reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

dzień dobry sierpnióweczki
Pajkaa szkoda tylko Twojego stresu kobietko bo przecież można było to wszystko załatwić dużo spokojniej a o lekarce szkoda słów :no: najważniejsze że czujecie się dobrze :tak:
kiniusia super że wróciłaś do domku podbudowana :tak:
ehtele zgadzam się z marulką nie odpuść chłopu bo ja troskę rozumiem ale to jednak jakiś terroryzm że telefon musisz odebrać mogłaś być np. w toalecie no i to napewno nie jest powód żeby na Ciebie krzyczeć :no:
co do zakupów dla maluszka to i ja dorzucę swoje trzy grosze w poprzedniej ciąży zakupki zaczęlamw 4tym miesiącu ciąża zagrożona potem zagrożenie porodem przedwczesnym ale postawiłam z moim dzidziusiem sprawę jasno musi być dobrze mnóstwo rzeczy kupowałam na allegro bo leżałam watto poszukać poszperać i zawsze sie uda i napewno warto kupować kilka rzeczy od jednego sprzedawcy wtedy koszty przesyłki jakoś się rozmywają :tak:wanienkę łózeczko kupiliśmy w styczniu bo akurat wtedy czułam się na tyle lepiej żeby iść do sklepu pooglądać wybraliśmy zwykłe łózeczko ale z opcją wyjmowanych szczebelków bez szuflady bo zaraz przy łózeczku stała komoda a trzeba liczyć się z tym że trzeba mieć miejsce żeby szufladę wysunąć pod łóżeczkiem trzymaliśmy zapas pieluch chusteczek nawilżanych i jeszcze parę innych rzeczy :tak: ubranka kupowałam w rozmiarze 62 bo córcia zawsze wychodziła na większa niż wynikałoby z daty ostatniej OM różne firmy różne wymiary więc i to 62 bywało większe i mniejsze :tak:wózeczek przyszedł tydzień po porodzie ale dlatego ze córcia postanowiła ze dłuzej nie siedzi w brzuszku i wychodzi choć do terminu 3 tygodnie butelki laktator kupiłam wcześniej przeszukałam sobie spokojnie internet w celu zapoznania się z róznymi opiniami :tak::tak: po porodzie dokupiłam jeszcze kilka body z długim rękawem bo z upału tuż przed porodem zrobiło się nagle 16 stopni i brakowało mi takowych osobiście myślę że nie ma co zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę bo nigdy nic niewiadomo ja zufałam swojemu instynktowi wszyscy mi marudzili ze jeszcze za wcześnie rozkładać łóżeczko że mam jeszcze czas na pranie ciuszków ale dzięki własnemu przeczuciu wszystko miałam przygotowane dla maluszka :tak::tak: pod koniec bieganie z dużym brzuszkiem bywa bardzo męczące tym bardziej że to będzie lato

reklama
No milusia my u na wieści czekamy niecierpliwie od wczoraj. Gratuluje Synka :), mały wiercipięta rośnie:-)
Super jest ten ręczniczek. Dziudziuś napewno będzie w nim bosko wyglądał he he

milusia gratuluje synka:tak::tak:
m-f22 ja mam taką kołomyje w karcie ciąży że szkoda słów usiłowałam to ostatnio naprostować bo gdybym nie daj Boże trafiła do szpitala to prawdziwa szopka :baffled: jako termin porodu mam wpisany 22.08 bo tak wychodziło ze styczniowego USG :confused: a jak miałam USG w 14 tygodniu to juz termin prawie z ostatniej miesiączki wychodził a różnica spora bo 2,5 tygodnia :dry:ehh muszę się znowu poupierać przy kolejnej wizycie

a ja właśnie zauważyłam na suwaczku że mi strzeliła połóweczka i jakoś się wzruszyłam :sorry2:

milusia- jeszcze raz gratuluję syneczka, cieszę się,że wsio dobrze. Dasz rade kochana z tym żelazem(jak będziesz brać to myśl o dzidziolku);-);-)
puchatko- ja też miałam wcześniej wszystko przygotowane. Lepiej powoli i wcześniej niż później w biegu:tak:;-)
Mój wpisuje jeden termin i się cieszę bardzo. W pierwszej ciąży też różnie wychodziło z usg, raz nawet na 24 grudnia, w karcie miałam wpisany 5 styczeń, a urodziłam 9 stycznia.U mnie połóweczka już bliziutkooo:-D:-D

Ostatnia edycja:
ja dziś zakupiłam używane skarpetki :-)
19 sztuk i jedne buciki za 1€ czyli nie cale 5zl:-)
Zobacz załącznik 226163

śliczne :))

Pajeczka super że wszystko w porząsiu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cieszę się bardzo bardzo :-D:-D:-D wiem, że strachu się najadłaś, bo sama przeżywałam takie akcje w pierwszej ciąży - tyle że trafiłam na w miarę normalnego lekarza, który mi objaśnil, że nie do końca da się postawić diagnozę przedwczesnych skurczy macicy - może to być kwestia rozciągania, albo kwestia ćwiczeń, albo niedoborów magnezu... Tak na prawdę strzela się na ślepo. Jednak zawsze należy konsultować i sprawdzać, ale nigdy straszyć. On mi wtedy powiedział, że spokojnie, nie dzieje sie nic o czym można powiedzieć słowami: akcja porodowa, niebezpieczeństwo, zagrożenie. Lekarka, która tak mówi i okazuje się że to fałszywy alarm to jest pomyłka totalna... Kiedy pielęgniarki mi zasugerowały coś w szpitalu - już nawet nie pamiętam w jaki sposób - w każdym razie pamiętam że mój lekarz przy nas je tak zbesztolił, że aż nam głupio było. Że absolutnie nie wolno im sugerować ciężarnym zagrożenia, bo stres jaki temu towarzyszy może okazać się bardziej niebezpieczny niż problem faktyczny. Współczuję Ci ogormnie przeżyć i strachu - wierzę że już więcej nie będziesz się bała :tak: póki co wyrzuć to z pamięci :tak::-D

ja najchętniej bym to zgłosila do głównej siedziby firmy, jakie ona bzdury plecie, ale szkoda mi słów i nerwów bo to i tak nic nie da. Tak odreagowywałam te dwa dni, ze dzisiaj ponad 12 h spalam.

A to ręczniczek któremu nie umiałam się wczoraj oprzeć

oj no śliczny :) takiego własnie szukam gdzie kupiłas?

Szczerze nie rozumiem,jak 2 tyg. po zapłodnieniu:sorry2:

Ale ja to widze tak,skoro wg. OM skończyłaś 18 tydzień,to wiek dziecka(przyjmuje sie,że owulacja była 14 dnia cyklu)to rzeczywiście wychodzi 16 tydzień życia dziecka.Skoro USG pokazalo 19 tygodni,to pewnie dodało juz te 2 tygodnie,a jeszcze owulacja byla szybciej niz myslisz,albo dzieciatko duże poprostu.
A każde USG(tak mi lekarz mówił) dodaje juz te 2 tygodnie przed owulacją.
Tzn. będąc w 10 tygodniu ciąży od OM,USG pokazało 10 tydzień,a wiek dziecka to 8 tydzień(ale wiadomo owulacja niezawsze jest 14 dnia cyklu,wiec róznie to bywa).
Tak tu masz np. w kalendarzu
przykładowo 13 tydzień(a w nawiasie wiek dziecka 11 tydzien po poczęciu)
Kalendarz Ciąży - II trymestr - BabyBoom

wiesz u mnie zrobili takie zamieszanie, ze szok jeden mowil, ze w 16 tc, inny w 18 tc a jeszcze inna w 21 tc

Nie wiem jak lekarz może tak mieszać z tymi terminami... już przy samym USG gadanie że termin wychodzi inny itd to mi się wydaje nielogiczne... jestem zadowolona że mój liczy i trzyma się jednego terminu - OM a cała reszta: USG, pierwsze ruchy to tylko orientacyjnie dla zorientowania się jak rośnie dzidzia itp... tak mi to tłumaczył. WIEK CIĄŻY NA PODSTAWIE OM.. reszta to tylko gdybanie.

i moja lekarka liczy od OM a nie bawi sie w jakies odejmowanie dwóch tygodni.

dzień dobry sierpnióweczki
Pajkaa szkoda tylko Twojego stresu kobietko bo przecież można było to wszystko załatwić dużo spokojniej a o lekarce szkoda słów :no: najważniejsze że czujecie się dobrze :tak:
teraz z perspektywy czasu ciesze sie z jednego, ze miałam zrobione kompleksowe usg z pomiarem wód łożysko na ścianie przedniej wiec jest wsio dobrze :) szyjka prawie 4 cm :)

DZIĘKUJĘ DZIEWCZYNKI ZA KCIUKI :)

ech połóweczki.... piękne te Wasze suwaczki z 20 tygodniem ciąży..... no ale nic to - ktoś musi być młodszy :-p

milusia gratuluję chłopczyka... i nie miałam okazji pogratulować reszcie mam, fajnie że dziewczynki doganiają chłopców - nasi kawalerowie muszą mieć w czym wybierać ;-):tak:

a jeszcze wracając do tematu ciuszków - polianna napisała o rozmiarówce H&M że jest dość nietypowa - zgadzam się i jest to bardzo pozytywna "nietypowość" mój synek nosił body w rozmiarze 6-9 mcy od 6 do 18 miesiąca - nie wiem jak to się dzieje, ale te ciuszki po prostu pasują... i wcale przy tym nie tracą fasonu, nie są niewygodne dla malca, nie tracą kolorków - opłaca się zainwestować zwłaszcza w takie rzeczy które są droższe - kurteczki, spodnie to się na prawdę opłaca - dobrze skrojone i z fajnego materiału.

Witajcie kobietki kochane,

Dziewczynki dziękuję za trzymane kciuki, wszystko dobrze, łożysko mam na ścianie przedniej:) Kurczak się tak wiercił podczas wizyty i jak lekarz palpacyjnie sprawdzał wysokość macicy to normalnie aż sam się dziwił, że tak mi brzuch skacze:D Okazuje się, że siusiak na 100% widziałam psikawkę:) ale nie dało się zrobić zdjęcia, bo tak się wiercił, że same mazy wyszły. Ponadto przed badaniem lekarz bardzo psikał mnie znieczuleniem i się wystraszyłam, że włoży jakiś mega wziernik, i faktycznie chyba był większy. Ponadto pomacał szyjkę (bolało mnie strasznie, jeju jak ja urodzę:D:D:D) i jest twarda, usg dopochwowe wykazało, że wynosi 3,8 cm i jest zamknięta. No cóż więcej info nie mam, bo USG niestety nie jest pierwszej klasy.
Według OM termin mam na 31 lipca, według USG na 4 sierpnia.
Ehtele słońce, czasami się tak zdarza, że byle pierdoła wyprowadza nas z równowagi, ale masz rację, nie ma prawa, każdy ma mieć swoje klucze i trudno:D niech stoi i niech mu dupcia marznie, ale wydaje mi się, że nie tyle był zły na te klucze, ale pewnie martwił się, że coś Ci się stało i stąd te nerwy.... z resztą jestem przekonana, że bardzo się przejął....Ja też jestem zawzięta i jestem zdania, że chłopa to trzeba sobie wychować:D U mnie jak Darek stwierdził, że jestem niezrównoważona, bo jak mi podskakuje to normalnie idą pięści i wtedy kopy w tyłek, niedawno rzuciłam go telefonem i akurat trafiłam w oko:D:D:D:D Raz chciałam delikatnie uderzyć w bok i trafiłam w nerki aż się zgiął w pół,,,,,,

Kasiu 2506:) No lekarz już mi przepisał żelazo, tylko, że ja je źle znoszę....mdleję po nim:D więc strasznie się boję. No widzisz Twoja basieńka to takie żywe złoto, nieraz tak jest, że dziewczynki mają więcej energii aniżeli chłopcy:)

Kiniusia dobrze, że wszystko w porząsiu:) tak jak lekarz powiedział, lepiej raz za dużo, niż raz za mało...

Poza tym miłego dzionka kobietki :) przede wszystkim słonecznego:)

ciesze sie , ze wsio dobrze i gratuluje synka :)

Witam się w to piękne, ciepłe, słoneczne popołudnie :-):-):-)

Pajkaa Bardzo się cieszę z dobrych wieści, kamień spadł mi z serca, że wszystko ok, ale tą lekarkę to bym udusiła gołymi rękami :baffled:

Milusia Gratuluje siusiaka ;-) A jak dasz na imię masz już wybrane ??

Avenitta i Shyla Super rzeczy pokupowałyście :-)

A mam news dla ciężarówek z Wrocławia.
Od 22.03 zaczyna się akcja we Wrocławiu darmowe badania na tarczycę kobiet w ciąży. Mówili o tym wczoraj w wiadomościach. ja już się zapisałam na 22.03

Kontakt tel.: 071 784-25-45.

reklama
A propos wyprawki polecam zrobic sobie dokladna liste co i w jakiej ilosci jest potrzebne w excelu na przyklad, wtedy znacznie latwiej jest zapanowac nad zakupami, inaczej to sie wchodzi do sklepu i kupuje zdecydowanie wiecej niz potrzebne ;-)

Do góry