reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

W pierwszej poczulam jakoś w 18 tygodniu...
Z tym śladem białka - lekarz mówił też,że białko może się pojawić gdy go próbki z moczem dostanie się śluz... a że u kobiet w ciąży o to nie trudno... :) Tak więc mam nadzieję,że jutro będzie "negative" :)

reklama
Witam sie z rana budzik w telewizji więc mam chwile aby sie przywitać w warszawie zimno i straszna mgła:-(jak to dobrze ze i tak w domu musze siedzieć chociaz nie jest szkoda słonka ;-)nie wiem czy można obniżać ciśnienie samemu w ciąży najbespieczniej w tej kwestji bedzie skontaktować sie z lekarzem czy wogóle musisz je obnirzać.
WSTAWAĆ SPIOCHY !!!:-D
MIŁEGO DNIA ŻYCZE!!:-D:-D

Czesc Dziewczyny.

Polianna, Ehtele gratuluję ruchów Maleństwa

Niunnia przykro mi z powodu Dziadzia

Bombusia, Shyla powodzenia na wizytach

Widzę, że część z Nas miała wypady do Rodziców, Tesciów. Ja w sobotę też pojechałam do moich Kochanych Rodziców, pogadałam sobie z Mamą o ciązy i o Dzidziusiu. Wczoraj wrócilismy także weekend poza domkiem. Niedziela była słoneczna więc spacerek zaliczony, a po takim spacerku to i spało się jak należy. Tylko dziś o 6 podudka i od nowa do pracy ;/
Dziewczyny czy któraś z Was czuje ból tak jakby w pośladkach biodrach promieniuje jakby. Nie wiem czy to może sie miednica rozszerza czy juz głupoty wymyślam i to powód do niepokoju? 1 marca mam wizytę to zapytam ale może któraś z Was ma takie dolegliwości?
6suts65gffuefmwv.png

No i nic nie moge wejść Kiniusia żartowałam z tym wypisaniem ale fakt jest faktem że moge tylko zobaczyć uczestników i nigdzie nie moge wejść widze że jestem ale tak jakby mnie nie było i dlatego nie moge w nic wejść no nic zobacze puźniej jak położe mojego rozbujnika spać bede miała więcej czsu to coś pokombinuje może sie uda

milego dnia
udanych wizyt!!! Ja jeszcze tydzień muszę czekać :-(

co do wysokiego ciśńeinia..sporo pić dietka bez solna(straszne jak dla mnie)ichyba sok z aroni wysokie ciśnienie to okropieństwo w ciąży..szczegolnie na koniec

Zielona napewno rośniesz :-)

witam sie ja wizyte mam jutro i az mnie trzepie :szok:
Dziewczyny a ja mam pytanie do ciężarówek i mam - bo czasami czuje taki ból jakby mi cos w środku jeździło :szok: i zastanawiam sie, czy to nie maluch gdzieś wklada swoje czesci ciała, ze to tak boli bo na kolke mi to nie wyglądało chyba :sorry:

PAJECZKO nie sądzę by to był Maluszek bojest zamały na takie harce;-) po za tym ma mase płynu owodniowego ..sądzę że coś rośnie przesuwa się a to jednak może boleć kłuć ..też tak mam

PAJECZKO nie sądzę by to był Maluszek bojest zamały na takie harce;-) po za tym ma mase płynu owodniowego ..sądzę że coś rośnie przesuwa się a to jednak może boleć kłuć ..też tak mam

wiesz tylko ja ten ból mialam blizej żeber :eek: wiec nie wiem co tam moze sie dziac a kopniaka juz zaliczylam od mlodego jednego bo jednego a wczorah cos sie tam działo:-D

reklama
Moje normalne ciśnienie, to 90/60 i tak do 110/70 czuję się dobrze. Powyżej i poniżej już gorzej, ale rzadko się zdarza. Nie mam problemów póki co, ale rodzina obciążona przypadkami udaru z niedociśnienia (moja mama). Z drugiej strony mam bardzo mocne serce - lekarze się czasem dziwią, że przy bardzo niskim ciśnieniu, serce mi bije jak szalone.
Jak miałam 13 lat to pielęgniarka uznała, że nie mogę mieć ciśnienia 88/48, bo przecież bym zemdlała:D okazało się, że taka ma natura i niech tak zostanie.
Polianna nadciśnienie nie jest dobre, to fakt, ale można je stwierdzić po dłuższej obserwacji - raz czy dwa, to jeszcze nic takiego. Jeśli masz obawy - porozmawiaj z lekarzem i przez tydzień dwa sprawdzaj ciśnienie rano i wieczorem. A przede wszystkim, to się nie martw:)

Do góry