reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Ethele, sukienkę odebrałam. Jest z fajnego lekkiego materiału, co jest dobre, bo na dwa letnie wesela będzie (jedno w czerwcu, drugie w lipcu)
Tu wklejam link (ja wybrałam zieloną, bo dodatki mam fioletowe :)):
Sukienka Catherina

No z tym przelewem bankowym to faktycznie wtopa :( ja też po kilka razy sprawdzam przelewy, bo już kiedyś anulowałam przelew (tylko, że ja na niewłaściwy rachunek bankowy przelewałam )

A teraz biorę się za obiadek: kotlety mielone, ziemniaki i duuużo sałatki z pomidora :)

reklama
Kolumnea ja chodzę w kółeczko w ciązy i jest chłopak, poprzedno było identiko, takze to są geny , taka budowa. To tak jak u mnie sie mają słodycze do dziewczynki, absolutnie. Mogę jeść ciągle słodycze, a sa chłopaszki.
Dziś żuję żelki, takie gumisie no pyyychotka:)

Kassia no dałaś czadu z przelewem, wejdź na gg podam Ci mój nr konta też poprosze taką porcję hi hi.
A tak poważnie to moze Cię pocieszę, ze takie rzeczy zdarzają się dość często i nie zdziwił mnie zbytnio Twój "występek" !!!!!
Ja w mojej pracy ciągle muszę robić zwroty pieniedzy, bo..... płatnicy się tak mylą i zamiast płacić przykładowo składkę 250 zł przelewją 2500 zł, no ale my mamy na zwrot 30 dni więc robimy bez dyskusji, bo potem my oddajemy z %, a 3 m-ce to jest jakieś nieporozumienie, aby czekać na zwrot z jakiejś tam TV, no cyrk, przecież czasami są to ostatnie peiniadze na życie i trzeba tych ludzi zrozumieć!!!

Aga Natalia Ty uważaj na siebie dziewczynko!!!!

no dokladnie. 3 miesiace to troche dlugo ale na szczescie siostra mnie poratowala bo inaczej to nie wiem co bym zrobila. ciesze sie ze nie jestem jedyna. dziekuje za pocieszenie:)))))

Pajeczka a jakoś tak to moje spostrzeżennia bo moja kolezaka tez dziewczynka i tez tak wyglądała. Ale moze i masz racje moze to geny no i pewnie zalezy to od tego jak sie mamusia odzywia, czy duzo chodzi czy lezy. Tak jak normalnie tycie
Kassia no to mialas szczescie powiem ci ze siostra pomoże. Przelewy powinny isc z dnia na dzien wiec jak by chcieli to powinnni ci od razu na drugi dzien zwrócic. Kazdemu moze sie zdarzyc. Bedą sobie obracali twoją gotówką.
Bombusia a ostatinio apatyt na słodkie miałam wytłumaczone grupą krwi.
Ogolnie to chyba nic nie ma reguły
Mallaika fajna sukieneczka ja mam wesele 26 czerwca i pewnie tez cos takiego sobie kupie ale poczekam jeszcze zobacze jak mi brzuchol urosnie hehe
Ja siedze w pracy ale chyba zaraz sie zrywam bo juz strasznie boli nie moge miejsca na krzesle znaleść nawet chodzenie nie pomaga musze do domciu i sie połozyc. Najgorsze jest to ze u mnie tak coraz czesciej nie daje rady w pracy. Coraz gorzej max 6 h wytrzymuje.

Ostatnia edycja:
Ethele, sukienkę odebrałam. Jest z fajnego lekkiego materiału, co jest dobre, bo na dwa letnie wesela będzie (jedno w czerwcu, drugie w lipcu)
Tu wklejam link (ja wybrałam zieloną, bo dodatki mam fioletowe :)):
Sukienka Catherina

No z tym przelewem bankowym to faktycznie wtopa :( ja też po kilka razy sprawdzam przelewy, bo już kiedyś anulowałam przelew (tylko, że ja na niewłaściwy rachunek bankowy przelewałam )

A teraz biorę się za obiadek: kotlety mielone, ziemniaki i duuużo sałatki z pomidora :)

Bardzo ładna sukienka taka zgrabniutka i też bym wybrała zieloną:)

Kassiu nie ma za co:):):)

martuśka85 no to gratuluję udanej wizyty:-D:-D

kolumnea ojjj komunia w taką pogodę..:no: no ale super, że dałaś radę:-D

kassia181 słońce nie wiem czy załatwiałaś to od razu, ale przelew można anulować jeśli nie poszedł dalej (jeśli nie została zaksięgowany)...jesli poszedł piszesz pisemko do UPS i oni mają OBOWIĄZEK zwrócić Ci nadpłaconą kwotę...tym bardziej, że dałaś im jakby kaskę a oni mogą nią obracać...nie wiem kto bardziej nie kompententny...też kiedyś wysłałam tak pieniądze i przelew anulowano...
więc nie ma co się stresować...pewnie babka z UPS ***** o takich rzeczach wie i zawsze lepiej odesłać...masakra:wściekła/y::wściekła/y:

Pajkaa no widzisz, Sebastian się obudził:-D:tak:

mallaika a jaki jest materiał? Taki grubszy? Bo ja się boję, że takie z elastanem zawsze jakoś dziwnie wyglądają trochę szajsko...te na zdjęciach wyglądają porządniej...możesz zrobić zdjęcie sukienki swoim aparatem:sorry2::tak: albo zdjęcie siebie w kiecce:-) plisss

Kolumnea a nastawiła się, a właściwie to muszę odpowiednio nią ruszać, żeby na miejscu siedziała... ogólnie jest ok:tak:
Kasia181 ja sprawdzam zawsze dokładnie po 100 razy, ale ja to inna historia, w końcu pracuję w banku i robię przelewy ludziom... a nie da się cofnąć już puszczonego przelewu w banku:sorry2:
Aga_Natalia z rana opuchlizna, hmmm... no trzeba to powiedziec lekarzowi, ale może masz taki chwilowy czas.. ja ostatnio tez puchłam na potęgę i zdarzało się też rano...

Ja zrobiłam dzisiaj leczo na obiad... pojechałam kupić mamie kartkę na Dzień Mamy i wprawdzie kartki nie kupiłam (sam syf jak dla mnie, za mało wyrażające miłość), ale za to poniosło mnie na warzywa i jak zobaczyłam takie bieluśkie pieczareczki i kabaczka to mnie poniosło i właśnie się objadamy:-)

Przyszło mi za światło-chyba się zastrzelę.. 190 zł..:no:

Martuśka wszystko ok z Twoją wagą, mam dokładnie tak samo 29 tc, 3,5 kg na plusie, widać je tylko na okrągłym brzuszku. Lekarz mnie wyśmiał, jak go pytałam (bo się martwiłam…) i powiedział, że dzidzia ma rosnąć, ja nie muszę, i skoro dzidzia ok, to wszystko ok, i powinnam się cieszyć, że dobrze wyglądam:) Więc cytuję Ci mego gina na poprawę humoru:)

Kassia bomba z tym przelewem:)))

Aga Natalia też mam takie ciśnienie, najwyżej 110/70, ale na mnie to i tak wysokie, bo normalnie (nie w ciąży) mam 90/60. Ale opuchliznę trzeba sprawdzić, jak piszą dziewczyny. Będzie dobrze:)

Mallaika śliczna ta zielona sukienka:) I z fioletowymi, i z czekoladowymi dodatkami będzie ładnie wyglądała.

to moze za malo płynów pijesz?? Bo to podobno tez powód zatrzymania wody no i stosowanie dużej ilości soli. Ja mam z tym problem bo teraz sole wszystko tak, ze :szok:

a u mnie pzrestalo padać :szok: moze utrzyma sie to do jutra
poklon.gif

No ja tez radze pic duzo wody.
A z solą to rózne sa opinie.mój lekarz twierdzi,ze nie ma raczej wpływu na cisnienie i dieta niskosodowa sie nie sprawdza w przypadku cieżarnych.

O wadze to ja tu nie wspomne,nawet na nia nie wchodze ,by sie nie załamac,he,he.U lekarza,chyba zamkne oczy,by nie byc w szoku.:-)

reklama
Cześć dziewczynki!
Co za pogoda-leje i leje-oby nas znowu nie zalało, jak to było w 1997:no: Na południu Polski już niezaciekawie...
Miałam dzisiaj iść na tą glukozę, ale wczoraj wieczorem tak się źle czułam, że zrezygnowałam-jutro pójdę i nawet zwolniłam się z pierwszej lekcji:tak: Co do samopoczucia to złapał mnie taki ból brzucha (lewy bok), że nie mogłam się ruszyć, ani wstać, ani podnieść się-dopiero puściło po 45 minutach po nospie... A później dopadły mnie rewelacje żołądkowe-mdłości i biegunka-tak też dopiero przed 1 poszłam spać:no: A pobudka już o 5-Basia zlała się w łóżko i od tego momentu nie zasnęła-darowałam sobie zatem to badanie, bo czułam się jak po wielkiej imprezie i nie wiem, czy ten słodki napój nie wylądowałby w toalecie:dry:
W sobotę byliśmy w Auchan-nakupowałam kilka ubranek dla Basi i Małgosi-nie mogłam się oprzeć, takie ładne, a i ceny zachęcające;-)
Co do biustonoszy to nie polecam tych z Canpola-są do d... A dla mnie najlepsze były te z Allesa-mam je jeszcze po poprzedniej ciąży:tak:
Pajkaa-widzę, że wizyta u kosmetyczki udana i mama zadowolona:tak: A co do jedzenia i bólów brzucha-to u mnie raczej wszystko się cofa-muszę jeść naprawdę mało:sorry:
Ehtele-gratuluję 30 tygodnia-też już chcę:tak: Dobrze, ze komuś się przydały moje linki:tak: Teraz nie wiem od kiedy będę chodzić częściej do lekarza, ale w poprzedniej ciąży chodziłam co dwa tygodnie dopiero od 36 tygodnia:tak: A u mnie wizyta kosztuje 100 zł;-)
Ewelinka-ja też ostatnio ciągle mam zgagę-mi pomaga mleko:tak:
Sierpien-widzę, że i Ty miałaś dzisiaj wczesną pobudkę:sorry:
Ciamajdka-nas też zalało w zimie od rynny i zgłosiliśmy do spółdzielni, później do ubezpieczyciela-dostaliśmy 1200 zł;-)
Alaa-sprzedaż to sprzedaż-nie daj się tak łatwo spławić:tak: Byli i tacy co sprzedawali samochód za złotówkę bo zapomnieli dać cenę minimalną-jego strata:sorry:
Duralex-mnie też odrzuciło od smażonego-ale to chyba dobrze:-p
Wuzelek-wszystkiego najlepszego:-)
Madziujka-moja ginka ma mi niedługo zrobić wymaz z szyjki, jak zapomni to jej przypomnę:tak:
Bombusia-gratuluję udanej wizyty-mam nadzieję, że szew będzie trzymał:tak:
Panienka-widzę, że Ty miałaś dziś takiego pecha, jak ja w sobotę z tą glukozą:no:
Martuska-gratuluję wizyty:tak: Ja piję białą herbatę:cool2: Co do wagi to zależy ile podałaś na pierwszej wizycie-ja 57, więc u ginki jestem 5 kg do przodu, ale że ja też schudłam 2 kg wcześniej to jestem 3 kg na plus:tak:
Kassia-no tak-lepiej sprawdzać 10 razy, niż wysłać za dużo:shocked2:

Do góry