reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Ehtele ja tez uzywalam herbatek na laktacje w momentach kryzysu, ale powiem szczerze ze te polskie nic w sumie mi nie pomagaly - kupowalam tutaj w ameryknskich aptekach ziola sprowadzane z chin- rewelacja.
Jesli chodzi o kolki, ummm tez mialam te z Polski kropelki i nie pomagaly, i dawalam tutejsze- ale za wiele tez chyba nie dawaly rady- generalnie lakarze nic mi nie chcieli przepisywac na kolki bo naukowo jest stwierdzone, ze nie ma na to lekarstwa - najlepiej jest dziecko ponisic, poprzytulac lub u mnie rewelacyjnie sprawdzal sie bujaczek, ale taki na drucikach.

reklama
Polianno nie możesz znaleźć, bo kurczę nie ma tej gazetki na stronie-właśnie zobaczyłam… Ja ją oglądałam w wersji papierowej-nazywa się „Moc wakacji moc atrakcji” (wygrzebałam właśnie z gazetownika:)). Na zdjęciu są 3 modele, naprawdę wyglądają przyzwoicie. Napisali: „Torba podróżna 19,99 zł. Bardzo pojemna, wyposażona w dodatkowe kieszenie zewnętrzne, stabilna dzięki usztywnionemu spodowi, odpinany pasek na ramię z regulacją długości, 12 wzorów, oferta obowiązuje od 14.06.” Może zaktualizują stronę:)

Dziewczynki jutro nadrobię posty, które wczesniej napisałyście...
teraz idę, bo mi rodzice psują nerwy na skype-iii ttoooo bardzoooo.... aż już se parę razy rzuciłam słowo na "k..", więc żeby nie wprowadzać ciężkiej atmosfery zmykam:tak:

do juterka!!!!!!!:-p

Ja ciążę zimą zniosłam lepiej niż tą... Ubierałam się jak michu , nosiłam futrzaną kurtkę, futrzane buty (bo wygodne, nie modne ;) ) i choć byłam bardziej okrągła niż długa to było ok! A teraz jeszcze co najmniej 2 miesiące a ja puchnę, nie mam co założyć na ten wielki brzuch i nie ma też jak się schować :) wszystko opięte. A poza tym te potworne pończochy przeciwżylakowe. Dziś pierwszy dzień cieplejszych dni a już odczułam "uroki" tego plastiku na nogach :(

Ja też wolałam chodzić zimą w ciązy Polianno, o wiele wygodniej mi było, futerko zarzuciłam i git, a teraz sie 100 razy przeglądam w lusterku przed wyjściem z domu i nie czuję sie zbyt dobrze, cały czas sie na mnie wszyscy gapią, zeby tak miejsc ustępowali jak sie wpatrują brrrr:(

Polianno nie możesz znaleźć, bo kurczę nie ma tej gazetki na stronie-właśnie zobaczyłam… Ja ją oglądałam w wersji papierowej-nazywa się „Moc wakacji moc atrakcji” (wygrzebałam właśnie z gazetownika:)). Na zdjęciu są 3 modele, naprawdę wyglądają przyzwoicie. Napisali: „Torba podróżna 19,99 zł. Bardzo pojemna, wyposażona w dodatkowe kieszenie zewnętrzne, stabilna dzięki usztywnionemu spodowi, odpinany pasek na ramię z regulacją długości, 12 wzorów, oferta obowiązuje od 14.06.” Może zaktualizują stronę:)

Wuzelek Ja też wybiorę sie po tą torbę, bo mam blisko Biedronę to upoluję:) czasami można fajne i tanie rzeczy trafić:)

Ciamajdko może wyłącz tego skaypa na jakiś czas co???? bo co za dużo to nie zdrowo!!!!

Shyla 2 -3 tyg. i waga z przed ciazy :szok:- troche nieprawdopodobne- ale zycze zeby sie udalo- ja w 10 dni schudlam ale przytylam tylko 8 kg...
U mnie akurat prawdopodobne wystarczy mieć dyscyplinę i się pilnować , przeżyłam to już raz i w ciągu 3 tygodni wyglądałam jakbym w ogóle w ciąży nie była ;-)teraz będzie tak samo :tak:

Witam :-)

Niestety jak dla mnie za dużo tego spłodziłyście dziewczyny, więc nie dam rady tego nadrobić, ale jutro się postaram choć troszkę.

Sonda bardzo fajna :-)

Razem z małżem malowaliśmy od wczoraj wieczora walczymy z pokojem. Najpierw przygotowanie, a później mąż zmywał ściany, a ja kładłam strukturę :-) Dziś od rana pobranie krwi, wizyta w sklepie ( kupiłam wkładki laktacyjne J&J ) i po powrocie do domku malowanie :-) To szybko poszło, ale ponowne sprowadzenie mebli, i innych rzeczy do pokoju i poukładanie ich to masakra. Jeszcze nie skończyliśmy. Zostało zamontowanie karniszy, półek i jeszcze kilka drobiazgów.

Łóżeczko zmontowane już stoi :-) , ale na razie bez pościeli.

To tak pokrótce. Życzę miłej nocki :-)

reklama
Witajcie kochane,
ja właśnie wróciłam do domku, dzień pełen załatwiania itp, potem wizyta u mojego braciszka, widziałam małego miesięcznego Szymonka oraz roczną Zuźkę:) nacieszyłam się ich widokiem, a potem wróciłam do domku i znowu zeżarłam truskawki:D Darek zasadził rzeżuchę:D (chyba zgłupiał od tej pracy) a teraz mam na coś ochotę i boję się bo są to placki ziemniaczane:D:D:D buziaczki

Aga S-78
fajnie, że jesteś, kurcze ty jesteś tak daleko od nas, pewnie czasami masz takie uczucie samotności i odległości, ale duchowo jesteśmy blisko:) No i już niebawem wymarzony 34 tc taki jakby bezpieczny:) Moja szyjka ma 2,8, ale lekarz mówi, że to już normalka w tym tygodniu i miejmy nadzieję, że Twoja szyjeczka da radę:)

Aneciu zobaczysz, że wyrównamy z wagą:)ja stale byłam z tyłu, a teraz patrzę, że dobiłam do średniej wagi wszystkich kobietek:)

Shyla, ale skoro pisałaś, że łatwo zrzuciłaś to i tym razem pewnie będzie łatwo:) nie martw się na zapas i wzmocnij trochę grzbiecik:) będzie dobrze, a jak tam Twoja córeczka? Jak wizyty?

Pati no to nieźle się obłowiliście:D gratulacje, ja też planuję taki "żebracki" dzień:D już niebawem podostaję kilka rzeczy:) Dziękuję Ci słońce życzenia miłego wieczorku, okazało się, że zasnęłam i tyle było z romantycznego wieczoru:D

Fiuu normalnie współczuję Ci tego zęba, ja raz miałam w życiu i wyyyyłam w niebiosa, skończyło się na siedmiu apapach i wizycie w szpitalu... Trzymam kciuki zeby dał Ci spokój...

Bogusiu86
to nie jest tak słońce, że nikt nie tęskni, nas jest tyle, że aż trudno zauważyć braki:)

Ciamajdko mam nadzieję, że z rodzicami już się unormowała sytiacja....

Cayra cieszę się kochana, że z Tobą lepiej, dla pocieszenia idą ciepłe dni i będzie dobrze:) Jejku kochana musisz uważać na siebie naprawdę,,,teraz to już nie przelewki....uważaj na siebie

Polianko współczuje Ci tej alergii, wiem jakie to jest męczące, kurcze co do połamania z rana to juz niedługo, naprawdę zleci jak się patrzy zobaczysz:) Nie martw się zakupami:D ja też nic nie mam oprócz mebli:D:D:D dosłownie nic:D:D:d

Mf-22 ja naprawdę nie wiem kiedy ten czas mija. Najpierw rozmowa, kontrola wyników, później samolot, później USG dopochwowe, a później normalne, później znowu rozmowa i odpowiedzi na moje pytania....

Kasiu2506 no faceci to tak mają, że wstają, na chwilę do łazienki i siup gotowi, nie rozumieją czasem tego, że my śniadako i pierdanko, a u Ciebie jeszcze córcia....

Ehtele kochana no normalnie u Ciebie maraton:D z weselichami, najważniejsze, że się wytańczyłaś i objadłaś za wszystkie czasy:D zazdroszczę:D Oluś na pewno szalał w rytm muzyczki:) co do rozpakowania, oj będziemy musiały być na gorącej linii, bo też mam takie przeczucia, że te nasze chłopaki to coś w tym samym czasie:D

Ewelinko współczuję ulewy, w sumie mieszkamy niedaleko jeżeli chodzi o województwa, ale bidulko jutro ma być już dobrze...

MArulka ja tez muszę obgarnąć swoje mieszkanie, a tak mi się nie chce:D chyba zagonię Darka, a sama pościemniam:D:D:D

Ciamajdko ja dzisiaj dostałam truskawki w cenie 5 zł za kg i oczywiście zeżarłam prawie kg:) dobrze, że pilnujesz porządku:)

Bombusiu oj czuję, że Twój domek będzie pięknie wyglądał:)

Aga Natalia, najważniejsze, że dziewczynki się dobrze rozwijają, a to puchnięcie to pewnie przez podwójne obciążenie, ja puchnę w dwupaczku, a Ty w trójpaczku to już na pewno. Wszystko będzie dobrze, nie martw się kochana....

Lea28 gratuluję wizytki no i wzruszeń:) i niech macica ćwiczy, będzie wytrenowana do porodu:)

Black Opal gratuluję wizytki.... najważniejsze, że chłop jak dąb:D no i teraz będziesz obrastał w tłuszczyk:)

Wuzelku no to gratuluję udanych zakupków:)

Moniczko oj odpoczywaj słońce, ja dzisiaj "odpoczywałam" na powietrzu przy sprzątaniu samoachodu:D dzisiaj wrócił Darek wcześniej i mieliśmy okazję zajrzeć do niego w świetle dziennym:D i był szok i przerażenie, śmieci się uzbierało cały worek - red bulle, mc donaldy, ciasteczka itp:D

Pajeczko witaj w "domu":)

Mls tylko nie szalej za bardzo:)

Do góry