reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
i znalazłam takie coś...
1. Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko"

1 miesiąc - 1-4 tygodzień,
2 miesiąc - 5-8 tygodzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.

2. Sposób ściągnięty z innego forum

1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.

3. Wg gazety Claudia dodatek "Ciąża":

1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień

4. Wg encyklopedii Larousse:

1mc - 1-4tyg
2mc - 5-8tyg
3mc - 9-13tydz
4mc - 14-18tydz
5mc - 19-23tydz
6mc - 24-27tydz
7mc - 28-31tydz
8mc - 32-35tydz
9mc - 36-39tydz

ja już nic nie rozumiem:-p
i dlatego tez liczę po swojemu :-p:-p:-p

Czesc dziewczynki...

lece z nóg.. dzis w nocy myslalam ze sie przekrece.. o 4 sie przebudilam i koniec spania.. czy to na lewy bok sie obróciłam czy na prawy, nie mogłam miejsca znaleźć, nawet na plecach zle.. az w koncu po dlugich meczarniach zasnełam.. chyba ze zmęczenia.. a teraz padam na buzie.. masakra.. nawet nie wiem co sie u której dzieje.. nie mam siły poczytac... wybaczcie..

Dziewczynki, zatem stare prawo jeszcze obowiązuje, nowe wejdzie w życie dopiero w 2011r.
Rynek Zdrowia - Sejm: nad ustawą becikową
Bardzo ciekawy artykuł wstawiłaś Milusia, to dobrze dla nas:))))
ja nie raz jak pisze posta to wszystko mi się kasuje:crazy:
A u mnie znów jest tak, że jak się np. zaloguję i piszę posty to jest ok., a jak zrobię przerwę (nie wychodząc z forum) np. wyszłam do sklepu to, aby napisać znów posta musiałam ponownie się zalogować, choć nie wychodziłam w ogóle ze strony, a przedtem tego nie było:(((
No, ale skoro trwają udoskonalania to ja będę cierpliwie czekała, bo się już w mairę przyzwyczaiłam do tej nowej formy i nawet zaczyna mi się podobać:))))

Czesc dziewczynki...

lece z nóg.. dzis w nocy myslalam ze sie przekrece.. o 4 sie przebudilam i koniec spania.. czy to na lewy bok sie obróciłam czy na prawy, nie mogłam miejsca znaleźć, nawet na plecach zle.. az w koncu po dlugich meczarniach zasnełam.. chyba ze zmęczenia.. a teraz padam na buzie.. masakra.. nawet nie wiem co sie u której dzieje.. nie mam siły poczytac... wybaczcie..
Nektarynko ja mam podobnie średnio ze 2 razy w tygodniu około 4 rano przerwa godzinna, a potem śpię do min. 9.00 "jak zabita", a w życiu nie miałam takich przerywników, no i to wstawanie na sisiu regularnie 2x w nocy kiedy to się skończy!!!!:(((( I to właściwie są moje jedyne oznaki ciąży, bo tak na szczęście wszystko ok:)))

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam i ja ;-)

Pajkaa strasznie mnie rozbawiłaś tą łyżeczką :-D a może Ci żelaza brakuje i organizm sam daje znak :-D

Shyla dobrze, że pozytywne nastawienie znowu wróciło ;-).

Witam nowe sierpnióweczki.

A u mnie znów jest tak, że jak się np. zaloguję i piszę posty to jest ok., a jak zrobię przerwę (nie wychodząc z forum) np. wyszłam do sklepu to, aby napisać znów posta musiałam ponownie się zalogować, choć nie wychodziłam w ogóle ze strony, a przedtem tego nie było:(((
No, ale skoro trwają udoskonalania to ja będę cierpliwie czekała, bo się już w mairę przyzwyczaiłam do tej nowej formy i nawet zaczyna mi się podobać:))))

Ja też tak mam, a siedzę w pracy, forum mam na paseczku zwinęte i co zaglądam to muszę się logować:no::wściekła/y:

m-f 22 ja mam dokładnie tak samo :). Taka miła odskocznia między kolejnymi"pilnymi sprawami" he he.
A dziś strasznie mi się dłuży-zawsze tak jest we wtorki. Przez to przeziębienie i leżenie w łóżku rozleniwiłam się trochę.
Shyla cieszę się, że humorek powrócił i oby złe mysli juz głowy nie zaprzątały.

U mnnie nawet jak do toalety idę,he,he.
Shyla, niestety prace nad nową wersją forum jeszcze trwają. :tak:
Ja na posty odpisuje w wordzie, bo nawet na starym forum, też nie raz miałam taką sytuację.:angry:
Dziewczyny, musimy się uzbroić w cierpliwość. Nic innego Nam nie pozostaje, a stresować się nie możemy ;-)

To prawda.:tak:

Jakbynie liczyć,to ja juz też piąty miesiąc mam:-D

Słuchajcie można,czy nie można w ciąży ryby wędzonej?,bo ja uwielbiam.A,że jestem "nadmorska" kobietka,to nie wyobrażam sobie nie jeść mojej ukochanej rybki wędzonej.Hmmm...

Ostatnia edycja:
reklama
m-f 22 ja mam dokładnie tak samo :). Taka miła odskocznia między kolejnymi"pilnymi sprawami" he he.
A dziś strasznie mi się dłuży-zawsze tak jest we wtorki. Przez to przeziębienie i leżenie w łóżku rozleniwiłam się trochę.
Shyla cieszę się, że humorek powrócił i oby złe mysli juz głowy nie zaprzątały.

Jakby szefostwo wiedziało co my robimy to by nam dali he he:-D

Do góry