reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
ehtele moja szwagierka karmi piersią mała a wspomaga się herbatką z anyżu i kopru włoskiego, co do kolek to nie wszystkie dzieci mają, syn mojej przyjaciółki nie ma wogóle , genialne dziecko ma 4 miesiące.
ja ostatnio praktykowałam gorącą wyprasowana pieluszkę na brzuszek na kolkę u małej Majeczki, poskutkowało:)
sposobem jest też ciepły strumień ze suszarki do włosów na brzuszek to jest porada jakiegoś tatusia z gazetki M jak Mama:)

cayra uważaj na siebie, a na ta kostkę to zapobiegawczo okład z lodu i trzymaj ją do góry!

No dziewczyny:)) mala zasnela chwilka dla mnie- a wiec dzisiaj czuje jak moj brzuch sterczy, jest ciagle twardy- co prawda nie sa to skurcze a raczej pozycja malenstwa, bo po bokach jest w porzdku. Ale mialam mnostwo planow na dzisiaj i obeszlo sie domkiem i lozkiem:(((

Ciesze siePajeczkaze wrocilac i mam nadzieje ze mnie nie wyprzedzisz - bedziesz dzielnie trzymac sie w dwupaku:):tak:
Ja jestem ciagle podexcytowana sytuacja w Polsce- powiem Wam ze naprawde jak sie jest tak daleko to przezywqa sie to wszystko 100 razy bartdziej jak u siebie na swoim podworku:( W niedziele odbywaja sie tutaj koncerty charytatywne na rzecz powodzian w Polsce - nawet myslalam ze wyjde - zobaczymy jak brzuszek mi na to pozwoli.

Wuzelek - no masz racje ze troche bardziej sie tego wszystkiego boje nawet jak w drugiej ciazy- ale w sumie to lekarze tutaj b. dobrze o mnie dbaja i widze ze to oni maja najwieksza radosc jak kobiety z Kliniki Ciaz Wysokiego Ryzyka rodza zdrowe donoszone dzieci:)))
to jest zadawalajace- w drugiej ciazy mialam lekarz Polaka- uczonego wielce - wykladowce na Uniwersytecie w Katowicach- a teraz tutaj w Staanch na Uniwersytecie of ILLINOIS at Chicago- i powiem szczerze olal mnie i moje komplikacje kompletnie:( Nigdy wiecej Polaka:/ za granica. Nawet nie chce mi sie wspominac tamtego czasu - milam moment ze chcialam isc z tym do sadu- dalam spokuj dla dobra drugiej ciazy- ale gdzyby nie on dzisiaj milabym juz 4 letniego synka, szkoda gadac- ja mu ufalam tak jak wiekszosc z Nas ufa swoim lekarzom- ale na kazda moja skarge w sprawie dolegliwosci powtarzjacych sie z pierwszej ciazy mowil mi ze to jest normalny objaw, a ja jestem nadwrazliwa bo mam zle doswiadczenie- a no tak bo milam i nadal mam .

Amerykanie ciagle mi powtazaj ze to ja najlepiej znam swoj organizm i jak czuje ze cos jest nie tak mam pedzic do szpitala , bo oni sa tam od tego zeby sprawdzic ze jest oki.

cayra1984 - oj wspolczuje - mowia ze najgorzej jest ciaze w zime nosic ze wzgledu na upadki:(

Shyla 2 -3 tyg. i waga z przed ciazy :szok:- troche nieprawdopodobne- ale zycze zeby sie udalo- ja w 10 dni schudlam ale przytylam tylko 8 kg...

Dzieczyny jak zagladam na wasze listy zakupow to jestem w szoku ja jeszcze nic nie kupilam- tzn. ostatnio w rece wpadla mi fajna sukieneczka- ale w sumie czy bedzie dziewczynka??? ja tez ciagle nie wiem co tam sie u mnie kroi...

Ale zamierzam w koncu wzisc sie za porzdkowanie miejsca dla malenstwa- na pocztku bedzie w malej lozeczku takim na koleczkach kolo mojego lozka - jak mala sie juz na dobre przeniesie do swojego lozeczka - dzidzius laduje w jej lozeczku:)) wiec to moze na swieta Bozego Narodzenia.

Ciamajdko i ja mam ochote umyc okana - co dzien z rana o tym mysle ale szybko mi przechodzi- bo jednak sie boje zebym pozniej na siebie nie narzekala:(

fiu- zaznaczyłam normalnie w pracy cytat, ale system tego nie wychwytuję. Zaznacza fragmenty gdzie iles słów się powtarza. Norma jest u mnie do 50, tzn nie może się powtórzyć jednorazowo więcej niż 50 słów. I nie ważne, że to jest cytat, czy tabela, wszytsko zaznacza. Z tymi słowami to jest współczynnik nr 3. A jeszcze jest 1 i 2. Te miałam dobre, ale nie wiem o co w nich chodzi.
Ethele- z tego co wiem to nie każde dziecko ma kolki. My mamy o tyle farta, że babka która nam wynajmuję mieszkanie jest pediatrą, i pracuje prawie, że naprzeciwko naszego bloku. Więc mam nadzieję, że będę mogła na nią liczyć w razie czego.

Pajeczko dobrze, że już jesteście!!!:)))

Polianno te torby biedronkowe są w jakiejś takiej wakacyjnej gazetce.

Cayra okład z altacetu albo wody z octem (śmierdzi, wiem, ale pomaga), gdyby noga puchła, jedź od razu do szpitala.

Ehtele ja ze wschodu więc na botwinkę zawsze:) Od razu ostrzegam, że będzie dolewka:) Co do kapciuszków-raz w życiu się uparłam-chcę puchate żółte, nic skomplikowanego… Na allegro patrzyłam, ale w rozsądnej cenie (plus przesyłka) nic nie ma… Ale skojarzyłam jeszcze jeden sklep w mieście, w którym nie byłam, więc jutro z ostatnią nadzieją… Szlafrok mam w żółte i jasnokremowe pasy (więc dopuszczam kompromis w postaci kremowych…), ale przecież różowych czy błękitnych do tego nie kupię:)

Alaa nie ma za co:) Ja oglądam w miarę regularnie gazetki z biedronki, bo wszystkie są w necie, a czasem naprawdę coś się zdarza:) Z pracą na pewno będzie ok, choć wiem, jakie denerwujące są takie zwroty akcji przed samą obroną… Mazur normalnie bym zazdrościła, ale tym razem nie, bo na samym początku lipca jedziemy na Podlasie, i zostajemy do rozpakowania:) I chwilę po, oczywiście:)Aha-Twoja prowadząca szkołę rodzenia jest po prostu fachowcem:) Mowę mi odjęło na moment:)

Pajeczko witaj na swoim:p W domku i na BB. ojj pewnie noc na swoim łóżku będzie dziś cudowna:-D:-D Czekam na szczegółowe wieści, co i jak:tak:

Alaa nie lubię taki formalnych problemów..ale cóż wymóg to wymóg...na pewno nie będzie z pracą problemu...:tak:
Mazury - szczerze zazdroszczę - choć teraz nawet jakbym zaplanowała to się boję- jakoś bezpieczniej blisko domu - po przejściach w Białowieży...nie zdecydowałabym się na podróż gdzieś dalej... ale ocywiście życzę udanego wypadu - wypocznij:-p:-p
aaaa siódemka dzieci????? Dla mnie to już za dużo - choć jeśli warunki są (w sensie miejsca) i jedno z rodzicó jest w stanie się poświęcić wychowaniu dzieci i rezygancji z pracy zawodowej to ok:tak: mnie zawsze podobały się duże rodzinki:-D

Właśnie wskoczył nasz znajomy, który miał załatwić nam lampę stojącą do salonu. I JEST - I JEST BOSKA Uwielbiam jak coś przybywa do mojego domostwa:-D:-D:-D:-D:-D

ehtele - moja maluda miała kolki... Używaliśmy kropl typu esputicon al wiele one nie dawały. Piłam herbatki na laktacje i fakt- laktacja była,że hoho ! ale nie wiem czy to kwestia natury czy też herbatek,nie sądzę by one zaszkodziły a zawsze jest to kolejny napój,który możesz pić :)

Wuzelku - szukam gdzieś tych toreb ale nie mogę znaleźć :(( Hmm..może na stronie jeszcze nie zaktualizowali. Pozostaje mi zapisać sobie na czerwono żeby 14 zajść do sklepu ;)

reklama
Ja ciążę zimą zniosłam lepiej niż tą... Ubierałam się jak michu , nosiłam futrzaną kurtkę, futrzane buty (bo wygodne, nie modne ;) ) i choć byłam bardziej okrągła niż długa to było ok! A teraz jeszcze co najmniej 2 miesiące a ja puchnę, nie mam co założyć na ten wielki brzuch i nie ma też jak się schować :) wszystko opięte. A poza tym te potworne pończochy przeciwżylakowe. Dziś pierwszy dzień cieplejszych dni a już odczułam "uroki" tego plastiku na nogach :(

Do góry