i tak zamierzam teraz zrobić mimo ze mi zawsze powtarzał ze jak co mnie niepokoi to mam pierw przyjść do niego,ale tym wczorajszym zmienilam zdanie , na razie wszystko jest dobrze dzis czuje sie o niebo lepiejJa bym poprostu przy okazji kolejnych bólów brzucha poszła do szpitala na ostry dyżur,tam powinni zrobic od razu USG,a przynajmniej osłuchac,czy bije serduszko.
Ale i tak jestem pewna,że uCiebie wszystko Ok.Może dzidzia czuje Twój niepokój i mało sie rusza,a fika dopiero w nocy jak śpisz.
już wyluzowałam kochanaSłońce nie dołuj sie bo stresujesz niepotrzebnie maluszka wiem, ze sie stresujesz dlatego idz do innego lekarza uspokoisz siebie i maluszka, a zawsze mozesz powiedziec , ze tamten nie miał miejsca, zeby Cie przyjąc, czy cos takiego.
ja póki co to przytyłam 4 kg po czym schudłam i zgubiłam to co przytyłam, w pierwszej ciąży przytyłam 30kghejka
ile już przytyłyście?
ja muszę się bardzo pilnować z wagą, na razie ok +1 kg. Sporo ważę a zbędne kg to obciążenie dla kręgosłupa. Lekarz powiedziała ze max 7-8kg moge przytyć. czy to wogóle możliwe?? w pierwszej ciąży przytyłam 24kg.
nie no ten post mnie rozbawił i śmiałam się do łezpo pierwsze: straszny kutafon z tego lekarza... ale niestety, niektórzy lekarze są jak sprzedawcy w mięsnym - wziąć kasę do łapki i olewać wszystko... Hipokrates się w grobie przewraca....
po drugie: jesteś dużą dziewczynką i mądrą i wiesz, że w 16 tc dzidziuś jest maleńkim okruszkiem i niekoniecznie musi dawać o sobie znać regularnie a bóle brzucha to tzw skurcze Braxtona-Hicksa czy jaktam się to pisze, które towarzyszą rozciąganiu się macicy i przygotowują ją do porodu. Więc nie martw się kochana, marulka-doktorka ci to mówi, że jest wszystko dobrze i dzidziuś fika teraz koziolki :-)
po trzecie: w żadnym stresie żyć nie będziesz, bo my cię tu do pionu zaraz postawimy także uszy do góry, zapomnij o tym rzeźniku i myśl pozytywnie
dzięki za takie nastawienie :-);-)
kochana dziś czuje się lepiej ,nie myślę o tym co było wczoraj ;-)Shyla ja tam dziś samopoczucie, trochę lepiej????
Moj lekarz zawsze mi powtarzal ze jak cos mnie niepokoi to mam przyjsc ,i tu nie chodzi o jego godziny pracy ,bo on po godzinach tez pracuje !Shyla- Nie bronie twojego lekarza, bo po tym co przeszlas! ,ale na twoim etapie ciazy ruchy sa rzadkoscia, poza tym maluszek potrafi przespac nawet 20 godzin dziennie
Jezeli mialby przebadac kazda pacjentke, ktora nie byla zapisana na wizyte, to niegdy by nieskonczyl pracy.Co innego jezeli wystepuje silny bol brzucha, krwawienia, to wtedy pogotowie! JA rowniez nie odczuwalam maluszka przez dwa ostatnie dni, za pewne dlatego ze bylam bardzo aktywna, duzo sie ruszalam i na pewno spal sobie smacznie caly dzien a szalal w nocy jak spalam.Nie dajmy sie zwariowac, wszytsko bedzie dobrze Shyla.
Ps Bede wstretna i napisze, ze u nas dziesiaj wielkie slonce i zapowiadaja 16 stopni.
i zawsze mi mówił ze pierwsze co jak ma otwarte mam przyjść do niego a nie na pogotowie ! :]
a tak w ogóle to witam;-)
wpadłam na głupi pomysł po tym wczorajszym
ale tym podzielę się później :-):-):-):-)