reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

czesc dziewczynki
jestesmy juz w domu :)
nie mam za duzo czasu wiec nawet z Wami nie popisze bo mąż zaraz wraca i mnie pilnuje:)
opowiem Wam jutro wszystko ze szczegółami :)

reklama
czesc dziewczynki
jestesmy juz w domu :)
nie mam za duzo czasu wiec nawet z Wami nie popisze bo mąż zaraz wraca i mnie pilnuje:)
opowiem Wam jutro wszystko ze szczegółami :)
Hello!!!!
Swietnie, ze już w domku, wypoczywaj w dwupaku jak najdłuzej !!!!!

Ciamajdka, a brata przyślij do mnie na szkołę, ja go szybko nauczę myć i kubki i okna hi hi

Pajka, to super, że już jesteś :-) Czekamy na szczegółową relację jutro...

Ciamajdko, okna poczekają do powrotu Tobiego :-)

Dziewczyny, ja to jakaś pechowa chyba jestem... Taka piękna pogoda, więc wybrałam się z mężusiem do miasta na małe zakupki. Schodząc po schodkach w rynku upadłam... Niby na kolana poleciałam, do przodu, ale prawa stopa tak niefortunnie mi się "wygięła", że teraz boli. Mogę na niej stać, ale nie mogę jej wyginać na boki... Narazie nie spuchła.... Zobaczymy, w jakim stanie będzie jutro... Na początku sie bardzo wystraszyłam, a teraz się śmieję, że nie doczekam w całości do końca ciąży i zamiast wózka dla szymusia, przydałoby mi się kupić wózek inwalidzki, co bym sobie krzywdy nie zrobiła.... :-D

hello dwupaczki:tak:

Jak tam piątek mija?

U mnie spokojnie, Szymon w południe wyjechał na rower a ja oczywiście zaczęłam gotować:-D:-D Seria KOLEJNE WYZWANIE KULINARNE - trwa - heheheh Dziś botwinka - zupka z młodych buraków - robiona po raz pierwszy w życiu - a mąż obdarzył ją komplementem - dobra jak u mamy - więc musi być dobra:-):-) Gar jak dla wojska zrobiłam więc wpadajcie:tak:

polianna nawet o leku na kolki nie myślałam...o jakim leku myślisz? Mówisz, że warto kupić wcześniej?

Pytanie do wszystkich
Każde dziecko ma kolki? I jak wygląda kwestia herbatek wspomagających laktację, też uważacie, że jest niezbędna?
Pytam bom głupia w tym temacie...

Ciamajdka weekend z Tobim odbijesz sobie w następnym tygodniu... Może wymyśisz coś romantycznego? Coś w stylu kolacyjka, świeczki itd. Bo tygodniowej nieobecności na pewno się ucieszy:-p
A co do ostrzeżenia to aż się wystraszyłam, że to ja coś zrobiłam:sorry2: Co do takich ogłoszeń to też mnie wkurzają - w końcu to nie allegro:-p
A co zakupów to uważaj żeby choć na jedzonko zostało:-p Czekam na listę na liście zakupów:-D:-D

Bombusia super, że zakupy udane. Ja czekam na zdjęcia lamp w pełnej okazałości:-) A cena wanienki rzeczywiście rewelacyjna;-) U mnie wanienka będzie w garderobie;-)
a co do fiuufiuuu to tak mało takich ludzi jeszcze na świecie;-) Bezinteresowność to chyba coś zapomnianego u nas:shocked2:

pati1982 no właśnie dlatego rkupowałam coś co miesiąc - choć to zawsze ryzykowne jest - różne rzeczy się przydarzają - ale ja nie z tych odkładających heheh:-p:-p ale jestem zdania, że czas na zakupy najwyższy...w już za miesiąc co niektóre zaczną się rozpakowywać:-D

Aga_Natalia kurczę tyle wiadomości - ale ta najważniejsza dobra - dziewczynki prawidłowo się rozwijają...:-) Tu gratulacje... A co do puchnięci, wysokiego ciśnienia i wyników moczu...to cóż może za mało witaminek? Może kawkę trzeba odłożyć? Zresztą jak lekarz jest spokojny to ty też musisz... nie ma co się stresować, trzymam za Waszą trójeczkę kciuki:-D:-D:-D:-D

Anecia1111 placki ziemniaczane? Jejku jak dawno ich nie jadłam...
A na zdjęcia czekam!!!!!
Najgorsze, że dopiero jak już tak jesteśmy zaawansowane to ludzie zaczynają nas zauważać...:wściekła/y: No ale cóż ważne, że w ogóle zauważają...

Lea28 no to gratuluję wizyty..ja też już dokłądnie wiem jak Olek w brzuszku siedzi. Na dole główka - po lewej stronie kregosłup plecki, wyżej pod piersiami pupcia, a po prawej nóżki i rączki, którymi wierzga jak koziołek:-p:-p

Black_Opal najważniejsze, że lekarz potwierdził, że wszystko jest w porządku , a dziecię rośnie rzeczywiście szybko, bo generalnie teraz średnio 200gr na tydzień, więc u Was nadprogramowe 100gr:-p:-p:-p
A jak jest ułożone dzieciatko u Ciebie w brzuszku?

Wuzelek no to rewia mody będzie na porodówce:-p:-p Klapeczki do szlafroczka heheh:-D:-D BOSKO, tak trzymać:-p:-p Może na all żółte się znajdą...

fiuufiuu nie możliwe -dentysta w deficycie? Trzymaj się do poniedziałku...

panienka gratuluję udanej wizyty:tak:

monika8112 i tego mi brakuje. Moje białe racice wołają o słońce...jestem taka blada...zazdroszczę tego smażenia na słonku:tak: ojjj wykorzystaj ten czas...

Bogusia86 dokładnie można tylko westchnąć:happy2::happy2::happy2::happy2: Faceci to faceci...a wózeczek Tako jest ok, my też patrzymy na ceny i stąd bexa...maxi cosi makabrycznie drogie...

Cayra słońce no uważaj na siebie Mamuśka, moze zrób sobie profilaktycznie okład z wody z octem, bo w nocy może być różnie!

Ehtele co do kolek u dzieciaczków, to w większości na pewno mają, jedne troszkę, a inne wyją niestety baaardzo. Mój miał rzadko kolki i jeśli już były to krótko trwały, przykładałam wtedy pieluszkę i jeździłam butelką z ciepłą woda po jego brzuszku, pomagało zawsze, ktoś mnie tego nauczył, aby masowac ciepłym.
Je herbatek nie piłam, bo miałam sporo mleka i nie było potrzeby, ale moja kolezanka trochę sie wspomagała na początku połogu i chyba jej pomogły, bo później karmiła dość długo:)

cayra musisz teraz na siebie szczególnie uważać. mam nadzieję, że z nogą wszytsko dobrze.
pajkaa- dobrze, że wracasz. Czekamy na relację. Odpoczywaj bo po szpitalu to pewnie człowiek wyczerpany jest samym stresem.
bogusia86- my też myslimy intensywnie nad wózkiem. ale jeszcze nie mieliśmy czasu, żeby wybrać się do sklepu pooglądać. Też myślałam nad maxi cosi ale za drogi jest, widziałam używane po 1000zł. Ale jednak chyba trochę boję się kupować na allegro, bo taki wózek to przecież nie ma nawet gwarancji, poza tymm obawiam się o podróbkę.
wuzelek- dzięki za info z biedronki. mam blisko domu ale rzadko tam bywamy bo duzo bliżej mamy lidla. A torby mi własnie brakuję.
Słodka_gorzka_czekolada- jeżeli nie masz naprawdę pomysłu i środków to zawsze możesz coś zrobić sama. Np napisz list. My kiedyś zrobilismy sobie prezenty własnej roboty na gwizdkę. Ale był ubaw :) A może kup bilety do kina, do teatru.

Ja byłam dzisiaj w dziekanacie i wyszedł mi plagiat w mojej pracy. Okazało się, że zaznaczyło mi cytat i teraz musze jechać do promotorki po podpis czy zgadza się, że praca jest ok czy będzie chciała coś zmieniać. Mam nadzieję, że nic nie będzie chciała zmieniać. W dziekanacie proponują mi 17 lub 22 jako termin obrony. Zatem w poniedziałek pewnie się wyjaśni kiedy obrona, już nie mogę się doczekać :)

I dzisiaj sie okazało, że w ostani weekend czerwca wyjezdzamy na mazury. Hurrra!!! Marzyłam o tym :)

Aaaa i najlepsze- dzisiaj wyczaiłam na naszej klasie babkę, która prowadzi naszą szkołę rodzenia. I uwaga- w wieku 47 lat urodziła 7 dziecko. A to było 4 lata temu. Na pierwszych zajęciach powiedziała nam, że zastanawiali sie teraz nad kolejnym dzieckiem, ale w końcu zrezygnowali.:szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki dziewczyny.. tak to jest, jak brzuch zasłania wszystko i nie widać nóg ani stóp, jak się idzie :-D

Ehtele, ja sobie zapobiegawczo kupiłam 1 opakowanie Hipp Natal - herbatkę na laktację. Jak nie będzie potrzebna, to nie wypiję :-) A cod o kolek, to nie pomogę, bo nie wiem...

Do góry