reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

A propos wyprawki polecam zrobic sobie dokladna liste co i w jakiej ilosci jest potrzebne w excelu na przyklad, wtedy znacznie latwiej jest zapanowac nad zakupami, inaczej to sie wchodzi do sklepu i kupuje zdecydowanie wiecej niz potrzebne ;-)
ja zrobiłam spis rzeczy, które musze kupić dla małego bagatela wysżło 2300 :) bez ciuszków oczywiście

reklama
Bogusiu mały Wiktorek się szykuje:D:D:D
Pajeczko ja nawet nie liczę tego wszystkiego, bo pewnie złapię się za głowę:D

Pajkaa Ręczniczek kupiłam w Tychach (DH Baron) na stoisku z pościelą, ręcznikami, kołdrami, szlafrokami - była tylko jedna sztuka i od razu się na nią rzuciłam:tak::tak:,. :))I

Ostatnia edycja:
Witam

Milusiu gratuluję udanej wizyty i małego Wiktorka ;o)

Witam się w to piękne, ciepłe, słoneczne popołudnie :-):-):-)

A mam news dla ciężarówek z Wrocławia.
Od 22.03 zaczyna się akcja we Wrocławiu darmowe badania na tarczycę kobiet w ciąży. Mówili o tym wczoraj w wiadomościach. ja już się zapisałam na 22.03

Kontakt tel.: 071 784-25-45.

bogusiu dzięki za informację juz się zapisałam na 24 marca ;o)

Kochane mam jeszcze pytanie, które wierci mi dziurę w brzuchu trzeci dzień. Doświadczone Mamuśki albo te, które znają się na rzeczy. Ile sztuk trzeba mieć body, kaftaników, spioszków.( na jeden rozmiar) Nie chce nakupic za dużo na jeden rozmiar ani też zeby mi brakowało i zebym się nie wyrabiała z praniem :) ?. Nie mam pojęcia ile razy na dzień Maluszka się przebiera jak na moje myślenie to napewno po kompieli, no i po nocce :-) a co dalej. Chciałam już kupić pare rzeczy i prosze o radę.
ehtele nie smuć się Mąż napewno się dziś przełamie. Każdy jest czasem wybuchowy i powie coś ni eym tonem,nie tak jak trzeba ale jak się człowiek pokłóci o jakąs błahą rzecz, która nie powinna mieć miejsca to równie szybko się o niej zapomina i wszystko wraca do normy. Tak więc uśmiech i trzymam kciuki by Małżonek z rana się zreflektował;-)

Ja z doświadczenia wiem, że jeśli chodzi o liczbę bodów, śpioszków i kaftaników to nigdy za dużo.
Ja myśląc, że dzidzię średnio przebiera się 3 razy na dobę(po nocce, wrazie gdyby się mu ulało z 2 razy) przeżyłam rozczarowanie.
Bo mojemu małemu ulewało się dużo częściej, a chłopcy mają to też do siebie że siusiają do góry i często jak wcześniej nie zabezpieczyłam się pieluszką to przy przewijaniu cały dzidziuś był do przebrania.Mój chłopczyk urodził się drobniusi z waga 2340g więc pieluszki były na niego za szerokie i mocz wydostawał się bokiem albo górą w zależności jak mu się siusiak ułożył.
Więc przebierałam go dosyć często, a w lato dochodzą jeszcze upały.
Jeśli chodzi o rozmiar ja do szpitala zabieram 2 kompleciki 50 a resztę 56.
Chociaż ponoć najlepiej odrazu kupować tzw. 0-3 msc. czyli 62 cm.

Pozdrawiam:)

Kochana już niebawem będziesz wiedziała:) Ja jak weszłam do gabinetu lekarz powiedział, że wróżył jeszcze nie będzie :D ale gdy tylko zaczał wykonywać USG powiedział, że maluch się tak ułożył, że widać psikawkę:D:D:D:D i oglądaliśmy sobie w monitorku jąderka i siusioczka:)

Witajcie kobietki kochane,

Dziewczynki dziękuję za trzymane kciuki, wszystko dobrze, łożysko mam na ścianie przedniej:) Kurczak się tak wiercił podczas wizyty i jak lekarz palpacyjnie sprawdzał wysokość macicy to normalnie aż sam się dziwił, że tak mi brzuch skacze:D Okazuje się, że siusiak na 100% widziałam psikawkę:) ale nie dało się zrobić zdjęcia, bo tak się wiercił, że same mazy wyszły. Ponadto przed badaniem lekarz bardzo psikał mnie znieczuleniem i się wystraszyłam, że włoży jakiś mega wziernik, i faktycznie chyba był większy. Ponadto pomacał szyjkę (bolało mnie strasznie, jeju jak ja urodzę:D:D:D) i jest twarda, usg dopochwowe wykazało, że wynosi 3,8 cm i jest zamknięta. No cóż więcej info nie mam, bo USG niestety nie jest pierwszej klasy.
Według OM termin mam na 31 lipca, według USG na 4 sierpnia.

gratuluje udanej wizyty no i oczywiśćie Wiktorka :-)

Milusia wielkie gratulacje synka .Ale wam dobrze ja terz juz chce wiedziec :(

wiem co czujesz też zazdroszcze, ale przyjdzie i na nas pora :tak:

reklama
Kochana już niebawem będziesz wiedziała:) Ja jak weszłam do gabinetu lekarz powiedział, że wróżył jeszcze nie będzie :D ale gdy tylko zaczał wykonywać USG powiedział, że maluch się tak ułożył, że widać psikawkę:D:D:D:D i oglądaliśmy sobie w monitorku jąderka i siusioczka:)
Moja dzidzia na ostatnim to sie nogami zakryła żebyśmy nie zobaczyli a pomyślec ze jej brat od razu sie siusiakiem wywalił:)bezwstydnik jeden był

Do góry