reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

reklama
witam się popołudniowa porą:-)
ja już po spacerku, po sprzątaniu, teraz obiadek na piecu naszykowany to można nadrabiać:)
milusia odpoczywaj i dbaj o siebie
Agdzie współczuję przeżyć, dobrze że już wszystko ok.oszczędzaj się i nie skacz po stołeczkach:), chociaż ja lepsza nie jestem bo też miski z praniem dzwigam a poźniej jeszcze łapli do góry żeby je powiesić a na koniec brzuszek ciągnie:no:
Fajnie że bedziesz miała synka i chyba będzie miał na imię tak jak mój Bartuś!
ehtele ty to jesteś niemożliwa z tymi zakupami! jak czytam to już masz urządzony cały pokój i kupiona całą wyprawke:-D weszłam na tego sprzedawce u którego smoczki wybrałaś i też u niego zrobiłam sobie listę zakupów które na pewno zamówię, przynajmniej raz zapłacę za wysyłkę.

mój synuś też jakoś mniej sie rusza, może już mają mniej miejsca i to dlatego słabiej odczuwamy ruchy.

mój mąż też mówi do mnie grubasku albo moja ciężaróweczko, a jak się położę na plecach to w żartach mówi że mam brzuch wciągnąć:)

Ostatnia edycja:
Witam!Rano byłam na USG-jednak dziewczynka.Waży 415g,ile mierzy nie wiem.Wszystko reszta ok.Więc jednak druga córa,o sukienki nie muszę martwić się bo szwagierka ma roczną córę i ma zostać chrzestną to pewnie będzie mi odkładać.
A wczoraj mój starszy syn zastanawiał się czy Zuzia będzie miała trzeciego brata.
Do męża dzwoniłam,mówił że zawsze wiedział że to córeczka a ja chciałam potwierdzenie lekarza.

Witam!Rano byłam na USG-jednak dziewczynka.Waży 415g,ile mierzy nie wiem.Wszystko reszta ok.Więc jednak druga córa,o sukienki nie muszę martwić się bo szwagierka ma roczną córę i ma zostać chrzestną to pewnie będzie mi odkładać.
A wczoraj mój starszy syn zastanawiał się czy Zuzia będzie miała trzeciego brata.
Do męża dzwoniłam,mówił że zawsze wiedział że to córeczka a ja chciałam potwierdzenie lekarza.

Ale Ci się fajnie ułożyło masz 4 dzidzię, a i tak do parki! Świetnie

Niuunia foto relacja Was nie ominie:-p
poza tym zazdroszczę tych 4 kg;-)

monika8112 tak to jest jak kobita nie pracuje, siedzi na l4:-) w dodatku mieszkanie wysprzątane, obiady ugotowane:-p:-p Jestem maniaczką poszukiwania 'okazji' z allegro no i w ciąży mam na to czas...zresztą obawiam się, że im bliżej będzie porodu tym chęci będą mniejsze no bo samopoczucie będzie gorsze...więc wykorzystuję tego powera:-D:-D:-D
Cieszę się, że link do sprzedawcy się przydał...:-(

monika373 no to gratuluję córeczki:tak:

ps. Listonosz mnie olał i nic dla mnie nie przyniósł:-p

ps.1 Nie kupujcie wanienki 100cm. W zupełności wystarczy 84. Bo jak dziecko zacznie siadać przerzucimy się na normalną wannę. Chyba, że normalnej nie macie to kupcie 100cm będzie dłużej służyła bo podobno dzieciaki nie lubią pryszniców:-D:-D A wręcz nienawidzą!!!! Właśnie z myślą o dziecko zrobiłam w łazience i wannę i prysznic:-p:-p Więc polecam to mamą właśnie się remontującym:-D:-D

Niuunia foto relacja Was nie ominie:-p
poza tym zazdroszczę tych 4 kg;-)

ale ja jeszcze w 23 tygodniu jestem a Ty już wskoczyłaś w 26, więc nie wiadomo ile mi dobije :p

czytałam gazetkę i znalazłam fajne rzeczy. Co prawda na stronach, które podali ceny są 2 razy większe, ale na allegro spokojnie o wiele taniej można kupić. Spodobało mi się takie fajne rozwiązanie:

Oryginalny! BABY BUKIET z ubranek MAŁY !!! (1003612714) - Aukcje internetowe Allegro

Ja raz bardziej odczuwam synusia a raz córcie różnie to bywa i nie wiem od czego zależy. Wiem też że często się któres z nich przemieszcza bo jednego dnia muszę chodzić do toalety co godzinę a innego bardzo rzadko tak samo w nocy, męczące to jest ale dla moich kruszynek przeżyję wszystko. Czasami też łapie mnie taka jakby kolka nerkowa i lekarz stwierdził że dzieje się tak gdy mocz się zastanie, ból niesamowity ale na szczęście po jakimś czasie mija. A może któraś z was ma podobnie, ale nie życzę żadnej tego bo to naprawde męczarnie.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:-)

Kolkę nerkową ja mam :) miałam juz 4 ataki wiec wiem co to jest za ból. Lekarz urolog polecił pić do min. 4 litrów płynów i nie leżeć na stronie, po której ma sie kolke (ja mam akurat po prawej) bo wtedy moze dojsc do zastoju moczu i moze byc nieciekawie jeżeli chodzi o nerki :( ja odk.ąd unikam spania na prawej stronie i pije 4 l nie miałam ataku ani razu.

Wróciłam z badanka, ale niestety nie mam foteczki. Mały ustawia się już główką do porodu ewidentnie było dzisiaj widać, ze będzie synuś :). Dostałam skierowanie na badanie moczu+morfologia+glukoza, ale mam iść na nie dopiero 5 maja:)
Szykla trzyma dobrze, wszystko jest dobrze, tętno malucha 130 uderzeń/min, ale mam wysokie ciśnienie - dzisiaj 145/80 i mam robić pomiary ciśnienia 3xdziennie.

Kolkę nerkową ja mam :) miałam juz 4 ataki wiec wiem co to jest za ból. Lekarz urolog polecił pić do min. 4 litrów płynów i nie leżeć na stronie, po której ma sie kolke (ja mam akurat po prawej) bo wtedy moze dojsc do zastoju moczu i moze byc nieciekawie jeżeli chodzi o nerki :( ja odk.ąd unikam spania na prawej stronie i pije 4 l nie miałam ataku ani razu.

Wróciłam z badanka, ale niestety nie mam foteczki. Mały ustawia się już główką do porodu ewidentnie było dzisiaj widać, ze będzie synuś :). Dostałam skierowanie na badanie moczu+morfologia+glukoza, ale mam iść na nie dopiero 5 maja:)
Szykla trzyma dobrze, wszystko jest dobrze, tętno malucha 130 uderzeń/min, ale mam wysokie ciśnienie - dzisiaj 145/80 i mam robić pomiary ciśnienia 3xdziennie.
Pajka !!!! Gratuluję udanej wizyty i spotkania z synkiem:) Ale czemu nie dostałaś fotki????Byłaś na NFZ????
Ja jutro mam połówkowe i też na NFZ, ale będę prosić o fotkę, zobaczymy:)
A jak tam Twoja druga połówka po dentyście-sadyście-chirurgu??? Jakoś żyje, a Ty przy nim ??? hi hi:)

Pajka !!!! Gratuluję udanej wizyty i spotkania z synkiem:) Ale czemu nie dostałaś fotki????Byłaś na NFZ????
Ja jutro mam połówkowe i też na NFZ, ale będę prosić o fotkę, zobaczymy:)
A jak tam Twoja druga połówka po dentyście-sadyście-chirurgu??? Jakoś żyje, a Ty przy nim ??? hi hi:)

nie dostałam bo lekarka ogolnie sie spieszyła miała opóźnienie 20 minut na dzień dobry zbadała mnie na fotelu <szok >
i usg zrobiła mi w pzrelocie :) ale kazała leżeć bo to ciśnienie mam nieciekawe:(

Moj mąż biedaczek śpi :( tak mi go szkoda:(

reklama
gratuluje udanej wizyty :-)

Do góry