reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Dziewczyny mam takie pytanie. Miałam zapytac wczesniej ale zapomnialam. Moje kochanie zrobiło mi prezent na 30 wylot do Londynu, jeszcze wtedy nie wiedzieliśmy że będzie mały brzdąc. Teraz nie wiem co zrobić czy moge lecieć czy lepiej zrezygnować. Latałyście może w ciązy już? jak maluszek sie zachowuje?

reklama
ja w ciąży nie latałam ale to żaden problem-Dla większego spokoju skonsultuj się ze swoim lekarzem, któy powie Tobie- jeżeli ciąża rozwija się prawidłowo i nie ma żadnych przeciwskazań, to na pewno możesz polecieć. Inna sprawa, że w 8,9 m-cu niektóre linie po prostu nie zabierają takich dwupaków na pokład, w obawie przed porodem i dożywotnimi bezpłatnymi biletami lotniczymi :D

Mi na szczęście nic nie dolega z kategorii plecy, głowa, piersi czy brzuch. Tylko mam jeden duuuuży problem, jestem załamana. Ostatnio po współżyciu mam całą pochwe obtartą i to już tydzień, boli mnie niemiłosiernie, ledwo co chodzę. A najgorsze jest to, że mam wizytę u gina w czwartek i chyba nie dam się zbadać. Bo nawet tabletki dopochwowej nie jestem w stanie włożyć bo taki czuję ból. Osttanio nawet zastanawiałam się, że może to jest coś innego ale zweryfikowałam objawy i to chyba obtarcie. Tylko, że się w ogóle nie goi :////

Generalnie jest to już normalką, że kobiety ciężarne latają samolotami :tak: Tylko po chyba 36 tygodniu ciąży to w większości linii nie wpuszczają na pokład :-D
Ale najlepiej jak przedyskutujesz tą sprawę ze swoim lekarzem. Wiadomo, każda ciąża jest inna i najlepiej lekarz wie co można a czego nie ;-) Nasza Ciamajdka chyba teraz poleciała do Holandii (jak się nie mylę):tak:

Edycja: Heheh.. Fiuufiuu - napisałyśmy w tym samym czasie;-)

Witam mamusie;-)

Mam juz dosyc tego zimna, chce ciepelka:wściekła/y:

Kiniusia- mnie rowniez cycusie bola, rosna i rosna, teraz wydaja mi sie duze a co dopiero bedzie poznije:szok:

Kolumnea- Jezeli czujesz sie dobrze i nei ma przeciwskazan ze strony twojego lekarza to mozesz smialo leciec;-) A tak swoja droga to super prezent:tak:

A ja pragne sie podzielic moim tygoddniowym eksperymentem.
Kiedy czuje, ze dzidzia kopie, glaszcze najpierw lewa strone brzuszka, wtedy malenstwo zaczyna kopac dokladnie w tym samym miejscu, czasami po kilku minutach glaszcze prawa strone i czuje malego z drugiej strony.
Puszczam mu rowniez kolysanki i chyba mu sie podobaja bo bardzo czesto zaczyna sie wiercic;-)

Witam mamusie;-)

Mam juz dosyc tego zimna, chce ciepelka:wściekła/y:

Kiniusia- mnie rowniez cycusie bola, rosna i rosna, teraz wydaja mi sie duze a co dopiero bedzie poznije:szok:

Kolumnea- Jezeli czujesz sie dobrze i nei ma przeciwskazan ze strony twojego lekarza to mozesz smialo leciec;-) A tak swoja droga to super prezent:tak:

Kiedy czuje, ze dzidzia kopie, glaszcze najpierw lewa strone brzuszka, wtedy malenstwo zaczyna kopac dokladnie w tym samym miejscu, czasami po kilku minutach glaszcze prawa strone i czuje malego z drugiej strony.
Puszczam mu rowniez kolysanki i chyba mu sie podobaja bo bardzo czesto zaczyna sie wiercic;-)

Martitka, bardzo ciekawy eksperyment :-D Zaobserwuję u siebie, czy też tak będzie :-D

Witam dziś!!!!
ale u mnie przymroziło.... brrrrrrrrrrrr nie zniosę tego dłużej i wyjde z siebie i stanę obok jeśli się nie ociepli.... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

wczoraj zaliczyłam mega wzdęcie :szok::szok: dziewczyny normalnie spuchłam jak balon - ledwo mogłam zgiąć się w pół żeby buty założyć...... ach te uroki :cool:

ehtele wrzuć nam fotkę z krakowskiego ryneczku... muszę chyba mojego małża namówić na jakąś wycieczkę.. właśnie dzwonił że negocjuje klienta i jak go "ustrzeli" to mu chyba napomknę że warto by się gdzieś ruszyć rekreacyjnie póki jako tako się ruszam :-)

co do lotów to już chyba wszystko zostało powiedziane - leć kobito i później nam pokaż foteczki :tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
na rozluźnienie podaję Palomę Faith- ostatnie moje odkrycie, którego słucham namiętnie- brzuch mi sie wierci więc mam nadzieję, że dziecię odziedziczy po mnie wysmakowany zmysł słuchu :D
[video]http://www.youtube.com/user/palomafaith?blend=1&ob=4#p/u/5/yKIM3SkR45I[/video]

Witam mamusie;-)

fajny eksperyment, gdy już moje dzieciątko da o sobie znać to kiedyś to wypróbuję :tak::tak:

Był poruszany temat zwierząt :-) Ja też je bardzo lubię, a psy to uwielbiam i mam swojego taki mały przylepek :-):-) Niestety ostatnimi czasy chory, już starość daje znać o sobie, :-( ale leczę i ratuję go jak się tylko da.

Miłego dnia mamusie :-) Ja dziś znów nie mogę się w pracy skupić......

Cześć kobietki,

ja też już mam dość zimnaaaa brrrrr nie znoszę go, już chyba wolę upały:-)
Poza tym to juz drażni mnie ta pogoda tak naprawdę przez 7 miesięcy w roku człowiek kisi się w domu.
Buziaki i miłego dnia:)
Ja to znowu gustuję w takich klimatach:D
http://rizzo.wrzuta.pl/audio/9pLMd4iS0bQ/10._amparanoia_-_en_la_ciudad
http://studdento.wrzuta.pl/audio/3vndOddcTPa/michal_lorenc_-_taniec_eleny do tej tańczyłam pierwszy taniec, uwielbiam ją:D
http://w280.wrzuta.pl/audio/3Glly7zHqDT/michal_lorenc_-_wieczory a przy tej piosence uciekam w swój świat.....

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Dziewczyny :-)
Ale mi się dziś dobrze spało, już niepamietam kiedy przespałam całą noc, nawet na siku nie wstawałam ;)
Ja mam obolałe piersi szczególnie pod koniec dnia są strasznie napięte. Wiadomo nie tak wrażliwe jak w pierwszysch tygodniach ale cały czas muszę na nie uważać. A i brodawki mi się powiększyły znacznie i "sciemniały". Niektóre z Was pisały, że mają już jakąś wydzielinę z sutek, ja jeszcze takiego czegoś u sibie nie zaobserwowalam.
Fiuuufiuuu to pewnie i Ty poznasz płeć, bo nie wierzę, że Jasiowi uda się nie puścić pary z ust. U nas ja i Grześ chcemy poznać płeć dopiero w dniu porodu, także jak lekarz nie pokrzyzuje planów to myślę, że sie uda dotrwać do sierpnia. Zresztą z tego co słyszałam to lekarz zanim powie to pyta rodziców czy chcą wiedzieć.
Pogoda i mi nie jest zbyt na rękę, ale jak wiosna przyjdzie to będę zmuszona kupić sobie płaszczyk bo w zeszłoroczny nie ma szans, że się dopnę. Co prawda od początku ciązy przytyłam 2 kg, ale brzuszek powiększył mi się znacznie no i w piersiach też " urosłam". Może, któraś z Was ma linka do jakiś ładnych i niedrogich płaszczyków wiosennych, bo z tego co mi udało się wyszukać to ceny są powwalające a najgorsze, ze taki ciuch tylko na jeden sezon.

Do góry