reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

U mnnie nawet jak do toalety idę,he,he.

To prawda.:tak:

Jakbynie liczyć,to ja juz też piąty miesiąc mam:-D

Słuchajcie można,czy nie można w ciąży ryby wędzonej?,bo ja uwielbiam.A,że jestem "nadmorska" kobietka,to nie wyobrażam sobie nie jeść mojej ukochanej rybki wędzonej.Hmmm...[/QUO
Produkty nie zalecane podczas ciąży

Ryby.
Ryby są smacznym i wartościowym składnikiem naszego pożywienia. Niestety, pewne gatunki, nie są zalecane w ciąży. Mogą zawierać one metale ciężkie oraz inne pierwiastki pochodzące z zanieczyszcznonego środowiska.
Ryby, których należy unikać:

• okonie
    • szczupaki
    • sandacze
    • miętusy
    • wątróbki z dorsza, innych ryb
    • węgorze
    • surowe owoce morza
    • ryby zimnowędzone oraz wędzone, niewiadomego pochodzenia, niezbyt świeże
Ryby, które można spożywać bez ograniczeń:

lg.php

• ryby, pochodzące z otwartych mórz, oceanów, np. dorsz, makrela, sielawa
  • potrawy ze śledzi, paluszki rybne, kawior
  • łososie morskie, oceaniczne
  • ryby hodowlane
  • sieje
  • śledzie, poch. z połowów oceanicznych
  • świeże ryby, z renomowanych wędzarni
  • surowe ryby, np. sushi można spożywać pod warunkiem, że są świeże, poch. z renomowanego sklepu, baru, restauracji TE]
Wyczytałam to na BABYBOOM!!!!! :tak::happy:

reklama
po pierwsze: straszny kutafon z tego lekarza... ale niestety, niektórzy lekarze są jak sprzedawcy w mięsnym - wziąć kasę do łapki i olewać wszystko... Hipokrates się w grobie przewraca....

po drugie: jesteś dużą dziewczynką i mądrą i wiesz, że w 16 tc dzidziuś jest maleńkim okruszkiem i niekoniecznie musi dawać o sobie znać regularnie a bóle brzucha to tzw skurcze Braxtona-Hicksa czy jaktam się to pisze, które towarzyszą rozciąganiu się macicy i przygotowują ją do porodu. Więc nie martw się kochana, marulka-doktorka ci to mówi, że jest wszystko dobrze i dzidziuś fika teraz koziolki :tak::tak::-)

po trzecie: w żadnym stresie żyć nie będziesz, bo my cię tu do pionu zaraz postawimy :tak::-D także uszy do góry, zapomnij o tym rzeźniku i myśl pozytywnie :-D

tak jest - każdy ma swoje metody... grunt to zaufanie - ja tak uważam, że trzeba znaleźć lekarza, do którego się ma zaufanie i to podstawa sukcesu... ;-)

właśnie dlatego polecam Batę - mają buty bez futra, ale z takim delikatnym misiem... że nóżka nie będzie się pocić w ciepłym i nie będzie marznąć podczas wiosennego chłodku :tak:

i ja tak właśnie zamierzam :-p:-D zależy mi bardzo na trzymaniu wagi - do tego pomaga mi w tym kompletny brak zachcianek :dry:mam ochotę jedynie na świeże warzywa i owoce... no ale ileż można żywić się owocami... wmuszam w siebie chlebek, jakieś mięso, ale tak tylko dziubię jak ptaszek...

Pajka no rozwaliłaś mnie! Twoja łyżka przejdzie do historii :-D a piszą że rozkojarzenie i niezdarność pojawiają się w III trymestrze :-) ja w ciąży z Olkiem wytłukłam pół zastawy, którą kompletujemy sobie przy okazji rocznic ślubu :zawstydzona/y::zawstydzona/y: no ale sama mi wylatała z rąk :-)

Kilka dziewczyn pisało, że nie czują się jakby byly w ciąży - ja w sumie też... też mi już się dłuży ten czas do pierwszych zdecydowanych ruchów, no ale nic nie poradzimy - trzeba przeczekać :tak:

Marulka jestem ciekawa co znowu nabroję następnym razem a moj maz mowi proszę Kochanie najlepiej siedz na pupci i sie nie ruszaj :p

widzę temat wagi na tapecie ja w pierwszej ciązy przytyłam 12,5 kg a teraz jak dotąd było 2 kg zobaczymy w czwartek jak będzie dalej póki co mam zasobą marną noc brzuszek się stawiał w końcu nospa i dodatkowy magnez pozwoliły spokojnie zasnać niech już jest czwartek :tak:
mam jeszcze pytanko do mamuś po cc bo jak brzuszek mi sie czasem napina to czuję tą bliznę w środku a jak u was z odczuwaniem w środku ??
różyczka jak skończysz to koniecznie pochwal się :tak:
Pajkaa istnieje możliwość że wogóle takie paskudne bóle głowy Cie nie dopadną tak czasem bywa że u niektórych paskudztwo się nasila u innych odpuszcza trzymam kciuki za tę drugą możliwość :tak:
marulka niestety sklepy z tymi butkami mam najbliżej jakieś 150km ode mnie a szkoda bo na ich stronce widziałam fajne butki tylko ciezko kupić tak przez neta bo wiesz poza wielkością wkładki w bucie to różnie bywa z tymi małymi stópkami no cóz porozglądam się jeszcze po sklepach

miłego dnia dla dwupaczków i trzypaczków :tak:

oj bardzo bym chciała bo ostatnia migrena zakonczyła sie wizytą w wc, a teraz czasami głowa pobolewa, ale niezbyt mocno.

Witam Mamuśki!!!!!:-)
U nas nadal pochmurno i wieje wiatr.:wściekła/y:
Ja nie mam żadnych bóli głowy, ani brzucha.:tak:
W ogóle to teraz się tak czuję jakbym nie była w ciąży,brzuch mi nie rośnie, ciuchy w większości te z przed ciąży. Wieczorami jedynie jak juz spokojnie leżę pływa coś w brzuchu iiii koniec moich objawów ciążowych.:baffled:
Shyla ja tam dziś samopoczucie, trochę lepiej????
Pajka dobrze, ze sprzęt naprawiony, znów jak Ci się zachce możesz śmiało smażyć placki, bez użycia sztućców hihihi!!!
Ja przytyłam ok. 5kg, ale wizytę mam dopiero 23.03 więc pewnie jeszcze będzie na + jak pójdę się ważyć. To L4 też nie za dobrze wpływa na wagę, bo dużo leżę, jak pracowałam to zawsze człowiek w jakimś ruchu był, a teraz błogie lenistwo, co z tego, że na trochę wyjdę jak potem leżę z pupą do góry:szok:!!!:-D
Życzę wszystkim Mamuskom pomyślnych wizyt u lekarzy, a potem zdanie nam relacji:))))
Pozostałym również spokojnego dnia!!!!

Oj Bombusia nic juz do maszynki nie bede wtykała tak mi szkoda meza było bo sie biedaczek pociął o ten metal, który mielił :(

Witam serdecznie :-)

U mnie pochmurno dziś, wietrznie i zimno...

Dziś zaczynam 18 tydzień ciąży, więc piąty miesiąc :-D :-D :-D Ale ten czas leci...

Shyla, ale d..p..k z tego lekarza... Jak można tak tarktować... Nie przejmuj się, z Dzidzią na pewno wszystko jest w porządku :-)

U mnie dziś na obiadek ziemniaczki, rybka i suróweczka :-D A po południu błogie lenistwo :-D:-D:-D

Miłego dnia Wam życzę, zajrzę jeszcze później :rofl2:

Kochana Ty juz kończysz 18 jutro zaczniesz 19 :) jakby nie było 5 miesiac juz zaczęty :)

U mnnie nawet jak do toalety idę,he,he.

To prawda.:tak:

Jakbynie liczyć,to ja juz też piąty miesiąc mam:-D

Słuchajcie można,czy nie można w ciąży ryby wędzonej?,bo ja uwielbiam.A,że jestem "nadmorska" kobietka,to nie wyobrażam sobie nie jeść mojej ukochanej rybki wędzonej.Hmmm...[/QUO
Produkty nie zalecane podczas ciąży

Ryby.
Ryby są smacznym i wartościowym składnikiem naszego pożywienia. Niestety, pewne gatunki, nie są zalecane w ciąży. Mogą zawierać one metale ciężkie oraz inne pierwiastki pochodzące z zanieczyszcznonego środowiska.
Ryby, których należy unikać:

• okonie
    • szczupaki
    • sandacze
    • miętusy
    • wątróbki z dorsza, innych ryb
    • węgorze
    • surowe owoce morza
    • ryby zimnowędzone oraz wędzone, niewiadomego pochodzenia, niezbyt świeże
Ryby, które można spożywać bez ograniczeń:

lg.php

• ryby, pochodzące z otwartych mórz, oceanów, np. dorsz, makrela, sielawa
  • potrawy ze śledzi, paluszki rybne, kawior
  • łososie morskie, oceaniczne
  • ryby hodowlane
  • sieje
  • śledzie, poch. z połowów oceanicznych
  • świeże ryby, z renomowanych wędzarni
  • surowe ryby, np. sushi można spożywać pod warunkiem, że są świeże, poch. z renomowanego sklepu, baru, restauracji TE]
Wyczytałam to na BABYBOOM!!!!! :tak::happy:

no to dobrze wiedziec :)

ja byłam na zakupach kupiłam sobie buty przecenione z 300 zł na 139 takie wiosenno-jesienne wygodne kapcie - pewnie moj maz powie, ze babcine, ale wazne, ze wygodne no i dopadłam w realu śpioszki za 2,99 i nakupowałam kolorowych omijając oczywiście niebieskie i różowe :)

Dobrze,że jest już lepiej. Z Dzidzią na 100% dobrze:tak:. Nerwy nic nie pomagają, a mogą tylko zaszkodzić :)
Ja miesiące liczę tak: termin mam na 7 więc każdego 7 zaczyna mi się nowy miesiąc:-D

kiniusia-dzięki za odpowiedź;-)
Nie ma za co ;-)

to prawda stresowac sie nie mozna :-)
no nic innego jak tylko czekac az bedzie wszystko dobrze na forum funkcjonowało :tak:

ja znalazłam tyle schematów liczenia miesięcy ze głowa boli i szczerze mówiąc sama się pogubiłam :zawstydzona/y:
a tu Kalendarz ciąży Piąty miesiąc
5 miesiąc to 20tc sama nie wiem:confused:;-)
Ja też liczę po swojemu ;-) Tyle tych schematów...

Czesc dziewczynki...

lece z nóg.. dzis w nocy myslalam ze sie przekrece.. o 4 sie przebudilam i koniec spania.. czy to na lewy bok sie obróciłam czy na prawy, nie mogłam miejsca znaleźć, nawet na plecach zle.. az w koncu po dlugich meczarniach zasnełam.. chyba ze zmęczenia.. a teraz padam na buzie.. masakra.. nawet nie wiem co sie u której dzieje.. nie mam siły poczytac... wybaczcie..

Odpoczywaj kochana :tak: Miałaś ciężką noc...
Ja też tak mam, a siedzę w pracy, forum mam na paseczku zwinęte i co zaglądam to muszę się logować:no::wściekła/y:
Po czasie niestety automatycznie wylogowywuje, ale popytam czy nie można byłoby ustawić inaczej :tak:
m-f 22 ja mam dokładnie tak samo :). Taka miła odskocznia między kolejnymi"pilnymi sprawami" he he.
A dziś strasznie mi się dłuży-zawsze tak jest we wtorki. Przez to przeziębienie i leżenie w łóżku rozleniwiłam się trochę.
Shyla cieszę się, że humorek powrócił i oby złe mysli juz głowy nie zaprzątały.
Dłuży się, dłuży...mnie także dzisiaj ;-)
Witam i ja ;-)

Pajkaa strasznie mnie rozbawiłaś tą łyżeczką :-D a może Ci żelaza brakuje i organizm sam daje znak :-D

Shyla dobrze, że pozytywne nastawienie znowu wróciło ;-).

Witam nowe sierpnióweczki.
Hello :-)

No ja wróciłam z banku, z zakupów i jednak mam dzisiaj lenia na robienie obiadu, w końcu szybką pomidorówkę robię :tak:
Ale marzy mi się rybka :-p:sorry2:

Nektarynko ja mam podobnie średnio ze 2 razy w tygodniu około 4 rano przerwa godzinna, a potem śpię do min. 9.00 "jak zabita", a w życiu nie miałam takich przerywników, no i to wstawanie na sisiu regularnie 2x w nocy kiedy to się skończy!!!!:(((( I to właściwie są moje jedyne oznaki ciąży, bo tak na szczęście wszystko ok:)))
Ja też tak właśnie mam, 1-2 razy w tygodniu budze sie 4.00-4.30 i koniec, potem jakos sie przespie o 7 M wstaje to tak z zamknietymi oczkami gadam troszke z nim i o 8 wychodzi wiec dalej drzemam.. a sikanie roznie.. jak duzo wieczorkiem pije to musze isc, jesli ogranicze to nie musze..
Ja też tak mam, a siedzę w pracy, forum mam na paseczku zwinęte i co zaglądam to muszę się logować:no::wściekła/y:
jak bedziesz sie nastepnym razem logowac mozesz zaznaczyc opcje podczas logowania "zapamietaj mnie" czy jakos tak i wtedy Cie nie będzie wylogowywało..
ja byłam na zakupach kupiłam sobie buty przecenione z 300 zł na 139 takie wiosenno-jesienne wygodne kapcie - pewnie moj maz powie, ze babcine, ale wazne, ze wygodne no i dopadłam w realu śpioszki za 2,99 i nakupowałam kolorowych omijając oczywiście niebieskie i różowe :)
ładne te bodziaki były po 2,99 moze wybrałabym sie do Opola na weekend i cos dokupila.. ale sama nie wiedziałam czy one dobrej jakości..

Ja też muszę iść do banku i na zakupy, a nie chce mi się,że szok:szok:. Dobrze,że obiadek u rodziców:tak:. Ciekawe co dzisiaj.Kiniusia ja wczoraj zajadałam się pomidorówką najpierw u teściów a później u rodziców:-D.

Nektarynka tylko,że ja w pracy tak sobie z Wami piszę i nie zaznaczam takich opcji (czasami ktoś może zaglądnąć do mojego kompa i miałby wtedy dostęp do wszystkiego a ja pewnie nieprzyjemności, dlatego dmucham na zimne;-):tak:).

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny:-):-):-)
Ja wczoraj troszke do Was zagladalm, ale niestety nie milam ochoty wogole pisac- mam nadzieje ze dzisiaj nadrobie zaleglosci:tak::tak::tak:
Jestem po zastrzyku oczywiscie bezbolesnie, ale zato od niedzieli wieczorkiem boli mnie drugie bioderko wiec dlatego brak samopoczucia- jesli ktores mialy kiedys rwe kulszowa to wiedza o czym pisze.
Pozatym kupilam sobie magnez i aplikuje sama bo lekarz powiedzial ze on nie uwaza ze moze mi go brakowac:((( A jesli chodzi o trzepotanie powieka stwierdzil ze moge miec problem ze wzrokiem i to moze sprawdzi- pyta czy dluzo czytam no a ja na to nieeee, ale o komputerze mu nie wspomnialam:((:)-D
A i moje dzidzi jest jakos dziwnie odwrocone, bo fakt zadko go czuje a jak juz kopnie to mocno ale w zolodek lub gdzies w inny narzad w srodku:))) Chyba urwis z niego rosnie.

Kiniusia narobiłaś mi ochoty tą pomidorową, pomałpuję Cię i dziś na obiad też sobie zorbię pomidoróweczkę z makaronem. Miaaaamm;-)
m-f22 mam nadzieję, że nie zostaniemy przyłapane na tym jak efektywnie spędzamy czas, ale przecież nie mozna bite 8 godzin poświecić na pracę he he. :-) Poza tym teraz jesteśmy "pod ochroną" i nie można man nic złego mówić.
Teraz to ja już myslami przy tej pomidorowej jestem.
Szkoda, że u mnie w miasteczku nie ma reala a 40 km nie chce mi się jechać, bo też bym Dziudziusiowi mysle body takie sprawiła.

Ja też tak właśnie mam, 1-2 razy w tygodniu budze sie 4.00-4.30 i koniec, potem jakos sie przespie o 7 M wstaje to tak z zamknietymi oczkami gadam troszke z nim i o 8 wychodzi wiec dalej drzemam.. a sikanie roznie.. jak duzo wieczorkiem pije to musze isc, jesli ogranicze to nie musze..

jak bedziesz sie nastepnym razem logowac mozesz zaznaczyc opcje podczas logowania "zapamietaj mnie" czy jakos tak i wtedy Cie nie będzie wylogowywało..

ładne te bodziaki były po 2,99 moze wybrałabym sie do Opola na weekend i cos dokupila.. ale sama nie wiedziałam czy one dobrej jakości..

kup naprawde są fajne :) ja kupiłam 6 sztuk bo juz nie było z czego wybierac :) zostały same rózowe i niebieskie, rózne rozmiary pokupowałam przyda sie:) a jak wesżłam na stronke producenta te same w 3-paku kosztują 26 zł

Ja wczoraj troszke do Was zagladalm, ale niestety nie milam ochoty wogole pisac- mam nadzieje ze dzisiaj nadrobie zaleglosci:tak::tak::tak:
Jestem po zastrzyku oczywiscie bezbolesnie, ale zato od niedzieli wieczorkiem boli mnie drugie bioderko wiec dlatego brak samopoczucia- jesli ktores mialy kiedys rwe kulszowa to wiedza o czym pisze.
Pozatym kupilam sobie magnez i aplikuje sama bo lekarz powiedzial ze on nie uwaza ze moze mi go brakowac:((( A jesli chodzi o trzepotanie powieka stwierdzil ze moge miec problem ze wzrokiem i to moze sprawdzi- pyta czy dluzo czytam no a ja na to nieeee, ale o komputerze mu nie wspomnialam:((:)-D
A i moje dzidzi jest jakos dziwnie odwrocone, bo fakt zadko go czuje a jak juz kopnie to mocno ale w zolodek lub gdzies w inny narzad w srodku:))) Chyba urwis z niego rosnie.

oj bidulko mam nadzieje, ze teraz lepiej sie czujesz. Ja dzisiaj zapomniałam magnezu i juz mnie pośladek boli

Jeżeli o mnie chodzi, to ta opcja "zapamiętaj mnie" nie zawsze mi łapie :sorry2:
Współczuję Ci tych pobudek, ja tylko w nocy do wc wstaję, ale potem raczej szybko zasypiam.:tak:

Ja też muszę iść do banku i na zakupy, a nie chce mi się,że szok:szok:. Dobrze,że obiadek u rodziców:tak:. Ciekawe co dzisiaj.Kiniusia ja wczoraj zajadałam się pomidorówką najpierw u teściów a później u rodziców:-D.

Nektarynka tylko,że ja w pracy tak sobie z Wami piszę i nie zaznaczam takich opcji (czasami ktoś może zaglądnąć do mojego kompa i miałby wtedy dostęp do wszystkiego a ja pewnie nieprzyjemności, dlatego dmucham na zimne;-):tak:).
Mnie też nie chciało się wychodzić, ale na szczęście mam to za sobą. Idź teraz to szybciej wrócisz :tak: Pomidorówka na sierpniówkach rządzi :-D

Hej Aga, współczuję bólu bioderka. Co do dzidzi, to może maluch zmieni pozycje i się troszkę uspokoi :tak: A jak nie, to urwisek będzie ;-):-D
Kiniusia narobiłaś mi ochoty tą pomidorową, pomałpuję Cię i dziś na obiad też sobie zorbię pomidoróweczkę z makaronem. Miaaaamm;-)
m-f22 mam nadzieję, że nie zostaniemy przyłapane na tym jak efektywnie spędzamy czas, ale przecież nie mozna bite 8 godzin poświecić na pracę he he. :-) Poza tym teraz jesteśmy "pod ochroną" i nie można man nic złego mówić.
Teraz to ja już myslami przy tej pomidorowej jestem.
Szkoda, że u mnie w miasteczku nie ma reala a 40 km nie chce mi się jechać, bo też bym Dziudziusiowi mysle body takie sprawiła.
Zapraszam do mnie na pomidoróweczkę z makaronem :tak: Pyyycha :-)

reklama
A ja mam teraz urwanie głowy mój nastolatek chyba przechodzi jakiś "kryzys", bo stwiedził, że natychmiast się odchudza iiiii od niedzieli zaczął dietę, w związku z powyższym zakupił książkę "Nie potrafię schudnąć" napisaną przez francuskiego lekarza , jest to dieta proteinowa. (Nie wiem czy słyszałyście?)
Do tego zobaczył moją przyjaciółkę, która na niej schudła 15 kg i coraz więcej osób ją stosuje, jeszcze polecali ją na TVN Syle, więc przystąpił do realizacji. Co prawda nie musi, ale wierzcie mi nie jest łatwo przetłumaczyć nastolatkowi, on ma swoje racje i już. :szok::baffled:
No, ale w związku z tym zgadnijcie kto jest w domu obciążony jego dietą, jeśli chodzi o szykowanie posiłków??? No oczywiście, że ja:((:)tak:
Mówi tak "mamuń i tak siedzisz w domu to ci się nudzi", więc teraz piekę udka specjalnie dla niego, bo miałam inne plany co do obiadu, a prosto ze szkoły jedzie do dentysty więc jak wpadnie do domu to na pwno będzie b. głodny!!!!!:-)
Także mam dodatkowe atrakcje w postaci "kuchareczki dietetyczki" haha:crazy:!!!

Aaaaa pomidorowa będzie na bank we czwartek u mnie:)))))Dzieki za podpowiedź!

Ostatnia edycja:
Do góry