,ktore sa jeszcze male,a waza po ponad 1400g. Druga jak dla mnie gorsza wiadomosc,jedna z dziewczynek ma cyste na zoladku.dzis dokladne USG. Pozdrawiam was goraco!

Oj trzymam kciuki.
w pierwszej ciazy tez miałam gestoze i wszystko dobrze sie skończyło,a synek zdrowiutki.
Przesyłam duzo ciepłych fluidków.

reklama
Witam,
Nie wiem jak ja wczoraj czytałam, ale nie zauważyłam, że Kiniusia jest w szpitalu :szok:. Mam nadzieję, że wszystko w porządku i szybko do nas wróci.
Aga Natalia trzymam kciuki za Was dziewczynki.
Fiuu tylko mi kartonów nie dźwigaj!
Martuśka a ja bym się zastanowiła nad psychologią zarządzania i przedsiębiorstwa - to jest bardzo rozwojowa dziedzina i w związku z tym, że w Polsce wzrasta liczba korporacji międzynarodowych ta tematyka jest trendy ;-).

Witam Słoneczka w ten piękny słoneczny wtorek:)

W nocy przewiezli mnie do szpitala w Dublinie.Mam gestoze i w razie koniecznosci ciecia tamten szpital nie pomoglby moim dzieciom,ktore sa jeszcze male,a waza po ponad 1400g. Druga jak dla mnie gorsza wiadomosc,jedna z dziewczynek ma cyste na zoladku.dzis dokladne USG. Pozdrawiam was goraco!

Słoneczko trzymam bardzo mocno kciuki za Was

A tak w ogóle to Olek jakoś inaczej się rusza i mnie to martwi...chyba histeryczka jestem, ale to silniejsze ode mnie...a wizyta dopiero pod koniec czerwca...i cóż tu począć z takimi myślami?
I mam pytanie do Was bo pisałyście, że pieluszki NWEBORN 2-5kg, czy 3-6kg, te najmniejsze to wystarczy jedna paczka. Ale jaka ma to być paczka ta do 27szt. czy mega paka 90 szt.???? Ile właściwie tego potrzeba...????
Pajkaa nie martw się na zapas...ja jestem właśnie dzieckiem 8 miesięcznym w dodatku urodzonym z wagą 4100:szok::szok::szok: I jestem silna i zdrowa:tak: A Twój Sebastian na pewno wyjdzie w terminie...
Na ostatniej wizycie lekarz mi mówił, że do końca 34 tyg wykształcają się płucka..
Czekam oczywiście na zdjęcia mebelków i całego pokoiku:):):):):)

u mnie Sebus tez sie inaczej rusza, ale jak da kopa to az gwiazdeczki widze moze sie przekręcił?
Ja mam kupione mega pake 94 szt i do tego kupiona malutką paczkę od 3-6 kg bo w realu byla promocja i 94 szt kosztowały 42 zl. Wiem, z epieluch moze schodzić nawet do 18 szt na dobę wiec taka paka to nic :)
oczywiscie jak pokoik bedzie gotowy dam foteczkę:))

Boże dzisiaj kończe 30 tc i zaczynam sie juz psycidznie nastawiac, ze z każdym dniem moze przyjsc poród

witam dziewczyny!!

dziś mam pracowity dzień w dodatku z teściową na karku... zapowiedziała, że mi pomoże :p choć nie wiem czy sama bym lepiej nie dała rady ;) no ale nic to - niech kobita ma poczucie, że jest potrzebna. Będzie wilk syty i owca cała :D

rozalka współczuję gorąco przeżyć, a ludziom, którzy mają rozwydrzone psy bez smyczy i opieki osoby dorosłej kazałabym posiedzieć w klatce z lwem i opiekunem, który mówi - spokojnie on nie gryzie. K**wa nie znoszę tego, że ludzie nie traktują zwierząt jak zwierzęta.... AAAAAAAAAAAAaa co za głupota..... Wyobrażam sobie jak się przestraszyłaś - ja bym chyba umarła... Nie wspominam o sytuacji gdyby pies zaatakował twojego synka... współczuję z całego serca - ja lubię zwierzęta, ale nigdy mi nikt nie wmówi że "spokojnie". Nie ufam i koniec. Zwierzę to zawsze zwierzę. Mam dużego psa, łagodnego jak stara owca, a mimo to dbam o to żeby znał swoje miejsce w stadzie, bo by nas zeżarł gdyby chciał.. Zawsze staram się też żeby moi goście czuli się bezpiecznie... Oj to dla mnie temat rzeka.

ehtele ja też bym postawiła na jumbo paczkę... maluch szybko rośnie ale też duuużo siurka i kupcia :)

wczoraj doszedł do mnie leżaczek :D Olek nic innego nie robi tylko leży i się buja :D także zakup udany przynajmniej dla jednego :D trochę się boję, że do ery Franciszka młody zmęczy go za bardzo, ale w sumie jak mam stelaż to resztę z mamą poreperujemy :D

Witam!!!:-)
U nas zapowiada sie gorący dzień!
Od rana jeżdżą kosiarkami, więc o 8.30 zrobili mi pobudkę, dranie:wściekła/y:

AgaNatalia zyczę dużo zdrówka dla maluszków i dla Ciebie, mam nadzieję, że posiedzą jeszcze w brzuszku. Napisz co po USG .:happy2:

Ehtele leż w łózeczku i kuruj się, życze powrotu do zdrowia.:-) Co do diety to wysłałam Adriana tydzień temu na badania krwi i moczu dr powiedziała, ze wyniki b. dobre i mówi "ale Cię ta mama dobrze karmi" więc wszystko w porząsiu, oczywiście co do mnie to będę się konsultowała z lekarzem.

Idę zrobić śniadanie dla siebie i mojego pierworodnego dziś serwuję twarożek z pomidorami, szczypiorkiem i rzodkiewką, mmmniam:tak::-)
Po nocy boli mnie kręgosłup jak cholera, niby piszą aby już nie spać na plecach, bo obciąża to b. kręgosłup, ale na bokach też cięzko, bo bolą biodra :baffled:i jak tu spać???? buuuu:confused:

Miłego dnia Brzuchatki :)

Malagonia - jak to, CC przez "widzi mi sie"? Bez sensu. Idź do dobrego okulisty i niech on wyda pisemną opinię,którą pokażesz ginekologowi. CC to jednak operacja... :-/ a tym bardziej jak masz drugie dziecko i nie możesz liczyć na pomoc osoby trzeciej.Dla mnie to zbyt duże ryzyko. Trzymam kciuki!

ehtele- chyba lepiej jedną,ale dużą juz nie pamiętam ile pieluch u nas schodziło,ale napewno sporo ;)
A co do ruchów - jakie są te ruchy u Ciebie??
Moja mała już zbytnio nie kopie. Poprostu się wierci. Wczoraj leżąc na boku mogłam dokładnie obejrzeć kulkę,która sobie wędrowała po boku brzucha, chciałam nagrać kamerką ale nie wyszło :) Wiesz...ciasno już tym naszym bobasom.Podobno jeśli matka była spora przy urodzeniu to dziecko też takie może być :)

Aga_Natalia - jeeeejku :( serduchem jestem z Wami dziewczyny!! Ta cysta w żołądku to coś poważnego?? Co z gestozą- poleżysz już do końca w szpitalu? Planują cesarskie wcześniej? Bądźcie dzielne...

Upaaaał, nie dam rady!! Zainstalowałam już wiatrak w pokoju, powiesilam pranie, piorę pierwszą partię Liliankowych ubranek żeby je wyprasować później i ułożyć wreszcie w szafie :) Wyschną w mgnieniu oka. Piorę na jakimś trybie dla dzieci z dodatkową ochroną A+ (coś antybakteryjnego czy cuś),czyli ponad 2h będą się prały. Spooro tych ubrań.

?Macie może jakiś cudowny sposób na usunięcie starych plam,które się nie usuneły podczas zwykłego prania??? Mam kilka takich ubrank po Olimpii, są cudne i żal mi je wyrzucać.. :-/ ...

dzien doberek ... słonko swieci jak opetane duszno duszno i duszno jak dla mnie no coz taki urok lata:-D dzis wpadlam na pomysl ze odwroce poduszki w strone okna i to poskutkowalo w miare sie wyspalam tylko kot szalal i znow mialczal chyba chce mnie przygotowac do nocnych pobutek hhehe ,ale moglby sie jeszcze nademna zlitowac ;-) a tak wszytko ok mala wczoraj dwa razy tak podskoczyla ze z brzucha zrobil mi sie storzek bylo to piekne, dzis ogoliesiedze w domu i zabieram sie za porzadki potem na 17 jade do szkoly rodzenia z moim M bo dzis bedzemy sie zajmowac kapiela noworotka ,przewijanie i ubieranie malanstwa- dobrze ze idzie tez wkoncu mosi sie czegos nauczyc heh

Aga natalia- kochana trzymaj sie - trzymam kciuki pamietaj wszytko bedzie na pewno dobrze

Pajkaa- super , ze do nas wrocilas cała i zdrowa

Ehtele - na pewno z Olkiem wszytko dobrze tez czasem panikuje wiec to norma wszytkich matek :-) a ty sie kuruj taka piekna pogoda a ty w
lozku ............... a jeslichodzi podanie mego nr tel gdzie go mam podac na swoim profilu?

ehtele- chyba lepiej jedną,ale dużą juz nie pamiętam ile pieluch u nas schodziło,ale napewno sporo ;)
A co do ruchów - jakie są te ruchy u Ciebie??
Moja mała już zbytnio nie kopie. Poprostu się wierci. Wczoraj leżąc na boku mogłam dokładnie obejrzeć kulkę,która sobie wędrowała po boku brzucha, chciałam nagrać kamerką ale nie wyszło :) Wiesz...ciasno już tym naszym bobasom.Podobno jeśli matka była spora przy urodzeniu to dziecko też takie może być :)

Dokładnie to jest wiercenie się a nie kopy, ale mam wrażenie, że te wiercenie się jest jakby słabsze, krócej trwa itd...ale jest...no cóż może rzeczywiście zmienił jakoś pozycje, choć już nie powinien bo na ostatniej wizycie był główką w dół...:baffled:

a co do plam u mnie standardowo Vanish działał innych domowych sposobów nie znam...

ps. Napisze do męża żeby p opracy skoczył po proszek to ciuszki sobie przepiorę:-):-)

reklama
Hej sierpnióweczki
Aga Natalia - trzymam kciuki, daj znać jak coś będziesz wiedziała
bogusia007 - a tak z ciekawości do jakiej szkoły rodzenia chodzicie? weź sobie dziś aparat na te zajęcia z kąpieli - u nas było dużo śmiechu, zwłaszcza jak prawie wszyscy chcieli "dziecko" otrząsnąć z wody po kąpieli:-D a położna "nie trzepiemy dzieckiem":rofl2:
Ehtele - na pewno młody ułożył się inaczej, nie stresuj się niepotrzebnie, zobaczysz że w najmniej odpowiednim momencie sprzeda ci takiego kuksańca że aż podskoczysz:tak:
polianna - u mnie na plamy króluje vanish w płynie - zalewam bezpośrednio plamę i zostawiam na godz, a jak są jakieś upiornie wredne to można zrobić taką pastę z vanishu w proszku z wodą i nasmarować - zostawić na dość długo, innych sposobów nie znam:sorry2:
Ja mam kolejną noc pod znakiem skurczy łydek, ale dziś tak mnie chwycił że normalnie płakałam:baffled:, tak mi wygięło nogę a najgorsze że nic nie mogłam z tym zrobić, normalnie chociaż można to jakoś rozruszać a tym razem wysztywniło wszystko, ból nieziemski i jeden skurcz za drugim ;-( jak już myślałam że odpuszcza to łapał następny. Nie mam już siły...
Dziś chyba pójdę na rynek poszukać szlafroczka do szpitala i może jakąś koszulę. Miłego dnia brzuchatki

Do góry