reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
witam się popołudniowa porą:-)
ja już po spacerku, po sprzątaniu, teraz obiadek na piecu naszykowany to można nadrabiać:)
milusia odpoczywaj i dbaj o siebie
Agdzie współczuję przeżyć, dobrze że już wszystko ok.oszczędzaj się i nie skacz po stołeczkach:), chociaż ja lepsza nie jestem bo też miski z praniem dzwigam a poźniej jeszcze łapli do góry żeby je powiesić a na koniec brzuszek ciągnie:no:
Fajnie że bedziesz miała synka i chyba będzie miał na imię tak jak mój Bartuś!
ehtele ty to jesteś niemożliwa z tymi zakupami! jak czytam to już masz urządzony cały pokój i kupiona całą wyprawke:-D weszłam na tego sprzedawce u którego smoczki wybrałaś i też u niego zrobiłam sobie listę zakupów które na pewno zamówię, przynajmniej raz zapłacę za wysyłkę.

mój synuś też jakoś mniej sie rusza, może już mają mniej miejsca i to dlatego słabiej odczuwamy ruchy.

mój mąż też mówi do mnie grubasku albo moja ciężaróweczko, a jak się położę na plecach to w żartach mówi że mam brzuch wciągnąć:)

Ostatnia edycja:
Witam!Rano byłam na USG-jednak dziewczynka.Waży 415g,ile mierzy nie wiem.Wszystko reszta ok.Więc jednak druga córa,o sukienki nie muszę martwić się bo szwagierka ma roczną córę i ma zostać chrzestną to pewnie będzie mi odkładać.
A wczoraj mój starszy syn zastanawiał się czy Zuzia będzie miała trzeciego brata.
Do męża dzwoniłam,mówił że zawsze wiedział że to córeczka a ja chciałam potwierdzenie lekarza.

Witam!Rano byłam na USG-jednak dziewczynka.Waży 415g,ile mierzy nie wiem.Wszystko reszta ok.Więc jednak druga córa,o sukienki nie muszę martwić się bo szwagierka ma roczną córę i ma zostać chrzestną to pewnie będzie mi odkładać.
A wczoraj mój starszy syn zastanawiał się czy Zuzia będzie miała trzeciego brata.
Do męża dzwoniłam,mówił że zawsze wiedział że to córeczka a ja chciałam potwierdzenie lekarza.

Ale Ci się fajnie ułożyło masz 4 dzidzię, a i tak do parki! Świetnie

Niuunia foto relacja Was nie ominie:-p
poza tym zazdroszczę tych 4 kg;-)

monika8112 tak to jest jak kobita nie pracuje, siedzi na l4:-) w dodatku mieszkanie wysprzątane, obiady ugotowane:-p:-p Jestem maniaczką poszukiwania 'okazji' z allegro no i w ciąży mam na to czas...zresztą obawiam się, że im bliżej będzie porodu tym chęci będą mniejsze no bo samopoczucie będzie gorsze...więc wykorzystuję tego powera:-D:-D:-D
Cieszę się, że link do sprzedawcy się przydał...:-(

monika373 no to gratuluję córeczki:tak:

ps. Listonosz mnie olał i nic dla mnie nie przyniósł:-p

ps.1 Nie kupujcie wanienki 100cm. W zupełności wystarczy 84. Bo jak dziecko zacznie siadać przerzucimy się na normalną wannę. Chyba, że normalnej nie macie to kupcie 100cm będzie dłużej służyła bo podobno dzieciaki nie lubią pryszniców:-D:-D A wręcz nienawidzą!!!! Właśnie z myślą o dziecko zrobiłam w łazience i wannę i prysznic:-p:-p Więc polecam to mamą właśnie się remontującym:-D:-D

Niuunia foto relacja Was nie ominie:-p
poza tym zazdroszczę tych 4 kg;-)

ale ja jeszcze w 23 tygodniu jestem a Ty już wskoczyłaś w 26, więc nie wiadomo ile mi dobije :p

czytałam gazetkę i znalazłam fajne rzeczy. Co prawda na stronach, które podali ceny są 2 razy większe, ale na allegro spokojnie o wiele taniej można kupić. Spodobało mi się takie fajne rozwiązanie:

Oryginalny! BABY BUKIET z ubranek MAŁY !!! (1003612714) - Aukcje internetowe Allegro

Ja raz bardziej odczuwam synusia a raz córcie różnie to bywa i nie wiem od czego zależy. Wiem też że często się któres z nich przemieszcza bo jednego dnia muszę chodzić do toalety co godzinę a innego bardzo rzadko tak samo w nocy, męczące to jest ale dla moich kruszynek przeżyję wszystko. Czasami też łapie mnie taka jakby kolka nerkowa i lekarz stwierdził że dzieje się tak gdy mocz się zastanie, ból niesamowity ale na szczęście po jakimś czasie mija. A może któraś z was ma podobnie, ale nie życzę żadnej tego bo to naprawde męczarnie.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:-)

Kolkę nerkową ja mam :) miałam juz 4 ataki wiec wiem co to jest za ból. Lekarz urolog polecił pić do min. 4 litrów płynów i nie leżeć na stronie, po której ma sie kolke (ja mam akurat po prawej) bo wtedy moze dojsc do zastoju moczu i moze byc nieciekawie jeżeli chodzi o nerki :( ja odk.ąd unikam spania na prawej stronie i pije 4 l nie miałam ataku ani razu.

Wróciłam z badanka, ale niestety nie mam foteczki. Mały ustawia się już główką do porodu ewidentnie było dzisiaj widać, ze będzie synuś :). Dostałam skierowanie na badanie moczu+morfologia+glukoza, ale mam iść na nie dopiero 5 maja:)
Szykla trzyma dobrze, wszystko jest dobrze, tętno malucha 130 uderzeń/min, ale mam wysokie ciśnienie - dzisiaj 145/80 i mam robić pomiary ciśnienia 3xdziennie.

Kolkę nerkową ja mam :) miałam juz 4 ataki wiec wiem co to jest za ból. Lekarz urolog polecił pić do min. 4 litrów płynów i nie leżeć na stronie, po której ma sie kolke (ja mam akurat po prawej) bo wtedy moze dojsc do zastoju moczu i moze byc nieciekawie jeżeli chodzi o nerki :( ja odk.ąd unikam spania na prawej stronie i pije 4 l nie miałam ataku ani razu.

Wróciłam z badanka, ale niestety nie mam foteczki. Mały ustawia się już główką do porodu ewidentnie było dzisiaj widać, ze będzie synuś :). Dostałam skierowanie na badanie moczu+morfologia+glukoza, ale mam iść na nie dopiero 5 maja:)
Szykla trzyma dobrze, wszystko jest dobrze, tętno malucha 130 uderzeń/min, ale mam wysokie ciśnienie - dzisiaj 145/80 i mam robić pomiary ciśnienia 3xdziennie.
Pajka !!!! Gratuluję udanej wizyty i spotkania z synkiem:) Ale czemu nie dostałaś fotki????Byłaś na NFZ????
Ja jutro mam połówkowe i też na NFZ, ale będę prosić o fotkę, zobaczymy:)
A jak tam Twoja druga połówka po dentyście-sadyście-chirurgu??? Jakoś żyje, a Ty przy nim ??? hi hi:)

Pajka !!!! Gratuluję udanej wizyty i spotkania z synkiem:) Ale czemu nie dostałaś fotki????Byłaś na NFZ????
Ja jutro mam połówkowe i też na NFZ, ale będę prosić o fotkę, zobaczymy:)
A jak tam Twoja druga połówka po dentyście-sadyście-chirurgu??? Jakoś żyje, a Ty przy nim ??? hi hi:)

nie dostałam bo lekarka ogolnie sie spieszyła miała opóźnienie 20 minut na dzień dobry zbadała mnie na fotelu <szok >
i usg zrobiła mi w pzrelocie :) ale kazała leżeć bo to ciśnienie mam nieciekawe:(

Moj mąż biedaczek śpi :( tak mi go szkoda:(

reklama
gratuluje udanej wizyty :-)

Do góry