reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

witam dziewczyny.dawno mnie tu nie było i muszę nadrobić zaległości. wczoraj wyszłam ze szpitala,trafiłam tam w zeszłym tygodniu z krwotokiem i odklejającym się łożyskiem. Dziewczyny przeżyłam koszmar.... ale na szczęście udało się opanować sytuację i z dzidolkiem wszystko w porządku.No i przy okazji dowiedziałam się ,że zamiast córeczki będzie na 100 % synuś.

o rrrrany, biedulko :-(
dobrze ze juz wszystko ok, teraz sie nie denerwuj i duuuuzo relaksuj :tak:
a co, wcześniej usg 'pokazywalo' że dziewczynka?

Milusiu kurcze oszczędzaj sie kochana, bo jak organizm sie az tak buntuje, to znaczy ze trzeba mu resetu :tak:

dzwonila do mnie położna od szkoły rodzenia, ruszamy 27 kwietnia :-D

reklama
agdzie współczuję przezyc i ciesze sie ze wszytko dobrze no i gratuluję małego łobuziaka :)
Ja jutro do gin na 10 trzymajcie kciuki za wyniki glukozy. Cały czas sie zastanawiam czy robic usg czy sie wstrzymac do 28 maja bo wtedy bede miala na pewno ale ostatnio sie troszke po usg zmartwiłam bo moj łobuziak w porównaniu do waszych prezentował sie mizernie w kilogramach. No i może potwierdziłabym sie co do płci bo mi lekarz mówił dosyc przekonywująco że chłopak ale ja siuska nie widziałam a ciotki i znajomi cigle mi wmawiaja ze nic nie wiadomo ze im inaczej wychodziło odwrotnie. Może jak zobacze to uwierze hehe

Wy tez jestescie dzis takie senne? J ana stojąco padam i brzuszek ciazy przy okazji strasznie polozyła bym sie a tu trzeba do 19 kukac w pracy:wściekła/y:

Witam :) Ja dzisiaj też już po usg. Potwierdzili płeć, czyli będziemy mieli córeczkę :) Dzidziuś waży 491,8 g., czyli jak na mój brzuch i przyrost wagi, to duża dziewczyna ;) Tak samo jak u Moniki373 na wyniku nie mam podanej długości dzidziusia, no ale widać nie było to aż takie istotne. Wyliczyli mi termin wg usg na 24 sierpnia (no cóż, całe lato z brzuchem trzeba będzie chodzić). Wszystkie wyniki są ok, więc dla mnie już nic więcej się nie liczy. Miłej końcówki dnia :) Aga

agdzie współczuję przejść, ehh. Miejmy nadzieję, że to się już nie powtórzy. I gratuluje synka :)

A ja czekam z niecierpliwością do usg, które mam za tydzień w poniedziałek. I okażę się co z tymi jelitami u dzidziusia.
Dzisiaj dostaję tel i okazuję się, że w zakładzie odnalazł się mój indeks. SZczęście nie do opisania :) a jutro miałam odbierać duplikat.

Witam :) Ja dzisiaj też już po usg. Potwierdzili płeć, czyli będziemy mieli córeczkę :) Dzidziuś waży 491,8 g., czyli jak na mój brzuch i przyrost wagi, to duża dziewczyna ;) Tak samo jak u Moniki373 na wyniku nie mam podanej długości dzidziusia, no ale widać nie było to aż takie istotne. Wyliczyli mi termin wg usg na 24 sierpnia (no cóż, całe lato z brzuchem trzeba będzie chodzić). Wszystkie wyniki są ok, więc dla mnie już nic więcej się nie liczy. Miłej końcówki dnia :) Aga
gratuluję udanej wizyty i córeczki :)

Pajkaa no najważniejsze, że synek zdrowy i najważniejsze, że szyjka zamknięta:-D:-D Gratuluję

kolumnea to kciuki zaciśnięte za Twoją jutrzejszą wizytę:-):-)

Aguś1981 extra...kolejna dziewuszka, gratulacje:laugh2:

witam dziewczyny.dawno mnie tu nie było i muszę nadrobić zaległości. wczoraj wyszłam ze szpitala,trafiłam tam w zeszłym tygodniu z krwotokiem i odklejającym się łożyskiem. Dziewczyny przeżyłam koszmar.... ale na szczęście udało się opanować sytuację i z dzidolkiem wszystko w porządku.No i przy okazji dowiedziałam się ,że zamiast córeczki będzie na 100 % synuś.
jejku to straszne co piszesz.. ale już dobrze, że wszystko jakoś się ułozyło.. odpoczywaj i już nie skacz po tych stołkach
Cześć kochane,
Przepraszam, że was nie nadrabiam (to znaczy czytam, ale nie jestem w stanie odpisać). Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za następne.
Agdzie bardzo CI współczuję.
Ja od kilku dni mam totalnego doła, źle się czuję, słabo mi strasznie. Hemoroidy rozkręciły się na amen. Byłam i wczoraj i dzisiaj na badaniach (łącznie 200 zł). Wczoraj morfologia, jonogram, CRP, wszystko co wiąże się z żelazem, mocze, ALAT, ASPAT) dzisiaj glukoza (75g) no i odpłynęłam na amen (najpierw duszno, później gorąco) później nie pamiętam, a na końcu wymioty przy nieprzytomności (mało się nie udusiłam podobno). Jutro mam się dowiedzieć co i jak, po południu będę miała wyniki.
Ściskam was mocno........ Gdy znajdę czas i siły bardziej się zaangażuję w forumowe sprawy. Buziaczki
oj współczuje.. nawet nie umiem wyobrazić sobie co przezywasz.. odpoczywaj
Witam!Rano byłam na USG-jednak dziewczynka.Waży 415g,ile mierzy nie wiem.Wszystko reszta ok.Więc jednak druga córa,o sukienki nie muszę martwić się bo szwagierka ma roczną córę i ma zostać chrzestną to pewnie będzie mi odkładać.
A wczoraj mój starszy syn zastanawiał się czy Zuzia będzie miała trzeciego brata.
Do męża dzwoniłam,mówił że zawsze wiedział że to córeczka a ja chciałam potwierdzenie lekarza.
gratulacje udanej wizyty i córeczki..

kolumnea zaciskam kciuki za jutrzejszą wizyte

Ja dzis w pracy byłam.. lece z nóg.. swieże powietrze działa ma mnie bardzo usypiająco.. w senisie będę dziś spała jak niemowlak:-)

reklama
Cześć :-)

Ale się dzisiaj obkupiłam ;-) Kupiłam ciuszki od mojej koleżanki większość ubrana 1 lub 2 lub całkiem nowe :-)

I kupiliśmy aparat fotograficzny o taki o: Test: Olympus SP-560 UZ (Testfotos) - SP-560UZ, Olympus, Kamera, Sucher, Testfotos, Einstellungen, Bildstabilisator, Monitor, Brennweite, Auflösung - digiklix.de
Troszkę kasy poszło, ale co tam raz na jakiś czas można poszaleć :-)

Aparat to rzecz niezbędna przy dziecku:-):-) W końcu trzeba uwieczniać te niepowtarzalne chwile....;-);-);-) Super zakup...ja caly czas rozważam zakup kamerki cyfrowej...żeby małemu Olkowi filmiki kręcić:tak:

Wrzucaj zdjęcia ciuszków:-)

Do góry