reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

reklama
Ewelinka - no co ty :) Ma być Igorek i koniec!! Będziesz się babą sugerować? Gdybym ja tak miała to moja Lilka zmieniłaby się w Laurę albo Patrycję. :) Teściowe już takie są. Moja ostatnio mnie straszyła, jak to będzie mi potwornie ciężko z dwójką dzieci i że nie ma mowy o studiach, że "nie zazdrości" i że... uwaga mam sobie zaszyć żby trzeciego nie było. !!!!!!!!!

Wuzelek -WSZYSTKIEGO NAJ!!! To będzie bardzo ważny rok dla Ciebie,więc życzę spokoju, zdrówka, wytrwałości i samej radości z kruszynki! No i porodu..wiaodmo ;) szybkiego i lekkiego.

Ja ostatnio budzę się ze skurczami. Jak nie łydka,to stopa .A dziś nawet obudził mnie skurcz,ale jakby pojedynczgo mięśnia w brzuchu. Bolało z jednej strony, w jednym konkretnym odcinku.Ból dokładnie taki jak przy skurczach łydek...
W poprzedniej ciąży też witałam 3 trymestr ze skurczami nóg i notoryczną zgagą.

Mój humor dziś adekwatny do pogody,bo choć mąż jest w domu to okazuje się,że mamy mało tematów ze sobą.Tzn- jest tv i to główny punkt programu i ...właściwie nic. Jedyny czas na rozmowę jst wtdy gdy jedziemy samochodem ale wtdy tylko ja mówię. Mąż w dodatku zasnął o 17.00 i śpi tak do teraz chrapiąc. Doprowadza mnie tym do szału!!! Grrr....

witam z wieczora! dopiero mam czas żeby odpisać ,45 min.zeszło mi na czytaniu tego co naskrobałyście:)
wuzelek wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, szczęścia miłości i samych radości:)
martusia , bombusia gratuluję udanych wizyt , cieszę się ze wszystko ok.
madziulka co do wymazu to mi położna mówiła na szkole rodzenia że należy to zrobić w 35 tyg,i każdy ginekolog o tym wie!
ehtele ja też tyle płacę za wizytę:no:, i właśnie ostatnio gin. powiedział mi że od 30 tyg. będziemy spotykać się juz co 3 tyg.
ciamajdko mi szczęka wyskakuje notorycznie, najczęściej rano jak idę myć zęby później nie moge zamknąć gęby:-D
chudzielcom które przytyły po 3-4 kilo mega zazdroszczę ja mam 10 na plusie, a ostatnio wzieło mnie na słodkie to pewnie dowalę sobie do 20 kg.:szok:

ja dziś zostałam obudzona o 3.30 jak mój mąż wstawał i szykował się na delegacje.po jego wyjeździe chciałam iśc spać ale mój synuś od 4-5.30 urządził sobie salę gimnastyczną z mojego brzucha, to była jakaś masakra nie wiedziałam jak mam się położyć:no: przed 10 maszerowałam do mojej mamy bo miała dziś kontrolę po operacji ale ogólnie to nieciekawie z nią bo wychodzi na to że jej wywala przepuklina pooperacyjna na brzuchu :-(bo ma z jednej strony tak bardzo spuchnięty, wyciągneli jej resztę szwów i kazali nosić pas, żeby sie ściskała, wątpię żeby to pomogło, więc mama już załamka.zobaczymy co to dalej będzie mam nadzieję że nie skończy się kolejną operacją:(

wszystkie was pozdrawiam, posty przeczytałam ale połowę zapomniałam co miałam napisać:sorry2:

Polianko to faktycznie nie ciekawie! Nie wyobraźam zeby jakaś baba mi tak powiedziała. Oj cięzko by było. Naprawde cos okropnego.. Ale widocznie teściowe juz muszą takie być! buuu

Martuśka gratuluję udanej wizyty:-)
Ciamajdka 190 zł za światło:szok::eek:ale za jaki okres??? Bo cóś dużawo, moze na świeczkach będzie taniej hi hi;-)
Wuzelek proszę skończyć z tymi opowieściami o wadze 3,5 kg do przodu, bo my tu mamy stresy z tego powodu:tak:hi hi
Kasia2506 oszczędzaj się Mamuśka, bo w szkole to też masz zapiernicz:wściekła/y:
Bogusia007 jeśli ta wydzielina jest bezzapachowa to raczej nic się nie dzieje niepokojącego, tak wyczytałam właśnie niedawno w poradniku dla Mam ,aby nie była żółta i zielonkawa i o nieprzyjemnym zapachu .....napisali:tak:
Fiuu jejku jak masz dobrze trochę słońca:szok::szok:, a oni w telewizorze to powiedzieli przed chwilą, ze będzie padało do....niedzieli na bank, woj. łódzkie i śląsk w powodzi :no:niedobrze
Monika373 czerwona herbata to nie owocowa, to taka jak gatunki czarnej, zielonej, białej, ma też właśniwości dietetyczne, ja piję tylko zieloną od lat:happy2:
Ewelinka nie przejmuj się teściową, to Wasz dzidziuś i daj takie imię jak Ci się podoba, bądź twarda!!!
Polianna współczuję tych skurczy ja na razie nie mam w ogóle, ale pamiętam, ze w 1 ciązy w 9m-cu to w nocy wyskakiwałam z łóżka tak bolały łydki:szok:

Ja już sie zegnam, bo mój M się pyta czy ja to wzięłam ślub z laptopem:) ja mu powiedziałam, ze nie, ale z BB to może;-):-)
Miłego wieczorku, idę troszkę pooglądać TV:happy2:i się.....pomiziać:)

Hej Kobietki!!! Rano i w południe Was "podczytałam", teraz też to zrobię i skrobnę coś od siebie... ale pewie zanim Was doczytam do końca to mi z godzina zejdzie więc cierpliwości :-D Poza tym maluda kopie tak, ze czesto muszę od kompa wstawać żeby kości rozprostować i dać jej większy luz :-) Ale do "później" :-)

Witam się wieczorowo :-)

Sprawozdanie z wizyty:
Wiktoria zdrowa, serduszko mocno bije i szybko ;-) Waży już 1250g :szok: Ale duża :-) I lekarz pokazał mi znowu co ma między nóżkami i śmiać mi się chciało, bo jak chciał zrobić zdjęcie to się pupą odwróciła ;-) A i leży tak jak myślałam główką do dołu, ale nie jest powiedziane, że w takiej pozycji zostanie.
A od ostatniej wizyty mam +3kg :-( Łącznie jestem już 15kg na plusie :-( I lekarz dzisiaj się pyta ile warze Ja, że za dużo ;-) A przecież nie jem dużo :-( On, że wcale nie że jest ok i mam sie nie martwić :-)

Ehtele Ja następną wizytę mam 14.06 czyli za 4 tyg, jeszcze nie kazał zagęścić wizyt. Ja płacę po 100zł za wizytę i na każdej mam robione USG, dodatkowo płacę za badania i wolę nie liczyć ile kasy poszło na ginka w ciąży bo wizyty + USG 4D+ badania to :szok::szok::szok: wolę nie wiedzieć ;-)

Ola Kurcze narobiłaś mi smaka na domowy chlebek, co prawda nie mam specjalnej maszyny, ale robie czasami sama w piekarniku, jest bardzo dobry, ale całkiem inny w smaku od tego sklepowego :-)

Alaa Kupując na allegro podpisujemy regulamin Ty i sprzedający, On nie ma prawa w ten sposóbn postąpić, że nagle wycofuje sprzedane rzeczy!!! Ja bym zaczeła spór na Allegro i poprosiła o pomoc adminów Allegro.

Bombusia Odpoczywaj czytaj książki, greaj w gry komputerowe, oglądaj co chcesz, ale odpoczywaj bo do szpitala to My Cię nie puścimy za szybko :-)

Ewelinka To jest Wasz wybór, a nie teściowej :-) Możesz posłuchac rad, ale decyzja nalezy do Ciebie i tyle :-)

Witam obiecuje zaraz poczytać i poodnosić sie do postów ale najpierw musze się wam wyżalić bo tylko wy mnie zrozumiecie :tak: jestem po prostu wk......a:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: jak pisałam pare dni wcześniej czekałam na kase z rozliczenia była przeznaczona na wózek ,łóżko dla Kubusia i materac ,dzisiaj po 3 miesiącach zamiast kasy dostałam pismo ze nie zgadza sie jedna cyferka w nipie i musze przyjechać poprawić:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wiec juz wk.......a ze po takim czsie dopiero piszą jakby wcześniej nie było można:wściekła/y::wściekła/y: dzwonie więc i prosze czy moge faksem lub telefonicznie podać bo jestem w ciąży i jest mi ciężko do nich dojechać usłyszałam ze nie wiec ciśnienie mi podskoczyło i pytam ile mają czasu po tym jak uzupełnie i słysze ze kolejne 3 miesiące :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:,wtedy już nie wyrobiłam i powiedziałam co o tym myśle ,wtedy usłyszałam ze może wcześniej sie jednak uda mi wysłać zobaczymy jutro jak tam wpadne .Pozatym mój M kochany obiaśnił mi wczoraj ze bedzie do lipca pracował w każdy weekend:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wiec sie pytam kiedy zamieża pokupować wszystkie rzeczy dla Majki bo w lipcu to ja na pewno nie bede jeszcze po sklepach latała jak już nie mam siły ,a on na to ze ja panikara jestem :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a on ze wszystkim zdąży ciekawa jestem .Bo to on zabierze d....pe w troki do pracy a mnie ze wszystkim samą zostawi :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Fiuu fajne fotki:) Słoneczko…:)

Ewelinko powiedz teściowej, że jak chciała Mateusza albo Błażeja, to trzeba było tak syna nazwać-kto jej bronił?:) Moja mama tak odpowiedziała mojemu dziadkowi (swojemu teściowi), jak się upierał na imię dla mnie, i dał jej spokój.

Polianno też masz niezłą teściową-uśmiałam się z tego zaszycia:) A ona nie pomyślała, żeby buzię sobie zaszyć-głupot by nie gadała, świat byłby piękniejszy…:)

Monika trzymaj się, mam nadzieję, że mamie się poprawi:)

Bombusiu musiałam napisać o tej wadze, bo Martuśka ma tak samo jak ja i miała stresa, to niech nie ma, musiałam się zsolidaryzować:) Może do piątku mi podskoczy (mam wizytę).

Bogusiu gratuluję wizyty:)

Mama Aneta trzymaj się kobitko jesteśmy z Tobą:)

Do góry