reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Dzindybry!!!!!

Ja wpadam na chwilke zyczyc wam milutkiego dnia :-) mam troche robotki w domku (sprzatanko,pranko,obniadek...) a i ze soba musze tez maly remoncik zrobic takze dotre do was pozniej!!!

Aga Natalia kobito trzymaj sie cieplo!!!!!!!!!

reklama
Hej sierpnióweczki
Aga Natalia - trzymam kciuki, daj znać jak coś będziesz wiedziała
bogusia007 - a tak z ciekawości do jakiej szkoły rodzenia chodzicie? weź sobie dziś aparat na te zajęcia z kąpieli - u nas było dużo śmiechu, zwłaszcza jak prawie wszyscy chcieli "dziecko" otrząsnąć z wody po kąpieli:-D a położna "nie trzepiemy dzieckiem":rofl2:
Ehtele - na pewno młody ułożył się inaczej, nie stresuj się niepotrzebnie, zobaczysz że w najmniej odpowiednim momencie sprzeda ci takiego kuksańca że aż podskoczysz:tak:
polianna - u mnie na plamy króluje vanish w płynie - zalewam bezpośrednio plamę i zostawiam na godz, a jak są jakieś upiornie wredne to można zrobić taką pastę z vanishu w proszku z wodą i nasmarować - zostawić na dość długo, innych sposobów nie znam:sorry2:
Ja mam kolejną noc pod znakiem skurczy łydek, ale dziś tak mnie chwycił że normalnie płakałam:baffled:, tak mi wygięło nogę a najgorsze że nic nie mogłam z tym zrobić, normalnie chociaż można to jakoś rozruszać a tym razem wysztywniło wszystko, ból nieziemski i jeden skurcz za drugim ;-( jak już myślałam że odpuszcza to łapał następny. Nie mam już siły...
Dziś chyba pójdę na rynek poszukać szlafroczka do szpitala i może jakąś koszulę. Miłego dnia brzuchatki

to rzeczywiscie wesolo haha chodze w przychodni na morenie w gdansku szkola za darmo i jest super

I ja witam słonecznie:-)
U nas na tym 9 piętrze rano nie da się wytrzymać, bo okna mamy od wschodu-gorąco:rofl2: Ale już koło 12 jest spoko:tak: Zaraz wybywamy z Basią na spacerek, po drodze do mojej pracy (jeden "filozof" będzie zaliczał piąty raz ten sam sprawdzian-wczoraj podłożył gotowca:no:)
W nocy nie za bardzo spałam, bo Basi jakiś katar spływał do gardła i co chwilę się budziła... A ja obudziłam się za to rano z bólem bioder-chyba się rozchodzą i przygotowują do porodu:sorry2:
Malagonia-a Twój lekarz będzie Ci robił to CC? Bo jak nie, to często jak przyjeżdżasz do szpitala i tak każą rodzić sn:sorry2:
Aga_Natalia-trzymam za Was kciuki:happy:
Ehtele-ja też kupię tylko jedną Jumbo pakę-zobaczysz jak mały szybko urośnie;-) Kuruj się:-)

Rozalka-ależ miałaś przygodę-nie cierpię takiej nieodpowiedzialności ludzi:no::angry:

Dzień dobry, znowu piękna pogoda:) Super:)

Aga_Natalia trzymaj się kobietko, wszystko będzie dobrze tzn mam nadzieję, że kolejne badania wykażą, że jednak jest ok
Ehtele kuruj się kochana:)
Polianna chyba tylko vanish... nie mam innych pomysłów, tez mam parę ciuszków po siostrze meża poplamionych - ale fajnych i szkoda ich, mam nadzieję, że vanish da radę...
Pati na skórcze łydek warto pić lub łykać magnez - mnie pomogł

A ja dziś mam kolejny zabiegany dzień, muszę kończyć powoli wielkie sprzątanie, prać, prasować, w międzyczasie mam ucznia, potem jadę na dwie godziny do szkoły, potem po rodziców na lotnisko bo przylatują z krótkich wakacji... wow szykuje się zwariowany dzień

Witajcie :-) U mnie piękna, słoneczna pogoda. Pranie już się suszy. Później będzie prasowanie. Dziś na obiad mąż sobie zażyczył młode ziemniaczki z maślanką :-D więc przynajmniej szybko i z głowy.

Aga Natalia - trzymam kciuki za Waszą trójeczkę, zdrówka i daj nam znać co i jak...

Ehtele zdrówka, leż Kochana i się kuruj. :-)

Pozdrawiam Was wszystkie a wizytującym życzę udanych wizyt :-) Miłego dnia :-)

Pati no to niestety nie znam już innych sposobów....może zapytaj swojego lekarza o jakieś "magiczne" sztuczki, podczas skórczu trzeba przyciągnąć palce stopy do nogi - ale pewnie o tym wiesz

Szaleje ta pogoda… najchętniej nie wychodziłabym spod chłodnego prysznica:) Ale niestety muszę wyjść… na pocztę (na szczęście to blisko), a po południu konsultacja okulistyczna ws. porodu-ale nie przewiduję niespodzianek:)

Martuśka85 ja jestem psychologiem. Napisz do mnie na priva, co Cię najbardziej interesuje i co byś chciała później robić (co prawda niewielki mamy na to wpływ, ale zawsze:)), a ja pomogę to brutalnie zderzyć z rzeczywistością, czyli pracą po studiach:)))

Mallaika gratuluję udanej wizyty:)

Malagonia z górki mamy, ostro z górki!:)

Aga Natalia mocno trzymam za Was kciuki dziewczyny!!!:)))

Ehtele nie jeden miesiąc, nie jeden…:) To już troszkę trwało. Ale faktycznie teraz dostałam większe pieniążki za duże zlecenie dla sądu, więc mogłam się nie hamować:) A myślisz, że Olkowi chce się skakać w taki upał?:) Nie martw się!

Lea nie zapracuj się tylko!:)

Ola to samo!:)

Pati dołącz do tego magnezu sok pomidorowy:)

Witajcie kobietki,
ja gniję od rana w biurze, chociaż przed pracą skoczyłam na zakupki - mleczko, bułeczki, dżemik, chciało mi się takiego zwykłego śniadanka do tego kakao:)
W nocy nie mogłam jakoś spać - koszmar za koszmarem. Buziaki i życzę wam miłego dzionka:)

Aga Natalia miejmy nadzieję, że wszystko będzie dobrze i z Tobą i z dziewczynkami, na pewno jesteś w dobrych rękach....

Kassia191 najpierw do Gdyni, a potem do Łeby:)

Pajeczko no już niebawem będziesz się cieszyła ósmym miesiącem:) wszystko będzie dobrze zobaczysz:)

GSC nie ma się czego bać:) już bliżej końca kochana jak początku, a nasze dzieciaczki są naprawdę już dobrze rozwinięte...

Bombusiu no widzę, że Adrian dzielnie pomaga mamusi w przygotowaniach:)

NAtko gratuluję udanych zakupów, nic tak chyba nie cieszy jak kompletowanie wyprawki:)

Mama Aneta no to widzę, że ćwierćwiecze się zbliża, szalej kochana:)

Nektarynko
ja też czytałam na ten temat, że można przed porodem otworzyć działalność i normalnie się dostaje macierzyńki Warto założyć firmę przed porodem - Rzeczpospolita

MArtuśka no to świetnie, że u Ciebie ciąża tak delikatnie przebiega:) ja bym postawiła na psychologię zarządzania - można z tego wyżyć:D:D:D

Mallaika no to dobrze, ze z wami wszystko w porządku, mam nadzieję, że wypoczęłaś troszkę:)

Ehtele no to to widzę bidulko, że jednak łóżko, kuruj się kochana... mam nadzieję, że szybciutko Ci przejdzie. Zazdroszczę, że Twój Oluś przesypia całą nockę, mój zaczyna szaleństwa o 22 kończy o 3 w nocy:D Co do ruchów być może dzidziulek pomału ustawia się do porodu, po 33 tc już ruchy mogą być słabsze, dzieciaczki nie mają tyle miejsca do harców..

Malagonia dziwny ten lekarz, nawet z ciężką wadą można rodzić SN

MArulka o jak fajnie przynajmniej już Oluś skorzystał z leżaczka:D:D:D dotrwa dotrwa:D

Bogusia007 dzisiaj to ja miałam straszne problemy ze snem - normalnie nie mogłam sobie znaleźć miejsca

Kasia2506 w takim razie musisz z samego rana uciekać na spacerki z Basieńką:)

Olu
tylko spokojnie:) pamiętaj nie forsuj siebie zbytecznie:)

Wuzelku teraz nawet z dużymi wadami nie kierują na CC, wszystko zależy od siatkówki:)

buziaki

reklama
Do góry